- 30 Aralık 2010
- 201
- 1
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.101
bence görümcen cevabını vermiş
küs kalamayacaksan oralı da olma
bende öyle düşünüyorum bu bir değil bin değil hep aynı şeyi yapıyo boşun hır gür çıkmasın en iyisi yüzüme söleyene kdr susmak.
Canım allah sabır versin sana da.Ne büyük terbiyesizlik çizmeyi çizmek,tlf su dökmek...Çocuk yapmaz bunları,nasıl bir sadistliktir bu.Kusura bakma ama kabahatin büyüğü eşin de.Anne baba atılmaz tamam ama bundan sonrası için sen olmalısın sadece,yuvanız olmalı.Benim de k.validem düşman başına bile değil o kadar yani ama eşim destek çok şükür,annesini iyi tanıdığı için.Eşin de en kısa zamanda uykusundan uyanır ve aklını başına alır,senin de kıymetini bilir
cnm zaten yasadıklarım hıc aklımdan cıkmıyor.ama baksana ıkımızdde bırebır aynı seylerı yasamıs.üzyor ınsanı o yusdende.bizim eşlerimizde kabahat.eğer onlara yüz vermeseler.onnlar geipte evlerimizte yada herhangı bır yerde bize tavır alamazlar.sen gene gorumcende sesını kadetmısısn.ama eşin zaten kaydetmene kısmıs.kardesının oyle seyler dıcegını bılıyormus ki onu susturmamıs.nıye kaydettın dıye sana kısıyor.eşimin kopyası adeta.gorumcemın benı tehdıt ettıgı gun o bana aynı sözlerı soyledı.sen hazır ekmek yıyorsun abımın parasını yıyorsun ded.zannederlerkii har vurup harman savuuryorum.aserdıgımde bıle canımın cektıklerını alamadım.ustuem basıma bıle alamadım.kuzenımın aldıgı gebe kıyaftelerını gıydım.kaynanam dıkıs dıkmesını bıldıgı halde.uyduruktan 2 elbıse dıktı.gıyılcek gıbı degıldı onlarda.kısına gelınce gusel gusel dıkerdı hep.neyse ıste gorumcemde hazır ekmek yıyon dıyor.ertesı gunu ıftıralarına dayanamadım y a mesaj attım kardesıne.siz nasıl ınsanlarsınız.onu arada bırakıyonuz bana hep ıftıra atıonuz dıye.saolsun eşimde bana kısdı.sen nıye mesaj atıyon kardesıme dıye.sen kımsın dıye.telefonumu kırdı benı darp etmeye kalkıstı.hep aynı seyler anlıyacagın.allahım bızlere sabır versın ıns.sızde ınsaallah duzelırsınız tez vakıtte cnm
sen şanslıısn ozaman insan herşey yaşayabilir ama eşinden destek gördügünde onlara boyun egmezsin ama eşin adil olamıyorsa ozaman kolun kanadın kırılıyor...en basiti biz tartıştık ama karı kocayız yani 2 gün sonra iyi olduk bugün şehir dışına çıktıkşimdi eve geldik yarım saat önce annesine ugradı babasına köpegi bıraktı...5 dk girdi.ben arabada bekledim girmedim..beni görmesinler diye arabayıda yukarı parkettirdim.geldi arabada diyor babamda moralimi bozuyor ya...neymiş doktora gitmişte doktor 3 ay ömrün kaldı demiş...bende dedim 6 senedir baban hep aynı şeyi söylüyor...ben gitmiyorum çay kahve hizmet yapmıyorum diye oglu bana kızsın kavga edelim diye öyle söylüyor...hiç olgun bir insan bunu der mi ogluna...bıktım artık bu saçmalıklardan...ben saksı gibi başlarında oturup onlarla yaşlanamam.oturdugum günlerde birer aptallıkmış...şimdi telefonum bile kapalı aramasınlar diye...benim eşim hala kör...ama bende ugraşmıyorum artık....