- 19 Haziran 2009
- 1.077
- 25
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.501
kayınvalidelerimiz aşırı benziyor simurgelti olabilir miyiz acaba
benimkiyle nişanlıyken her alışverişe çıkmamızda bu muhabbet yaşanıyor.
elim hep,klasik,sade şeylere gider kayınvaliemse elinde kıpkırmızı dantelli,süslü püslü bluzlar,tül eteklerle yanıma gelip:''bak bunuda dene bunu da dene'' diye başımın etini yerdi.
ne yapıp edip kendi beğendiğimi alınca yüzü düşer:''amaaan bunları mı giyeceksin,hacı gibi'' deyip dururdu
bi tane çok yakı arkadaşı var o da keni gibi ruhen ikiside 18 yaşındaymış,sorunca öyle diyorlar: ))
benim ve eltimin ruhu geçmiş,onlar bizden daha hevesli daha cilveliymiş
ikisi biraraya geldimi beni veya eltimi sıkıştırıp,yatakodası dersleri veriyorlar
maalesef bu elbise muhabbetini bende her gittiğimde yaşıyorum. neyseki aynı şehirlerde değiliz sık görüşmüyoruz yoksa nasıl baş ederdim bilmiyorum. gerçi eskiye göre daha az karışıyor, sağolsun görümcelerim falan savunuyor benibir tane yüksek bel eteğim var, bel kısmı deri ve dantel gibi işlemeler var. kayradan almıştım belki biliyorsun saks mavi bluzla yapılmış çok popüler bir kombindi. her gittiğimde her gün onu giy diye ısrar eder. oysa ben spor etekleri de seviyorum. her gün her gün giyilir mi.. birkaç defa dinlemedim baktım üzülüyor falan ben de sustum ve giydim napalım =/ yaşlılarla baş etmek zor...
kendileri zaten bu yaşta kırmızı simli elbiseler giyiyorlar ya şaşıp kalıyorum vallaben bu yaşıma geldim bırak simliyi günlük hayatta kırmızı giydiğimi hatırlamam hiç. dikkat çektiği için çekinirim giymeye.
bizim kayınvalidelerimiz yanı kuşaktan belliD herşeye rağmen çok şükür beraber yaşamıyoruz, uzaktan sevmek en güzeli =)
biliyorum o etekleri: ))
kayınvalideler görüğüm kadarıyla tabiri caizse gelinleriyle hava atmayı seviyorlar
gelin allı pullu giyinsin,takıp takıştırıp gezsin istiyorlar: )
benim kayınvalidem benim düğünümde,kayınımın düğünde bir giyindi görmen lazım: )
disko topu gibi dolaştı pistte
sende de olmuştur,
nişanlıyken onunla misafirliğe gideceğiz ya?
hemen arayıp ilk iş:''altınlarının hepsini tak haaa''
bende inadına takmazdım gıcık olurdu sen ne biçim gelinsin,etrafta diyeceklerki,gelinin kollarını boş bıraktılar
eşimin dedesi 2 ay evvel vefat etti.
ondan bir hafta öncede kaynım evlendi.
köyde cenaze evine gittik hepimiz,eltimlerde apar topar balayını bırakıp geldiler.
kayınvalidem eltimi köşeye sıkıştırıp:''sen yeni gelinsin niye takmadın altınlarını,şimdi derlerse ya,altınlarını geri almışlar diye'' söylenip durdu gün boyu.
