Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Yazılanları okudukça iyiki de uzaktayım diyorum bende:) Benim kayınvalidemin dilinde hep bi çocuk lafı, yaz tatilinde bi süre onlarla kalmıştık srekli ne zaman çocuk yapacaksınz die soruyordu, eşimin askerliği olduu için askerlik bitmeden olmaz diyip kestirip atmıştım ama bu defa da annemlere gittiklerinde oğlum askerden dönünce çocuk yapacaklar demiş. Belki bazı ark.lara normal gelebilir ama bn bu duruma sinir oluyorum sanki yatak odamıza girilmiş gibi hissediorum. elti konusuna gelince de onunla hiç görüşmüoruz , grştüğümüzde de iki yabancı gibiyiz zaten=)

filanca beni çok sever

şu beni çok sever

bu beni çok sever

bu liste uzar gider

herkes onu çok seviyor yani, en azından o öyle sanıyo

demek her kayınvalide yapıyor bunu

filanca beni çok sever

şu beni çok sever

bu beni çok sever

bu liste uzar gider

herkes onu çok seviyor yani, en azından o öyle sanıyo

kayınvalidemin 2 eltisi var.
geçen muhabbet ediyorduk,gene durduk yere;
''nazlı yarimin(kayınbabama heryerde bu hitabı kullanır ) sülalesinde en çok beni severler,geçen filanca(birini dedi ama unuttum şimdi) dediki,3 eltide iyisiniz ama sen bi başkasın döndüüüü'' dedi bana

Benim kv de.. eşim için (7 yıllık evliyim düşünün) x bunu sever, bunu yer :) hala yani bezdirdin kadın :) Kp için: x bişi bilmez, herşeyi ben öğrettim :) diğer gelinler için : x iş bilmez, kardeşim yapıyor her işi.. Allah'ım ya bir sen doğrusun, herkes yanlış :)

ayyy benim kayinvadimle görümcelerim melekler!!! 6 aylik evliyim evlerine gittigimde bir bardak dahi yikatmazlar bana...bazen mutfaga girerim görümcelerime yardim etmek icin(4görümcem var hepside bekar) benim kolumdan tutup oturttururlar vallahi!!

çocuk doğurmadan önce " kızın olacak diye doğurmamazlık yapma bizim için farketmez" kızım oldu

bize ilk geldiğinde ben evde yokken dışarıya çıkıp kaybolmuş, eşim beni aradı annemi bul diye, evden yaklaşık 4 km uzakta bir yerde buldum, vee inci geliyor " insanın gelininin olması işe yarıyormuş kaybolunca buluyor"

Ayni baski bende de var civciv :dd seninkini okuyunca aklima geldi..

Kurban bayramindan 1 ay once esim yurt disina gitti. Sonra bayram icin geldi. Memlekete gittim bende. Havalar da sogumustu o aralar. Ozellikle aksamlari oldukca soguktu.

Yatacaz kayinvalidem cekti bir kenara beni. Kızım geceliklerini giy soyle yap boyle yap diye cilve yontemlerini anlatiyor bana

Anne Üşüyorum nasil giyeyim o ince gecelikleri diyorum kayinvalidemden müthiş cevap : "Birsey olmaz kizim elbiselerinin üstüne giy " bense bu laftan sonra diyecek bisey bulamadim:26: bu pratik zeka karsinda susmakla yetindim

Koptum burdaaa

benım en taze muhabbet
kv telefon eder
: oglum nasılsın ruzgar nasıl (ben yokum 2 kısılık bı aıle ya kocamla oglum)
koca:ıyıyız anne hosbes vs
esas konuya gelınır 1 aydır yuzlerce kere tekrarlanmıs halbukı
kv : oglanı kesın sunnet ettırcekmısınız
koca :evet pıpısınde bıtık var olması gerek
kv: x abıye kestırın gıtsın
x abı 80 yasında elı ayagı tıtreyen bır adammıs
koca: olmaz dr yapacak hastanede
kv: ıyı sen karının sozunden cıkma ve pat tlfon kapanır

hyır yanı hal hatır sorulurken benım adım yokta ogluna cataccagı zaman nıye ben ortadayım
2.sı be cahıl kadın bebek sunnetını berberlıkten sunnetcı olmus ustelık 80 yasındakı adama nasıl yaptıralım bu cocuk daha 6 aylık

