kaynana:(

Merhaba Kızlar.Sormak istediğim şu:Eşiniz sizi kayınvalideye gitmeniz için zorluyor mu? Gitmek istemediğinizde büyük kavgalar çıkıyor mu? Biz genelde gittiğimizde 10 gündür orda kalıyoruz.Kvdemle aynı şehirde oturuyoruz,pek uzakta değiliz,hatta yakın sayılır.Ben de eşime dedim ki tamam oturmaya gidelim ama akşam geri döneriz.Yok illaki 10 gün kalmalıyız diye sert bir çıkış yapıyor bağırmaya başlıyor büyük bir kavga çıkıyor.Ben böyle istiyorum başkaların ne yaptıklarını senin ne düşündüğünü umrumda değil diyor.Bunu yapmakta haklı mı?Siz olsaydınız bu durumda ne gibi tepki verirdiniz.
Not : Benim annem/babam yurtdışında.Yılda bir görüyorum.Kendi imkanlarımla gidiyorum.

teşekkür ederim.

aynı şehirde yaşarken 10 gün kalmak mı:KK57:

kendine en kısa zamanda bir avukat bul ve çek git. haberi olmasına gerek yok.

işte yapamıyorum böyle 2 sene oturmuşluğumuz var ailesiyle helaleşmeden gitmek istemem..vicdanım rahat olmaz...ama onları dinlerseniz kötü niyetli benim..tabiki kendi kızları prenses kusursuz ben dış kapının dış mandalıyım

aynı şehirdesiniz bir de on gün kalmak çok ya, gidersiniz hadi çok geç olmuştur saat o gün kalırsınız belki ama on gün ne ya, benim abimde aynı ya, bi geldimi en az on gün kalırlardı biz bile gitsinler artık gözüyle bakardık ki yengeme daha zor olurdu haklı yani kadın ve abim farklı ama yakın şehirdeydi, bende kızıyorum fazla kalma olayına, yakınsan yemeğini ye çayını iç vaktinde git :)

bakın siz ne güzel yengenizi anlıyorsunuz haklı diyorsunuz benim de görümcelerim var ama analarıyla aynı takımda biz daiman ne olursa olsun haklıyız sense ne yapsan yap hep haksız olursun...

Bas tekmeyi gitsin.
İlkokul mezunu adam belli ki eğitim konusunda üstün olmanı kabullenemiyor ve hayatı sana dayatmalarla geçirmek istiyor.
Kendini bir b.k sanmış iyice.
Bir daha kalmaya gidiyoruz dediğinde ben gelmiyorum sen git kal de. Ne kadar bağırırsa bağırsın ne yapabilir? Şiddet mi?
Şiddet uygularsa ertesi gün gidersin mahkemeye açarsın davayı. Gider bir de darp raporu alırsın.
Aman ne çok yüz vermişsin vallahi ben sinir oldum okurken.

kayınvalideme göre oğlu bana çok yüz vermiştir ki 10 gün kalmaya itiraz ediyorum.

Yuhh ya ne 10 günü?
Ben yılda 2 gün gidiyorum 2 saat durup dönüyoruz.
Onu da istemiyorum desem azıcık trip atar zorlamaz.

Ne yapıyorsunuz 10 gün birliktelik banyo falan?
Ayy insan hiç rahat edemez. Ne manyak adamlar var.
İnsanın evi gibisi var mı yaa akılsız şey!:63:

Gittiğinde hep hasta ol, öğlene kadar yat, kalk mıy mıy gez kötüyüm de göm kafayı koltuklara.
Göresi gelmez seni kv nin. Ben olsam öyle yaparım :)

Yüksek lisans mezunu bi insan ilk okul mezunu adama bu kadar kul köle olsun. İnanmak zor. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin size. Okumak cehaleti almıyor dedikleri bu olsa gerek.
Hayır tek sorun anneye gitmek olsa neyse aşkından ölüyorsun kırmamak için gidiyorsun diyeceğim ama işin içinde şiddet var. İlla sana vurması gerekmiyor ne demek eşya kırmak, bağırıp hakaret etmek. Lütfen biraz kendine saygı duy. Hayır konunun hiç tutulacak bi tarafı yok.