çünkü biz ne kadar gözlerine soksakta görmek istemiyor erkekler ...işlerine gelmiyor.kavga ettigimiz gün akşam yerleri siliyordum banaa dediki neden şimdi yapıyorsun gündüz ne işin var bende dedim çok sıcak hem böyle yarına temiz kalsın...neden dedim işime karışıyorsun ki ben annemden böyle gördüm dedim.ne yani ben nasıl görmüşüm dedi...bilmem artık bende anlamadım dedim...tabi gidip temizleyenmi var dedi.yani annesinden söz ediyor...gidip temizlik yapmamamı sorun ediyor.yıllarca yaptım koskoca ev...tak başıma.ben temzilerken kızı sürtüyordu orda burda komşularda...ve kzıyla beraber ayakkabıyla giriyorlardı eve...öyle rutin temzilikte deil yani kaynanam 1 sene elini sürmez sonra bekler gelip biri yapsın o yapan enayi de ben olurdum hep.gelip eline saglık dahi demezdi.hiç demedi.kocamda eline saglık saol demedi hiç.şimdi bu sende görümcem yanında kalıyor 2 aydır ben mi gidip temizlicem....hora mı geçecek sagol mu diyecekler...yine arkamdan iş laf dedikodu...benim annem çalıştıgı halde evi pırıl pırıl..o da kadın olsun da becersin kızıda orda burda dedikodu yapcagına dursun da temzilesin..hiç umrumda değil... çocugumda olunca artık beklesin görsünler beni de ogullarınıda...bende onlar gibi yapıyorum artık yüzlerine gülüyorum...arkamı dönünce unutuyorum....diğer türlü yaranamadım...kimseye hakettiginden fazla deger vermemeli...diyelim biz kötüyüz ogulları da sanki sütten çıkma ak kaşık beyaz atlı prens deil ya...çokta tın
bugün oraya gidecegim kızlar bakalım ne olacaklaf mı sokacaklar tehdit mi edecekler surat mı yapacaklar çok merak ediyorum artık oyun gibi gelmeye başladı kendilerini sevseydim koyardı belki ama yapsınlar her dafasında nefretimi haklı çıkaracak sebepler doğuyor...akşam ordayım yarın olanları yazarım
yok yok sen kesinlikle kurtulmuşsun...bu yaşadıklarının izlerini inşallah ömür boyu taşıyıp hayatını zehir etmezsin kendine...
inşaallah cnm ama cok cabuk atlatacağımı zannetmiyorum.ama inşaallah cabuk atlatırım.aslında o kişi kafamda tamamen bitti.kalbimdede kafadada bitti.halendaha yalanlarla ınsanları kandııryorlar.dun bır arkadasını aradım.cok zor durumdayım.eşyalarımı altınlarımı verin diye.ama utanmadan yalanlar söylemişler.biz eşyaları almak için oraya kamyon getirmişiz.eşyaları almısız.birde gecenlerede koruma kararı cıkarttım mahkemeden.arkadasıda bana laf sokuyor.bır baba 4 aydır coocugunu nasıl goremes dıye.bende abla dedım ben bu kararı yenı cıkartttım.4 ay sonra cıkarttım.4 aydır nerdeymıs bu ınsan dedım.niye ararmamıs dedım.onlar yaparke kötuluklerı ıy.ben hakkımı aramak ıcın mahkemelere basvurunca kötuı oluyorum.sizn yüzünüzzden cocugun 6 tanemahkemesı var dıyor utanmadan.adamcagız bıldırgelerı okumakla cok yorulmus demekkı.ya ben ne yapacam.olmıyan paranın yoklugunda aıleme ıyıcene zarar verıyom . hakkımı arıcam dıye oraya buraya hep para gıdıyor.utanmadan cocugna da bakmıyor.dua etceklerı yerde cocoguuza bakıyorlar onlar dıye.utanmadan yalanlar söylenıyorlar.ama bakın buraya yazıyom arkadaslar.su altınlarımı ıspatlarsam onlarda oldgunu.onlara bu sefer hırsızlıktan ve de ıftıradan dava acacam.gırmısım bır davaların ıcıne.onların surundurucem.allah ıns yardım eder.bunları yapmak ıstıyorum . cunku yarın