Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

inşallah canım düşündüğün hayal ettiğin gibi olur

Rabbim gönlüne göre versin canım ama şunu unutma kimse ama hiç kimse senin ailen gibi olmaz sana karşı..Sağlam adımlar at ki ilerde sende eşinde yıpranmasın..

Rabbim gönlüne göre versin canım ama şunu unutma kimse ama hiç kimse senin ailen gibi olmaz sana karşı..Sağlam adımlar at ki ilerde sende eşinde yıpranmasın..

evet katılıyorum sana
sen ailen gibi düşünürsen kazık yediğinde çok üzülürsün
gözün açık olsun onlara karşı
sevmeye de çalışma çünkü seversen daha çok üzülürsün

işte benim en büyük hatam buydu ben annem gibi sevdim çok değer verdim haddinden fazla değer verdim ve sonunda yıpranan ben oldum o hala yüzsüz hala laf söyler 10 dk sonra da gelir kızım der midesi geniş ya

sende anlat canım rahatlıyor insan.. yeter yeter destek oluruz

Canım benim ki bayağı uzun olacak ama.K.valide hep kardeşinin kızını almak istemiş eşime,tam zorla kabul ettiriyorken benimle tanıştı.Tabi olaylar başladı,ilk zamanlar çok iyi davranıyordu,arıyor halimi hatrımı soruyordu(hepsi yalanmış).Sonra başladı işte sen üniversite okuyoprsun bırakırsın oğlumu,yersin parasını tekmeyi vurursun falan böyle msjlar atıyordu bana.Hiç muhattap olmadım direk eşime söylüyordum.Sonra tlf numaramı dağıtmaya başladı ona buna,elin adamları beni arayıp küfürler ediyordu.Eşim de bunları yapınca uzaklaşmaya başladı ailesinden.tlf olayına kadar hiç muhattap olmamıştım ama ondan sonra duramadım,açtım ağzımı yumdum gözümüen son sözümde oğlunu kendi ellerinle verdin bana adım adım kendinden uzaklaştırdın bana yakınlaştırdın oldu.Neyse ondan sonra ufak tefek sorunlar yine devam etti,zar zor nişan yaptık.Eşim tamamen ondan uzaklaşır diye nişanlılık döneminde hiçbirşeye karışmadı ama laf sokmalar devam etti.Yok oğlumun rütbesi için evleniyor yok bırakır o onu falan.Fazla uzatmayayım evlendik çok şükür,10 gün önce eşim grip oldu,başladı tlfda yok işte benim çorbam olmadan iyileşemez,gelmem lazım demeyeDur be kadın daha yeni evliyiz nereye geliyorsunbende çorba tarifini istedim bana verde ben yapayım iyileşsin bari diye.Vay efendim eşime ağlamalar sızlamalar,benimle dalga geçti demeler.Neyse geldi sonunda 2 gün kaldı,daha uzun kalırdı da eşim 2.gün biletini aldı,yolladı yani annesini.Ben atanamayan öğretmenlerdenim,bu yıl batıdayız diye özel de işe gireyim dedim,çok şükür iyi bir iş buldum hemen dün de başladım işte.K.valideme de eşim tlf da konuşurken dün akşam söyledi işe başladığımı.Ayyy neler neler dedi yok evin suyu mu çıkmış,kendimi gezdirmeye yer arıyormuşum.Sadece oğluyla evimi düşünecekmişim,çocuk yapacakmışım,eşim en son bağırdı yeter artık diye.K.validemin son söylediği laf son noktaydı artık,ben kısırmışım da bunu aklamak için çalışmaya başlamışım,işi bahane edecekmişim niye çocuğun olmuyo diyenlere.Eşim anne biz daha 1 aylık evliyiz ne çocuğu hem kadınların kısır olup olmadığı bekarken belli mi oluyor saçmalama dedi.Veeeee kayınvalidem oooo oğlum kimbilir sen kaçıncısın dedi ve son nokyatı koydu.Eşim de kapattı tlfonu çok kötüyüm akşamdan beri:2::2:

işte benim en büyük hatam buydu ben annem gibi sevdim çok değer verdim haddinden fazla değer verdim ve sonunda yıpranan ben oldum o hala yüzsüz hala laf söyler 10 dk sonra da gelir kızım der midesi geniş ya

ya iyiliten maraz dogar dememisler bosuna ama ne bilim icim el vermez ki yapımdada yok ki asık suratlı olayım ama ezdırmem kendımı haksızlıga karsı asla gelemem bunu sözlumde cok ıyı bılır. sozlumde her zaman der onlar alttakine laf dememisler kalkıp senin gibisine soyleyeceklerse olsunler der cunku yengesı menfaatcı. aman yaa ne bılım ınsan olarak uzuluyorum yaslı kadın falan dıyorum ama evlenınce nasıl bır cadı cıkar kım bılır.

