Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kayınvalidemin memleketine tatile gidecektik. orda yaşayan kardeşleri ve eşleri hakkında kısa kısa bilgiler verirken. özellikle birini anlatırken " işte oda senin gibi kafadan çatlak " diye olayı bir çırpıda özetleyivermişti :) o anda bana he deyip geçtiğini kavradım:) vede haklı olduğu için zorumada gitmedi. tatlı tatlı gülümseyip eşime anlatmıştım :) gülüp geçtik...

benim de kayınvalidem ile çok inciler var.... şimdi 1 aylık evliyiz eşimle daha nişanlıyız nişanlım yurtdışında çalışıyor o yüzden bütün düğün hazırlıklarını kayınvalidem ile yapmak zorunda kaldım. bir gün ev bakıyorum artık düğün yaklaşıyor eşim söledi beğendiğin bir ev bulursan hemen tutalım dedi ben de tamam o zaman yavaş yavaş bakayım dedim ben de... güzel bir ev buldum önce nişanlımı arayıp söledim o da annemi ara birlikte bakın dedi ben de aradım annesini anne bak bir ev buldum gel bakalım gibilerinden bir cümle kurdum kadının dediği cümle GİT KENDİN TUT O ZAMAN oldu ben şokkkk kendim tutmaya kalksam seni niye arayyaım hem de kendim de tutarım ev benim olacak...

Ben aranıza yeni katıldım .burayı okuyunca gaza geldim :KK73: İk msjım da eltimden inci :

Bir gün eltimle birlikte ( ikimiz de nişanlıyız) alışverişe çıktık , ben bir ayakkabı beğendim numarası var mı diye soruyorum alıcaktım güya ,o da duyuyor, kaşla göz arasında ayağına giydi ve alıyorum bunu dedi ben Kaldım öyle , bişey de demedim. Aynı alışverişte ısrarla benim daha önce aldığım başörtüden aradı hatta bulduk ve engellemesem onu da alcaktı. hanfendi baştan aşağı ben olacak , ki ilerleyen zamanlarda da benşm tarzımda giyinmeye başladı. Gıcık :KK11:

bakın kızlar şimdi eşim akrabamız eşimle sevdik birbirimizi.. .kimliği aldı bedava paso için bana nikah dairesinde tanıdığım var nikah kıydırdım dedi.elinde nufus kayıt örneği evli gözüküyorum.benide kandırdı aslında eşim.teyzeme söylemiş teyzem destekdi bize babama söyledi .neyse bunu babam öğrendi.beni dövdü .sonra nikaha ailecek gittik nikahımız kıyıldı anlamadım nasıl oldu..ben asla nikah için imza filan atmadım ve eşimlede nikah dairesine dahi girmedim..gerek sözde gerek düğünde kaynanamgil olay çıkardı.kaynanamın arada lafları babam düğünden sonra olay çıkarmış.o bu eve gelmeycek diye.eşime şimdi soruyorum nikah olayı ne diyorum bana cevap vermiyor.işte böyle bi durumda aileme nasıl yansıtırım..olaylı oldu bizim iş yani
Yaban gulu bazen dusunuyorum sen gercekmisin diue okuyirumda savunmalarin çok sacma geliyir cunku

kaynanamın şimdiye kadar öyle unutmayacağım bi lafı olmadı belki olmuştur ama ben üzerinde durmadığım için hatırlamıyorum. olduğu zamanlarda da muhtemelen "annem söylese zoruma gitmezdi" diye kendimi avutup unutmuşumdur. gerçi daha 5 ay oldu ama olmaz inşallaho_O

Bide annelerimizden duyduğumuz incileri yazsak. Ama onları unuttuk değil mi çoktan ? Biz acaba kayınvalide değilde anne gibi görsek bu konuda bi fayda sağlar mıyız düşünmek lazım...

Şöyle sivri zekalılar çıkmasa şaşardım zaten..Bir gün haklı oldugum halde x ablam ağlayarak kvalideyi aramış, kvalidenin bana dediği kızım ağlayacağına otur sen ağla...hiç bir anne böyle demez ablan ağlayacağına sen ağla diye...el elliğini bey beyliğini yaparmışşşşşşşşşş

evet ,diger gelinini kendi istediği gibi almıs bana hep öyle dedi demek isterken bir yanlıslık olmus ,komik olan beni istemedi edirnelimişim onlara uymazmısım en küçük kaynımda edirneli kızla evleniyor nasıl dua ettiysem artık kızı tanıstırmaya getirmiş kaynım bizimki o günden beri yüksek tansiyondan acillerde
cnm neresinden cok merka ettin edirnenin bende edirneliyim bide esin nereli