bırgun tekrara evlendırdıklerı vakıt ogullarını baska bır kısında canını yakmasınlar ıstıyorum.nelerle karsılasacaklarını bılsınler temkınlı davransınlar ıstıyorum.o aılede yazıklar olsun dıyorum.ve altınların orda oldugugunu bılıpte gorupte sahıtlık yapmayan o bayana hkakkımı helal etmıyorum.cunku kul hakkına gırıyor.ben zaten yeterı kadar magdur oldum .ve halen dah a magdur olmam ıcın caba sarf edıyorlar.nasıl vıcdandır kı bunları yapıyorlar.allah dıyorum artık baska bırrsey demıyorum.onlarla sonuna kkadar mücadeleye devam.ama bazen oyle bırsey oluyor kı canıma tak eıdyorummm.bıtsın artık dıyorum yeterkı bıran evvel bosanyım .hersey onlaın olsun dıyoum.ama yapamıyorum. cunku orda annemın 30 yıllık emegı var.o emegı ezemıyorum.sonrada gene kızımın gelecegı.zaten yavrum 1-0 yenık basladı.en azından bırazda olsa madden bır yerde parası olsun ıstıyorum.dıceksınız kı neye calısmıyorsun.benım dıplomalarımı vermıyorlar..verseler en azından ıs bakacam bulacam.daha ıyı olacak.ama oınlar olmıyıncada kötu ıste calısmak ıstemıyorum.cunku kalp rahatsızlıgım var.okudugum o yıllarında emegını almak ıstıyorum.ama ne yazıkkı o vıcdansızlaryüzünden bırsey yapamıyorum.
sen şanslıısn ozaman insan herşey yaşayabilir ama eşinden destek gördügünde onlara boyun egmezsin ama eşin adil olamıyorsa ozaman kolun kanadın kırılıyor...en basiti biz tartıştık ama karı kocayız yani 2 gün sonra iyi olduk bugün şehir dışına çıktıkşimdi eve geldik yarım saat önce annesine ugradı babasına köpegi bıraktı...5 dk girdi.ben arabada bekledim girmedim..beni görmesinler diye arabayıda yukarı parkettirdim.geldi arabada diyor babamda moralimi bozuyor ya...neymiş doktora gitmişte doktor 3 ay ömrün kaldı demiş...bende dedim 6 senedir baban hep aynı şeyi söylüyor...ben gitmiyorum çay kahve hizmet yapmıyorum diye oglu bana kızsın kavga edelim diye öyle söylüyor...hiç olgun bir insan bunu der mi ogluna...bıktım artık bu saçmalıklardan...ben saksı gibi başlarında oturup onlarla yaşlanamam.oturdugum günlerde birer aptallıkmış...şimdi telefonum bile kapalı aramasınlar diye...benim eşim hala kör...ama bende ugraşmıyorum artık....çünkü biz ne kadar gözlerine soksakta görmek istemiyor erkekler ...işlerine gelmiyor.kavga ettigimiz gün akşam yerleri siliyordum banaa dediki neden şimdi yapıyorsun gündüz ne işin var bende dedim çok sıcak hem böyle yarına temiz kalsın...neden dedim işime karışıyorsun ki ben annemden böyle gördüm dedim.ne yani ben nasıl görmüşüm dedi...bilmem artık bende anlamadım dedim...tabi gidip temizleyenmi var dedi.yani annesinden söz ediyor...gidip temizlik yapmamamı sorun ediyor.yıllarca yaptım koskoca ev...tak başıma.ben temzilerken kızı sürtüyordu orda burda komşularda...ve kzıyla beraber ayakkabıyla giriyorlardı eve...öyle rutin temzilikte deil yani kaynanam 1 sene elini sürmez sonra bekler gelip biri yapsın o yapan enayi de ben olurdum hep.gelip eline saglık dahi demezdi.hiç demedi.kocamda eline saglık saol demedi hiç.