Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

aaayy civcivv..."""gelin allı pullu giyinsin,takıp takıştırıp gezsin istiyorlar: )"""" bu sözün aynen doğru..

ne kadar benzer kv.lerimiz..aynen banada "altınlarını tak almışlar sanmasınlar" der sürekli bir gün gezmeye gidiyoruz benim koluma 10 tane burmayı taktı. :KK53: bende ses etmedim ama ne görgüsüz kız demişlerdir.

ve benden daha süslü valla kensisi :KK60:

eminim senin evinin gösterişli,parlak mobilyalar, pullu perdeleri vs. olmasını da çok arzulamıştır :KK1:

ooooo sen ne diyorsun :KK53:
ev alışverişinde onun istediği simli simli parlak perdeleri değilde onun tabiriyle ''masa örtüsü gibi'' sade perdeleri aldığım için bana 1 hafta tavır yaptı: )))
mobilyalarımız,çok spor tarzda,evimde vitrin yok tv ünitesi var o da gayet spor.
öyle sinir oldu ki.ev yerleştirirken,''vitrinsiz salon mu olur yav,öğrenci evi gibi almışsınız herşeyi'' diye burun kıvırıp durdu.
eşimle dolaşmaya çıkmıştık.kayınvalidem illa bildiğini yapacak ya,kahve takımlarımızı o canım tv ünitesinin gözlerine dizmiş yaaa :KK53:
bari burda göstersin kendini diyor bide: ))
evlenince ilk iş onları mutfağa koyup,o üniteye kitap,gemi araba vs koydum,daha görmedi,yazın kalmaya gelecek görünce ne diyecek merakla bekliyorum :KK23:
bu arada kayınvalidemin evini görsen yeni gelin o sanırsın: )))
salonu ful altın rengi detayı,perdelerde koltuklarda boncuklar uçuşuyor,vitrinler tabak çanak ne ararsan var :KK53:
çok zevkli olduğunu söyler her seferinde :KK53:
eltim ve bende bakakalırız :KK37:

çoğumuzun kayınvalidesi bu altın,ev eşyası,giyim kuşam konusunda aynılar yaaa...
ee eski toprak,kocasını nasıl elde tutacağını biliyor :KK23:
ben çok sade giyinirim fakat modayı takipte ederim: )
buna rağmen bir gün demez mi:''bak böyle giyinme kocanın gözü dışarı kaçar sonra ''

ben :KK53:

Son düzenleme:
eltimin dort kizi var , $u a hamile ikizlere , nasip i$te :=)

benimki gecen gun bi$ey yokmu sende dedi , ( hamilemiyim diye soryyor:))
ne gibi bi$ey istiyon dedim
çocuk diyorum dedi
çocuk varya iki tane ellerinden oper dedim :KK53:
demeisnmi eltinin yarisi kadar olamiyonmu diye
ben:KK53: oldum
yok ben beceriksizim o kadarini yapamam dedim:KK53:

ooooo sen ne diyorsun :KK53:
ev alışverişinde onun istediği simli simli parlak perdeleri değilde onun tabiriyle ''masa örtüsü gibi'' sade perdeleri aldığım için bana 1 hafta tavır yaptı: )))
mobilyalarımız,çok spor tarzda,evimde vitrin yok tv ünitesi var o da gayet spor.
öyle sinir oldu ki.ev yerleştirirken,''vitrinsiz salon mu olur yav,öğrenci evi gibi almışsınız herşeyi'' diye burun kıvırıp durdu.
eşimle dolaşmaya çıkmıştık.kayınvalidem illa bildiğini yapacak ya,kahve takımlarımızı o canım tv ünitesinin gözlerine dizmiş yaaa :KK53:
bari burda göstersin kendini diyor bide: ))
evlenince ilk iş onları mutfağa koyup,o üniteye kitap,gemi araba vs koydum,daha görmedi,yazın kalmaya gelecek görünce ne diyecek merakla bekliyorum :KK23:
bu arada kayınvalidemin evini görsen yeni gelin o sanırsın: )))
salonu ful altın rengi detayı,perdelerde koltuklarda boncuklar uçuşuyor,vitrinler tabak çanak ne ararsan var :KK53:
çok zevkli olduğunu söyler her seferinde :KK53:
eltim ve bende bakakalırız :KK37:

çoğumuzun kayınvalidesi bu altın,ev eşyası,giyim kuşam konusunda aynılar yaaa...
ee eski toprak,kocasını nasıl elde tutacağını biliyor :KK23:
ben çok sade giyinirim fakat modayı takipte ederim: )
buna rağmen bir gün demez mi:''bak böyle giyinme kocanın gözü dışarı kaçar sonra ''

ben :KK53:

Benim kaynanamda çok şıkır şkır, aynı senin kaynanan gibi solonu altın rengi çok ağır mobilyalarla dolu :KK70: Onun evinde kendimi sarayda zannediyorum :KK52:

2 haftalığına yanıma geldi, evde mini etek giyiyorsan çekinme benim yanımda giy diyor, aldığımız ipek gecelikleri giyiyor musun diye sorup duruyor.

