-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.081
Kendi ile seni kıyaslıyordur..Güzelim herşey biz insanlar için..Ne olursa olsun eşin sana destek olduktan sonra bunlara göğüs gerebiliyorsun..Ama destek olmadığında da ölmek yok olmak istiyorsun..İlk zamanlar eşim benim abarttığımı düşünüyordu sonra sonra fark etti etmese idi şuan sanırım evli olmazdık..Allah razı olsun eşimden sonunda gördü..
boşandırmak mı? kim oğlunun mutsuz olmasını, yuvasını yıkmasını ister ki? size göre ve hakkınız olduğu üzre eşinizle yemek istemişsinizdir. ama onun aklında hangi düşünce vardı acaba? siz boşandıracağını düşünüyorsanız, belki o da sizin oğlunuzu ondan yavaş yavaş ayıracağınızı falan düşünmüştür.
aynı şekilde şimdi ben abimin eşinin neler yaptığını anlatsam... ama bütün herşey karşı tarafın sırf kötü yönlerini düşünmekten kaynaklanıyor. niçin hayatı kendinize bu kadar çekilmez hale getiresiniz ki.
sen yaaevli değilsin.yada kaynanaın hasına çatmamışsın.diyorsunk kım oglunun mutsuz olmasını yuvasının yıkılmasını isterki.cevap verıyorum ben kaynananm ve onun gıbı olan kaynannalar.eger oglunun mutlu olmasını ısterse bır kaynana gelini hos tutmalı.yersız yere kıskanclıklara gırmemelı.namuslu bır kadın akötü kadın damgası vurmamalı.ve niceleri.sen ce eşine ve eşinin ailesine karşı karınca kadar hatası olmamıs bir insana.kötü kadın damgası vurmak ne demek.ve bunu yaparkende kaynanamın kızıda oğluda yanımda.eşim sahip çıkacaı yerde benim yüzüme gülerken bana o damgay ı vurmalı.şimdi böyle kaynanaları allaha havale etmiyecende napıcan?
kabul ediyorum kötü gelinler damatlarda var.ama emin ol ki buradaki arakadaslar hep kaynanalardan cekmısızdır.bak bana kaynanam ve görümcem yzünden boşanıyorum daha 24 yaşında hayatımı karattılar.
ben evli değilim. bu sebeple belki anlayamam. benim çevremde hiç böyle kaynana-gelin çekişmesi olmadı. bana o kadar uzak geliyor ki.. mesela abim babamın işinde olduğu için ayrı hesap yok. her akşam yemeğini birlikte yeriz sonra onlar evlerine gider. annemle abimin eşi de arkadaş gibi olmasa da iyi anlaşırlar. birbirlerine saygıları vardır. hergün birlikte olmalarına rağmen hiç yüz-göz olmazlar. sadece yemeği yapar. diğer işleri annemle biz yaparız. bir nevi iş bölümü.
bu sebeple demiştim yani ben ailemde ve çevremde öyle gördüğüm için. elbette her aile kendine hastır.
bende var 4 tane kaynana:26: biri kaynanam biri kayınpederim ikiside görümceler :44: bazen hepsini bi arada toplayıp haşlamak istemiyor değilim ... yalnız öyle siyasiler ki kocamın yanında melekler.o yüzden bişey desem eşime onlar seni seviyor şaka yapıyor diye gülüp geçiyordefalarca boşanmaya kadar getirdiler bizi sayelerinde sabır taşı oldum.ne isterler bilmem.yedik mi ogullarını.evlendikten sonra eşlerimizin annelerinin görevini üstleniriz bi nevi.buna saygı duymaları gereken yerde rahatsız oluyorlar. iyiside kötüsüde hepsi komplekse giriyor...gitmesen kabahat gitsen bi ton sıkıntıya sokarlar iyi ollım anlaşalım desen olmuyor hiçbir türlü yaranamıyorsun dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek
Amin canım inşallah.Eşimin hakkını yiyemem çok destek oldu bana,hep beni savundu.Nişanlıyken şırnak\uludere'de görev yapıyordu,çok zor şartlar altında.Orada bile oğlunu arayıp beni kötülüyormuş,eşim tlf da ağlıyordu yeter artık diye.O kadın ermez hidayete,görümcelerim var (annelerinden farkları yok)hepsi bekar.Onlar da el kapısına gidecekler birgün bakalım nasıl oluyormuş.Eşim üzülme ne derse desin biz evlendik artık diyor ama korkuyorum ne olursa olsun.Eşime bu kadar aşık olmasaydım ve ona güvenmeseydim asla ama asla katlanmazdım.Allahım hepimizi eşlerimizle bir ömür mutlu etsin inşallah.
