Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ayy kızlar çok tatlısınız yaa oku oku gülmekten kırıldım zaman zaman sinir oldum çok gzl bir başlıkmış bu.. evlilik yolundayım ama vazgeçsem mi ne hahaha :)) allah bütün türk gelinlerine sabır versin cidden bizim kaynanalar bir başka oluyor sanırım :))

sana katılıyorum bende gülmekten öldüm :KK66: bende adayım kızlar haha marrta düğün var :) benim kayıvalide adayımda hep maddiyat yonunden bişeler sölüyo ediyo parasıda var yıllarca biriktirmiş etmiş allah razı olsun .ama ona göre herşey pahalı diyoo bende bişe anlamadım söylüyoruz fiyatları görünce de hakveriyor yapıyor ,alıyor hep biizm dediğimize geliyor artık sinir oluyomu bilmem:KK24: ama biz her dediğimizi yaptırdık nişanlımla ,nişanlım saolsun bana laf bırakmıyor.allaha şükür he deyip geçiyoz 4/4 lük 4/3 lük kaynana zor zaten, olamaybilrde tabi :63:.ama sevdiğimin annesi sonuçta idre ediyom daha kötüde olaiblirdi diyom geçiyom bişe diyo evet yaaprız diyoruz ama yapmıyoruz yıne nişanlımla kafamıza göre yapıyoruz oda soradan beğenio. :21: nese allah tüm gelin adaylarının yardımcısı olsun:KK66::KK66:

yazılanlar hepsini üşenmeden:KK52: okudum ve halime şükretmeye başladım:KK74: Allah size yardımcı olsun kızlar...

canımın içi kaynanacıım nişanlıyken yaptığım her ona ters gelen ama genel kanıya göre son derece normal olan harekette (karşısında bacak bacak üstüne atmak gibi) bana şöyle bi ayar çekerdi:

-sen şimdiden böyle olursaaaaaannnn

:KK37:

kurban bayramında benm annemlere gitme vakti gelince kaynanamın tepkisi : amaaaaan boşverin.hadi kebap yapalım..:KK37:
rüşvete bak kebap hem de kurban bayramında
ölür müsün öldürür müsün:84:

aynısını benimki de yapar.Oraya gidecek misiniz?soruya bak bayram günü sorulacak sorumu bu.kendileri oğulları ndan oluşan bir dünya kurmak istiyorlar herhalde.ya ben herhalde gideceğiz bayram günü annemin babamın elini öpmeyeyim mi? diyemiyorum o anda.içimde kalıyor.sinir olduğumla kalıyorum.

bir inci daha

kurban bayramında
"oğlum kurbanı kimin adına kesiyorsunuz?(kurban günü içine dert olmuş)
-benim adıma anne
-he iyi oğlum

Ya vicdansız ikimizde çalışıyoruz.Benim adıma senin adınası mı var.Kurban aile adına kesilmez mi?

geçen kurbanda da kesmediler.Ramazanda keçi alıp kesmişlerdi.kurbanda paraları yoktu.Eşim orda keselim dedi. .İki kızı kendileri paylaştılar.iki parça benim iki tanıdığıma verdik.Borçlanarak aldığımız kurbanı fakire fukaraya dağıtalım istemiştim.ben ailemden öyle gördüm.oğlum biz kızlar 2 de ona veririz 7 yi tamamladık mı yetiyomuş dedi kadın.Hayretle ve nefretle sustum.Bizim kestiğimiz kurbanı bile kimseye kıyamadı kadın.Buzluklarına doldurdular.Ya ben tiksiniyorum bu hallerden.saygı da duyamıyorum.

görgülü ahlaklı saygı duyabileceğim birini isterdim ama 5 vakit namaz kılan ama cahil bir kaynanam oldu.

bir inci daha

kurban bayramında
-benim adıma anne
-he iyi oğlum

Ya vicdansız ikimizde çalışıyoruz.Benim adıma senin adınası mı var.Kurban aile adına kesilmez mi?

