• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana

Valla benim kayınvalidem baskın bir tip maalesef. sık sık gelmeye çalışıyor. Tabi benim müsait olmam önemli değil. Neyse gelince de özellikle mutfağımı ele geçiriyor. Nasıl tavır alacağımı şaşırdım. Buradaki önerileri izliyorum şu an.

öyle sürekli gelene de burası benim evim sen git içeride otur diyeceksin

net bir şekilde

sen de ona gidince iş miş yapmayacaksın herkesin kendi evi kendi düzeni vs diye de sürekli konuşacaksın

baskın maskın sökmez esasen deli deliyi görünce değneğini saklar

benim kv görümcelerime vs baskındır hatta kp e yıllarca neler yapmış anlatırlar

onlar bıkar dediğini yapar

ama bana baskın olamaz

bir eşim dur der ikincisi asla ve asla onun dediği bir şeyi yapmam o tutturuyor gönlü olsun diye

ama ben annemin dediğini de gönlü olsun diye yapmam

benim evime gelince de diken üstünde oturur öyle oğlumun evi moduna giremez zira eşim bu seti yıllar önce çekmiştir muhtemelen benim haberim bile yoktur

en son oğlumun doğum gününde aynı sitede oturan görümceme habersiz misafirliğe gelmişler

görümcem onlar geldiğinde bizde idi gelin bize dedik yok X sen gel biz sana geldik dediler mesela

ona falan değil bize gelmişlerdi zira oğlumun doğum günü idi

görümcem gitti onları kendi evine aldı

sonra eşine dedim sor yemek yemişler mi yemediler ise lahmacun vs yaptır neyse yemişler

sonra bize geldiler pasta kestik vs vs

ben de onlara habersiz misafir gelince bu kadar oluyor malum telefon da icat edileli çok oldu deyip bir de kahkaha attım

anlamışlardır mesajı

net bir şekilde

sen de ona gidince iş miş yapmayacaksın herkesin kendi evi kendi düzeni vs diye de sürekli konuşacaksın

ama bana baskın olamaz

bir eşim dur der ikincisi asla ve asla onun dediği bir şeyi yapmam o tutturuyor gönlü olsun diye

benim evime gelince de diken üstünde oturur öyle oğlumun evi moduna giremez zira eşim bu seti yıllar önce çekmiştir muhtemelen benim haberim bile yoktur

en son oğlumun doğum gününde aynı sitede oturan görümceme habersiz misafirliğe gelmişler

görümcem onlar geldiğinde bizde idi gelin bize dedik yok X sen gel biz sana geldik dediler mesela

sonra eşine dedim sor yemek yemişler mi yemediler ise lahmacun vs yaptır neyse yemişler

ben de onlara habersiz misafir gelince bu kadar oluyor malum telefon da icat edileli çok oldu deyip bir de kahkaha attım

anlamışlardır mesajı
Ya benim eşimde iş yok işte maalesef. Burası sizinde eviniz der durur. Vallahi adamı boğasım geliyor öyle zamanlarda. Soğuyorum, net. Kayınvalidemden de nefret ediyorum. Geçenlerde bir konu açmıştım uzaklara gitmek istiyorum diye. Son zamanlarda özellikle sürekli o moddayım. Sessiz sakin insanım uğraşmıyorum. Sizi de tebrik ediyorum.

Siz arada kalmayın bence, ben kendi ailemle sorunlarım olduğu için eşimin ailesini kendi ailem gibi gördüm. Bayram olurdu eşimi zorla uyandırıp kv ye gidelim derdim kadın üzülmesin diye. Oğlundan önce beni arardı hasta olsa birşey lazım olsa. Birçok lafını hatasını görmezden geldim ama çocuğum olunca artık dayanamadım ve farkettim ki onlarla iyi olacağım derken kendi yuvamı mahvetmeye başlamıştım. Karakter olarak çok farklıyız, eşim de annesiyle anlaşamıyor ama gene de arıyor, soruyor. Devamlı arayan soran ben artık eşim akşam konuşunca alıyorum teli. Ben de böyle olsun istemezdim ama anlaşmak için iki tarafın da özverili olması gerekiyor. Bir yerde sabır tükeniyor. Size tavsiyem çok sık aramayın, eşinizle görüşsün siz arada pozitif veya negatif olarak yönlendirmeyin. Annesi birşey dediyse eşinize anlatmayın çünkü ona da başka birşey söyler arada siz yalancı durumuna düşersiniz. Hoşlanmıyorsanız görüşmeyin derim. Bayramdır, seyrandır o zamanlar arayın gidin tabiki. Hastaysa farklı bir durum olabilir eşiniz hastaneye götürebilir annesidir görevi, ama sadece ilgiyse meselesi biraz sosyalleşsin, komşusuna gitsin, kurslara gitsin, evde oturdukça biz de kafamıza takıyoruz her şeyi hasta olabiliyoruz.
Anliyorum sevilen biri degil hic bir sosyal yani yok okuma yazma yok varsa yoksa bizle ugrassa. Bende bir demiyorum iki demiyorum karsidakiler anlayissiz ve hadsiz olunca ucuncude patliyorum