ay hiç sorma katılıyom sana.ya genelde bende empati yapıyorum acaba bendemı hata var diye.ama bulamıyorum.saygı sevgı hosgerı yaptım.hakaret gordum sustum.tehdıt edıldım sustum.iftıralara magruz kaldım sustum.hep sustum hep sustum.istedimki eşim arada kalmasın huzuru bozulmasın.annesıyle kardesının yaptıklarını eşime söylemedim.eşimde zaten anasını kardesını haklı bulan bırıydı.baktım bır yerden sonrada soylemek ıstesemde karakternı ogrendım .zaten konusmadım konusmak ıstedıgımdede cabalarım yersız kaldı.eşimi arada bırakmayım derken olan bana ve kızıma oldu.e eşiminde işine geliyormus demekk ki yuvasının yıkılması.en sonund a yıkıldı yuvamız.2 senedır onca yapılana karsı gıtmedım.kaynanam cenazesınde bana ıftıralar attı.eşime demedim bile.eşim yine annesının yanındaydı.en sonunda annesı ıstedı dıye benı darp ettı. bak 5 ay oldu vucudumda halen daha darp izleri var.cok merak edıyorum kendi annesinin kardesının basına gelse acaba bu yasananlar.eşlerimiz napardı acaba o damatlarıı...
bende yaptım neler yaptım hakaret işittim sagır oldum...kaş göz ettiler kör oldum...iftira attılar dilsiz oldum.iki yüzlülük yaptılar arkamdan iş çevirdiler sustum eşime söylemedim ...kendi kız kardeşleri güldüler oynadılar yerini buldular ben alemin bilmemnesi oldum afedersin...hepsi kocalık etmeye kalktılar.sabır taşına döndüm.bizi de boşanmaya kdr getirdikleri oldu ama ben her defasında istediklerini ellerine vermemek için yıprandım.her düştügümde yeni bir hırsla kalktım yerden!!! benle dalga geçiyorlardı şurayı bölelimde buraya oturun diye...hahaevimi yaptım en iyisinden , sıkıntıya girdim eşyalarımı aldım geldilermi çatlıyorlar evime.ayrıldım şimdi 3 sene oldu evime bile gelemiyorlar benden musade almadan... sıkıntımızda bitti şimdi son gülen ben oldum kendi kardeşlerinin başına gelse hemen hücum ederler merak etme.sen kurtulmuşsun sana hayırlı yazılar diliyorum allahtan.rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın
gerçekten yazdıklarınızı okurken çok üzüldüm bu dünyada nasıl insanlar var ya ne demek iftira atmak ne demek çocuğunun mutluluğuyla oynamak gelinine kötü sözler söylemek değerli oğullarını dolduruşa getirmek böyle şeyler çok çok kötü şeyler ya hiç kimseye yakışmaz gerçekten Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi en iyi şey böyle insanlara sabır göstermek bence en büyük kötülük onlara o olur bende evliyim bizde çaktırmadan bazı şeyler olur ama uzatılmaz yani yüz göz olunmaz şu kısa dünyada öyle böyle geçinip gidiyoruz işte
allah razı olsun cnm.allah herkesi iyi niyetli,hayırlı insanlarla karşılaştrısın.ben senin gibi güçlü olamadım.çok mücadele ettim ama eşimden kaynaklandı.eğer o sahip çıksaydı bunların hiçbirsi olmazdı.ama şükrediyom şimdi.iyiki o aileden kurtulmuşum.hoş tam kurtulmuş sayılmam.mahkemeler bitene kadar ya.inş fazla uzun sürmes.bende aynı istedikleini ellerine vermeyim diye mücadele ettim ama yersiz kaldı.sen çok ıyı yapmısın.allah evinde mutlu huzurlu etsin inş sizi.senin adna çokamaçok sevindim.bırak gelmesinler zaten.insanların huzurunu bozacaklarsa uzak olsunlar bizlerden.