Yüksek lisans mezunu bi insan ilk okul mezunu adama bu kadar kul köle olsun. İnanmak zor. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin size. Okumak cehaleti almıyor dedikleri bu olsa gerek.
Hayır tek sorun anneye gitmek olsa neyse aşkından ölüyorsun kırmamak için gidiyorsun diyeceğim ama işin içinde şiddet var. İlla sana vurması gerekmiyor ne demek eşya kırmak, bağırıp hakaret etmek. Lütfen biraz kendine saygı duy. Hayır konunun hiç tutulacak bi tarafı yok.

maalesef hayatta bizden kaynaklanmayan pek çok husus oluyor.dediğim gibi eilem yurtdışında.kendim çıkıp gidemem eşimin huyu bildiğim için illaki bir delilik yapar bir tek annem var o da babam şuanda yatalak olduğu için gelemiyor.kaldıki bu ülkenin vatandaşı bile değilim.ha kendi yerde olsan yanımda ailem akrabam olsa hemen gider sığınır ordan telefon açar gittim bye derdim ama maalesf durumlar farklı

kayınvalideme göre oğlu bana çok yüz vermiştir ki 10 gün kalmaya itiraz ediyorum.

Uğraşılmaz bu tip insanlarla. Dediğim gibi seni kendinden üstün görüyor ve bu psikolojik sıkıntı hiçbir zaman sona ermez.
Çocuğunuz olursa burnundan gelir hayat sana zehir olur.
Daha fazla zaman geçmeden boşa gitsin!

maalesef hayatta bizden kaynaklanmayan pek çok husus oluyor.dediğim gibi eilem yurtdışında.kendim çıkıp gidemem eşimin huyu bildiğim için illaki bir delilik yapar bir tek annem var o da babam şuanda yatalak olduğu için gelemiyor.kaldıki bu ülkenin vatandaşı bile değilim.ha kendi yerde olsan yanımda ailem akrabam olsa hemen gider sığınır ordan telefon açar gittim bye derdim ama maalesf durumlar farklı

Arkadaşım hiç mi yok enişten, dayın, amcan vs. Eşinden bu kadar korktuğuna göre demekki sana da şiddet uygulamış. Yani ailen seni çapsız vasıfsız bi adama kendini ezdir diye mi büyüttü okuttu. Yani ilk okul mezunu derken küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ya da eğitimsizlikten yapıyor demiyorum okumuş da olabilirdi. Ben senin pozisyonun ondan kat kat yüksek çaresiz değilsin demek istiyorum. Bilemiyorum yani 2 yıldır mutlaka yapılacak birşeyler olmalıydı. Neyse geç değil inşallah en kısa zamanda kurtulursun.
Yani genelde kızlar okumuyor sonra ekonomik özgürlüğü yok diye ezliyorlar diyoruz ama senin şu an çok iyi yerlerde olman gerekirken nelerle uğraşıyorsun. Yüksek lisansı ne zaman yaptın sen evliyken mi.

Olurmu hiç öyle şey ya.Aynı şehirde otururken niye yatılı gidilirki.Gidersin sohbet muhabbet sonra dön evine.Alıştırmışsınızda artık.Gitmrsen kv beklrr.Eşine tatlılıkla anlat.Rahat edemiyorum de söyle yani.Böyle nereye kadar.

2 sene,çocuk yok...
Eşiniz henüz evliliğe alışmamış sanırım. Ya da evde huzurlu mu değl. Sürekli tartışma içerisinde nmisiniz,bir kaçış yöntemi olarak görüyor kendine Annesine gitmeyi.. Bu ne ya 10 gün azmıııı. Çatlar insan yani. Evlendikten sonra,kendi annenizde bile zor kalıyorsunuz. Ki bi de kayınvalıdeninizin evinde nasıl kalıcaksınız. valla ben gurbetteyim. hem de 16 saatlik yol. Anneme gttiğimde Daha 3.günü evimi sayıklıyorum çocuk gibi :/ ALLAH yardımcınız olsun cok zor işiniz.. Çocuğunuz olduğunda da sizden çıkmazlar herhalde bu sefer ya da çok güzel bahanesı olur eşinin,torunlarını özlemişler gidelim vs diye.. Amaaan :/ sinir bozucu ya