işte onu umursamayın

bakın burada hep yazarım size de yazayım

kv niz yaşlı tanımadığınız bir teyze onu böyle kabul edin

ben komşunuzum bana geldiniz bende bir yaşlı teyze var akrabam imiş

ona nasıl davranırsanız kv ye de öyle davranın

önce bir hoş geldin beş gittin

sonra genel geçer hal hatır

sonra baktın teyze abuk sabuk konuşuyor duymazdan gelir, benimle konuşur lafı çevirirsin

olmadı mı aman teyze boş ver sen öyle düşünüyorsun biz böyle

günümüzde hayat değişti

kimsenin dediği kimseye uymaz ben de sen de değişmeyiz der dönersin arkanı

burada iş biraz da eşinize düşüyor

siz yokken konuşsun

eve taşımasın annesi ile olan ilişkileri

yani gelmeden arasın vs vs gerilmeyin

zira esasen büyük bir sıkıntı yok ama siz geriliyorsunuz bir de hamilesiniz

eşinizle tatsız tartışmalar yaşanmasın

zira o da ne yapsın kadın, benden başka kimi var, bir telefonu da çok görme, hastaymış X şehrine gidilecekmiş nasıl gitsin diye serzenişe başlar ki haklı da olur

bu nedenle nötr olun

sevmeseniz de o eşinizin annesi

siz ilişkinizi azaltın eşiniz de ilişkisini sizden uzakta yaşasın oldu bitti

bu arada babası ile tartıştı da baba baba diyor vs demişsiniz de eşler de tartışıyor sonra neler neler yapıyorlar birlikte

bazı tartışmalar dışarıdan bakınca büyük görünür ama ana baba çocuk arasındaki tartışmalar çabuk unutulur
Haklisiniz yazdiklarinizda bunu basarabilsem birde belki biraz daha az yipratacagim kendimi. Esim yanimda pek konusmamaya calisiyor olaylar olduktan beri ama cagri attiklarindada hemen donuyor ben yaninda olsamda sonra ariyim demiyor. Ben yokken benimle ilgili nasil konusuyor benim hakkimda bilmiyorum ama ben varken onlarin yaninda annesi sakayla karisik birseyde dese cevabini verdi hep ama bana da laf soyletmiyor tabi o ayri ben hakli olsamda annesinin yaptigini gorsede o cahil o boyle soyle ondan yapiyor der hep

Valla benim kayınvalidem baskın bir tip maalesef. sık sık gelmeye çalışıyor. Tabi benim müsait olmam önemli değil. Neyse gelince de özellikle mutfağımı ele geçiriyor. Nasıl tavır alacağımı şaşırdım. Buradaki önerileri izliyorum şu an.
Benimkide cirkeflikte baskin ogluna melek gorunuyor o yokken seytan kocasi zaten pamaginda kukla. Bizimkini biraksan ayni yerde yasamak istiyor. Rahat dursalar evlatlarimiz mutlu olsun deseler olacak ama yok

eşine annesiyle ilgili bişey deme zaten eşin seni ezdirmiyormuş yanındaymış baskı yapma kv yi görmezden gel en güzeli bu çünkü stress yapıp onu kafanda büyütme iyiki aynı yerde değilsinz bunada şükret stresten uzak dur bebeğine dikkat et onunda annesi sonuçta arada bakar gelir siz kendi mutluluğunuza bakın ailesinide atamıcagına göre :)
Atamaz elbette ama benim bekledigim mesafeyide koyamiyor. Onun yasattigi stresten bebek sevinci falan yasayamiyorum hep bir huzursuzluk cikariyr bu ortamda bebek ne derece saglikli buyuyecek bunu dusunuyorum sadece

net bir şekilde

ama bana baskın olamaz

anlamışlardır mesajı
Esiniz ve sizin tavriniz etken bunda ama suda var bazi insanlarda gurur haysiyet vardir utanma vardir tavir ettiginde anlar bir geri durur sizin kv de bunlar varmis. Benimkinde yok mesela ne yaparsam yapayim kendj bildigini yapar istedigi gibi davranir. Bayaninkide oyledir belki anladigi halde anlamazliktan geliyordur :/

