Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kayınvalidelerimiz aşırı benziyor simurg :KK53: elti olabilir miyiz acaba :KK53:
benimkiyle nişanlıyken her alışverişe çıkmamızda bu muhabbet yaşanıyor.
elim hep,klasik,sade şeylere gider kayınvaliemse elinde kıpkırmızı dantelli,süslü püslü bluzlar,tül eteklerle yanıma gelip:''bak bunuda dene bunu da dene'' diye başımın etini yerdi.
ne yapıp edip kendi beğendiğimi alınca yüzü düşer:''amaaan bunları mı giyeceksin,hacı gibi :110: '' deyip dururdu :KK1:
bi tane çok yakı arkadaşı var o da keni gibi ruhen ikiside 18 yaşındaymış,sorunca öyle diyorlar: ))
benim ve eltimin ruhu geçmiş,onlar bizden daha hevesli daha cilveliymiş :KK53:
ikisi biraraya geldimi beni veya eltimi sıkıştırıp,yatakodası dersleri veriyorlar :KK37:

maalesef bu elbise muhabbetini bende her gittiğimde yaşıyorum. neyseki aynı şehirlerde değiliz sık görüşmüyoruz yoksa nasıl baş ederdim bilmiyorum. gerçi eskiye göre daha az karışıyor, sağolsun görümcelerim falan savunuyor beni :KK70: bir tane yüksek bel eteğim var, bel kısmı deri ve dantel gibi işlemeler var. kayradan almıştım belki biliyorsun saks mavi bluzla yapılmış çok popüler bir kombindi. her gittiğimde her gün onu giy diye ısrar eder. oysa ben spor etekleri de seviyorum. her gün her gün giyilir mi.. birkaç defa dinlemedim baktım üzülüyor falan ben de sustum ve giydim napalım =/ yaşlılarla baş etmek zor...

kendileri zaten bu yaşta kırmızı simli elbiseler giyiyorlar ya şaşıp kalıyorum valla :KK70: ben bu yaşıma geldim bırak simliyi günlük hayatta kırmızı giydiğimi hatırlamam hiç. dikkat çektiği için çekinirim giymeye.

bizim kayınvalidelerimiz yanı kuşaktan belli :KK70:D herşeye rağmen çok şükür beraber yaşamıyoruz, uzaktan sevmek en güzeli =)

Son düzenleme:
bende yeni evliyim..altli ustlu oturuyoruz cok iyi bi kadindir allah icin kaynanam birseye karismaz ama aaltli ustlu oturmanin verdigi bazi dezavantajlar var tabi..almanyadan gelin gittim ben alisamadim oturdugumuz yere kucuktu tanimiyordum kimseyi surekli kaynanaylasin tabi alisverise gitmeye falan hic sevmiyorum bunu alalimmi sunu alalimmi bu nasil su nasil ayri yemek yiyemezsin kendine göre alisveriz yapamazsin kendi hayatin yok gibi birsey derdim yok kaynanamdan yana ama yasadigim hayat bana gore degildi acikcasi simdi almanyaya geri dondum ve gitmeyi hic istemiyorum:KK20:

maalesef bu elbise muhabbetini bende her gittiğimde yaşıyorum. neyseki aynı şehirlerde değiliz sık görüşmüyoruz yoksa nasıl baş ederdim bilmiyorum. gerçi eskiye göre daha az karışıyor, sağolsun görümcelerim falan savunuyor beni :KK70: bir tane yüksek bel eteğim var, bel kısmı deri ve dantel gibi işlemeler var. kayradan almıştım belki biliyorsun saks mavi bluzla yapılmış çok popüler bir kombindi. her gittiğimde her gün onu giy diye ısrar eder. oysa ben spor etekleri de seviyorum. her gün her gün giyilir mi.. birkaç defa dinlemedim baktım üzülüyor falan ben de sustum ve giydim napalım =/ yaşlılarla baş etmek zor...

kendileri zaten bu yaşta kırmızı simli elbiseler giyiyorlar ya şaşıp kalıyorum valla :KK70: ben bu yaşıma geldim bırak simliyi günlük hayatta kırmızı giydiğimi hatırlamam hiç. dikkat çektiği için çekinirim giymeye.