başsağlığına,bir aile geldi,gelinleride yeni evlenmiş ve kolu şıkır şıkır altın
kayınvalidem başladı laf sokmaya:''anam elalemin gelinleri takıp takıştırıyor bizimkilerde dilenci gibi dolanıyor ortalıkta,hiç bana çekmemişler''
cenaze evindeki muhabbete bak
güler misin ağlar mısın :)
e tabi gidenler gitti kalan sağlar bizimdir mantığında olunduğu için
dediğin gibi kayınvalideler gelinleri ile gösteriş yapmayı seviyorlar. ben çok nadiren makyaj yaparım, süslü giyinmeyi de sevmem ama memlekete gittiğimde kayınvalidem beni teşvik eder bunlar içinaltın mevzusu aynı zaten. düğünden sonra gelin görmesinde sadece eşimin ailesinin aldıklarını taktım birkaç gün. bana, neden takılanları da takmıyorsun diye baya bir eseflenmişlerdi. bende görmemeişler gibi her tarafımı doldurayım mı set, zincir ve bilezikler yeter dedim de sustular. ortalıkta resmen konu mankeni olarak dolaşmıştım birkaç gün zaten neyseki uzun sürmedi de kaçtım ordan hemen
herşeye rağmen yine de çok şükür kayınvalidelerimiz aramız kötü değil civciv =) Kendi annemin de babaannemle olan ilişkilerini gördüğüm için umarım hep de böyle mesafeli ve iyi olur diyorum. bunlar basit şeyler gülüp geçilir Allah araya kötü duygular koymasın =)
çok komik inciler var
benim k.v.denn meşhur incileri;
"komşularım bensiz hiiiç bişey yapamazlar, ay bıktım artık, kahvaltıya çağırrlar, yemeğe çağırırlar, bensiz yemek bile yiyemiyorlar..herşeyde bana danışırlar, benden fikir almadan hiiiç bişey yapmazlar" ahahaha
Bizim ki kendi bile arayıp geliyorum dese davet edildim der :) Kaç kere yakaladımÇok seviliyorlar çokkk :)
biliyorum o etekleri: ))
kayınvalideler görüğüm kadarıyla tabiri caizse gelinleriyle hava atmayı seviyorlar
gelin allı pullu giyinsin,takıp takıştırıp gezsin istiyorlar: )
benim kayınvalidem benim düğünümde,kayınımın düğünde bir giyindi görmen lazım: )
disko topu gibi dolaştı pistte
sende de olmuştur,
nişanlıyken onunla misafirliğe gideceğiz ya?
hemen arayıp ilk iş:''altınlarının hepsini tak haaa''
bende inadına takmazdım gıcık olurdu sen ne biçim gelinsin,etrafta diyeceklerki,gelinin kollarını boş bıraktılar
eşimin dedesi 2 ay evvel vefat etti.
ondan bir hafta öncede kaynım evlendi.
köyde cenaze evine gittik hepimiz,eltimlerde apar topar balayını bırakıp geldiler.
kayınvalidem eltimi köşeye sıkıştırıp:''sen yeni gelinsin niye takmadın altınlarını,şimdi derlerse ya,altınlarını geri almışlar diye'' söylenip durdu gün boyu.
başsağlığına,bir aile geldi,gelinleride yeni evlenmiş ve kolu şıkır şıkır altın
kayınvalidem başladı laf sokmaya:''anam elalemin gelinleri takıp takıştırıyor bizimkilerde dilenci gibi dolanıyor ortalıkta,hiç bana çekmemişler''
cenaze evindeki muhabbete bak
güler misin ağlar mısın :)
:) :) aay cideennn.. bitane onlaar..
ya benim kayınvalideciğim olmayan şeyleri var gibi göstermekte, üstüne bin katarak anlatmakta, kendini muhteşem ve benzeri olmayan göstermede üstün potansiyele sahip bir baayan :)
kısacası muhteşem bir gösterişçi.. seninde öyle sanırım :)
ben öyle kabul ettim.. ama içten içe gülüyorum kendisine.. hahaha
benim kaynana eltiyi küstürecegim diye öyle korkuyor ki anlatamam.kadın parmağında oynatıyor. k. gazı olsa haber veriyor.kaynana da ahhh ahhh vahhh vahhh k. gazı varmış şı.mamış diyor :)) abartısız durum bu.
bir keresinde sana büyü mü yaptı bu kadın dedim o biçim anlayacagınız
anlarsın yaaa
aayy tamam tamm.. şimdi anladım.. safmıyım neyim yahu