Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

gece gece içim daraldı şunları okudum da huhhhh allah sabır versinn tüm gelinlere

Beniki de aynı. Sanki ben hayal aleminde yaşıyorum da uyduruyorum bir yerimden. Ben yapmadım. Ben etmedim. Ben demedim. Yanlış anladı.. Ayy yeter diye çığlık atasım geliyor. E be kadın ben kimseyi yanlış anlamıyorum da bi seni mi yanlış anlıyorum . Madem bir şey yapıyorsun ya da bişey diyorsun dur arkasında.

Bir de en sinir olduğum şey kendi düşüncesini ya da isteğini ya başkası düşünüyor ya da biz istiyormuşuz gibi yapmaya çalışması. Öyle komik duruma düşüyor ki farkında değil...

Amaaaaaaa. Size dünkü son bombayı anlatayım da gülermisiniz ağlarmısınız siz karar verin :18:
Şimdi bizimki biraz hastalık hastasıdır (daha doğrusu hasta olunca evlatları sanki daha çok ilgilenecek zanneder oysaki tam tersidir hepsi illallah demiştir annelerinin her gün dr da olmasından). Benim eşim geçen hafta boyun fıtığının koluna vurmasından dolayı evde yattı 1 hafta. Benim de kalbimde ritm bozukluğu var strese bağlı. Son günlerin popüler hastalığı bu ikisi idi. Pazartesi dr a gitmiş gene alışıldığı üzere holter falan taktırmış cuma sonuç alınacakmış (bişey çıkmıcak ama neyse). Ben de salı günü annemde kaldım. Dün akşam gittim eve. Dedim "anne beyin cerrahına gittin mi?" (boynu ve kolu çok ağrıyordu da :KK9:) Dedi "gittim. mr dedi dr giremem dedim. bilmiyorum ne yapıcam". geçmiş olsun dedim "başka bişey demedi mi" dedim "yok" dedi "peki" dedim. Baktım bir torba. Dedim "bu ne hayırdır?" Dedi "*** (eltim) sir ağda almış anne dene becerebilirsen sen de al dedi" dedi. "E iyi"dedim. Üstümü çıkardım yemek yapıcam.
Yemeklerini yaptım dedim "ben biraz üst kata çıkıyorum eltime". Çıktım kahve içiyoruz. Dedim "annem de dr a gitmiş bugün" kız şok "öyle miymiş" dedi. "kızım sen bilmiyomusun berabermişiniz de bir de sen sir ağda makinesi almışın ya" dedim. Kız kahveleri koyuyo ama duağını ısırıyo bi yandan Dedim noluyor.??? Bu bi kahkaha atttı. Ay "safım" dedi "biz bugün teyzedeydik (kayınvalidenin kardeşi) o makineyi de anne aldı ben değil" :KK35: ayyy gülsem ağlasam ölsem öldürsem bilemedim.
bu son yalanımız. henüz yüzüne vurmadım azimle vuracağım günü bekliyorum
::KK47:

valla ne kadar yüzüne vurursan vur ben çok denedim ona da bir bahane bulup üste çıkıyor anlayacağın onu da yalanla kapatıyor. Bu kaynanalarla başedilmez ben artık ne yapcağımı şaşırdım. Susuyorum suçluyum,altan alıyorum suçluyum,küsüyorum olmuyor karşıma alıp konuşuyorum hiç olmuyor.