çok komik inciler var

benim k.v.denn meşhur incileri;

"komşularım bensiz hiiiç bişey yapamazlar, ay bıktım artık, kahvaltıya çağırrlar, yemeğe çağırırlar, bensiz yemek bile yiyemiyorlar..herşeyde bana danışırlar, benden fikir almadan hiiiç bişey yapmazlar" ahahaha

Valla zamanında bende ne inciler vardı dök dök bitmez. Kaynana eve gelir sürekli över aldığı eşyaları gelir mutfağa şunu kullanıyor musun şu ne güzel oldu ya ben ona birşey koy demedim ki herşeyimi ben getirdim zaten yok yoktu çeyizimde ama onun koyduklarını görür hep. Sonra kıyafetime takar işte şöyle renk uyumu yapsan bunu taksan saçını böyle yapsan eski rektör karısı ya alışmış bakıma falan bende bakımlıyım ama kendime göre neyse işte sen aileni oğlumdan daha çok seviyorsun, oğlum seni, sen aileni seviyorsun gibi sözler. Tabii onun cevabını verdim ben eşimi sevmesem başka şehire gelmezdim başında koca olmayan annemi askere gidecek kardeşimle bırakıp dedim. Neyse işte ev onların kiraya falan vermiyorlarmış zaten boş biz oturmaya başladık evde tadilatlar yapıldı ama ben mutfağa el dolap yaptırmak istedim tutturdu ben görücem olmaz dersem olmaz yakışmaz oraya yapılmaz gibi attı eşim kontakları çıkıcaz evden kayınpeder aradı yok hiçbirşey yapamaz siz yaptırın diye sonra bir beğendi ama. Annemi de istemezdi ona gelsin istemezdi nedense ana hiç yüz göz olmadım ne ceap verilecekse eşime söyledim o cevap verdi hep beni korudu, yanımda oldu haklı olduğumu biliyordu çünkü ezmeye çalıştı sonunda kazanan ben oldum. Yurtdışından dönecek oğluna güveniyordu beyefendi döneceğine tam tersi oradan yabancı bir kızla evlendi kaldı orada bu da baktı ki ne fayda varsa bizde geri adımı attı oğlu da benim yanımda ee bende hiçbir saygısızlık yapmadım ikili münakaşaya girmedim şimdi kızım diyor da başka birşey demiyor ne iltifatlar neler neler yemeklerimi çok beğeniyor mesela hadi o yalakalık yapıyor desem kayınpeder asla yapmaz o da çok seviyor bende elimden geldiğince yapıyorum ama eşlerin destek olması şart eşler tavır koyarsa hiçbirşey yapamıyorlar.

hayran kaldım kayınvalidenin pratik zekasına simurg

elbisenin üstüne giy ha

benim kayınvalidem ben nişanlıyken bize her gelişinde iç çamaşırı takımı alıyordu

böyle şeyleri iyi biliyor bu kayınvalideler

benim kv de her ay sorar hasta oldun mu oldum anne derim niye olmuyo ki niye olmuyo ki.her ay aynı muhabbet hiç ses çıkarmam ama sinirlerim çok bozulur.ramazanda rahim filmi çektirmeye gittik.akşam arıyo bu beni geçmiş olsun diye.arkasından da patlatıyor inciyi "doktor birşey dedimi bu ay kalırmısın hamile"tabi zaten canım yanıyor birde böyle saçma bir lafa bende "Allah verirse olur dedi"dedim..:)baya morarmıştır sanırsam::)