şimdi bu sende görümcem yanında kalıyor 2 aydır ben mi gidip temizlicem....hora mı geçecek sagol mu diyecekler...yine arkamdan iş laf dedikodu...benim annem çalıştıgı halde evi pırıl pırıl..o da kadın olsun da becersin kızıda orda burda dedikodu yapcagına dursun da temzilesin..hiç umrumda değil... çocugumda olunca artık beklesin görsünler beni de ogullarınıda...bende onlar gibi yapıyorum artık yüzlerine gülüyorum...arkamı dönünce unutuyorum....diğer türlü yaranamadım...kimseye hakettiginden fazla deger vermemeli...diyelim biz kötüyüz ogulları da sanki sütten çıkma ak kaşık beyaz atlı prens deil ya...çokta tın
Allah yardımcın olsun canım ama bir şekilde diplomanı onlardan almaya çalış
inşaallah cnm ama cok cabuk atlatacağımı zannetmiyorum.ama inşaallah cabuk atlatırım.aslında o kişi kafamda tamamen bitti.kalbimdede kafadada bitti.halendaha yalanlarla ınsanları kandııryorlar.dun bır arkadasını aradım.cok zor durumdayım.eşyalarımı altınlarımı verin diye.ama utanmadan yalanlar söylemişler.biz eşyaları almak için oraya kamyon getirmişiz.eşyaları almısız.birde gecenlerede koruma kararı cıkarttım mahkemeden.arkadasıda bana laf sokuyor.bır baba 4 aydır coocugunu nasıl goremes dıye.bende abla dedım ben bu kararı yenı cıkartttım.4 ay sonra cıkarttım.4 aydır nerdeymıs bu ınsan dedım.niye ararmamıs dedım.onlar yaparke kötuluklerı ıy.ben hakkımı aramak ıcın mahkemelere basvurunca kötuı oluyorum.sizn yüzünüzzden cocugun 6 tanemahkemesı var dıyor utanmadan.adamcagız bıldırgelerı okumakla cok yorulmus demekkı.ya ben ne yapacam.olmıyan paranın yoklugunda aıleme ıyıcene zarar verıyom . hakkımı arıcam dıye oraya buraya hep para gıdıyor.utanmadan cocugna da bakmıyor.dua etceklerı yerde cocoguuza bakıyorlar onlar dıye.utanmadan yalanlar söylenıyorlar.ama bakın buraya yazıyom arkadaslar.su altınlarımı ıspatlarsam onlarda oldgunu.onlara bu sefer hırsızlıktan ve de ıftıradan dava acacam.gırmısım bır davaların ıcıne.onların surundurucem.allah ıns yardım eder.bunları yapmak ıstıyorum . cunku yarın bırgun tekrara evlendırdıklerı vakıt ogullarını baska bır kısında canını yakmasınlar ıstıyorum.nelerle karsılasacaklarını bılsınler temkınlı davransınlar ıstıyorum.o aılede yazıklar olsun dıyorum.ve altınların orda oldugugunu bılıpte gorupte sahıtlık yapmayan o bayana hkakkımı helal etmıyorum.cunku kul hakkına gırıyor.ben zaten yeterı kadar magdur oldum .ve halen dah a magdur olmam ıcın caba sarf edıyorlar.nasıl vıcdandır kı bunları yapıyorlar.allah dıyorum artık baska bırrsey demıyorum.onlarla sonuna kkadar mücadeleye devam.ama bazen oyle bırsey oluyor kı canıma tak eıdyorummm.bıtsın artık dıyorum yeterkı bıran evvel bosanyım .hersey onlaın olsun dıyoum.ama yapamıyorum. cunku orda annemın 30 yıllık emegı var.o emegı ezemıyorum.sonrada gene kızımın gelecegı.zaten yavrum 1-0 yenık basladı.en azından bırazda olsa madden bır yerde parası olsun ıstıyorum.dıceksınız kı neye calısmıyorsun.benım dıplomalarımı vermıyorlar..verseler en azından ıs bakacam bulacam.daha ıyı olacak.ama oınlar olmıyıncada kötu ıste calısmak ıstemıyorum.cunku kalp rahatsızlıgım var.okudugum o yıllarında emegını almak ıstıyorum.ama ne yazıkkı o vıcdansızlaryüzünden bırsey yapamıyorum.