Geçen bir badiyi 2. gün giydiğimde eşimin yanında 'hepte aynı şeyleri giyiyorsun, yeni gelinsin değişik değişik giyinsene ' dedi ve çok bozuldum ama cevabını verdim. 1-2 saat tavır aldım birde.

perde konusundada şöyle bir olay geldi eşya alınırken;
Nişanlım şehir dışında olduğundan annemle perdecileri gezdik fiyat aldık, sonra nişanlım geldi annesi ablasıyla görümcemin perdecisine gittik, görümcem tutturuyor basit perde alın, tayıncisiniz, her evinki her eve uymaz, bende evin camlarının klasik cam boyutunu olduğunu her eve uyacağını söyledim nişanlıma. Sonra dükkanda perde bakarken baktım ki, görümcem nişanlımın yanında perdeciye düz perdeler için beni ikna etmesini söylüyor:KK47:. Anladım uzaktan. Yanlarına gittim, adam odaların şeklini sordu bende kağıt üzerinde anlattım, olmaz senin anlattığın modeller düz olması gerek bu eve, hem tayinciymişin onlar her evede uymaz ( ben makenizmeyla ortadan ayrılan perde istiyordum salona) dedi. Bende şık bir kahkaha attım, ben sizden önce 10 perdeciye gittim evin resimleriyle bunu söyleyen tek kişisiniz, aklın yolu bir olduğundan sizin yorumunuzu dikkate almayacağım dedim. Sonra istediğim perdelerin fiyatını aldık 3600 tuttu. perdeciden çıktık bende model konuşunda nişanlıma anlattım durumu, işe yaramaz perde almadığımı, modelin başka evde kullanılmaz olmadığını anladı oda. Sonra benim daha önce fiyat aldığım benim perdeciye gittik, 1100 e aynı marka ve model perdeleri aldık :KK52:

Görümcem hep perde alırken benim perdeciye gideriz, çok ikramlı verir benim hatrıma deyip duruyordu, aradaki fiyat farkı duyunca mor bir renk aldı :KK52:

Kaynanamda sağulsun, sen yeni gelinsin en güzelini en modellisini al, şimdi hevesini almazsan ömür boyu içinde ukte kalır deyip fiyatı hiç sorun etmiyordu zaten sağulsun.

Benim kaynanamda çok şıkır şkır, aynı senin kaynanan gibi solonu altın rengi çok ağır mobilyalarla dolu :KK70: Onun evinde kendimi sarayda zannediyorum :KK52:

2 haftalığına yanıma geldi, evde mini etek giyiyorsan çekinme benim yanımda giy diyor, aldığımız ipek gecelikleri giyiyor musun diye sorup duruyor.

Geçen bir badiyi 2. gün giydiğimde eşimin yanında 'hepte aynı şeyleri giyiyorsun, yeni gelinsin değişik değişik giyinsene ' dedi ve çok bozuldum ama cevabını verdim. 1-2 saat tavır aldım birde.

perde konusundada şöyle bir olay geldi eşya alınırken;
Nişanlım şehir dışında olduğundan annemle perdecileri gezdik fiyat aldık, sonra nişanlım geldi annesi ablasıyla görümcemin perdecisine gittik, görümcem tutturuyor basit perde alın, tayıncisiniz, her evinki her eve uymaz, bende evin camlarının klasik cam boyutunu olduğunu her eve uyacağını söyledim nişanlıma. Sonra dükkanda perde bakarken baktım ki, görümcem nişanlımın yanında perdeciye düz perdeler için beni ikna etmesini söylüyor:KK47:. Anladım uzaktan. Yanlarına gittim, adam odaların şeklini sordu bende kağıt üzerinde anlattım, olmaz senin anlattığın modeller düz olması gerek bu eve, hem tayinciymişin onlar her evede uymaz ( ben makenizmeyla ortadan ayrılan perde istiyordum salona) dedi. Bende şık bir kahkaha attım, ben sizden önce 10 perdeciye gittim evin resimleriyle bunu söyleyen tek kişisiniz, aklın yolu bir olduğundan sizin yorumunuzu dikkate almayacağım dedim. Sonra istediğim perdelerin fiyatını aldık 3600 tuttu. perdeciden çıktık bende model konuşunda nişanlıma anlattım durumu, işe yaramaz perde almadığımı, modelin başka evde kullanılmaz olmadığını anladı oda. Sonra benim daha önce fiyat aldığım benim perdeciye gittik, 1100 e aynı marka ve model perdeleri aldık :KK52:

Görümcem hep perde alırken benim perdeciye gideriz, çok ikramlı verir benim hatrıma deyip duruyordu, aradaki fiyat farkı duyunca mor bir renk aldı :KK52:

Kaynanamda sağulsun, sen yeni gelinsin en güzelini en modellisini al, şimdi hevesini almazsan ömür boyu içinde ukte kalır deyip fiyatı hiç sorun etmiyordu zaten sağulsun.

aynı şeyi kayınvalidemde bana yaptı,tanıdığı bir halıcıya götürdü ve evet doğru tahmin,hiç güzel halı yoktu.
ne kadar alınsada almadım ordan birşey eşimle başka yerden aldık: )
geçen nisan ayında ev düzmek üzere buraya geldik annem kv ve ben.
eşimin bekar eviydi.temizledik.eşyaları yerleştirdik.
mutfak masasına örtü gerekiyordu bana sormadan dolaşıyorum diye çıktı dümdüz,fosforlu mor renginde bi örtü alıp gelmiş.
ben pahalı birşey alırım diye korktu herhalde.
ben ney yaptım.evlenip evime gelince ilk iş o örtüyü değiştirdim.
ne geçti eline?o ev benim evim ve sen kafana göre birşey alırsan olan o 5 liraya olur.
her zaman kafasına göre hareket ediyor ve cenemesini çekiyor.
çünkü bana sormadan benim adına yaptığı hiçbirşeyi öyle bırakmıyorum.hemen düzeltiyorum.olan parasına oluyor.
tek düzeltemediğim şey nikah şekerimdi....

8 aydır oğlum yüzünden kaynanamla birlikte kalıyoruz vee tabi arada atışma, sinirlendirme ne ararsanız oluyo bende inci çooook

birkaç ay evvel doğalgaz ve camlarımın pimapen olması nedeniyle temelinden sarsılan evimi anca temizleyip yerleştiriyordum ki bana şöyle dedi;
Ayyy hazır tadilattasın şu perdelerini takma artık içim gıcıklanıyo baktıkça onlara (İpPerde)
zaten bu mobilyalar çok fena (renkli diye) değiştirin şunları ev gibi evin olsun sevmiyom ben hiç böyle çingene evi gibi bu ev

Çingene evine benzetti ya evimi kaçtane çingene evi gördüyse sanki ömründe şaşkın

çocuğa baka baka çocuğu sanmaya başladı garibim hatırlatmam yakındır ama hadi diyorum susuyorum durmadan ya sabııııııırrrrrrr
işten geldim oğlum atladı üstüme öpüşmeye başladık kaynanam atladı hemen dedikiiiii
Öpme oğlumu öyle şey gibi yanakları kızarıyo hep sevmiyom öyle hiç ben
dedim aaa kendi oğlumuzuda öpemeycez heralde diye kadın hala evet öpme diye dikleniyo delimi ne
dedim öperim yaa allah allah nerdeyse kollarımdan alacak ya sabııııır

oğlum daha yeni konuşuyor tabi oyuncak bebeklere resimlere kardeş deyip duruyo
kaynanam
vahh oğluma çula çaputa kardeş diyo yokki kardeşi sarılsın öpsün
dedim aaaa istediği kardeş olsun valla yaparım hemen onada sen bakacan mecbur seneye 2 taneye hazırla artık kendini anne diye
bu dumur edeceğine dumur oldu ama alttada kalmaz asla
birsüre durduktan sonra
yap be yap
beni onunlamı korkutçan
bakarım ben hepsine diye
buarada akşam daha ben yada babası gelir gelmez atar alın kızanınızı diye
2 taneyle fazla yaşamaz bukadın :)))))

oğlum daha yeni konuşuyor tabi oyuncak bebeklere resimlere kardeş deyip duruyo
kaynanam
vahh oğluma çula çaputa kardeş diyo yokki kardeşi sarılsın öpsün
dedim aaaa istediği kardeş olsun valla yaparım hemen onada sen bakacan mecbur seneye 2 taneye hazırla artık kendini anne diye
bu dumur edeceğine dumur oldu ama alttada kalmaz asla
birsüre durduktan sonra
yap be yap
beni onunlamı korkutçan
bakarım ben hepsine diye
buarada akşam daha ben yada babası gelir gelmez atar alın kızanınızı diye
2 taneyle fazla yaşamaz bukadın :)))))