Bide bu var. düğün salonundan evimize geldiğimizde kaynanam zorla gelinliğimi çıkartırıp kafamı bozdurdu abdest al nikah kıyılcak diye ben hiç nikah için abdest e gerek olduğunu bilmiyodum :KK43: neyse yaptım dediğini nikahtan sonra da tutturdu allahım gece bişey olursa hemen arıcakmışız onu tedariklimiymişim herşeyim tammıymış ahhh kitlenip kalanlar varmış. Hemen arayın beni tamam mı? hastaneye gideriz. Ayrıca yarın sabah 9 da burdayım dedi imali imalı sanki o gece yapmaya mecburuz. Çok beklersin dedim içimden. daha neler neler kayın pederim utancından dışarı kaçtı tabii bende ağlamaya başladım korkudan değil ama utançtan ayy çok sinir di. Cahil olsam korkucam yani. Kocam sonunda dayanamadı tarif te etseydin bari anne dedi. Sesi kesti. sırnaşık şey
eee sabah 9 da geldimi peki

kızımın doğumunda mevlit yaptık ,eşimin tarafının adetlerine göre lohusa anne saten gecelik giyip yatak odasında oturur ,kuran okuma bitene kadar çıkmaz ,eltim bunu çok iyi bildiği halde ona geldiğinde çıkıp hoşgeldin demedim diye 1 yıldır neredeyse benimle konuşmuyor,herkese de ben ona ne yaptım ki bana böyle yaptı diye anlatıyo .1 yıldır herkesten duyuyorum artık bişey demiyorum ,boşverin deyip geçiyorum..
iyide mevlüte 1 de basladı mesela 1 de gelinmezki mevlüte elti dedigin hadi geldin gir yatak odasına neden girmedimi anlamadım saat 4 e kadar evet gelin cıkmaz yatak odasından bizdede var o adet ama gelen gelinin yanına ugrar öyle gecer salona sizi eltiniz hic yanınıza ugramadımı

aboooww ne kadar şanslıymışsım yahu
ben düğünün ertesi günü annemi kahve içmeye çağırmıştım öğlen akşamada babamlarla fln mangala gittiydik ordanda balayına zemuszemus
maşallah diyin kısçeler:nazar:
eee ailen nasıl geldi ben anneme desem g,t isine yaa der hele babama asla dügün ertes gel mangal yapalım ailen bisey demedimi yada esin ne isi var ailenin simdi diye

hic biriniz benim kaynanamdaki cazgırlıgı gecemez valla cok var yazcak bendede

kına gecem köyde oldu bizde yemek verilir tabi kayınpederim melek gibi adamdır neyse adam kola fanta almıs gezerken markette gazos görmüs indirimli demis 1 kasada bundan alıyım degisik olsun neyse adam alıp geliyo
kaynanam aldıgıgını görünce bizde ordayız esimle adamın kafasına attı gazos siselerini düsünün cazgırlıkta son nokta 60 yasında insanın yaptıgı

eşim bana sen benim gözümde bozdurulmayacak kadar değerli altınsın ama annemlere bi sözünü duyayım seni bozuk para gibi harcarım dedi..
yuhh cnm yaa valla ablan falan yokmu senin yada sen diger kızın dedigi gibi yüzde 50 ihtimalle kumar oynıcan ille ailene güvenme zaten arkanda yokmus altınların falana yokmu kenarda ol onları bi tatile falan git kudursun senin ki yada arkadasına git yada ailenin yanına git ama basını dik tut valla seni cok yormuslar cok üzüldüm ablan olaydım varya o kaynanaın altına işetirdim korkudan

bi kezde eşim traş oluyor yüzü köpüklü suratı asık dedim sen yaşlanınca böyle olursan herkes kaçar sende dedim.akşam annesine yetiştirdi kaynanam sende kaçanları .........................yaparsın dedi.orası çok kötü o yüzden yazmadım..
ooo cnm senin kocada iş yok herkez kavga ediyor ama annene söylemek cok sacma sen gercekten sevdigine eminmisin bide tamam esinden ayrılma ama lafınıda söyle nolcaksa olsun allta kalma barii

benım kaynanamda o konuda ıyıdır bak..gıttıgımde yemek hazırlar bende yardım etsemde sen yorgunsun falan yapar...iyidir o konuda ...ama bazen işte bıde bbenım kayınvalıdem beyın amlıyatı gecrdı...tam olark saglıklı degıl..bazı davranıslarını buna verıyom...:uhm:
aman benimki nerde 7 senedir gidiyoruz 5 saatlik yoldan geliyorum hep ne diyo biliyomusunuz dolabpat yumurta var biz sanki o kadar yolu yumurta yemeye geliyoruz
gecende görümcem ve esi vardı onlardaydık i,ste kaynanadan acıldı konu dedim valla ben 7 senelik gelimin daha görmedim kaynanam geldiginde bisey yapsın esimde yanımda damat dedi valla bize tepsi tepsi börek yapıyo bana ayrı torunlara ayrı dedi dedim iste ne mal oldugunu anlayın a getirdim