cok doğru soyluyorsun ınsanın eşinde bitiyor herşey.onlarda olan gerceklerı gormek ıstemıyorlar.senı dınlemek bıle ıstemıyorlar.hep onlar haklı.ama bakın kurandada gecvıyorkı.bir insan evlnbdiği vakıt önce eşi ve cocukları gelır.(her ıkı es ıcınde gecerlı)daha sonra ana baba kardes gelır.ama anlamak ıstemeeyneleerde ne söylesen bos oluyor.sussan olmıyor,konussan olmuyor.sana napıcagını sasırtıyorlar.benım kocamda hıcbır zaman allah razı olsun demesdı senınkısı gıbı.aıllesı ona hıcbırsey yapmadı dugunundede nısanındada.kendı altınlarını taktılar.kendı masrafıunı kendısı yaptırdılar.sadecvek kuru bır mobılya ve beyaz esya aldırlar.onarıda kayınvalıdem kendı kafasına gor egıttı alddı.ben ısrarla ne ıstedoıgıı belırttıkce.kendı ıstedıgını aldı.dugunden önce ellrıne 20 mılyar para gectı.içinden bır tek altın bıle almadılar.ogullarının bırıkımını taktılar.bırde hep ufak tefek seyler ıcıın olur olmaz 5 bılezık bozdurdular.dugunden sonrada utanmadan 20 mılyara parayı hep sıze harcadık ddıler.eşimde hep saolsun aılem destek oldu.onlar olmasa ev kuramasdık dıyıp durdu.hıc bızımkıler ıcın bır kere bıleallah razı olsun demedı.onunaılesı 6500 mılyar masraf yaptı benım aılem 30000 mılyar masraf yaptı.ama ne hıkmetse onun aılesı kurdu oldu yuvayı.o aılemden allah razı olsun dedıkce.uzulmesın ı- dıye bende allah razı olsun dededım.ama bırgun bıle senın aılendende allahg razı osun demedı.e dıyom ya hep onlara gore onlar haklılar ya.sımdıde hırsızlık yapıyorlar.hereseyımısı kacıırıyorlar.evi tamamn bız duzduk.1 çul bıle almadılar beyaz esyaa ve mobılyadan baska.herseyden 4-5 tane vardı.eşyalarımın coguda halen daha hıc kullanılmamıstı.şimdi alsın pek sevgılı kaynanamda kızına ceyız yapsın.hayır anlamadıgım benım kıyafetlerımı napıcaklarsa.bebegımın kıyafetlerını napıcaklarsa artık.onları bıle vermıyorlar.sonrsada bız allahtan korkarıs sana yaparsak benım kızımdan cıkar dıyıp duruyor.ama brı dk bos durmadan sureklı manen sıddet uyguluyorlar.bu tip ailelerin elinden kurtulunmassa zaten sonu ya ölüm ya tırana oluyor.ben ıkısındende kılı kılı yırttım.kocama anası dov dedı dıye.bogazımı sıktııı.sor kurtardım canımı.şimdide dövmedık dıyor.bakalım artık ne olucak ılerısı.onları hapse tıktırmadan ınanın rahat edemıyecegım.bana yaptıkları onca seyın cezasını ceksınler ıstıyorum.o yusden dualrınızı beklıyorum arkadaslar.allah yardım eder ınsaallah.cnm arkamı donunce unutuyoprum dıyorsun.insaallah unutabılıyorsundur.ama zannetmıyorum.takmadan olmuyor onları.ınsanı can damarından vuruyorlar.bızlerı sınır etmesını ıyı bılıyorlar.bir biz yapamıyoruz alınmasınlar huzur bozulmasın dıye.
bak ben sana diyim şimdiden.moralini kesin bozacaklar ve gene oğullarını arada bırakacaklar.sen niye bugün oraya gıdıyorsun ki.onlar mı çağırdılaar.ama inşaallah eşin ailesinin dolduruşlarına gelmes.ve huzurunuz bozulmass.
umarım başaracaksın canım...diplomanıda mezun oldugun okuldan çıkarttırabilirsin tekrardan...