arkadaşım sanki beni anlatmışsın aynı durumdayız, bende nişanlıyım üç ay sonra evleniyorum,, senin gibi altlı üstlü oturacam elti ve kayınvalideyle en üsttede ben oturacam,, herkez enbasından araya mesafeni koy diyor da nasıl olacak bu mesafe koyma işi?

Allah belasını versin diyeceğim ama demiyorum Rabbime haval ediyorum..Seni de onları da tanımıyorum ama helal sana da eşine de hiç bırakmayın birbirinizin elini..Kayınvaliden çok terbiyesiz ve ahlaksızmış doğrusu..Ben böyle bişey görmedim ya gerizekalı kadın..Ne demek ya sen kaçıncısındır..BÜYÜK GÜNAHLARDAN BİRİ İFFETLİ BİR KADINA İFTİRA ATMAKTIR.. Nasıl can verecek bu kadın ya Rabbim sana sabır versin canım k.v. de hidayet nasip etsin..Rabbim eşin ile sevginizi bağlılığınızı bir ömür daim etsin inş.

ya kusura bakma arkadasım ama senın kayınvalıde degıl bıldıgın seytanmıs ya allahım sen boyle ınsanlardan uzak tut bızı ya bu nasıl ınsanlıktır. bır allah rızası ıcın madem oglunu sevıyorsun gelının gonlunu hos tut kı oda ogluna ıyı baksın bılmem ne okuz yaa sınır oldum bak sımdı yolarım vallaha ben boyle kadını boylelerı her seyı hak edıyor vallaha kendı adıma soyluyorum ınsan gıbı davranırım ama boyle pıslıkler yaparsa yolarım ben boyle kaynanatoruu.. (gıttıkce çirkeflesıyormuyum ne :)))))

Canım nutkum tutuldu..

Kayınvaliden aşmış kendini..

ya belki melek çıkar bilemeyiz ama eşşeğini sağlam kazığa bağla muhabbeti güzelim..Hiç kimsenin içine girmeden iyi mi kötü mü bilemezsin..

Ben 1,5 yıllık evliyim ve mesafe konmuyor güzelim koysan eşin bozuluyor olmadı şikayet ediyorlar gelmiyor gitmiyor die..Baştan sağlam durun kızlar gönülleri olsun die kendinizden fedakarlık ödün verince ip kopuyor e tabi bu hiç fedakarlık yapmayın demek değil yerine göre evet yapılması gerekiyor kendi huzurunuz için ama fazlası zarar emin olun zarar..

bence bu saatten sonra kayınvalıdenle muhattap bıle olma.. bırak kendı kendını yesın çatlak kadın... bu kadar etepsizlıkte olmaz yani....

ben anlayamıyorum bu gelin-kaynana, gelin-görümce, gelin-elti mevzularını. normal hayatta karşınıza çıksa bu insanlar belki de çok iyi arkadaşlıklar kurarsınız, dertlerini paylaşırsınız. ama iş evliliğe gelip kocanın ailesi olunca mı işler değişiyor? konuyu yeni gördüm. neler yazıldı henüz okuyamadım. mutlaka kötü kaynanalar vardır ama yapmayın etmeyin Allah aşkına insan biraz dönüp kendine de bakabilmeli. özeleştiri yapabilmeli. mutlaka çıkar yol vardır. yoksa hiçkimse -eğer hastalıklı değilse- bir başkasının hayatını zehir etmek için uğraşmaz. insanlar karşısındakini acımızca eleştiriyorken neden hiç acaba ben ne yaptım deyip kendini tartmıyor?

