Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Deseydin hiç bir merdümezar dura bilmez
Rabbim yazan kısmetin önünde o günden yüksek tansiyonla acillerde gezerdi

eltim bahsim açıldığı ilk gün kayınvalideme "benden çok sevmeyeceksin" diye atarlanıp sürekli laf sokmuş. hatta sevgilimi de arayıp "evlenip de ne yapacaksın" falan deyip duruyor.
isteme günü tanışacağız kendisiyle..
bakalım hayırlısı

ziyarete gıttık börek yapmıs "ev yemeği yiyin dedım " dedi sankı bız lokanta yemeği yıoruz :)

Sinirleniyorum kızlar ya taa 800 km öteden lafı koydu kv.
Dün telde konuşuyoruz yeni yılda Allah sağlıklı mutlu yıllar versin falan dedi bende evde versin dedim. Aaaa sizin yaşınız çok genç öyle hemen olur mu diyo. Niye olmasın yaşlanmayı mı beklicez ev almak için dedim. Olmaz diyo.
Sen evladının kirada oturmasına gönlün razı oluyo mu ya. Dua da bile hemen olmasın diyor. Gelde gıcık olma.
Para durumlarını soruyo oğluna soramıyo tabi. Çok beklersin söylememi bi kaç aysonra arabayı alalım da gör o zaman az kaldı canımmm.
Ev meselesindede evimiz var satın abinle paylaşın ev alın falan yok abisi evlenip oturacak oraya. Biz de hayırlı olsuna gitcez.

kizlar bende araniza katiliyorum kaynanamla yan yana dairelerimi ikitanede bekar gorumcem var 5 aydir evliyim
kaynanamin ognunde herkes bacak bacaga oturur yani modern ailedir bunlar:) kayinpederim 15 sene once ôlmüs.
sonra bende oturim dedim oyle...bana demezmi bacak bacaga atma ayip diye
bende bu lafi bana soylemek kocamdan baskasina dusmez dedim
sevmem ben oyle isime karisilmasini dedim oooooh bi rahatladim anlatamam aksamda olayi oldugu gibi kocisime anlattim anlatirkende kadini mord ettigim icin gulmekten yikildim:))) kocacik tavir yapti once sonrada dediki sen bana laf birakmiyorsun masallah kendin soyluyosun herseyi))
sanki ona biraksam bisey dicek!!! agzini bile acmaz o! ohhh cok rahtim kizlar hahahha

Her zaman şu sözü söyler benim kayınvalide başkalarının yanında : çok ii çok marifetli gelinim a tabi gösteriş değilse. Nişanlıyken 6 ay yanında kaldım 1 yılı aşkın evliyim hala böyle söyler,,,

Nişanlım tek çocuk. Kayınvalidemin eltisinin ise iki oğlu bir kızı var. İlk nişanlanıp köylerine gittiğimde kayınvalidem eltisine 'ben bir doğurdum iki evladım oldu' demişti. Çok hoşuma gitmişti. Hep de bana evladı gibi davrandı sağolsun. İnşallah bozulmaz:)

Aglasam sesimi duyarmisiniz misralarimda buda benden inciler :)
Benimki sakayla karisik laflari sokuyo esime soyledigimde sende cvp ver karsilik vrr icinde tutma diyo. Ben yüz goz olmak istemiyorum ama bakalm.
Benim kv kendini 25 lik genc kiz zannediyo bi kere bi misafir gelmisti evlerine beni anlatiyo kadina " biz cekilmezbirkiz i istemedik gittik nisan yaptik direk dedi " halbuki isteme nisan ayni gün oldu sehirler uzak diye de ama oyle mi soylenir ya sonra nisan alisverisinde elbise deniyorum senin vucudunda bi anormalmis dedi ben direk dumur oldjm ki fizigimde gayet duzgundur kendimj begenirim yani. Sonra hep kucuk kizini over de over gorumcemde 13 yasinda daha bebek :) lafa gelince oglum neyse sende osun diyo bana ama caktirmadan oğlunu savunuyo :) takmamaya calisiyorum artik ha bu arada dogum gününde pasta aldik gittik ozellikle 48 yazili mum aldim halbuki 47 yasindaymks cok bozulmuş tu isteyerek yapmamistim halbuki jest yapmaya çalışmistim ama iyi olmus :)

apaçık kıskanıyolar seni...
benim eltim yok..
kv de bana bişey demez..
ama çok küsen bi yapısı var malesef..
bazen küsmesindense bişey dese de cevap versem diyesi geliyo insanın..