cnım aynı ev eşya muhabbeti bizimde var bi eşya almadılar onlar 10 milyr ettilerse benimkiler aynı 30 u geçmiştir yani ama şimdi herşeyi biz yaptık diyolar ...onlara kalsa mutfaksız eve gelin girecektim...babam kızdı 10.000mtfkyaptırdı bana...utanmadılar.düğün de her alınanı sorun ettiler...beyaz eşya da almadılar ...eski bi tv yollad kaynanam...idare ettim birde köşe koltukla yatak baza dolap .2 sene bi odam boş durdu.yavaş yavaş aldık herşey tam şuan yeni aldık kendimiz aldık...ne temziliktir ne dügün koşturmasıdır inan el gibi gelip oturup gittiler...ama sorsan ailesi yaptı evi de eşyayıda dügünüde...kınamda kuaförden geldim elbisemle temizlige yardım ettim ...of daha neler neler...
kızlar gittim ve iki saat sonra döndüm...daha doğrusu terkettim orayı..olay olcagını biliyordum çünkü 2 gün önce rüyamda görmüştüm...ama takmadım yine de gittim...şimdi anlatayım benim kaynım bizim arabasını sattı.bzim arabayı aldı.ben vermek istemedim ama kapıma geldiler görümcemle.1 gün işim var deyince verdim.anahtarı.o araba 3 hafta oldu gelmedi...bende eşimle baya tartıştım bu yüzdenn.ama istemedi getir arabayı demedi.bende bugün görümcem aradı babam hasta gelmiyosun diye üzülüyo bişeyemi kızdı diyor dedi evet dedim arabaya bozuldum ramazan geliyor izin yapcaz tatil yapcaz ne zaman yapcaz dedim haklısın valla dedi bende gelcem birazdan dedim oraya.gittim.çay yaptım hemen biz oturuyoduk balkonda geldi bu işte bak araba almıyolarda araba parasıyla mal almışlar da kar ediyolarda eltim için arabayla sülalesini gezdirdide kilometresi çok yükseldide nasıl satcanızda işte sen hiçbişey bilmiyon ayakta uyuyonda söylesem yuvanız yıkılırda arabayı istemicem de ortalıgı ayaga kaldır bide gülerek söylüyo bunları igrenç...bende dedimki sen bana bi nalına bi mıhına yapıyosun şuan bana nagme yapma ben senin cigerini biliyorum dedim...sende kına yakarsın dedim... sonra gittim mutfaga bardakları yıkadım baba ben gidiyorum dedim kaynamada vardı.neden eşin gelcek birazdan dedi.gelirse söylersin dedim.döndüm görümceme.senin bu saçmalıklarını daha fazla dinleyemiycem senin niyetin ne anlamadım abuk subuk konuştun boş durmaktan durmadan üretiyosun dedim.aman yemiyoz artık dedi.bende çektim çarptım kapıyı eve geldim o sinirle 10 dk sonra eşim aradı...sen neden çektin gittin dedi sor kardeşine anlatsın dedim.soramam burası savaş çıktı herks birbirine bagırıyo dedi.dedim bana bunu bunu söledi.annene sor babana yegenine sor dedim.sor sölesinler sana.sen dedi onun evine mi geliyosun babamın evine geliyon dedi.kapattı.30 dk sonra eve geldi gayet iyi davrandım.konuyu açmadı .bende açmadım.sadece senin sevdigin yemegi yaptım dedim.yicek iştah mı kaldı sinirden dedi.ses etmedim bende.muhabbet ettik gayet iyi konu açılmadı.kesin kaynanam k.pederim üstüne gitti görümcemin burnundan geldi bana yaptıgı oh iyi oldu...ogullarının huzurunu bozmıyım diye yarın araba da gelir kapıma.oh iyi ki çekip geldim yaptıgını ayagına dolandırdım iki dakkada top ona döndüü kendi huzuru kaçtı iyi oldu canıma değsin.kendini akıllı başka herkesi salak sanıyo.damarıma basmasaydı..iyi yaptım.