yok canım benim eşimde destek değil çünkü onlar ona melek geliyor...bugün bile bizi kavga ettiriyorlar.ordan yuvama el uzatıyorlar...beni babası açıkça tehdit etti buraya gelmez bizle kötü olursan yuvanı yıkarım diye bende gitmedim...bakalım napacaklar diye...iyi tıkıp doldurmuşlar... günlerdir münakaşa halindeyiz boşanmayı dahi konuştuk...her ezanda ah ediyorum onlara..ölüm var diye bile korkmuyorlar...şuanda pek iyi değilimbıktım bende direnmekten güçlü durmaktan yoruldum geçen hafta seni tatile götürcem diyen adam bugün annem babam hastayken seni gezdirme derdine düşümem diyecek kadar neden değişir ki yoksa
cnm yazdıklarını okurken yaşadıklarım gözümün önünden geçiyor.tüylerim diken diken oluyor.midem bulanıyor.bu insanların bizlerle alıp veremedikleri nedir acaba?çok merak ediyorum.evlatlarının mutlu olmasını isticekleri yerde,onları huzursuz ederek arada bırakarak mutsuz ediyorlar.onlara göre sadece biz elin cocugunu mutsuz edıyoruz,ohh dıyorlar.ama farkında olmadan kendı evlatlarınında canını yakıyorlar.görümcemin bana bir tehtidi(seni öyle bir rezil ederim ki,bırak dışarı çıkmayı camdan dahi bakamassın.)kocamın tehditi(senin en ufak bir hatanı yakalayım seni mahfedecem.e görümcem dediğini yaptı.eşimde yaptı.saolunlar mahfettiler bizi.bu tip insanlar ölümden korksalardı,zaten allahtan korkkarları.benide istemedilerr gelmesin dediler.sonra hep uzaktan kumanda ettiler eşimi.çıt bile demedim.eşim annesinin evinden gelince surat asık ve evde hep kavga olurdu.ondan sonrada analı kızlı,biz sizin huzurunuz bozulmasın dıye sızın evinize bile gelmiyoruz dediler.hep yaptılar,hep bu cümleyi kurdular.insanın evine gelmemekle hzuur bozulmuyor ki,ben hep gelsinler istemiştim.unutma canım mazlumun ahı kimsede kalmas.allahımın sopasıı bir zaman sonra onların basına indirir verir.ama inş iş işten geçmez.sizd e inş düzelirsiniz tez vakitte.çok üzüldüm senin yaşadıklarını.allah o ve onun gıbı ınsalar ı onların anlıyacakları dilde tez vakitte cezalandırırİNŞAALLAH...
off haklısın cnm yaşadıklarını hatırlatmak istemezdim:26: haklısın annelerinden gelince hep surat...tavır...benim görümcemde ramazanda çok kalabalık sıgmayız diye onu özel almak istemiştim eşiyle yemege birgün sonrasına yemege gel dedim diye beni arayıp senin yuvanı yıkarım kardeşimin parasını yiyosun bize yedirmek istemiyosun demişti...netice de sesini kaydettim eşimin inanmıcagını biliyodum eşim sesini kaydettigim için de bana çok kızmıştı ve sesi dinlemek istememişti...mesela çizme alır giyerdim burnuna jilet atardı çizmelerimin...çantamı kurcalar...cep telefonuma su döker...böyle igrenç huyları var...aynı şeyi kocamın yanında diyorlar sizin huzurunuz bozulmasın diye gelmiyoruz etmiyoruz...işte yaşlı insanları kimse istemez herkes kaçar falan filan yapıyorlar...ne gidiyorum ne ugruyorum artık...arada bi işte o da yüzlerini görmemek için mutfakta iş yapıyorum