4 yıldır evliyim.Her kayınvalideme gidişimde görümcelerimin sıkıtılarını dinlemekten bıktım.Çalışıyorum .3 yaşında bir oğlum var.Eşimin dönem dönem işlerinde sıkıntı olur.İşyerinden ayrıldı .8 aydır kendi düzenini kurmaya çalışıyor.İlk defa bu ay nefes aldık.Sabit bir maaşı yok.Öyle dönemler oluyor ki çalışmasam elimizde bir kuruş olmayacak.Oğluma hamileyken günde 3 kere kusuyordum.Son güne kadar devam etti.o halde dolmuşta kusa kusa işe gidiyordum.Eşimin işleri iyi gitmiyordu.Çalışmak zorundaydım.Sigortası yok.Beşiğimi,bebeğimin eşyalarını herşeyi kredi kartı çıkardım onla aldım.Sigortadan ödenen doğum parasıyla borçları kapattım.Bu dönemde kayınvalidem her gidişimizde oğlum kardeşin evlenecek koltuk lazım,diğeri 2. deneme de ikiz annesi oldu beşik lazım,mama lazım.Patronunla konuşsan hallediversen.Kist varmış ilaç parası 150 liraymış yetişemiyolarmış.Eşim sigortasını konuşamıyo.Pirim usulü çalışıyor o ay iş üretemezse para yok.2000 liralık çek alıyor.Bir dahaki ay boşÇek nakite dönünce oluyor sana 1600 aylık 800 gelmiş oluyor eve.Bazen daha az.Benim eşim 2000 kazanıyorum diye geçiniyor. arada sıkıntı oluyor işte normal diyor.Halbuki patronuyla çatıştığı,eve sinirli geldiği günlerin hiç farkında değil.yarın ne olacak korkusu yaşatıyor bana farkında değil.sigortası yok.Olacakların farkında değil.Çalışmasam nedüğün borçlarını ödeyebilirdik.Ne de doğru düzgün bir evde oturabilirdik.Geçen bir de demesin mi bizim para sıkıntımız yok.Niye annemlerde öyle söylüyorsun diye.Cebimizde 30 lira kalmış gece düşünüyorum çocuğumun başında bu saatte otobüs yok.Taksiyle doktora gidip ilaç alsak birkaç gün sonra işe gidecek yol paramız kalmayacak bırak ekmeği.Güzel Allah ım çok büyük.Öyle böyle nasip ediyor.Ama üniversite mezunu çalışan bir kadın olduğum halde bunları yaşıyor olmak birde hiçbirşey yokmuş gibi davranılması zoruma gidiyor.Maaşımı alıyorum mutlu olamıyorum.Bu ay bende maaşımı aldım eşimde kazandı ,biraz ferahladık diyemiyorum.Kaynanamın her anlattığı şey içime işlemiş.o o skıntıyı çekiyor bu bu sıkıntıyı çekiyor.ben kadın başıma bir sürü laf anlatırken dolandırıcı mı değilmi anlayamadığım insanlarla uğraşırken,ev işleriyle ve yavrumla uğraşırken sıkıntı çekmiyorum.Hiçbir problemim yok.Kocası 800 maaş alan sigortası ve evi olan görümcemin okadar çok sıkıntısı var ki.Biryerlerden bulup ona vermek lazım bunu işledi beynime kayınvalidem.Eşim 800 kazanmışsa o ay 200 zaten yol parasına yemeğine gitmek zorunda.Hastaneye gittiğinde 200 lira ödediğimiz oluyor basit şeyler için.Görümcelerin kayınvalidelerin vicdanla düşünmesi lazım birşeyleri.gelinler çalışıyorsa 2 kat çalışıyor demektir.Çocuklar çok huysuz oluyorlar ayrı kalınca bir taraftan da o eteğinden ayrılmıyor.Yemek yapabilmişsem oğlumdan fırsat bulup şükrediyorum.Şimdi birçok arkadaş diyecekki 500 e ev geçindirenler var.O da doğru.O zaman ben de görümcemlere diyeyim 500 e ev geçindirenler var.Benim canımı sıkan ev geçimimiz değil(ben Allah tan istiyorum.YAvrumun benim helal rızkımızı gönder diye.) bunun üstüne sürekli şikayet ediyor olmaları ve birşeyler istemeleri.öyle oluyor ki bayram geliyor.Eşim ödeme alamamış.15 lira kalmış cebimizde.Git sonra görümcelerin sıkıntılarını anlatsın kaynanan sen sus."İkizlerin birine eltisi beşik almış kızım biliyor musun.Diğerine alamadılar çocuklar."Bu cümleleri duyunca baskı hissediyorum üstümde.bir de o an sıkışıksak hepten nefret ediyorum eşimin ailesinden.Kimse para vermedi bana beşik için.Yemek yiyemiyordum sıkıntıdan yavrum küçücüktü karnımda.Taksitle aldım beşiğimi.Ödedim.O sıkıntılarda koltuk aldırdılar eşimin patronuna iş karşılığı.Eşim sıkıntıda sigorta işini halledeyim diyemedi.2 aydır maaş alamıyorum diyemedi.En kötüsü de ben başkalarından öğrendim koltuk aldırdıklarını.Bir ara abi gel koltuk bakmaya gidelim demişti eşimin yol parası yoktu cebinde gidememişlerdi.Surat asmıştı abisine.Barışsınlar diye görümcemi aramıza oturttularyemekte.Kendilerini överler.Onların eltileri kaynanaları kötüymüş .benim kaynanam görümcelerim iyiymiş.Ne yalan söyliyim hiçbirinin sıkıntısına üzülemiyorum.benim canım yok mu.Girsinler işe çalışsınlar diyorum içimden.Böyle olunca da sevgi saygı olmuyor ki.Benim evimde huzur olmayınca hiçbirşeyin bir anlamı olmuyor ki.Ben de görümce olucam kaynana olucam inşallah böyle olmam.Benim düşüncesizliğim yüzünden birinin evinde kavga olmasını ve küçük bir çocuğun korkudan ağlamasını Allah göstermesin bana.Yavrum üzülmesin diye üstünkörü konuşup kapatıyorum konuları.Ama bazen nefret oluyor içimde.Sorsanız kayınvalidem dünyanın en iyisi.Güler yüzle karşılar.Yemekler hazırlar.Hiçbir işimize karışmaz.Kızı gibi sever beni.Görümcelerimden ayırmaz.Ben yavrum için akrabaların hiç konuşmadığı bir ortam oluşmasın diye susuyorum.Ama eşim en azından haklısın diyemediği için onlar da bizim sıkıntılarımız görmezden geliyor diye buz gibi soğuyorum.Gelinleri olanlar ne olur o ailenin huzurunu içindeki yavrunun mutluluğunu düşünerek daha dikkatli olsunlar.Okadar çok sorunlu aile varki.İyi yapıyoruz sanıp çocuklarını mutsuz eden okadar çok insan var ki.Hepinize teşekkür ediyorum burdan.Hiç yazmıyorum ama her gün okuyorum.Okadar çok şey öğrendim ki herbirinizden.İyiki varsınız.

