Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

hmm tamam bakalim boyle deneyim belki sert bisekilde soylersem inata biner daha beter olur tamam dogru diyorsun kayinvalidem en son esin kefil olsun ev alim dedi ben kefil olacakmisim sonraki cumleside suydu bi eviniz olur oglum fenami :) uyanik kadin

rengarenk
sen neden kaçtın sorması ayıptır

Ben sebeplerimi ve yaşadıklarımın bi çoğunu topiğimde paylaştım zaten o yüzden kısaca özetliyeyim ki takip eden arkadaşlara bıkkınlık vermeyeyim kaydirigubbakcemile3 :hulya:
Benim kendi ailemde problem vardı,eşimi onaylaıyordu ilk 2 yıl boyunca,sonra abimin sürekli bi şekilde bizi dövüp hırpalamasına eşim karşı çıktı,tabi o zaman annem de destek verdi hatta bi olayda savcılığa bile şikayet ettik... Sonra eşim abimle bozuştu tabiki,annemde erkek evladın ayrı bi yeri var,bu olay annemin eşime karşı olan tutumunu değiştirdi,ben üniversiteyi bitirdikten 3 gün sonra bi işe girdim ve maaşımı anneme veriyodum,100 tl benim harçlığımdı(diğer ihtiyaçlarımı eşim karşılıyodu)son tartışmada anneme artık ben çeyiz almak istiyom,maaşımı artık eve vermiycem dedim,(eşimide çağırmıştım,8 aydır ilk defa gelmişti evimize,eve girememe yasağı vardı)annemde onlar senin burda yediğin para bile değil,para vermezsen burda yiyip içemezsin dedi,eşimde nerde yicek peki dedi,ben karnını bizim evde doyurup buraya yatmaya mı getircem dedi,annemde ben karışmam dedi,eşimde YÜRÜ GİDİYOZ,BEN SENİN KARNINI DOYURDUKTAN SONRA YATACAK YERDE BULURUZ DEDİ ve iki valize eşyalarımı koyduk,çıktık,kimse nereye gidiyon demedi,ve kaynanamlarda kaldım 3. günü kayınbabamı arıyo annem ve senin oğlan benim kızı götürdü haberiniz var mı diyo!!!!! Ben eşim dedim ama o zamanlar sözlüydük,kaçtıktan 1,5 ay sonra evlendik

Allah sabır versin bacım ya:teselli:
E kaynananlar bu hikayeyi biliyosa yüklenirler tabi:mymeka:
Hayırlı evlat olmak da zor bu devirde valla:1no2:
Eşine sıkıca sarıl sen, belli ki adam gibi adammış, hem sevdiğine sahip çıkmış, hem 2 aileye de rest çekmiş! Helal olsun valla!
Bi de gıcırdat sebbaha gadder canım, kaynananın inadına:jeyyar:

eşim zaten benim hayatımın en büyük şansı,benim tahmin ettiğimden de fazlası,allah nazarlardan saklasın
Gız allah seni ne etmesin sositososito dur eccik daha tecrübemi kazanam bak sen o zaman gör beni :jeyyar: töbe töbe

en iyisini etmişin bacım boşver iyi davranınca iyi olmuyorsun çünkü enayi yerine koyuyorlar. keşke benim eşimde bişi demesede bende ağızlarının payını verebilsem ama nerdee anacı oldu bizimki evlenince. klava:

hey Allah ım sinir oluyorum şu durumaklava:
kızlar onun evledıda erkek evladı değilmiymiş sanki. bazı kız aileleri çok takı yapmaz erkeğe gidecek diye herhalde senin kaynanada elin kızına gidecek diye yapması size bişi. bak bu arada emin ol bi iş gelse başlarına birşeye ihtiyaçları olsa önce sizi ararlar. banada hiç bişi takılmadı dediler ya gösterişten bi bilezik vereceklerdi geri almalığına kimi kandırıyorlar göstermelik bişi istemiyorum diye haber yolladım. sonuç olarak ne göstermelik ne gerçek bişi olmadı. şimdi ama başkalarının taktıklarında gözler. Allah tan ayrı yerdeyim ha yoksa kafayı yerdim. ama sıkma canını kocan senden yanaysa üzerinde hiç bir hakları yok bişi sunmayan hiç bişi ummasın. en zor günde analık babalık yapmayan evlatlık da beklemesinyerimseniben

süpersin bacım inadına inadına . hatta bence bişey yoksada sağa dön sola dön. maksat ses çıksın. oooooh sefam olsun de. sorarlasada dersin artık bişeyler. kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

kız sahrud süpersin vallaaa. öldüm gülmekten. niye biliyormusun ancak bu kadar olur. kaynanamı görmüşte konuşmuşsun sankimmmm. ahhh yavrımmmm ama kuzumda der bide senin için kızım için.....

canım işin kötü tarafı o işte zaten. ne olsa ararlar. hemde zamanlı zamansız. ayağı taşa çarpsa kaynana akşamı bekler. sonra tam işten geliriz arar. gündüz şu olmuştuda beni acile götürün. paraları olmaz gelir isterler. bişey alınacak aldırırlar. ama diyorum kocamda dünden gönüllü işte. hiç demez. ailemde ailem başka bişey yok. nasıl oluyor aklım almıyor işte.
canım ne göstermelik ne bişey alacak olan alır ama gördüğün gibi onuda almamış. şükret uzaksın işte. keşke bende uzak olsaydım. bizde bide görümceler var. en ufak bişeyde arar zırlarlar istekleri bitmez. ya diyorum bize ne kocaları var alsın.. yada ne olsa bizde abi şöyle abi böyle bitmez dertleri oda uyduruk şeyler. ama ben aileme tek kelime söyleyemem işte. sanırım ondan herkes arkasının olduğunu hissettiriyor