off haklısın cnm yaşadıklarını hatırlatmak istemezdim:26: haklısın annelerinden gelince hep surat...tavır...benim görümcemde ramazanda çok kalabalık sıgmayız diye onu özel almak istemiştim eşiyle yemege birgün sonrasına yemege gel dedim diye beni arayıp senin yuvanı yıkarım kardeşimin parasını yiyosun bize yedirmek istemiyosun demişti...netice de sesini kaydettim eşimin inanmıcagını biliyodum eşim sesini kaydettigim için de bana çok kızmıştı ve sesi dinlemek istememişti...mesela çizme alır giyerdim burnuna jilet atardı çizmelerimin...çantamı kurcalar...cep telefonuma su döker...böyle igrenç huyları var...aynı şeyi kocamın yanında diyorlar sizin huzurunuz bozulmasın diye gelmiyoruz etmiyoruz...işte yaşlı insanları kimse istemez herkes kaçar falan filan yapıyorlar...ne gidiyorum ne ugruyorum artık...arada bi işte o da yüzlerini görmemek için mutfakta iş yapıyorum
cnm zaten yasadıklarım hıc aklımdan cıkmıyor.ama baksana ıkımızdde bırebır aynı seylerı yasamıs.üzyor ınsanı o yusdende.bizim eşlerimizde kabahat.eğer onlara yüz vermeseler.onnlar geipte evlerimizte yada herhangı bır yerde bize tavır alamazlar.sen gene gorumcende sesını kadetmısısn.ama eşin zaten kaydetmene kısmıs.kardesının oyle seyler dıcegını bılıyormus ki onu susturmamıs.nıye kaydettın dıye sana kısıyor.eşimin kopyası adeta.gorumcemın benı tehdıt ettıgı gun o bana aynı sözlerı soyledı.sen hazır ekmek yıyorsun abımın parasını yıyorsun ded.zannederlerkii har vurup harman savuuryorum.aserdıgımde bıle canımın cektıklerını alamadım.ustuem basıma bıle alamadım.kuzenımın aldıgı gebe kıyaftelerını gıydım.kaynanam dıkıs dıkmesını bıldıgı halde.uyduruktan 2 elbıse dıktı.gıyılcek gıbı degıldı onlarda.kısına gelınce gusel gusel dıkerdı hep.neyse ıste gorumcemde hazır ekmek yıyon dıyor.ertesı gunu ıftıralarına dayanamadım y a mesaj attım kardesıne.siz nasıl ınsanlarsınız.onu arada bırakıyonuz bana hep ıftıra atıonuz dıye.saolsun eşimde bana kısdı.sen nıye mesaj atıyon kardesıme dıye.sen kımsın dıye.telefonumu kırdı benı darp etmeye kalkıstı.hep aynı seyler anlıyacagın.allahım bızlere sabır versın ıns.sızde ınsaallah duzelırsınız tez vakıtte cnm
Kızlar size taze bi inci anlatayım : Biz 3 eltiyiz aynı binadayız kaynana en küçük eltinin yanında ama şuan köyde .2 görümcem yakınımzda oturuyo.DÜn büyük olanı aradı toplanın gelin mangal yapalım dedi.eşimin abiside onlarla bi yere gitmiyoruz beraber plan yapmıyoruz diye kırılıyo.Bu yüzden eşim gidelimde kırılmasın dedi.büyük kaynım eltim ben eşim kaynımın arabasıyla gittik.Küçük kaynımla eltimde sonradan geldiler.Biz arkadaşlara davetliydik diye 2 parça yedik hemen kalktık.Biz gittikten sonra küçük kaynımda kalkmış ve büyük eltiden bomba gelmiş.Görümcem anlattı bunu : Eltim görümceme patlamış sen neden onların nazıyla oynuyosun geldiler hemen kaçtılar sen hala ille de gelsinler yeesinler diye ısrar ediyosun demiş.Görümcemde demişki kendine bak sen yüzlerine gelince gayet samimisin konuşuyosun ama arkalarından sölemediğini bırakmıyosun demiş.Şimdi bu elti öle bi çirkefki yüzümü karşı melek oturur muhabbet eder yeriz içeriz ama arkamdan saydırır.Artık diyorum gidiyim patliyim yeter artık arkamdan söylendiğin yüzün varsa yüzüme konış diyim diyorum ama bi yandan da diyorum aynı çatı altındayız küslük olmaz yarın öbür gün kaynanam gelcek üzülüyo biz kırgın olduğumuzda ve ister ismetemez onun yanına çıktığımızda bir araya geliyoruz.Napıcağımı şaşırdım bu kadınla.