benim annem yapı olarak sert biridir. annemle sevgiden yada başka bu tarz şeylerden muhabbet ettiğimizi hatırlamam hiç. kayınvalidem ise tam tersi yaş olarak annemden çok daha büyük. buna rağmen bana oğlunu (yani eşimi) kendine bağlama yöntemlerini anlatır D
hiç unutmam düğünde birkaç gün sonra işte misafirlerden fırsat bulduğumuzda beni kenara çekip uzun uzun anlatmıştı bunları şöyle yaparsan sana bağlanır böyle yaparsan seni el üstünde tutar zavallı eşimin arkasında dönen olaylardan haberi yok tabi. el birliği ile onu eve bağlamaya çalışıyoruz

senin kayınvalidenin yaptığı da iyiymiş iç çamaşırı takımı ha. mesaj açık '' giy bunları ve bize bir torun verin '' D

aynıymışız desem yeridir
benim annem sert bir kadın değil aksine güler yüzlüdür fakat ben annemle snırımı bilirim,o da öyle.
ilk reglimde bile utana sıkıla dedim ve bir deha hiç konusu açılmadı.
yani çok ağza almayız bu tür muhabbetleri.annem 41 kayınvalidem 49 yaşında ama kayınvalidem tam bir ayaklı cilve: )
kayınbabama hep nazlı yarim der: )
benim nazlı yarimin gözü dışarda olmaz,ben ona kadınlığı tam yapıyorum der: )
bu yaşta hala kırmızı,mor iç çamaşırları giyer
hiç kızı yok,beni kendine yakın görüp açık açık konuşuyor haliyle: )
bazen geç saatlere kadar muhabbet ederiz,hemen der hadi git kocanın koynuna gir

sizinki ayrı güzel,oğlan annesinden eve bağlama taktikleri bence güzel

valla helal olsun kırmızı mor iç çamaşırları ha ne ateşli hatun yahu, bu yaşta böyleyse gençliğini düşünemiyorum

şimdi senin yazdığını okuyunca aklıma geldi. bayramda gittiğimizde kayınvalidem niye daha süslü elbiseler almıyorsun dedi bana. bende günlük hayatta öyle dantel yada incili boncuklu elbiseleri giymeyi sevmiyorum. özel bir günde bile giydiklerim öyle çok süslü değildir. neyse işte muhabbet bundan açıldı etrafta görümcelerim falan. 70 yaşındaki kayınvalidem bana ''kızım ben bile senden daha süslüyüm'' deyip elbisesini hafif sıyırdı. altta danteli içlik gibi bir elbise ben hiç bozuntuıya vermeden '' anne benim kanımda yok, sizin gibi süslü olamıyorum'' dedim

he he alemler ya bu eski topraklar. evliliklerinin nasıl böyle uzun sürdüğü belli ben yeni evli olmama rağmen utanıyorum, renkli çamaşırlarım bile tek tüktür ve nadiren giyerim. onlar her gün hey maşallah bu ne ateş böyle D

kayınvalidelerimiz aşırı benziyor simurg elti olabilir miyiz acaba
benimkiyle nişanlıyken her alışverişe çıkmamızda bu muhabbet yaşanıyor.
elim hep,klasik,sade şeylere gider kayınvaliemse elinde kıpkırmızı dantelli,süslü püslü bluzlar,tül eteklerle yanıma gelip:''bak bunuda dene bunu da dene'' diye başımın etini yerdi.
ne yapıp edip kendi beğendiğimi alınca yüzü düşer:''amaaan bunları mı giyeceksin,hacı gibi '' deyip dururdu
bi tane çok yakı arkadaşı var o da keni gibi ruhen ikiside 18 yaşındaymış,sorunca öyle diyorlar: ))
benim ve eltimin ruhu geçmiş,onlar bizden daha hevesli daha cilveliymiş
ikisi biraraya geldimi beni veya eltimi sıkıştırıp,yatakodası dersleri veriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…