peki kayınvalideniz eoğlunu size karşı doldurur mu? ve böyle bir şey olunca eşiniz kimin tarafını tutar?ve genel olarak Türkiye'deki erkekler anneci mı olur?
Dolduramaz, ben de dolduramam. Kocam çok zekidir. Doldurma amacını görürse hemen tersler. O huyundan ben de kayın validem de çekiniriz. Ben, genelde önce ağlarım, çok kırıldığımı söylerim. O gerekeni yapar. Yapmazsa ortalığı birbirine katar diş gösteririm. O zaman mecbur kalır, dediğimi yapar. Ama kayınvalidem yapamaz onu. Biraz iyi niyetli. Kaynanasından çok çekmiş. O yüzden beni çok düşünüyor. Bazen o kadar iyi davranıyor ki, kendi kendime kızıp bu kadın ne kadar iyi, ben ne kadar fenayım diye ağlıyorum. Çünkü beni çok düşünüyor. Tek maaşla, aman kızım içinde kalmasın, ne kadar pahalı olursa olsun ben ikisini de alırım diyor. Beğendiğim şeylerin de biri 375 diğeri 600 lira. Zaten adamların maaşı ne kadar yani. Çok üzülüyorum o böyle yapınca. Neyse. Eşim kafasında her zaman haklıyı tutar. Ama ben ağlayıp zırladığım için mecburen beni tutmak zorunda kalır. Annesi için bana kızmaz. Kadının günahına girdin, çok kırıldı der. Ben de gerçekten öküz olduğum için üzülürüm. Her şeyi yanlış anlamaya meyilliyim, öz annem değil ya. Türkiye'deki erkekler anneci diye bişey yok bence. Benim babam hiç anneci değil. Babaannem anneme çok yanlış bir hareket yapmıştı, annesine anahtarı fırlattı sinirinden. Doğru değil ama çok aksi adam işte. Kendi her lafı söyler ama asla annemi ezdirmez annesine karşı. Eşim annesini çok sever ve tutar ama ben söz konusu olduğumda, beni mecbur tutar. Annenin yanından eve geliş var çünkü :KK70:

Dolduramaz, ben de dolduramam. Kocam çok zekidir. Doldurma amacını görürse hemen tersler. O huyundan ben de kayın validem de çekiniriz. Ben, genelde önce ağlarım, çok kırıldığımı söylerim. O gerekeni yapar. Yapmazsa ortalığı birbirine katar diş gösteririm. O zaman mecbur kalır, dediğimi yapar. Ama kayınvalidem yapamaz onu. Biraz iyi niyetli. Kaynanasından çok çekmiş. O yüzden beni çok düşünüyor. Bazen o kadar iyi davranıyor ki, kendi kendime kızıp bu kadın ne kadar iyi, ben ne kadar fenayım diye ağlıyorum. Çünkü beni çok düşünüyor. Tek maaşla, aman kızım içinde kalmasın, ne kadar pahalı olursa olsun ben ikisini de alırım diyor. Beğendiğim şeylerin de biri 375 diğeri 600 lira. Zaten adamların maaşı ne kadar yani. Çok üzülüyorum o böyle yapıncz a. Neyse. Eşim kafasında her zaman haklıyı tutar. Ama ben ağlayıp zırladığım için mecburen beni tutmak zorunda kalır. Annesi için bana kızmaz. Kadının günahına girdin, çok kırıldı der. Ben de gerçekten öküz olduğum için üzülürüm. Her şeyi yanlış anlamaya meyilliyim, öz annem değil ya. Türkiye'deki erkekler anneci diye bişey yok bence. Benim babam hiç anneci değil. Babaannem anneme çok yanlış bir hareket yapmıştı, annesine anahtarı fırlattı sinirinden. Doğru değil ama çok aksi adam işte. Kendi her lafı söyler ama asla annemi ezdirmez annesine karşı. Eşim annesini çok sever ve tutar ama ben söz konusu olduğumda, beni mecbur tutar. Annenin yanından eve geliş var çünkü :KK70:

benim kayınvalidem hem kaynansından hem de kosasından çok çekmiş şimdi de bama çektiriyor oğlu beni ne kadar ezerse o kadar sevinir hem de durmadan kendisini över ne kadar asil ve iyi niyetli bir insanım diye...paraya gelince de hiç affetmez son kuruşa kadar alır.eşimin zaten sabit işi yok sezonluk çalışıyor tek günlük yaşıyoruz ihtiyaçlarıma gelince annem karşılıyor..kayınvalidemin gözü oğlunun 3-5 kuruşunda...açıkçası ben hayatta bu kadar bencil cimri paragöz fesat yalancı iki yüzlü kindar hasta numarası yapan insanı görmedim durumları bizden daha iyi ama yemek bile saklıyor sürekli param yok diye ağlıyor.

Arkadaşım hiç mi yok enişten, dayın, amcan vs. Eşinden bu kadar korktuğuna göre demekki sana da şiddet uygulamış. Yani ailen seni çapsız vasıfsız bi adama kendini ezdir diye mi büyüttü okuttu. Yani ilk okul mezunu derken küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ya da eğitimsizlikten yapıyor demiyorum okumuş da olabilirdi. Ben senin pozisyonun ondan kat kat yüksek çaresiz değilsin demek istiyorum. Bilemiyorum yani 2 yıldır mutlaka yapılacak birşeyler olmalıydı. Neyse geç değil inşallah en kısa zamanda kurtulursun.
Yani genelde kızlar okumuyor sonra ekonomik özgürlüğü yok diye ezliyorlar diyoruz ama senin şu an çok iyi yerlerde olman gerekirken nelerle uğraşıyorsun. Yüksek lisansı ne zaman yaptın sen evliyken mi.

hepsi yurtdışındalar ne yazık ki ...Yüksek Lisansı Türkiye'de yaptım 26 yaşındayım...dün kayınvalideme söyledim daha fazla çekmeye niyetim yok diye...dedi ki başkalar neler çekiyorlar neler hemen kendi çektiklerini anlatmaya başladı ...sonra dedi ki bir daha evlensen daha mı iyi olacak sanıyorsun daha da beter olur...hem beni sevmiyor hem gitmemi istemiyor...

Dolduramaz, ben de dolduramam. Kocam çok zekidir. Doldurma amacını görürse hemen tersler. O huyundan ben de kayın validem de çekiniriz. Ben, genelde önce ağlarım, çok kırıldığımı söylerim. O gerekeni yapar. Yapmazsa ortalığı birbirine katar diş gösteririm. O zaman mecbur kalır, dediğimi yapar. Ama kayınvalidem yapamaz onu. Biraz iyi niyetli. Kaynanasından çok çekmiş. O yüzden beni çok düşünüyor. Bazen o kadar iyi davranıyor ki, kendi kendime kızıp bu kadın ne kadar iyi, ben ne kadar fenayım diye ağlıyorum. Çünkü beni çok düşünüyor. Tek maaşla, aman kızım içinde kalmasın, ne kadar pahalı olursa olsun ben ikisini de alırım diyor. Beğendiğim şeylerin de biri 375 diğeri 600 lira. Zaten adamların maaşı ne kadar yani. Çok üzülüyorum o böyle yapınca. Neyse. Eşim kafasında her zaman haklıyı tutar. Ama ben ağlayıp zırladığım için mecburen beni tutmak zorunda kalır. Annesi için bana kızmaz. Kadının günahına girdin, çok kırıldı der. Ben de gerçekten öküz olduğum için üzülürüm. Her şeyi yanlış anlamaya meyilliyim, öz annem değil ya. Türkiye'deki erkekler anneci diye bişey yok bence. Benim babam hiç anneci değil. Babaannem anneme çok yanlış bir hareket yapmıştı, annesine anahtarı fırlattı sinirinden. Doğru değil ama çok aksi adam işte. Kendi her lafı söyler ama asla annemi ezdirmez annesine karşı. Eşim annesini çok sever ve tutar ama ben söz konusu olduğumda, beni mecbur tutar. Annenin yanından eve geliş var çünkü :KK70:

maalesef benim eşim hiç zeki çıkmamış olgunlaşmamış bir tek anasını haklı görüyor...

X