Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

canım insan ister mi böyle olsun ama onlar istiyorlar işte çünkü insanlıktan çıkıyorlar seni de çıkartmadan duramıyorlar...hareketlerini,yalanlarını,tavırlarını,konuşmasını,laf sokmasını,fesatlıgını bir görseniz boğarsınız yani o derece...! eskiden olsa arar bagırır hakaret ederdi bizi kocamla mahkemelik ederdi şimdi yapmaya cesareti yok herhalde anca arkamdan havlıyor...hoşt

sıkma kendini çok ufak bir mebla zaten ama sıkıntı olunca ufak büyük farketmiyor olmayınca olmuyor üzülme zaman çabuk geçer bir bakmışsın herşey yolunda...gözünü kapatırsın olanlar bir rüya gibi gelir ...yeni hayatın daha güzel olacak buna inan...

Kızlar hepinize daha doğrusu çekenlere Allah sabır versin. Yazılanları okudukça ağzım açık kalıyor ve daha çok şükrediyorum. Eşimler 3 kardeş 1 görümcem bir de kaynım ve haliyle eltim var. görümcem avukat kaynım ve eşi öğretmen ben ve eşim de çalışıyoruz neyse şuna bağlayacam. Okumuş olmaktan mı kaynaklanıyor bilemem ama süper bir aileye sahipler görümcem, kaynım, eltim diğer akrabaları teyze falan hepsi iyiler. Mumla arasam böylesi denk gelmezdi inanın. Benim ailem de işimize karışmaz. Eşimin tarafı ucundan dokunsa da genelde iyiliğimizi düşünürler bilirim ama geliniz ya zorumuza gider . Allah herkese nasip etsin derim, Allah nazarlardan esirgesin evliliğimizi, ailemizi, sadece tüm bu güzelliklere rağmen kendi ailem yanımda değil evlenince eşimin olduğu yere geldim 1 saatlik mesafe ama çok özlüyorum ailemi ve üzülüyorum,1 saat ama her zaman ha deyine gidilmiyor maalesef..
Bu arada söylemeden geçemicem bazı yazılarda eşim doğulu vs cümleler geçiyor, kötülüğü yada cahilliği doğulu olmaya bağlamamak gerekir. Ben de eşim de doğuluyuz birbirine çok yakın iki ildeniz ve inanın her iki tarafta karışmaz hayatımıza.
Herkese hayatında mutlu mesut günler dilerim

okumakla alakası yok görgü birazda benim eşim 3 kardeşler 3 üce mühendis görümcemin kocasıda mühendis elti adayımda mühendis bir ben işletmeciyım velasıl hepimiz okumuşuz ama eşimin kardeşleri saolsunlar bekardı ıkısıde evlendıgımde ıkısıde segilisyle gezer 1 aylık evlı demezlerdi gecenin 11 de bize damlarlardı. aile düşkünlüğü bahneleri ama deil tamamen düşünce ve görgü ile alakalı

Haklısın benim ailem öyle okumuş değildir evlendik eşim ilk beş ay sadece hafta sonları yanımdaydı annem 2 ay evime gelmedi yenisiniz vs diye eşimin ailesi de öyle bir iki uğrama, yemek daveti oldu o kadar.

valla okumuşlukla olmuyor benim görümce öğretmen kayın mühendis ben avukatım ama görümcem öğretmenken benim avukat olmam problem mesela hanımefendi kompleks yapıyor tabi anası da

valla ebn dellendim sonunda zaten hasta demediler zor durumda demediler halen beni üzmeye devam ediyorlardı en sonunda hayatımda ilk defa kayınvalideme bağırdım çarptım kapıyı çıktım hanımefendi eşimin yıllarca onlara döktüğü paraları inkar etti