bide bi gün yine gittik ama karnımız nasıl acıktı esimle esim aradı anne ne yaptın diye cay koyduk dedi eee gerisi yok esim dedi abla bari patates kızartta kahvaltı ederiz neyse geldik kaynanam ahhh kızım ne yoruldun o kadar bak bak oglum ablan size patates kızarmıs sanki oglak pisirmis bide

allahım o ne patates yagsız kızartmıs dısı kapkara ici cig patates
kaynanam ne zaman gitsem sürekli dısardan yemek yeriz terbiyesizligin daniskası iste oglum gelinim gelmsi kalcamız en fazla 3 gece sey olsa insan agırlar ama nerdee

bende kaynana maceraları bitmezzz

kızlar geçen sen kayın validem gözünden katarak ameliyatı oldu.ameliyatta başında durdum.evine getirdim evinde yattıgı yere kadar yemegini götürdüm .bir hafta tüm evinin işini yaptım gelenini gidenini agırladım.sonunda duydugum laf ne oldu dersiniz.kadının biri gelin güzel bakıyo maşallah çok iyi gelinin var dedi,kaynanamda sen iyi olursan herkes iyi sen kötü olda gör dedi.Elim ayagım boşaldı bir eline saglık sagolsun dese tüm yorgunlugumu alıcaktı ama maşallah kaynana dili diye boşa demiyolar
ayy seninki gene geline demis benim kaynanm öz kızına dedi düsün nasıl çirkef bi kadın ameliyat günü biz gittik düger görümce gelmedi bile bakansa 1 hafta kaldı yanına gidicekier zaman damada demis millet sizin suratınıza tükürcek hasta kadını bıraktın diye bak bak kızın sana gelmis 1 hafta bakmıs daha ne istiyosun be kadın vicdansız insan vicdansız iişte

meselaaa benım ufak bı kac ornegım var;
benım eltım ılk gelınmıs 2 sene evlı kalıp bosanmıslar ben onların evıne gelın geldıkden 10 gun sonra tekrar evlendıler
bu surecte sureklı eltım hakkında cok olumsuz konusan kayınvalıdem bı anda bızı kıyaslamaya basladı
esım dayanamadı anne neden kıyaslıyorsun dıye sordu
kayınvalıdemın esıme dedıgı sey su ustelık benım yanımda :KK70:
sen bu soruyu sorabılecek kapasıteye sahıp degılsın karın senın beynını yıkıyor :KK70:

sonraaa...
kayınvalıdem ortanca kaynım ıstanbulda onun yanındaydı 5-6 ay kadar ;
bende ona suprız oldun dıye halılarını yıkamaya gonderdım, evın tum dolaplarını cıkardım temızledım, erzaklar aldım kilerıne dızdım, lavobosu su akıtıyodu tamır ettık, camlar duvarlar yerler koltuklar sılındı perdelerı yıkadım utuledım astım, peynırıne kadar sarımsagına kadar ayıkladım nohutuna kadar hasladım dolabına koydum...
eve geldı heyecanla beklıyorum gosterdık esımle bak sunu yaptık gule gule kullan yenı bornoz takımı fön makınası aldık falan dıye...
tek kelıme sunu dedı
ayy saolsun hidayet kızımda cok yoruluyoorrrr ( eltım ) :KK70:

eltım ile evlendıklerı gun tanıstık yıldırım nıkahı oldu ben evlendıkden 10 gun sonra
nıkah gunu haırlı olsun tanısmak bugune kısmetmıs dedım ...
gelinnnn gelinnn ben yokken sen gelınce evın ılk gelını sen olmuyorsun benım gecmısım var yerını bıleceksın sımdıden soylıyım ben buyuk olanla evlıyım senden de buyugum dedı (ogrendım benden 1 yas buyukmus )

kurban bayramındada kaynanam ıstanbulda yok dıye sevınme o yoksa ben varım dogra su etlerı dedı :KK70:
esımde kaynana olmak kolay degıl madem oyle sen dogra ozaman dedı 3 kurbanıda ona dograttı :KK70:

bıgun de benı aradı amelıyat oldukdan 1 hafta sonra gecmıs olsuna dıyalog aynı su...
merhaba nisa ben hidayet serkan ın esı :KK70:
sankı eltımı tanımıyorum hayatımda kac serkan var kac hıdayet var ustelık telde nosu cıkıyor ısmı yanı :KK70:

boyle ufak seyler daha uzun tutmuyım 10 ayda bı araba dolusu salaklıkları bırıktı cunku :)

X