ben daha nişanlı bile değilim düşünün aileler biliyor ilişkimizi ve benim okulumun bitmesini bekliyoruz evlilik için.ama gelin görün ki kayınvalidem olacak şimdiden başladı baştan pek bir severdi beni şimdi işler ciddiye binmeye başlayınca bnden kötüsü yok.
asıl meseleye gelirsek kaynanamın 4 tane arsası var ve kirada oturuyor sevgilim 24 yasında kamu personeli gecen haziran ev aldı güya ilerde kiraya veririz falan diyordu.kaynanamsa arsalarından birini satıp ev alabilecekken oğlunun aldığı evde oturacakmış.krediyle alındı ev aylık 1400 kredi borcu var sevgilimin maaşı 1750 arada kalanla evlenirsek ev geçinecek düşünün. neyse bunuda geçtim düğünü kendimiz yapacagız artı olarak neyseki bonkör kaynanam lutfedip arsalarından birini satıp düğün yapacakmış bize güya ama ev borcunu biz ödeyecekmişiz evi ödemezmiş ÇÜNKÜ BEN ÇALIŞACAKMIŞIM...kısacası daha şimdiden maaşıma ambargo koyuldu olmayan maaşıma düşünün sanki ben yıllarca okuyup ter döküp onun ev borcunu ödemek için okudum. şimdi belki oğludur neticede emek vermiş gibi düşünebilirsiniz ama sevgilim ilkokuldan bu yana hem okuyup hem çalışan biri kardeşiyse hesapsız yaşıyor maddi konular dışında kimsenn aklına gelimiyor.sevgilim şimdi evi aldığına çok pişman ama çok geç bakalım bir ümit annesinden arsalardan birini satmasını isteyecek umarım işe yarar :KK59:

Ne kadar büyük haksızlık ya.Bence nışanlınla enine boyuna konuş.Halledemiyorsa da anne oğul kendileri bilirler.Sonra çocuk ev iş koşturduğun hiçbir istediğini yapamadığın bir sürece girersin.İyi niyetli bir insan 4 arsayı satıp iki ev yapmanın yoluna bakar.evlilik içinde haksızlığa uğramak sevgi saygı ve aşkı öldürüyor.Huzursuz bir ev ne sana ne eşine ne çocuğuna yarar.Çok mantıklı düşünmeni ve herşeyi başında konuşmanı tavsiye ederim.Kendi tecrübelerimden biliyorum nasıl başladıysa öyle gidiyor.Eş seçiminde çok düşünmek lazım.Bir kere senden biraz daha fazla kazanması lazım ki hastalık doğum çocuk bakımı durumlarında kara kara düşünmeyesin.Eşya borcu çok zor oluyor.Birinizin maaşı zaten ona gider.Bir maaşla da ev geçinir.2- 3 seneyi bulur kendinize gelmeniz.Türk filmlerindeki sevgi temalarıyla büyüdük.Ama sevgi ,özveri,saygı tek taraflı olunca diğer tarafın yüzsüzlüğünü görünce eziyet oluyor.Benim genç kızlara tavsiyem her anlamda denklerini bulmaları.Saygı duyabilecekleri dürüst insanları aramaları.Böylelikle kaynanalar ve oğulları bir durup düşünürler ne oluyor ne yapıyoruz biz diye.

nışanlı değiliz demişsin .tekrar okuyunca fark ettim.Yine de arkadaşlık aşamasında da her şeyi düşünmek lazım.Nışan aşamasına gelince geri adım atamıyor insan.Annesi kötü oğlu ona benzemiyor diye de düşünme.Beynindeki ilk bilgileri yerleştiren insan annesi.Üniversite mezunu eşim ilkokul mezunu annesinin cümleleriyle cevap verince şok olmuştum resmen.Sıkıntıya geldi mi sen çalışıyorsun yoruluyorsun demiyorlar.Annemdir ev almışım çok mu,kardeşimdir çok mu deyiveriyorlar.Evimi geçindiremiyorum demiyorlar.İpler işte o zaman kopuyor.İnsanların kadın erkek farketmez çalışması ve oğulları evlenme sürecine girene kadar ev ve gelir durumunu halletmesi çok önemli birşeymiş.İnşallah Allah bana öyle yapmayı nasip eder.Ama o niyette olmak gerekiyor önce.Çocukları üstüne binilecek kurtarıcı gibi görmek çok büyük haksızlık değil mi?Bu üzüntülerle beyaz gelinliğin içinde gülümseyemezsin.Okadar önemliki o anlar.Herşey içinde kalıyor insanın.Hamile kalınca geceleri uyuyamazsın çalışamazsam ev nasıl geçinecek diye düşünmekten.Bir erkek eşi çalışmadan evi geçindirme planı yapmalı.Ben sorumsuz bir sevgiyi kabul edemiyorum.Erkek annelerinin de bukadar baskı kurmasını zulum olarak düşünüyorum.Kadınlar olarak böyle yapmamamız lazım.Çocuklarımızın mutluluğuna engel olmaktan başka birşey olmuyor çünkü bu.

çok haklısınız insan o gelinliği daha giymeden neler hayal ediyor birde böyle sorunlarla o gelinliği giymek insana nasıl ızdırap verir :KK14: enine boyuna konuşmak gerekiyor tabi ki bende konusuyorum sevgilimle kısmetse bu yaz nişanımız olacak bu sorunlar halledilmeden zor gibi görünüyor ama.benimde erkek kardeşim var ama annem çok farklı aman oglum benim gelin kim oluyor demiyor.dahası annem benim olmasa da olur evlatlarımın olsun diyor onlar rahat etsin diyor olması gerekende bu diye düşünüyorum zaten...herkes ana evladı el kızı el oğlu olmamalı ama işte herkes şanslı olmuyor bu konuda :KK59: inşallah sorunlar ortadan kalkar bakalım ......

kayınvalidemin arsaları var birini sattı bize ev almak için para verrdi
o verdikleri para yetmedi tabi 12 bin açık kaldı onuda krediyle kapattık
buraya kadar iyi
gelelim kaynana incisine
kendileri 5 katlı apartmanda oturuyor asansör yok
aldığımız ev asansörlü
diğer gelinlerin evide asansörlü
bizz evi alınca demiş ki
gelinler asansörlü evlerde oturuyor ben hasta halimde merdiven cıkıyorum
:KK53::KK53::KK53::KK53:
burdaki ifadeye dikkat GELİNLERRRRRRR
allahım yarabbim sen sanki evi bana aldın bu evde senin canın ciğerin oğlunda oturuyor
sevineceğine laf sokuyor :KK47:

Eşimin bi halası var
Vaktiyle kızını eşimle evlendirmek istemiş hatta görücü gelenlere abime sözümüz var demiş
Sonra böyle bi söz olmadığı köyde duyulunca kıza görücü gelmez olmuş
Eşimde benle evlenince hala hanım hırsından çatlamıştı
Geçen hafta bu kızımız kocaya kaçmış
Hala da abisini (Hayınpederi) arayıp kızımı almadınız adını çıkardınız
Gittiniz .... kızı gelin diye aldınız da yüzünüze bakmıyor
Falan filan epey saymış
Hayınpederde akşam eşimi aradı anlattı
Eşimde benim karıma laf edenler önce kendine baksın
Biz birilerinin yüzüne bakmıyorsak layık olmadıklarındandır deyip kapattı
Hayınpeder de bak karın bize saygı göstermiyor diye dert yanmayı hesaplarken fırçayı yedi
Ha ben bundan zevk aldım mı hayır :26:
İsterdim ki böyle olmasaydı düzgün insanlar olsalardı da iyi hoş geçinip gitseydik

bu halalar da hep mi böyle oluyo nedir..
bizimkine de uzunca bi zaman bulduğu kızları kabul ettirmek için uğraşmış, ama olmamış..
sonra beni ve ailemi görünce eşime bunlara dikkat et büyü müyü yaparlar bağlarlar seni mazAllah demiş :KK53:(annem örtülü babam sakallı da ondan korkmuş..:86:)
bizimki de keşke kendilerine çekseler de namazlı abdestli gezsem demiş :KK19:

Son düzenleme:
onceden esım savunmazdı kndın de derdı cvp wer derdı ama artık oda gordu gerceklerı 5 gorumce bı kynana :S allhtan eltımde bn ewlnmeden kusmusler :) ama sımdı esımın savunmalarının bnm ıcın onemı yok ıs ısten gctı bndan sonra nolur bılmm aylardr celskı ıcındeym bosanmalı mı yola dewam etmelı mı bu kadar derdn ıcınde tup bebk sorunu wr esımın cocugu olmuyo ama dert ıcınde saglıklı cocuk yetsmez kı hep ertelıorm bı engel cıkıyo dıorm kı allhatn demekkı bu ewlılıkte bişikler war kı yuce allhm engeller cıkarıyo dogru dusunuyo muyum suzce?

esınızı sevıyor musunuz o olmadıgında özluyor musunuz bence yollarınızı ayırmayın yılların yıpranmışlığı var ustunuzde aynı durumu yengem de yasadı ..bır ay tatıle gıttı yanı bıze geldı :)) sonra donusunde her sey ılk gunkü gıbı olmus su an cok memnun kocasından belkı bıraz kendınıze zaman vermenız ıyı olur cocuk meselesı ise su anda dusunulecek gıbı durmuyor

ben daha ıkı aylık evlıyım henuz bı sey yasanmadı ama ceyızım serılırken cok gerılmıştım o da kaynanam yuzunden degıl gorumcem yuzunden dı evı terk edıp dısarı cıkmıstım eşimi aramıstı o da annesını arayıp ne oldu da dısarı cıktı canını mı sıktınız demıs kaynanam da bıraz gerıldı heralde oglum demıs sonra geldıgımde gorumcem uzaklastırılmıştı ...ben her seyı esıme soyluyorum dişimi gosterecegımı bilir işim dolayısıyla :KK53: o yuzden ben bı sey demeden kendısı halledıyor ama annem cok cekmıştı babaannemden ve bız 3 kardes babannemızı hıııc sevmeyız cocuklar da kotu etkılenıyor 70 yasını gectı kadın hala laf sokma olayında ne demısler yaş bitmiş kaynanalık bitmemiş

bu halalar da hep mi böyle oluyo nedir..
bizimkine de uzunca bi zaman bulduğu kızları kabul ettirmek için uğraşmış, ama olmamış..
sonra beni ve ailemi görünce eşime bunlara dikkat et büyü müyü yaparlar bağlarlar seni mazAllah demiş :KK53:(annem örtülü babam sakallı da ondan korkmuş..:86:)
bizimki de keşke kendilerine çekseler de namazlı abdestli gezsem demiş :KK19:

Halanın derdi kızını yabancıya değilde tanıdığı bildiği birine vermek
Ben geline ettim biride kızıma etmesin diye düşünüyordur belki
Ve küçücük dünyasında bulabildiği en iyi damat adayı eşimdi
Ama havasını aldı
Çünkü ben daha ortada yokken eşim hayatta böyle bi eş düşünmüyorum diye cevabını vermiş

2 gelin aldım 2side yüzümü güldürmedi demiş
millete ağlıyormuş öyle böyle söyleyerek
benimkkininde yeni incisi bu:KK6::KK6:
kac km uzaklıkta oturuyorum ben ne yaptıysam
hayretler içindeyim:KK53:

bir pazar evdeyim geçen kaygana evimi temizleyenim yok die.ya be kadın senin evin benimkinden temiz.hergün evdesin madem kızın çok para alıo bir temilikçi kadın tutuversin kızın.pazar günüme gözü dikti kadın.yazıklar olsun.

resmen benmi yazdım bu yazıyı dedim şok oldum aynı benim durumum sağolasın vallahi

Benim kayınvalide sokağa çıkıp kocasını görümcelerini anlatmayı çok sever Geçen çıkmış yine bahçede anlatıyor nişanlılığı çok uzatmayacaksın ben neler çektim diyer(bir seneyi aşkındır nişanlı kaldık eşimle)sanki naptıysak kadına düğün istememiz kabahat oldu herhalde paraları yok ya ne zaman oldu ki zaten :KK53:birde dün çıkmış sokağa ağlıyor kayınpederimi falan anlatıyor( sokakta ağlıyor ya)Ne evlatlardan fayda var ne kocadan.Sanki ne yapacaksak biz kendilerinden bir iğne görmedik sorumsuzluk diz boyu...
Bir şey oldu mu siz iyi olun yeter der pek inanmam:KK53:

Benden de bi inci hehe

geçen bir akrabanın oğlunun sünnetine gitcez görümcemler filanda var görümcemler zengindir neyse takmış takıştırmış pırlantaları bilmem kaç bin liralık saatini bide tavşan kürkünden bir yelek giymiş jeep v.s

ben pek takmam umrumda olmaz tavırları kendini beğenmişlikleri havasını filan annesi ile birlikte alışveriş düşkünüdürler neyse akşam oldu gitcez geldiler ben tabi imitasyon diye düşündüm yeleğine pek bişey demedim kendi açtı konuyu tavşan kürkünden yeleğim nasıl filan dedi bende dedim ben imitasyon sanmıştım sıkı durun bombayı patlattım

"hayvan katilleri ile pek işim olmaz dedim " hemen cevap verdi altta kalırmı
"etini yerken yiyiliyo ama dedi" bende dururmuyum
"ben et yemem hele tavşan gibi şirin bir hayvanın etini asla yemem"

neyse konu kapandı yoksa işi hayvan haklarına kadar kötürecektim hehe

Benden de bi inci hehe

geçen bir akrabanın oğlunun sünnetine gitcez görümcemler filanda var görümcemler zengindir neyse takmış takıştırmış pırlantaları bilmem kaç bin liralık saatini bide tavşan kürkünden bir yelek giymiş jeep v.s

ben pek takmam umrumda olmaz tavırları kendini beğenmişlikleri havasını filan annesi ile birlikte alışveriş düşkünüdürler neyse akşam oldu gitcez geldiler ben tabi imitasyon diye düşündüm yeleğine pek bişey demedim kendi açtı konuyu tavşan kürkünden yeleğim nasıl filan dedi bende dedim ben imitasyon sanmıştım sıkı durun bombayı patlattım

:KK60::KK60:süper demişsin

Benden de bi inci hehe

çevrecilerin yanından geçerken de böylegerçek tavşan derisi falan diye konuşma hadi biz susuyoruz onlar evinin önünde eylem yaparlarsa bi de seninle uğraşmayalım diyeydin keşke :KK1:

X