- 19 Ekim 2007
- 4.312
- 16
- 45
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.881
genelde erkek evlattan bekleniyo ama bazı aileler evlatlarının tamamını sermaye olarak görüyolar resmen. büyük kardeşler küçüklerin eğitiminden giyimine kadar üstleniyo, ana babanın yapması gereken şeyi abiler ablalar yapıyo.
bazılarında da kız çocuklar (evli dahi olsalar) abi ve erkek kardeşlerine para yollamak zorundalar. kadın çalışmıyosa bile kocasının verdiği harçlıktan, mutfak masrafından, çocuklarının nafakasından kısıp kocalarından habersiz biriktirip ailelerine gönderiyorlar(ki ben buna çalmak derim). hastalık olsa, muhtaçlık olsa gene anlarım bi yerde ama kız ailesinin karşı tarafı yolunacak kaz evlatlarını da para elde etme yolu olarak görmesi resmen bu. haram para işte, nasıl kaldırıyor mideleri anlamıyorum:mymeka:
canım aynen bizdeki o işte eşim ailenin en büyük oğlu. ne olsa bize. biz öderizç kızkardeşinin düğününde kaynanam tutturdu bahşişi kocam ödeyecekmiş düşün artık bu hiç bişey. yani herşey böyle. zaten evlenene kadar kazandığını onlara vermiş. tek kuruş harcamamış düşünün artık. arkadaşlar adananın en pahalı yerinden giyiniyorlarmış bide anlatıyorlar. ben evlenirken bişey almadılar utanmadılar bi kız varmış istedikleri. o olsaydı dediler bize neler alırdı sen bişeyde almadın. yuh artık dedim. daha ne yapacaksam