...çula çaputa kardeş diyo....
hahahahahaa:)))))) koptum ya gülmekten kaynanaya selamlar:)))

kızlar bende bu konudan çok dertliyimm..kayınvalidem oğlunu öyle bir kendine bağlamış ki sormayın.ağzının içine bakıyo resmen beni umursadıkları yok.ve kayınvalidem öyle bir tiyatro oynuyor ki bravo yani..ama ben sabrediyorum bakalım ne zaman kötü gelin olacağım

:)) çığırmamın sebebi şu ben iyi niyetli yaklaşıyorum tüm olaylara gerçi daha yolun başındayım ama (sözlüyüm) yazdıklarınızı okuyunca hak vermemek imkansiz ama benım sorunum su ben nasıl mesafe koycam yaaaa araya kaynanam ve eltim var ve altlı ustlu oturacagız hemde ben en uste gelıyorum :KK70: nasıl olcakkkkkk ..yardım edin fikir verin...:KK1:

valla çok kurnaz olucaksınız..o kurnazsa siz daha fazla kurnaz olucaksınız..eşinizin yanında anne anne önünde arkasında o yokken hiç takmayın bile amaç iyi gelin görünümlü kötü gelin :KK70:

Kızlar çok komiksiniz valla, özellile şu görümcenin benzetmesi, koptum burda.
Ya burası ne kadar şenlikmiş böyle, artık ben hep burdayım.
Rengarenk sana da maşaallah

kızlar o gun önce ablamın d.gunune gıttım sonrasında kaynanamı aradım anne sana gelıyorum evde mısın dedim yok dedi eşinın yanındayım şimdi çıkıyorum 30dk evde olurum dedi bende o saatte evının önunde oldum. arabadan ındı evın önundekı sebzecıden sebze alıyordu benımde cebımde son param 5 mılyonum vardı anne dedim bende sadece 5 tl var ona göre alışverıiş yap elimdekı 5 aldı kendıde üzerine kattı sebzelerı aldı. sonra bır ögrendımkı eşimden o gun dönerken 250tl harçlık almış kendisi ssöyledi :KK53: yeminle o gunden berı gözüm seriyo stresten can sıkıntısından :KK70: bızden ne koparırsa karsınıyo elımdekı 5 mılyone tenezül ettı kendınde 250tl oldugu halde. kızım senın son paranmış onu cebıne koy istıyorsan harçlık vereyım dıyecegı halde yaptıgına bak :KK55: cadııı ama gözümden çok düştü bır değil 2 değil gecenlerde bana fıstık verecek bırde kendınde yarımcuval var bende bır dondurma kutusuyla aldım bu bana yeter dedim salaona gıttım geldım kutunun içindekının yarısını almış :KK70: yarım çuval nerde bır dondurma kutusu fıstık nerde keşke hiç almasaydım çok zoruma gıttı.

bende onun hiç özel gunlerını kaçırmama hedıye alır giderım süprizler yaparım elın içinde yüceltirim bızden ne koparırsa kar olarak görüyor çok sogudum bundan sonra mesafelı davranacagım.... siz olsanız ne yapardınız?

bir saçmalıkta benden daha nişanlıyım kvdem beni arayıp daha beni evine hiç çağırmamış olan altımın ablasına iyi yolculuklar demeye götürmek istedi ve bende yok diyınce kayın pederım bana sen kindarsın dedi yav 7 aynırnişanlıyım be adam eltim beni bi kez evine çağırmadı bide kardeşinemi gitcem hanım efendi tatil yapacak diye ben istanbula gittim sağlık için kımse de bana iyi yolculuklar demeye gelmedi

benim kaynana eltiyi küstürecegim diye öyle korkuyor ki anlatamam.kadın parmağında oynatıyor. k. gazı olsa haber veriyor.kaynana da ahhh ahhh vahhh vahhh k. gazı varmış şı.mamış diyor :)) abartısız durum bu.

bir keresinde sana büyü mü yaptı bu kadın dedim o biçim anlayacagınız

al benden de o kadar ya kadın eltime gitmedim diye bana kindar dedi o evine çağırmadan gidecekmişim yemekte karşılaştık eltimle kvdem kynbabam bir yalakalık bir yalakalık anlatamam eltim de cevap bile vermeyip bir tebessüm bile etmedi ama ondan iyisi yok

zırt pırt iki de birde, ben çocuklarımı ne zorluklarlan büyüttüm:KK53::KK53:

sanırsın ki dünyada ki tek anne kendisi, benim annemde vaktiyle çok sıkıntı çekmiş biz çocukken ama hiç dillendirmez, acıtasyon yapmaz, sanırsın ki kızlar birden büyüyüp bunların hizmetine sunuluyo

Son düzenleme:
X