Ayni sorun bendede var ama benimki farkli hem konusamiyor hem duyamiyor ama hersyi gilir akli zehir gibidir her isini gorur pazar carsi dedikodu ayiplama herseyi bilir cocuk gibidir nabza gire serbet verir numara yapar yeri gelir seni aptal yerine koyar :) ilk evlendigimde kaynanamin kiskancliklarindan ve bu davtanislarindan ilk zamanlar oyle bir sogudum ki suan hamileyim gormek istemiyorum iki eltiyiz onun yanina gitmek dahi istemiyor surekli yanimda esimde annesini hayatta birakmaz birakmasinda zaten ama bana bikkinlik geldi hele hamile kaldigimdan itibaren goresim yok kendisi birsey yapmasina grek yok varligindan rahatsizim bir yere gittiginde nefes aldigimi hissediyorum sakinlesiyorum geldiginde ufacik seyden tartisiyorum elimde degil kontolum tamamiyle kaybolmus durumda ne yapicami sasirdim sonrada vicdan yapiyorum uzuluyorum cikmaz bir sokaktayim :(((

Atamaz elbette ama benim bekledigim mesafeyide koyamiyor. Onun yasattigi stresten bebek sevinci falan yasayamiyorum hep bir huzursuzluk cikariyr bu ortamda bebek ne derece saglikli buyuyecek bunu dusunuyorum sadece
mesafe koyamazki nolursa olsuna annesi nasıl mesafe koysun allah aşkına. burda eşinizin size tavrı onemli dengeyi kuruyorsa annesinin dolduruslarına gelmez zaten

mesafe koyamazki nolursa olsuna annesi nasıl mesafe koysun allah aşkına. burda eşinizin size tavrı onemli dengeyi kuruyorsa annesinin dolduruslarına gelmez zaten
Dengeyi kendince kurdugunu dusunuyor. Bana zorla onlari ara sor demiyor zorlamiyor ama gelip gidecegiz bizde onlarda diyor ben bunu bile istemiyorum doldurusa gelmiyor yani benim bildigim kadariyla ama ajitasyonlarina kanip istedigi gibi davraniyor bayram oncesi bir suru olay tartisma oldu annesiyle iki aile nin bile arasini bozdu annesi annemlerle ayni sehirdeyiz onlara gitmemizi istemiyor hic. O olaylardan sonra ben gitmedim esimle bayramda ayriydik mesela agladi sizladi telefonda esim beni birakti gitti.

Ayni sorun bendede var ama benimki farkli hem konusamiyor hem duyamiyor ama hersyi gilir akli zehir gibidir her isini gorur pazar carsi dedikodu ayiplama herseyi bilir cocuk gibidir nabza gire serbet verir numara yapar yeri gelir seni aptal yerine koyar :) ilk evlendigimde kaynanamin kiskancliklarindan ve bu davtanislarindan ilk zamanlar oyle bir sogudum ki suan hamileyim gormek istemiyorum iki eltiyiz onun yanina gitmek dahi istemiyor surekli yanimda esimde annesini hayatta birakmaz birakmasinda zaten ama bana bikkinlik geldi hele hamile kaldigimdan itibaren goresim yok kendisi birsey yapmasina grek yok varligindan rahatsizim bir yere gittiginde nefes aldigimi hissediyorum sakinlesiyorum geldiginde ufacik seyden tartisiyorum elimde degil kontolum tamamiyle kaybolmus durumda ne yapicami sasirdim sonrada vicdan yapiyorum uzuluyorum cikmaz bir sokaktayim :KK43:((
Anlasilan bircok kisi muzdarip bu durumdan. Benim kv. De saf cahil ayagina yapmadigini birakmaz esime sorsan cahil der akli dengesi normal insan gibi degil der yilllar once bi dr oyle demis ama kotuluge calisiyor bu akil o nasil oluyor anlamadim bende..sizi cok iyi anliyorum konusmasa otursa bile insan tahammul edemiyor sesi bile batiyor bir noktadan sonra