Benim kayınvalidemde bundan 10 sene kadar önce her fırsatta işte sende ablan gibi(görümcemden bahsediyo) bi bölümden mezun olsaydın çabucak iş bulurdun bu arada ben önlisans mezunuydum ve bölümümü beğenmiyo iş bulamayacakmışım ama ne oldu ben sonra dikey geçişle aynı bölümün mühendisliği kazandım sonra kpss den 90 puan alıp devlete atandım görümcem hala özel sektörde benim yarım kadar maaşa çalışıyor ve kendinden kaynaklanmayan sebeplerle iş değişikliği yapıyor çoğu zaman şanssız biraz...
Her fırsatta hiç çekinmem ve iyiki ablamın bölümünü bitirmemişim mazallah atanamazmışım derim kayınvalideme oda herseferinde şunu der ben seninle inatlaşmam sendeki azimden korkarım senin giripte maşallah kazanamadığın sınav yok der...bide senin kafan alıyo işte ablan çocuklarla çalışamıyo derse der onda da bende de iki çocuk var ha bu arada görümcemi çok severim çok iyidir öz ablam gibi kendisinden bi kere böyle inciler duymadım annesini benim kadar sevmez görümcem.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,ben de 15 yıldır evliyim,kaynanamdan uzaktayım ama bir telefonu yetiyor huzur bozmak için.Eşim tam bir ana kuzusu,eşimin yanında da yalnızken de olmadık laflar eder kaynana eşim hep yanlış anladın der bana,iki eltim var biri çok iyidir ama diğeri kaynanama olmadık şeyler yapıyor ama nedense o eltim çok seviliyor,ben ve diğer eltim saçımızı süpürge ediyoruz hala azar işitip oturuyoruz,anlam veremiyorum,Allahım büyüksün diyorum,sabretmek çok zor,eşimin desteğine ihtiyacım var ama nerdeee..

Bide annelerimizden duyduğumuz incileri yazsak. Ama onları unuttuk değil mi çoktan ? Biz acaba kayınvalide değilde anne gibi görsek bu konuda bi fayda sağlar mıyız düşünmek lazım...

Bide annelerimizden duyduğumuz incileri yazsak. Ama onları unuttuk değil mi çoktan ? Biz acaba kayınvalide değilde anne gibi görsek bu konuda bi fayda sağlar mıyız düşünmek lazım...
Kayınvalidem bana kendi kızına davrandığı gibi davransaydı onun incilerini de anneminki gibi görebilirdim. Ama kendi kızı 5 yılı geçkin evliliğinde doğurmayabilir, bana ilk seneden "baskı" yapar herkesin içinde! Üstelik kızından kaynaklanan sorun olmasına rağmen kızı doktora da gitmeyebilir bu özgürlüğü de var. Kendi kızı 24 saat yatar, misafirin önüne çıkmaz, içerde uyur, ben bir dolu misafirin hizmetini bulaşığını hallederim. Kendi kızının ayıplarını örter vs vs vs. Kimse keyfinden takmıyor kafasına. Ben onlara başta çok iyi niyetli yaklaştım ama her insan mesafeyi ayarlama yeteneğine sahip olamıyor maalesef. O zaman da mecbur kalıyorsun mesafeni koymaya... Anası da kızı da kendi çektiklerini karşısındakine çektirme mantığına sahip. Şimdi bu insana öz annem gibi bakabilir miyim siz söyleyin? Ben kendi annemle yeri gelir tartışır yeri gelir özür dilerdim ama onun sevgisinde doğal olarak değişme olmazdı. Kv. ile tartışsam sonra hem onunla hem kocamla kötü olurum. Anlatabiliyor muyum bilmem...

çok güzel bir yazı olmuş. Çoğunun olumsuzu da bizde var maalesef. Çocuklarının büyüdüğünü kabul edemiyorlar bir türlü. Kazık kadar olduk, lafa gelince kendi çocuğumuzun olması için baskı yapıyorsunuz, o zaman bizim de büyüdüğümüzü kabul edeceksiniz! diyesi geliyor insanın.

oovv baya dolmuşsunuz siz. Her annede bir olmadığı gibi her kaynana da bir olmaz malesef. Anne vaar anne var değil mi ? Yani her kaynana kötü değil ben bunu söylüyorum sürekli bir kayanan kötülemesi yermesi. Bazı insanlar cidden bencilliklerinden ve kaynana iyi de olsa istemediklerinden çok büyütebiliyorlar. Sizi tenzih ederim cidden ortada bir sıkıntı varsa o ayrı.

Allah huzur versin herkese. Gerçekten bekarken kafam çok rahatmış. İdare etmek vs olmadan hayat çok kolaymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…