bizim kayınvalidelerimiz yanı kuşaktan belli :KK70:D herşeye rağmen çok şükür beraber yaşamıyoruz, uzaktan sevmek en güzeli =)

biliyorum o etekleri: ))
kayınvalideler görüğüm kadarıyla tabiri caizse gelinleriyle hava atmayı seviyorlar :KK53:
gelin allı pullu giyinsin,takıp takıştırıp gezsin istiyorlar: )
benim kayınvalidem benim düğünümde,kayınımın düğünde bir giyindi görmen lazım: )
disko topu gibi dolaştı pistte :KK9:
sende de olmuştur,
nişanlıyken onunla misafirliğe gideceğiz ya?
hemen arayıp ilk iş:''altınlarının hepsini tak haaa''
bende inadına takmazdım gıcık olurdu sen ne biçim gelinsin,etrafta diyeceklerki,gelinin kollarını boş bıraktılar :KK37:
eşimin dedesi 2 ay evvel vefat etti.
ondan bir hafta öncede kaynım evlendi.
köyde cenaze evine gittik hepimiz,eltimlerde apar topar balayını bırakıp geldiler.
kayınvalidem eltimi köşeye sıkıştırıp:''sen yeni gelinsin niye takmadın altınlarını,şimdi derlerse ya,altınlarını geri almışlar diye'' söylenip durdu gün boyu.
başsağlığına,bir aile geldi,gelinleride yeni evlenmiş ve kolu şıkır şıkır altın :KK23:
kayınvalidem başladı laf sokmaya:''anam elalemin gelinleri takıp takıştırıyor bizimkilerde dilenci gibi dolanıyor ortalıkta,hiç bana çekmemişler :KK19: '' :KK53:
cenaze evindeki muhabbete bak :KK53:
güler misin ağlar mısın :)

hafta sonu sabah yürüyüşüne çıktık eşimle. o ara eşimin annesi aradı.ne yapıyorsunuz dedi.yürüyüş yapıyoruz anne dedi eşim.kaynanam aynen şöyle vah vah bu saate kadar uyuyor mu o kız,kalkmadı mı hala.eşim ısrarla anne duymadın galiba yürüyüş yapıyoruz dedi tekrar.benim cadı moda girmiş vah vah çocuğum bu saat oldu aç aç oturuyor musun.satte daha 9buçuk:KK36:

Bende eşime bir Gün Etli Bi Yemek Yapmıştım, Oda Ballandıra Ballandıra Annesine Anlatıyordu. çok Güzel Olmuş.filan Filan Bizim Ki Ne Dese malzemesinden Dir Oğlum Malzemesinden. Ben Şimdi Her Fırsatta Ne Zaman Eşim Annesinin yemeğini Övse Onun Yanında Malzemesindedir Kocacım Malzemesindendir Diyorum Morarıyo Garip

bizim arabamız eşimin abisindeydi banada araba lazımdı abisine ulaşamadım eltimi aradım yengede diyorum benden büyüktür die .. yenge abime ulaşırsan sölermisin işi bitiimi anahtarı cemreyle ( kızı) yukarı yollasın dışarı çıkmam lazım.. sonra eşim aradı beni dedi demezsin biliyorum ama yengem abime demişki o anahtar derhal yukarı gelecek :)) demişim ben :)) nerden nereyee.. insan kötü olmasınn:)) o gün bugündür konuşmuyorum onunla bana iftira atan biriyle işim olmaz.. altta oturuyo hemde :)