ben de eşime anlattım özür dilerim annene bağırdığım için ama sadece senden özür dilerim dedim o da bana sen de insansın hayatım normal dedi o zamandan beri kayınvalidem arayıp kaç kere yemeğe çağırdı gelin konuşalım diye ben gitmem daha kötü olur sinirim geçmedi dedim eşim de ben de istemiyorum dedi kestirdi attı bi babalar gününde uğradı babası yokmuş annesi ben kızımı çok seviyorum onu kırmak istemem falan demiş eşim de ben halen çok sinirliyim seninle konuşmaya değil babamı görmeye geldim demiş o zamandanberi sürekli peşimdeler en son yazlığa gideceklermiş kayınvalide bizi ziyarete geldi atamam oldu hanımefendi mecburen aradı görümcem de annesine bağırdığım için bana küstü o da mecburen arayıp hayırlı olsun dei

bundan sonra böyle valla adam gibi davranmayı öğrenecekler davranmazlarsa kendileri katlanır

ama işte gerçekten iş kocada bitiyor eğer eşim sağlam durmasaydı benim onlarla görüşmememi umursamazlardı hatta canlarına minnet olurdu çünkü ben onların yalanlarını kolayca yakalayıp arada yüzlerine vuruyorum istedikleri gibi at koşturamıyorlar ama baktılar eşim çok kararlı yelkenler suya indi

eşim de çok kararlı daha az görüşeceğim diyor ona yapılan ayıp bana yapılandan büyük zaten adamın maddi manevi yaptığı herşeyi inlar etti annesi benim yaptığımı mı görecek

bir de beni çok sevdiğini söylüyor ki kendisini suçsuz göstersin eşim bana bunu söylediğinde tek lafım ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz oldu o kadar sevse ben hastayken benle uğraşmaz 15 günlük ameliyatlıyken eşime gel bizim yanımızda sigara iç demezdi

sanada eşinede bravooooo.ama belirtmeden gecemıyecegım,öncelikle eşine büyük bir bravoo.çünkü onun gibileri bındebır bulunur.darısı bızlerın basına ınsaallah.senınde dedııgın gıbı,eğer eşin senın arkanda olmasaydı,kaynananlarrtınlamazdı bıle senı.aramak mı?aslaa.tam tersıneee oh ıyı oldu.oğlumda benım yanımda derdi.insan oğlunu sevdıpı gıbı gelınınıde sevecek sayacak.belkı onun kadaer sevemes aama ıyı olduktan sonraaa her gelın kaynnana gorumce sevılır.

Onları evime istemiyorum diye "evinde yılan var sanki uğursuzun" demiş..

Yeni duydum..

İntihar etmeyi düşünüyorum..

Biz evlilik hazırlıkları yaparken görümcem telefonda annemle konuşuyor, annemde ona hazırlanıyorlar yoruluyorlar eşya bakıyorlr gibi şeyler anlatıyor.Annem tek çocuğunu evlendirmeye çalışırken aldığı cevap onu şok ediyor.Aman niye eşya alıyorlar atsınlar yere bir yatak yeter diyor.Sanırsınızki ikinci evliliğim dul kadın alıyorlar.
Aynı görümce düğünden birkaç gün önce mutfağımda (benim öğrencilik dönemimde kullandığım çelik tencereleri göstererek) iyi bu kız fazla bişey istemiyor benim herşeyim tamdı, böyle olsa evlenmezdim diyor.(ailem alın size 10 bin ister çeyiz düzün ister mobilya alın diye vermişlerdi..bende çelik tencere almadım)
Ve yine bu görümce ve diğeri kocalarından bıktı yeni birkaç tane buldu.Ben bunları evimde istemiyorum diye eşimle aramda sorun çıkıyor...

alemsiniz kızlar ya bir taraftan gülüyorum yazdıklarınıza bir taraftanta üzülüyorum. çünkü bir çoğunu yaşamışımdır. :)) ama umursamıyorum oğluşu benim artık. istediği kadar çatlasınlar :) benim incileri yazmaya kalksamm ohoooooo topik patlarrr :)))) üstüme bile yürüdüler :) ama hiç umrumda değiller konuşuyorum yine gidiyorum. ama eşimle mutluyum ya kötü şeyleri düşünmemeye çalışıyorum huzurumu kaçırmamaya çalışıyorum. kocişimmmm bana ben ona yeterizzz gerisi TINNNNNNNNNNNNNNN

Onları evime istemiyorum diye "evinde yılan var sanki uğursuzun" demiş..