geçen kurbanda da kesmediler.Ramazanda keçi alıp kesmişlerdi.kurbanda paraları yoktu.Eşim orda keselim dedi. .İki kızı kendileri paylaştılar.iki parça benim iki tanıdığıma verdik.Borçlanarak aldığımız kurbanı fakire fukaraya dağıtalım istemiştim.ben ailemden öyle gördüm.oğlum biz kızlar 2 de ona veririz 7 yi tamamladık mı yetiyomuş dedi kadın.Hayretle ve nefretle sustum.Bizim kestiğimiz kurbanı bile kimseye kıyamadı kadın.Buzluklarına doldurdular.Ya ben tiksiniyorum bu hallerden.saygı da duyamıyorum.

görgülü ahlaklı saygı duyabileceğim birini isterdim ama 5 vakit namaz kılan ama cahil bir kaynanam oldu.

Allah sana sabır versin..
Cins insanlarla ugrasmak zor gercekten..

bir inci daha

kurban bayramında
-benim adıma anne
-he iyi oğlum

aynen benimkini tarif ediyosunuz.ben de hic sevmiyom huylarini.bir de bizim evde büyükler keser ayirir.evde bana oldugu gibi kurbani verdi bir kere ayir kendin yap kendin dagit dedi. onunkine her seyine yardim ettim.bide bana insanla cok cabuk bitiyo. her isini yaptirdi.benim kurbanimi yalniz basima ugrastim.bir daha kesinlikle bu hataya düsmeyecegim.kendi kurbanimla ugrascam .

bir daha siz de uğraşmayın.bazı büyük marketler kuşbaşı kıyma kemik ayırıyo ve aldıkları 15 20 lira.sucuk yapan yerler bile var.ben her sene sabah tan akşama kadar gezmekten kurbanla ne zaman uğraşcam diye içime dert oluyodu.eşim de sıkıntıya hiç gelemez.büyük büyük buzluğa atıncada çözdür kes yemek yapnak çok zor oluyodu.bu sene kuş başı ya,kıyma yaptırdım. yemeklik ayırdım.köfteleri yuvarlayıp atsaydım daha iyi olurdu ama toplu olunca zor geldi.siz de öyle yaptırın.onlarda kasaba yada büyük marketler götürsünler.vicdansızlığa bak bırak bari kız seninkiyle uğraşırken yorulmasın.madem yardım etmiyceksin.ya böylelerini duydukça sinirlerim zıplıyo.insan ne para ne pul ne güzel söz bekliyo.şahsen ben görgü ahlak Allah korkusu bekliyodum ama dedikodu yalan la karşılaşınca resmen soğudum.Allah hepimize sabır versin.

bir inci daha

kurban bayramında
-benim adıma anne
-he iyi oğlum

Ah canım, aynısı geldi başıma..:KK5:
Eşimin babası ve üvey annesinin durumları iyi değil, kaç senedir.. Ama güya iyi değil. Kaynanam hanım, öz oğlunun evine gelin ne zaman isterse yeni perde yaptırır, eşyasını değiştirir. Ve şaka gibi ama 3 ayda 1 falan bilezik alır. Ama bana gelince.. Mesela çamaşır makinemi değiştiririm, eskisine göz diker. "Ah yavruuum, ben alamıyorum, biliyorsun, nolur bana ver" der. Onu alır ardiyesine koyar, kullandığından da değil. En son ben taşınırken koltuk takımımı istedi, ben kuzenime verecektim, çünkü hakikaten ihtiyacı var. Neyse hadi kırmadım, verdim bu açgözlü k.valideye. Alıp kullanmadığı odasına tıkmış, yani kullanmıyor bile. Ama bitti artık, bitimi vermeyeceğim. Gerçi daha ne vereyim ki, tüm evini baştan aşağı düzdüm. Bana evlenirken "paramız yok" bahanesiyle bir çöp bile almayan kadının..

Neyse biz de bir bayram k.validelerde kestik kurbanı. Birkaç kemik ve yağdan başka şey dağıttırmadı. Biraz söylendim, bu değil kurbanın amacı dedim. Ama nafile..

Bir daha da keser miyim orada, imkansız.