ya hani şu takılar alınıyor ya erkek tarafı ,tarafından.) bence kız tarafı en iyisi takı yerine evin eşyalarını alsınlar..onları götüremezler

ya hani şu takılar alınıyor ya erkek tarafı ,tarafından.) bence kız tarafı en iyisi takı yerine evin eşyalarını alsınlar..onları götüremezler

aynen erkeklerin ve ailesinin zaten gözü hep takılarda

erkek evladın parası onlara acaip tatlı geliyor
evlendikten sonra dahi!! ben buna uyuz oluyorum

süpersin bacım inadına inadına . hatta bence bişey yoksada sağa dön sola dön. maksat ses çıksın. oooooh sefam olsun de. sorarlasada dersin artık bişeyler. kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

yer soğuk gelio yatakta spor yapıom diyebilir meselakaydirigubbakcemile3
ertesi akşam kaynanaylan görümce gıcırtıyı duyup yukarı koşuolarmış eşofmanlarla, bizim de fazlalarımız var, beraber eritelim diye:roflol::roflol::roflol:
ben dedim ama rengarenk'e , aydın manisa yakın sayılır, kayınpedere 1 kavanoz mesir macunu, bak bakalım bi daha sesi çıkıo mu kaynananın:jeyyar:. kadıncağız napsın, gece işi yok, sağdan soldan gelen sesleri dinliyo sabaha kadar:roflol::roflol::roflol:

yada ne biliyim ,balayı masrafını öderler........
bişiler yaparlar iştekaydirigubbakcemile3
bizden kimse bişi almadı
daha doğrusu eşimin babası ,100tl istemiş düğünden sonra ,eşimin kardeşi askerden gelmişti ,onu gönderelim diye,biraz sinir olmuştum
birde düğün öncesi 600tl vermişti onu istemişti ama veremedik bir türlü,zaten sonrada eşim işten çıktı ,şimdide hiçççççççç veremeyiz zaten.))
zaten artık istemiyorlar yani 1 yıldır istemiyorlar ,o sizin kalsın diyorlar.)
1 halı 1 battaniye birde ev verdiler
başkada bişi yapmadılar zemuszemus

ema o kadar katılıyorum ki sana. kesinlikle öyle erkek tarafı oğlunun parasını yemek için napacağını şaşırıyor. kendini acındırmalar ağlamalar. yalakalıklar. bitmiyor. ama kızlarına gelince ne yapacaklarını şaşırıyorlar. sadece takıda değil ömür boyu kazandıklarını versinler akılları fikirleri o. gelinin dolabında bişey olmasın kızının dolabında eksik bişey olmasın varsa gelinden alınsın kızının dolabına girsin bu her türlü şey için geçerli

ya süper bi fikir yaaa. kesinlikle bayıldım bence uygula rengarenk. nasıl bir şekil alacaklar çok merak ediyorum süprizzzzz delikafadulden

genelde erkek evlattan bekleniyo ama bazı aileler evlatlarının tamamını sermaye olarak görüyolar resmen. büyük kardeşler küçüklerin eğitiminden giyimine kadar üstleniyo, ana babanın yapması gereken şeyi abiler ablalar yapıyo.
bazılarında da kız çocuklar (evli dahi olsalar) abi ve erkek kardeşlerine para yollamak zorundalar. kadın çalışmıyosa bile kocasının verdiği harçlıktan, mutfak masrafından, çocuklarının nafakasından kısıp kocalarından habersiz biriktirip ailelerine gönderiyorlar(ki ben buna çalmak derim). hastalık olsa, muhtaçlık olsa gene anlarım bi yerde ama kız ailesinin karşı tarafı yolunacak kaz evlatlarını da para elde etme yolu olarak görmesi resmen bu. haram para işte, nasıl kaldırıyor mideleri anlamıyorum:mymeka:

cnm geçmiş olsun çok üzüldüm,ne dangalak insanlarmış ya,senin üzüntün sana yeter zaten bide üstüne geliyolar insanın,e tabi üzüldüğün bi olayı yakalasınlar,bırakırlar mı hiç....
Evet canım. Hiç düşünme yok kız zaten üzgündürr bide biz üzmeyelim felan yok öle bişey
Kız senin kaynananın da ifade yetisine hayran kaldım :lepi: :roflol: :1shok: çeşit çeşit duyguları yaşadım bu laf üstüne şakkıdı

Bende farkındayım cnm,eşimle kötü olma gibi bi durumda bunlar hepten üzerime çullanırlar,biz yeni evliyiz ama yaklaşık bi 5 yıldır beraberiz,kaynanamların sayesinde depresyona girdim,eşimle eskisi gibi kıkırdaşamıyom,hiç bişey yapmak istemiyom,moralim durmadan bozuk oluyo,yorgunluk hissim çok oluyo...Anlayacağınız yatak odama kadar uzandı bunların yaptıkları :çok üzgünüm: :kedi: offff offffff[/QUOTE]

Bende daha ne inciler var. Ama artık elh. eskisi kadar yapmıyor.

Eşim her ay bütün faturaları öder. kışın doğalgazdan fatura ikiye katlanıyor. annesine haçlık verir. Kızkardeşi evvlenir biz düzerizzz. oooo neki bunlar.

Küçük görümcem evleniyordu. kaynanam bize diyoki iki tane abisi var benmi düşüncem diyo. Sanki kızı yaparken sordunda töbe töbe yaakötükedihüso. Kız tarafının alması gereken şeyleri eltimlernen bize aldırdılar.

Daha geçen ay büyüğü yeni ev aldı die gitmiş benimki bulaşık makinası almış. Hiç sesimi çıkarmadım kötülük olmasın die.kötükedihüso

Hepsi aynı bunların hepsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…