Eşim zamanında kardeşine borç vermiş. Oda Borcunu Eşime Çek Ile Ödemiş. Evlenirken Bizde O Çekleri Kullandık. Çeklerden Biri Karşılıksız Çıkmış. Bizde Yazdırın Bize Getirin Dedik. Çek Yazılıp Bize Iade Edildi. Bizde Çekin Parasın Ödedik. Aman Allah ım Keşke O Çek Hiç Yazılmasaydı. Balayımızda Başıma Dert Oldu. Resmen Balayımız Zehir Oldu. Kayın validem Hemen Hemen Her Saat başı arayıp Neden O Çeki Yazdırdınız, Adamın Ticari itibari Gitti Diye Söylendi. Bu Böyle Tam Bir Hafta Gitti O Kadar Üzüldüm Ki Balayımızın 2 ci Günü Döndük Geri. 1 Haftadan Sonra Kayınvalideme dedim Ki Neden Adamın Ticari Itibarını düşünüyorsun Ki Adam bir Çek Vermiş Bizde düğün Organizasyonu Yapana Verdik Çekte Karşılıksız Çıktı Asıl Senin Oğlun Rezil Oldu. neyseki Paramız Vardı Da Ödedik Ya Olmasa Idi Ne yapacaktık. Iyi Ama adamın Ticari Itibari Demez Ya.... Aradan Yıllar Geçti Yine Aynı Konu Açıldı Bir Çek Yüzünden Balayımız Burnumuzdan Geldi Dedim Bu Seferde Demez Mi Zaten Siz Erken Dönecektiniz. Bir Gün Görümcem De Balayının Kayın pederinin Rahatsızlığı Nedeniyle Yarım Kaldığını Anlatırken Bende Soktum Lafı Neyse ki Sizin Ki Hastalıkmış Bizim Balayı Bir Çek Uğruna berbat Oldu. Çünkü Asıl Çıban Başı Oydu. Çek Sahibi Onun Müşteriymiş. Yıllar Sonra Kafama Dank Ediyor O Annesini Arıyor Adamın Ticari Itibari Gitti Diye Annesi Bizi Arıyor. Sizlerinde Dediği Gibi insan Ailesi Yerine koyduğu insanlardan Böyle davranış Görünce Çok Üzülüyor Çok, Aradan Yıllar geçti Hala beni kabullenemediler Daha Ne inciler Var Ama Yer yetmez Onları Yazmaya

kayınvalideler görüğüm kadarıyla tabiri caizse gelinleriyle hava atmayı seviyorlar :KK53:
benim kayınvalidem benim düğünümde,kayınımın düğünde bir giyindi görmen lazım: )
sende de olmuştur,
bende inadına takmazdım gıcık olurdu sen ne biçim gelinsin,etrafta diyeceklerki,gelinin kollarını boş bıraktılar :KK37:
köyde cenaze evine gittik hepimiz,eltimlerde apar topar balayını bırakıp geldiler.
kayınvalidem eltimi köşeye sıkıştırıp:''sen yeni gelinsin niye takmadın altınlarını,şimdi derlerse ya,altınlarını geri almışlar diye'' söylenip durdu gün boyu.
başsağlığına,bir aile geldi,gelinleride yeni evlenmiş ve kolu şıkır şıkır altın :KK23:
kayınvalidem başladı laf sokmaya:''anam elalemin gelinleri takıp takıştırıyor bizimkilerde dilenci gibi dolanıyor ortalıkta,hiç bana çekmemişler :KK19: '' :KK53:

e tabi gidenler gitti kalan sağlar bizimdir mantığında olunduğu için :KK37:

dediğin gibi kayınvalideler gelinleri ile gösteriş yapmayı seviyorlar. ben çok nadiren makyaj yaparım, süslü giyinmeyi de sevmem ama memlekete gittiğimde kayınvalidem beni teşvik eder bunlar için :KK70: altın mevzusu aynı zaten. düğünden sonra gelin görmesinde sadece eşimin ailesinin aldıklarını taktım birkaç gün. bana, neden takılanları da takmıyorsun diye baya bir eseflenmişlerdi. bende görmemeişler gibi her tarafımı doldurayım mı set, zincir ve bilezikler yeter dedim de sustular. ortalıkta resmen konu mankeni olarak dolaşmıştım birkaç gün zaten :KK37: neyseki uzun sürmedi de kaçtım ordan hemen :KK70:

herşeye rağmen yine de çok şükür kayınvalidelerimiz aramız kötü değil civciv =) Kendi annemin de babaannemle olan ilişkilerini gördüğüm için umarım hep de böyle mesafeli ve iyi olur diyorum. bunlar basit şeyler gülüp geçilir Allah araya kötü duygular koymasın =)

e tabi gidenler gitti kalan sağlar bizimdir mantığında olunduğu için :KK37:

dediğin gibi kayınvalideler gelinleri ile gösteriş yapmayı seviyorlar. ben çok nadiren makyaj yaparım, süslü giyinmeyi de sevmem ama memlekete gittiğimde kayınvalidem beni teşvik eder bunlar için :KK70: altın mevzusu aynı zaten. düğünden sonra gelin görmesinde sadece eşimin ailesinin aldıklarını taktım birkaç gün. bana, neden takılanları da takmıyorsun diye baya bir eseflenmişlerdi. bende görmemeişler gibi her tarafımı doldurayım mı set, zincir ve bilezikler yeter dedim de sustular. ortalıkta resmen konu mankeni olarak dolaşmıştım birkaç gün zaten :KK37: neyseki uzun sürmedi de kaçtım ordan hemen :KK70:

herşeye rağmen yine de çok şükür kayınvalidelerimiz aramız kötü değil civciv =) Kendi annemin de babaannemle olan ilişkilerini gördüğüm için umarım hep de böyle mesafeli ve iyi olur diyorum. bunlar basit şeyler gülüp geçilir Allah araya kötü duygular koymasın =)

katılıyorum sana.benim annemde babaannemden çok çekmiş.zaten genelde eski kuşak kaynanadan çok çekmiştir :KK1:
haliyle kıyasladığım zaman öpüp tepeme koyuyorum.
bizimki sadece karakter ve stil( :KK53: ) uyuşmazlığı :KK52:
onun dışında kötülüğünü görmedim.
bunuda bir şekilde idare ediyoruz.
bizim şansımız şu ki,başka şehirlerde oturuyoruz,haliyle ister istemez zaman o mesafeyi kendi oluşturuyor.

çok komik inciler var :KK1:

benim k.v.denn meşhur incileri;

"komşularım bensiz hiiiç bişey yapamazlar, ay bıktım artık, kahvaltıya çağırrlar, yemeğe çağırırlar, bensiz yemek bile yiyemiyorlar..herşeyde bana danışırlar, benden fikir almadan hiiiç bişey yapmazlar" ahahaha :KK60: :KK60:

Bizim ki kendi bile arayıp geliyorum dese davet edildim der :) Kaç kere yakaladım :KK70: Çok seviliyorlar çokkk :)

Bizim ki kendi bile arayıp geliyorum dese davet edildim der :) Kaç kere yakaladım :KK70: Çok seviliyorlar çokkk :)

:) :) aay cideennn.. bitane onlaar..
ya benim kayınvalideciğim olmayan şeyleri var gibi göstermekte, üstüne bin katarak anlatmakta, kendini muhteşem ve benzeri olmayan göstermede üstün potansiyele sahip bir baayan :)

kısacası muhteşem bir gösterişçi.. seninde öyle sanırım :)

ben öyle kabul ettim.. ama içten içe gülüyorum kendisine.. hahaha :KK53:

sende de olmuştur,

aaayy civcivv..."""gelin allı pullu giyinsin,takıp takıştırıp gezsin istiyorlar: )"""" bu sözün aynen doğru..

ne kadar benzer kv.lerimiz..aynen banada "altınlarını tak almışlar sanmasınlar" der sürekli bir gün gezmeye gidiyoruz benim koluma 10 tane burmayı taktı. :KK53: bende ses etmedim ama ne görgüsüz kız demişlerdir.

ve benden daha süslü valla kensisi :KK60:

eminim senin evinin gösterişli,parlak mobilyalar, pullu perdeleri vs. olmasını da çok arzulamıştır :KK1:

benim kaynana eltiyi küstürecegim diye öyle korkuyor ki anlatamam.kadın parmağında oynatıyor. k. gazı olsa haber veriyor.kaynana da ahhh ahhh vahhh vahhh k. gazı varmış şı.mamış diyor :)) abartısız durum bu.

bir keresinde sana büyü mü yaptı bu kadın dedim o biçim anlayacagınız

:) :) aay cideennn.. bitane onlaar..
ya benim kayınvalideciğim olmayan şeyleri var gibi göstermekte, üstüne bin katarak anlatmakta, kendini muhteşem ve benzeri olmayan göstermede üstün potansiyele sahip bir baayan :)

kısacası muhteşem bir gösterişçi.. seninde öyle sanırım :)

ben öyle kabul ettim.. ama içten içe gülüyorum kendisine.. hahaha :KK53:

Aynen, gösterişte üstüne yok :))

benim kaynana eltiyi küstürecegim diye öyle korkuyor ki anlatamam.kadın parmağında oynatıyor. k. gazı olsa haber veriyor.kaynana da ahhh ahhh vahhh vahhh k. gazı varmış şı.mamış diyor :)) abartısız durum bu.

bir keresinde sana büyü mü yaptı bu kadın dedim o biçim anlayacagınız

k. gazını pek anlayamadım ben :KK55: ve merak ettim :KK53:

X