Ah canım, aynısı geldi başıma..:KK5:
Eşimin babası ve üvey annesinin durumları iyi değil, kaç senedir.. Ama güya iyi değil. Kaynanam hanım, öz oğlunun evine gelin ne zaman isterse yeni perde yaptırır, eşyasını değiştirir. Ve şaka gibi ama 3 ayda 1 falan bilezik alır. Ama bana gelince.. Mesela çamaşır makinemi değiştiririm, eskisine göz diker. "Ah yavruuum, ben alamıyorum, biliyorsun, nolur bana ver" der. Onu alır ardiyesine koyar, kullandığından da değil. En son ben taşınırken koltuk takımımı istedi, ben kuzenime verecektim, çünkü hakikaten ihtiyacı var. Neyse hadi kırmadım, verdim bu açgözlü k.valideye. Alıp kullanmadığı odasına tıkmış, yani kullanmıyor bile. Ama bitti artık, bitimi vermeyeceğim. Gerçi daha ne vereyim ki, tüm evini baştan aşağı düzdüm. Bana evlenirken "paramız yok" bahanesiyle bir çöp bile almayan kadının..

Neyse biz de bir bayram k.validelerde kestik kurbanı. Birkaç kemik ve yağdan başka şey dağıttırmadı. Biraz söylendim, bu değil kurbanın amacı dedim. Ama nafile..

Bir daha da keser miyim orada, imkansız.

hakkaten aynı huydalarmış canım.ara ara şunu bize verin bunu bize verin siz yenisini alın derdi.sanki bize bedavaya veriyolar.yüz vermedim bu ara bıraktı onu.dediğin gibi eşimin bir kuruş birikimi yoktu.onlar da bişey yapmadılar zaten.ama havasını da attı.gelinim on bilezik isterse on bilezik alırım.demeler.eve gelen misafirlerin yanında sanki her masrafı birlikte yapmışız gibi konuşmalar.

bir misafir avizelerimi çok beğenmişti.olympias aldı onları diyo.:) sanki diğerlerini kendileri aldılar.

hiç kimseden birşey beklediğimden değil.Tamam insanların durumu olmayabilir.ama ele güne karşı almış gibi yapmak bana ters geliyor.madem alamamışsın bari görgüsüzlük yapma .

şimdiden oğlum için para biriktirmeyi düşünüyorum.o günler gelirse elimde para olmazsa diye üzülüyorum.ama sorun hiçbizaman sadece para olmuyor.tavırlar ve sözler sinir ediyor insanı.

hakkaten amaç fakire dağıtmakken nasıl gönülleri el veriyor kemik ve yağ vermeye?bize örnek olmaları gerekirken yaptıklarına bakın.

evlı deılım ama yazıyı okuyunca aklıma burası geldı yazmak ıstedım :))))

Cadılar Bayramında " bayramın kutlu olsun. " diyip kaynanasının elini öpen hatun ! Taşsın, felaketsin, idolümsün ♥

içimi dökmeye ihtiyacım vardı başlıyorum daha sözlenmeden yüzük almaya çıkmıştık söz olacak diye tuttu dediki aa tek taş alıncada alyans sayılıyomuş öyle biliyorum ben:KK47: oda yetmedi altıncıda dedi aynısını tektaş alsak olurmu diye sanki o adamı gelin alcak :KK47: sonra elbise aldılar bana altına giycek ayakkabın var dimi gerek yok dedi sonra elbiseyi terziye vermiştik onu aldık acıktım bişeyler yiyelim dedi oturduk bi yere kredi kartım dolu ben sana veriym dedi 100 lirayı ödedim adını bile anmadı sonra dışarı çıktık büyük yemek takımları satan yerlere götürüyo beni çeyizine bunuda al bunuda al diye beğendiği yemek takımı benim maaşımın iki katı sonra of daraldım:KK37: neyse kalanını açılınca yazıym

canım ya rezil etmiş düğün alışverişini.bu erkek anneleri niye hiç hazırlık yapmıyo?kız anneleri kızımın herşeyi olsun diyo.erkek anneleri de oğlumun güzel bi düzeni olsun eşiyle mutlu olsun demiyolar mı acaba.yada birikim yapamadın tamam e bari yemek parasını geline ödetme.çok ayıp:KK20:

okudukca tuylerım dıken dıken oluyor
bende bı kac sey yazmak ıstedım en azından dunyada ıyı kayınvalıdelerınde oldugunu hatırlatmak ıcın
bende 2 aylık falan ewlıyım sozden berı benı bagrına bastı sagolsun kayınvalıdem kendı oglunun huylarını bıldıgı ıcın benı savundu yanlıslarında hıc ezdırmedı sagolsun hep arkamdadır
bız altlı ustlu oturuyoruz bunu ben ıstedım ama baska yerde de oturabılırsınız dedı ben kendım tercıh ettım tabıkıde kımse mukemmel degıldır ama kendı kızı gıbı gordugu ıcın kırılmıyorum ona hıc bı zaman benden bı yas kucuk kızı var ona nasılsa banada oyledır sagolsun hıc kayırdıgını gormedım ewımın eksıklerıylede ılgılenır bıseyler dıker ewım ıcın yemeklerde yardımcı olur ıstedıgın zaman yemek yapma ben sana verırım der bıseye ıhtıyacım olsa buraları bılmedıgım ıcın benım pesıme duser ıstedıgım yere goturur eder alısverıse gıderız beraber cok moderndır.hele kayınpederım cok mantıklı cok adaletlıdır sevıldıgımı bılıyorum benı el ustunde tutar sozlerıyle jestlerıyle.sankı ben onların kızıyım gıbıdır.gorumcem desen arkadasım gıbıdır herseyı konsuur paylasırız beraber alısverıs yaparız falan.mısafırlerım gelıcegı zaman yetıstıremezsem gelır masamı kurar yardım eder.ufak tefek sorunlar kırgınlıklar herzaman olur ama buyuk seyler cok sukur kı yok

benim kaynanamda zayıflığımdan şikayetçi
ayol insan her gördüğünde kilo al kilo al der mi yaa
bu ne hal gargamel gibisin çok zayıfsın ben zayıf gelin sevmem der
bir kere eşim girdi araya kilo alsında senin gbi mi olsun dedi yerinden kalkamıyosun:KK66:
birgün tutmuş annen sana kilo la dese alırsın diyor bana annem bile karışamaz kilom için sen nasıl karşıyosun almıyorum ben halimden memnunum dedim

okudukca tuylerım dıken dıken oluyor
bende bı kac sey yazmak ıstedım en azından dunyada ıyı kayınvalıdelerınde oldugunu hatırlatmak ıcın
bende 2 aylık falan ewlıyım sozden berı benı bagrına bastı sagolsun kayınvalıdem kendı oglunun huylarını bıldıgı ıcın benı savundu yanlıslarında hıc ezdırmedı sagolsun hep arkamdadır
bız altlı ustlu oturuyoruz bunu ben ıstedım ama baska yerde de oturabılırsınız dedı ben kendım tercıh ettım tabıkıde kımse mukemmel degıldır ama kendı kızı gıbı gordugu ıcın kırılmıyorum ona hıc bı zaman benden bı yas kucuk kızı var ona nasılsa banada oyledır sagolsun hıc kayırdıgını gormedım ewımın eksıklerıylede ılgılenır bıseyler dıker ewım ıcın yemeklerde yardımcı olur ıstedıgın zaman yemek yapma ben sana verırım der bıseye ıhtıyacım olsa buraları bılmedıgım ıcın benım pesıme duser ıstedıgım yere goturur eder alısverıse gıderız beraber cok moderndır.hele kayınpederım cok mantıklı cok adaletlıdır sevıldıgımı bılıyorum benı el ustunde tutar sozlerıyle jestlerıyle.sankı ben onların kızıyım gıbıdır.gorumcem desen arkadasım gıbıdır herseyı konsuur paylasırız beraber alısverıs yaparız falan.mısafırlerım gelıcegı zaman yetıstıremezsem gelır masamı kurar yardım eder.ufak tefek sorunlar kırgınlıklar herzaman olur ama buyuk seyler cok sukur kı yok

ne mutlu sana benim kaynanamda gözümün içine bakıyor izinli günümde gidip de evini temizleyeyim diye
valla ne görüyorum ne duyuyorumm