Yeni duydum..

İntihar etmeyi düşünüyorum..

arkadaşım hiç onlar yüzünden hayatından olmaya değer mi
aklını başına al .umursama herkes ettiğini çeker allaha havale et
gerisini düşünme
rabbim bildiği gibi yapsın

Allahu Teala bir ayetinde "yer yüzünde basi bos kalacaginizimi düsünüyorsunuz,elbette imtihan edileceksiniz buyruyor"
kendinizi üzmeyin
kötü söz her zaman sahibinindir,bazende sustukca insanin üzerine gelip sanki bu zaten susuyor istedigimizi yapabiliriz gibi birseyler oluyor...hakkinizi iyilikle güzellikle savunmayi deneyebilirsiniz ve size karsi yapilan olumsuzluklari yapanlara,o anda neler hissettiginizi bagirmadan cagirmadan güzellikle anlatmaya ve empati kurmalarini saglayabilirsiniz...

benimde evliligim süresince duymadigim laf kalmadi,önceleri hep sustum..artik iyilikle güzellikle bana karsi laflar saydiklarinda susmayip neler hissettigimi anlatmaya calisiyorum... hem icime atmamis oluyorum hemde karsi taraf bir nebze olsun degismeye basliyor..
birde onlar benimle ugrastikca inadina daha da iyilikle karsilik veriyorum..denemeye deger bence inanin kisa bir süre icinde
karsi tarafin degistigini göreceksiniz..

Allah herkese sabır versin. En iyisi samimi olmamak herhalde!
Ben tanımaya, tanısmaya karsı degilim hatta tanıstım! ama sadece '' tanıstım '' yani ilerisi olmadı, olmasını istemedim gereksizdi cünkü.
Benim arkadasım da sevgilisinin ailesiyle tanısmıstı ama malesef o benim gibi davranmadı herkes farklıydı tabii. En kötü huyu hayır demeyi bilmemesi, hic hayır diyemiyor.
Tabii git gel samimi oldular bastan ilgi arkadasımın basını döndürmüstü tabii günler gectikce davranıslar degisti alıstılar arkadasıma baya rahat davranmaya basladılar. Ortada evlilikte olmadıgı icin, ailesi iplememeye basladı artık arkadasımı buda onu üzüyo bana kalırsa hic umuruna almamalı ama beceremiyor.
Simdi samimiyeti bu kadar ilerlettigine cok pisman. Ben özelligimi kaybettim diyor. Beni tanıyorlar artık, evlenecegimiz zaman, istemeye gelecekleri zaman, o heyecanı hissedemeyecegim cünkü beni yeni tanımıyorlar dedi. :44:

Yani siz tecrübeli bayanların bu cümleler üzerine düsüncelerini, yorumlarını cok merak ettim.

İnsan yeni evlendiğinde eşiyle imtihan oluyor sonraki zaman onun ailesiyle kendi aileni dahi siliyorsun zaman geçtikte çocuk büyüdükçe onunla imtihana çekiliyorsun en son sağlıkla ilgili her şey rayına girdi derken ömür bitiyor sanırım

benim bir arkadaşım Allah insanı ya eşiyle ya eşinin ailesiyle ya çocuğuyla imtihan eder derdi ben de hep aman eşim çocuğumla imtihan edeceğine eşimin ailesiyle etsin razıyım derdim gerçekten de Allah eşimin ailesiyle imtihan ediyor beni (