Dengeyi kendince kurdugunu dusunuyor. Bana zorla onlari ara sor demiyor zorlamiyor ama gelip gidecegiz bizde onlarda diyor ben bunu bile istemiyorum doldurusa gelmiyor yani benim bildigim kadariyla ama ajitasyonlarina kanip istedigi gibi davraniyor bayram oncesi bir suru olay tartisma oldu annesiyle iki aile nin bile arasini bozdu annesi annemlerle ayni sehirdeyiz onlara gitmemizi istemiyor hic. O olaylardan sonra ben gitmedim esimle bayramda ayriydik mesela agladi sizladi telefonda esim beni birakti gitti.
mecburen orta yolu bulacaksınız ama annesi oğlunu düşünse zaten böle arada bırakmaz anlayışlı olur siz anlayılı olmaya devam edin eşiniz eninde sonunda anlıcak kötü olan siz olmayın boşverin :) aileniz size yakınsa önce onların bayramı kutlanmalı bayramın 2 veya 3. günü eşiniz yine gidecekse gider ailesinin bayramını kutlayabilir en azından illa sende gel demiyor oda güzel

mecburen orta yolu bulacaksınız ama annesi oğlunu düşünse zaten böle arada bırakmaz anlayışlı olur siz anlayılı olmaya devam edin eşiniz eninde sonunda anlıcak kötü olan siz olmayın boşverin :) aileniz size yakınsa önce onların bayramı kutlanmalı bayramın 2 veya 3. günü eşiniz yine gidecekse gider ailesinin bayramını kutlayabilir en azından illa sende gel demiyor oda güzel
Benimkiler surekli burda oldugu icin ilk oraya gidilmeliymis bundan bile tartisma cikardilar ben neden gidelim onlari gormuyoruz demiyor musum isin kotusu esimde bole dusunuyor arefe gununden gitti gectigimiz bayram ben burda yalniz kaldim. Gitmeme konusunu da kabul etmisti ancak geldikten sonra fikri degismis olmuyormus oyle biz evliymisiz ayri ayri olmazmis kabul etmiyor yani artik onuda bu bayram ne olacak hic biilmiyorum

''KIZLARINIZA ÖĞRETİN İSTENMEDİĞİ / SEVİLMEDİĞİ YERDE DURMAMAYI, ZORLAMAMAYI ÖĞRENSİNLER..''

22 YAŞINDA GENÇ BİR KIZ OLARAK YAZIYORUM BUNU.

Benimkiler surekli burda oldugu icin ilk oraya gidilmeliymis bundan bile tartisma cikardilar ben neden gidelim onlari gormuyoruz demiyor musum isin kotusu esimde bole dusunuyor arefe gununden gitti gectigimiz bayram ben burda yalniz kaldim. Gitmeme konusunu da kabul etmisti ancak geldikten sonra fikri degismis olmuyormus oyle biz evliymisiz ayri ayri olmazmis kabul etmiyor yani artik onuda bu bayram ne olacak hic biilmiyorum
bana eşinde arada kalmış gibi geldi yaa annesini biliyodur sonuçta malesef bazen idare etmemz gerekiyor zamanla cözersiniz inşallah canım suistimal edilirsen o zaman sölersin söliceğini böle insanları da değiştiremiyoruz ne yazıkki :/

Anlasilan bircok kisi muzdarip bu durumdan. Benim kv. De saf cahil ayagina yapmadigini birakmaz esime sorsan cahil der akli dengesi normal insan gibi degil der yilllar once bi dr oyle demis ama kotuluge calisiyor bu akil o nasil oluyor anlamadim bende..sizi cok iyi anliyorum konusmasa otursa bile insan tahammul edemiyor sesi bile batiyor bir noktadan sonra
Malesef öyle insan kendini sucluyor bir zaman sonra vicdan yaptiriyolar bide insana tamam tabiki buyuk eksik konusamamak ve duyamamak ona asla bir lafim sozum yok ilk zamanlar okadar zordu ki simdi hicbirsey bana iyi niyetli dusunduremiyor malesef bide cok vicdanima oynandi gercekten ama elden birsey gelmiyor malesef cok kiside ayni sorun cok zor akli cocuk gibi dediler yasadikca kendim gordum oyle olmadigini simdi hicbir davranisi iyi niyetli gelmiyor malesef :KK12:

Esinizin yerine koyun kendinizi biraz da
Adam dengeyi kuruyor bence
Ama sizin de yardimci.olmaniz gerek
Bayramda tabiki ailesine gidicek
Annesi naparsa yapsin tabiki onla gorusucek saygi duymak duser size
Evli oldugunuz icinde yaninda bulunmak
Eger yapamam diyorsaniz ayrilirsiniz
Ya da keske.bastan durumu.bilioken evlenmeseydiniz

Back