bir hafta bende kalması gerekiyordu iğne tedavisi vardı
inanırmısınız bir hafta yattı su içtği bardağı bile kaldırmadı onu bırakın
çalışıyrom işten gelip hemen yemek yapıyorum
hatta akşamdan yapıyorum ki yemekleri gündüz aç kalmasın yemeği olsun diyee
bana dediği lafa bakın OFFF AKŞAM AKŞAM YAĞ KOKUTTUN HERYERİ

benim kaynanamda zayıflığımdan şikayetçi
ayol insan her gördüğünde kilo al kilo al der mi yaa
bu ne hal gargamel gibisin çok zayıfsın ben zayıf gelin sevmem der
bir kere eşim girdi araya kilo alsında senin gbi mi olsun dedi yerinden kalkamıyosun:KK66:
birgün tutmuş annen sana kilo la dese alırsın diyor bana annem bile karışamaz kilom için sen nasıl karşıyosun almıyorum ben halimden memnunum dedim

Sen de hem ortalığı yağ kokutursun, hem kilo almazsın.. Nasıl gelinsin anlamadım ki..:KK1:

Yağı kokutmadan kavurmanın bi yolunu bulsana, icat et, keşfet, bunun için gelin aldı seni yahu.. töbe tööbe..

Ne kadar ince düşünürsen o kadar şaşırtıyor bu tür insanlar, bilirim..

Bundan 3 sene önceydi..
Ameliyat olacağım, ağır ve riskli bir ameliyat. Hastane çift refakatçi istiyor yanıma.
Kızım da daha çok küçük, 2 yaşında yaklaşık.
Birkaç ay evvel de eltim ameliyat oldu, basit bir ameliyattı, dikiş bile yok. O esnada kaynanasıyla küsler. Sebebi de elti hanım araba alırken, kaynanasından para istemiş. Borç da değil, yardım. Kaynanam parası olsa, sonuna dek döker oğluna ve gelinine. O öz oğlu çünkü. Benim eşim üvey oğlan. Eşimin annesi yurt dışında yaşıyor.

Kaynanası para vermeyince, gelin hanım küsmüş. Ameliyatını haber vermemiş, kaynanası da gidememiş. Sonradan barışmışlar tabi. Kaynana bi şekilde parayı bulmuş, eline saymış.

Neyse ben gittim, ricacı oldum kaynanamdan. Kızıma bakmaya kimse yok, ameliyat günü bakar mısın..
Sabırsız kadınım, sabredemem inan, dedi..
Bakmadı, kabul etmedi.
"E o zaman benim yanıma refakatçim ol, annem baksın kızıma" dedim. Tamam, dedi. Son dakikada telefon açıyor, biz hastanedeyiz düşünün.
"geliyim mi, napiyim" diye..
Eşim sinir oldu, "gelme" dedi.
O da gelmedi..:KK1:
Ben eşime kızdım biraz, "yani kadının derdi gelmemek, sen ekmeğine yağ sürdün" dedim.
Bırak öfkeyi, gururun faydası yok. "gel" diyeceksin, maksat işimiz görülsün.
Neyse ameliyat bitti, kadın hastaneye ziyaret için bile gelmedi. Çok uzakmış.. E tabi vereceği taksi parasıyla gelinine bi don alır, mandal alır, ne biliyim alır bişey..:KK53:
Aylar geçti, demez mi bir gün "ben size kırgınım, ameliyatta beni istemediniz" diye..
Yuh ya..
Ve herkese de böyle demiş, "beni istemiyor oğlum, varsa yoksa karısının ailesi" diye..
Açtım ağzımı yumdum gözümü.
"ben senden hesap sormuyorum, sen soruyorsun. aptal mı sanıyorsun beni" diye..
Sustu, mahcup oldu valla.. Hayret devam eder arsızlığa sanmıştım.
Veeee...
İŞTE BOMBA GELİYOR...
"Bak kızım, bak inşallah bi daha ameliyat ol, valla kesin gelicem, kimselere bırakmam, ben gelicem.."
Allahım naparsın bunu ya, naparsın..:KK53::KK53:

X