Kaynana :-Gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup konuşarak anlayalım .
Gelin de:...-Tabi anne konuşalım..
Kaynana başlamış anlatmaya;- Aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. Saçıma gül takmışsam;neşeli olurum. Her yola gelirim. Kulağımın arkasına gül takmışs...am havamda olmam. Çok ısrarcı olma. Eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma çok sinirli olurum.
Gelin, kaynana lafını bitirince başlamış lafa:- Anne benim halim malim yoktur. bacak bacak üstüne atarım, sigaramı yakarım,sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım :)))

cnm bak bana senin dediğininn hepsini yaptım.ama insan olmıyınca karsındakı,ne yaparsan yap olmuyorr...susuyorsun saygı dıye basına cıkıyorlar.konusmayı denıyorsun,ama yersiz kalıyor.ağzını açmak,bağırmak mı?daha hık demeden,küfürler etti dye,hakaretler etti dye yalanlara magruz kalıyorsun.e tabıı baska ıftıralarada.seni anlamak hiçbir zaman istemiyorlar.çünküü onlara göree bizler,dünyaya gelen mahluk oluyoruz.ve niye dünyaya gelmıssınn dıye ıtamlarda bulunuyorlar...neler hissedebildiğini anlatabiliyorsan ve onlarda değişiyorsa cok güsel birşey.ben bececeremedim.insaallah sizler becerirsiniz.
az önce sinirden ölmek istedim.interntlere aıle boyu havalı havalı resımlerını koymuslar.oyle bır tavırlarıı vardıkı resımdee,oh senı gonderdık bizde gezıyoruz derrcesıne.bana yaptıkları onca seylerı hıc yapmamıs gıbı edalarıyla bizim anlımız ak havalarıyla fotoları vardı.ben yazıklar olsun dıyorum eşimede anasınada kardesinede.yuvamı yıkıp,rahat edıyorlar.hangı vıcdan vardır onlarda bılmıyorumbenim küçük kızım ve ben baskalrının kıyafetlerıyle gıyınıyoruz.hadi beni hep el gorduler.esyalarımı altnlarımı ceyızlerımı kacırdılar.ama hangı vıcdadırkı onlardakı canları olan evlatlarını cop gıbı sokaga attılar.henuz bır yasındakı kızımızı ve beni.ve o cocugumun kıyaftlerı bılee orda,onları bıle vermediler.hiçmi içleri acımıyor,o cocugun burda ne yıyıp ne ıcıyor dıye.yavrum dunyaya 1-0 yenık basladı.benım cocugum kendı kıyafeterını gıyemıyorken baskalarının kıyafetlerıyelle buyuyorr..ve o vicdansızlarda sagda solda rahat tavırlatıyla yalan beyanlarıyla hayatını yasıyorlarr.içiim nasıl acıyorr anlatam.allahım dıyorummm allahımm guc kuvvet ver bana.gözyaslarıma hakim olamıyorummm.isyan etmek istemıyorum.ama ne olur allahım dıyorummm onlarada cezasını tez vakıtte ver yarabbbım.benım cocugumm kendı kıyafetlerını gıyemesken,babası babannesı halası onu aramaz sormazken.kendı ustlerıe baaslarına en kalıtelı markalı seylerı alıyorlar.hıcmı ınsan cocuguna acımaz yaa.acımıyor demekkı.asa sorardı dimi.aylardır evladını sormayan karaktersizler onlarrrr.dayanamıyorumm artıkkdaralıyorum.boğuluyorum.nefes almakta zorluk cekıyorum artık.

"Yoksa onlar gizliliklerini ve gizli konuşmalarını bizim duymadığımızı mı sanıyorlar? Hayır (duyuyoruz) ve yanlarındaki elçilerimiz de yazıyorlar." (Zuhruf suresi, ayet: 80)
....Biz ona şahdamarından daha yakınız. Hatırla ki, (onun) sağında ve solunda oturan iki kaydedici (melek) kaydeder. O hiçbir söz söylemez ki yanında bir gözetleyici hazır bulunmasın." (Kaf suresi, ayet: 16-18)

bakin güzel kardesim Allahu Teala Kuranda yukarki ayetlerde ne buyuruyor
iciniz rahat olsun Allahu Teala onlarin yaptiklari her seye sahittir.Melekler sahittir ve hem dünyada hemde ahirette herkes yaptiginin karsiligini alacaktir..

Birde insirah suresinde Allahu Teala,her zorlugun ardindan bir ferahlik gelecektir buyuruyor
suan zor zamanlardasiniz ama Allahin izni ile ferahlik zamani insallah yakindir..

Rabbim yar ve yardimcimiz olmasi duasi ile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…