ALLAHIM ne şirret kaynanalar var allah hepinizin yardımcısı olsun ben en son kayınpederimin bana yaptığı şeyi anlatayım eşimle tartıştık neyse eşimde babasına gidip böyle böyle bi durum var napacağımı bilmiyorum senle konuşmaya geldim demiş neyse konuşmuş dertleşmiş sonra eve geldi eşim ardından kayınvalidem neymiş benle konuşcakmış niye böyle yapıyon kızım beni suçluycak bütün herşeyden dolayı eşim sakın konuşma anne demiş katışma sen ben mutfaktayım hiç bişe demeden bana haber vermeden gitmiş bende yemek hazırlıyorum akşama kalacak diye odaya bi baktım kimse yok neyse akşam telim çalıyo tanımadığım bi numara açmadım üç kere uzun uzun aradı ardından bi mesaj efendim ben böyle davrandığım müddetçe avlusuna ayak basamazmışım bide adını soyadını yazmış sonuna ağlamaya başladım ne biçim insan bu diye eşim bi hışımla arayıp kızdı ne yapmaya çalışıyosunuz siz herşeyi daha da büyütüyosunuz anlattığıma pişman ettiniz beni diye

Ben hemen cevaplamak istiyorum..Ben kayınvalidemi çok seviyordum..Ve çok fazla değer veriyordum kaynana diyenlere kızıyordum hayır annem o benim diyordum..Altlı üstlü oturuyoruz..İlk evlendiğimde birlikte yiyip içecektik 8 ay 1 sene kadar borçları toparlarız die eşim ile konuştuk ok dedim ama sadece ilk 15 gün evde ben sana yemek yapmak istiyorum dedim ok dedi biz 1.5 ay boyunca yukarda yedik evde yiyemiyorduk kayınvalidem sağolsun bırakmıyordu bir gün biz evde yiyeceğiz annecim bu akşam dedim duymadı işine gelmediği için odada sadece ikimiz varız bir daha söyledim o da bana akşam musakka da yapayım oğluşum çok sever dedi bende biz bu akşam evde yiyeceğiz dedim tmm dedi işte o günden beri benden nefret eder çünkü oğlunu ondan ayırdım..Dışardan bakınca herkes bize imrenir..Ne kadar mükkemmel bir k.v. derler ama daha 3 aylık evli iken yalanlar söyleyip iftiralar atıp eşimi üzerime gönderdi..Boşandırmak için o kadar efor sarf etti ki başarmak üzere idi eğer eşim gitmeme müsade etse idi..Ve tabi ki abim..

Bana söylediği yalanları iftiraları yaptıklarını anlatsam herhalde artık kimse evlenmek istemez..Tek suçum eşim ile başbaşa kalmak İStemem evde ona kendi ellerimle yemek yapmak istememdi..Hepsi bu hepsi..

ve balayını da anlatayım 3 günlüğüne gittik kadın aradı oğlum ne yapıyorsunuz çok merak ediyorum dedi..Böyle birine söyleyecek o kdar çok şey var ama ama..

Kendi ile seni kıyaslıyordur..Güzelim herşey biz insanlar için..Ne olursa olsun eşin sana destek olduktan sonra bunlara göğüs gerebiliyorsun..Ama destek olmadığında da ölmek yok olmak istiyorsun..İlk zamanlar eşim benim abarttığımı düşünüyordu sonra sonra fark etti etmese idi şuan sanırım evli olmazdık..Allah razı olsun eşimden sonunda gördü..

aynen canım benimkini anlatmışsın bu kadar yüzsüz olunmaz

kusura bakma ama en hatalı kocan bu durumda

yok sozlumde benimle hemfikir cunku ikimizde fark etmısız olayda soz yapıldıktan sonra aılece sozlumun evıne gıtmemızle oldu ben ankastre ıstedım onun kisi eski usul ben ankastre olsun deyince kayınpederımde kızım ben teknolojıden anlamam ne ıstersen ona gore sen yaptır dedı anamm bır baktım suratı ekşidi resmen. aradan bı kac gun sonra ben soylemeden sozlum soyledı fark ettınmı suratı dustu dıye evet fark ettım dedım. beni kıskanmasını anlamıyorum onunda herseyı var ?? en cok eltımle anlasamam gıbı gelıyor ıste ..

öyle canım kocam onlara toz kondurmuyo bana gitmiyorum diye o da benim ailemle görüşmüyo neymiş onlar büyükmüş benim gitmem lazımmış yüzünü bile görmek istemiyorum onların allah bildiği gibi eşim bana gidecek yüüzün yok gidemiyosun diyo ama umrumda bile degil tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…