KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

Esenmine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.466
2.365
29
Merhaba Hanımlar,

Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte

bu durum beni oldukça rahatsız etmekte evimiz küçük tek banyo wc bulunmakta
çalışıyorum tesettürlüyüm evimde rahat edemiyorum bu beni çok geriyor

benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
sinirimi bozuyor bu durum
kıyafetlerimi evin ortasında toplaması uyuz ediyor beni
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor :KK43:

3 oğlu 1 kızı var kızı da bizim yakınlarımızda oturuyor
köyde birlikte kaldığı gelini var
çalışan tek gelinde benim

sizce konuşmam yanlış mıdır ? gitmenizi istiyorum desem
napacağımı bilemiyorum
bana akıl verin :KK43:

Haklısın .
Ev üstüne ev olmaz .
Eşinle konus eşin konussun. Konusamam derse bence direk git ailenın yanına her sene bu muhabbetı çekceksın ozman.
Ne özelin kalır ne başka birşeyın .
1 yıl yaşadım ne yaşadığını çok ıyı anlıyorum ..

ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor :KK43:

bende vicdan yok, senin yasina gelince vicdanli olucam de.
daha 23 yasinda gencecik kadinsiniz,
ne isiniz var kp kv ile ayni evde yahu.

M magicat a katiliyorum, hic ugrasma, git sen de ananin babanin yaninda, zaten cok gencsin.

Merhaba Hanımlar,

Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte

benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum

napacağımı bilemiyorum
Eşiniz bariz duygu sömürüsü yapıyo. Anladığım kadarıyla ses çıkartmazsanız yazı köyde kışıda sizde geçirecekler. Ailenizi sokun devreye arkanız olduğunu görsünler.
Tek çalışan gelin sizsiniz diye nasılsa çalışıyo işini yaparım gündüz evde yok akşamda birlikte oluruz diye mi düşünülüyo acaba.

1 aylık evlisin ve evde insan var bahara kadar :rolleyes:

Tekrar konuşacaksın eşinle. Üstüne varırsa anne evine gideceksin başka yolu yok. Yoksa her sene bu olacak. Bebeğin olunca da sabahın köründe koynundan koparacaklar, herşeyine karışacaklar vs. Bu durumun tatlılıkla çözülmesinin imkanı yok çok üzgünüm.

Yaptiklari tabiki yanlis fakat direk yuzlerine gitmenizi istiyorumda denmez.
Esinizinde durumu zor acikcasi, gidin nasil dicek bilemedim.

Merhaba Hanımlar,

napacağımı bilemiyorum
Haklısınız.
Hemde çok haklısınız.
Siz 23 yaşında cıvıl cıvıl yaşınızdasınız.
Eşiniz 35 yaşında olgun hiç mi bu olmaması gereken durumu görüp ailesine kibarca konuşmuyor.
Birde üstüne üstlük yeni evlisiniz pes diyorum...

Tamamen eşinizle alakalı bir durum siz tabiki pat diye gidin diyemezsiniz ama bence sizin yaşını küçük olduğu için sesinizin çıkmayacağını düşünüyorlardır.Ailenşz birşey diyemiyor mu bu duruma benim ailem müdahale ederdi böyle bir durumda?

O ne ya, balayından dönen yeni evli çiftin evine yerleşmek? Hani yerleşmeleri her türlü kötü bence de, daha evliliğin ilk gününden çok daha ayıp. Siz evlenmeden nasıl kalıyormuş köyde bu insanlar? Şuana kadar nasıl yaşıyorlarsa öyle yaşayabilirler, ölmemişler zira, hayat şartları o kadar kötü olamaz. Eşiniz de sizi buna mecbur bırakmış, çok çok ayıp yani. Yerinizde olsam terk ederim o evi. Niye siz konuşasınız kayınvalideyle filan? Anne babasıyla eşinizin konuşup, bu meseleyi halletmesi gerekir. Halletmiyorsa da size kıymet vermiyor demektir. İnsan kendi evinde kiminle yaşayacağına bile karar veremiyorsa o ev zaten onun değildir.

X