Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Rahatsız olmakta çok haklısın bencede konuş.
Hatta konuşma esnasında sert davranırsa 'anne ben durumdan rahatsızlığımı söyledim size, tekrar ederseniz düzeltip doğrusunu söyleyeceğimi bilin' de yapmaz heralde bir daha..

mesela sen benım nışan elbisemı tut benden habersız bayramda giymek için götür elbisemı yazlıga valızıne basmış bide gördüm şok oldum anne bu ne arıyo burada dedim sana vermek için yazlıga getirdim demez mı bizim gelecegımız son gün bellı oldu yalan soluyo... al istersen dedi elbiseni allahım ya tabı alacam ... ertesi gün oldu yanı bayramın 1. günü geldi kzıım elbiseyı sen gıymeyeceksen ben gıyım dıyo yok dıyemedım giydi ama istemeye istemeye verdim suratımda düşdü... bız oraya 5 günlüğüne gittik demıyokı bunlar gidecek bırakayımda gezsınler demiyo çok düşüncesiz evın işlerinı bana bırakıp bırakıp gezmeye gitti

Ben de Biraz dedikodu yapiim Bari =) Sevgilimin annesini çok severim, o da sever Beni sağolsun, ama çok garip huyları vardır, küser mesela zırt pırt.. anlamazsın neye küstüğünü.. neyse Bayramda eşiyle tatile çıktılar, telefonla arayıp Bayramlarını kutlayalım dedim sevgilime, Boşver aşkım dedi.. ısrar ettim, meğerse annesiyle tartişmişlar gitmeden önce annesi küsmüş Bize.. seBep de sevgilim 1 haftadir Başka Bir yerde çalişiyodu, evde yoktu annesini görmedi, cumartesi işi Bitti direk Benim yanıma geldi eve geçmeden, annesini görmedi yani.. annesi de kendisinden önce gelip Beni görmesine Bozulmuş.. insan önce evine gelir anasını BaBasını görür demiş sitem etmiş.. kendi çapinda haklı olaBilir ama sonuçta Biz de çook özledik BirBirimizi..yani Ben ısrar da etmedim illa önce Benım yanıma gel diye, sevgilim kendi iradesiyle isteğiyle çok özledim dedi geldi, şarap içtik hasret giderdik.. ardı önü 1 haftadir yoktu zaten evine gitmemiş Buraya gelmiş sorun olur mu ? neyse, aradık BaBası çıktı, sevgilim konustu BaBasıyla annesini istedi ısrarla kadın telefona gelmedi, konusmuyorum Ben onla demiş neyse Ben aldım tlfnu BaBasıyla konustum, Bir de Ben deneyim dedim annesini istedim Benı kırmadı telefona geldi Buzzzz giBi konustu.. çok Bozuldum.. ağladım.. Benım yüzümden aranız Bozuldu küstü sana dedım kötü hissettım kendimi dedim.. neyse Bunlar tatilden döndü, Ben de evlerindeydim ellerini öptük BaBası Bana sitem etti unuttun Bizi eskisi gibi gelmıyorsun falan dedi, çok yoruluyorum amcacım iş hayatına alişamadım Bundan sonra daha sık gelirim falan dedm, annesi hala gergin ve küs.. sevglm de Bağirmaya Başladı.. seni ariyoruz Bayramda Bizle konusmuyorsun Bu kızın Bi suçu günahı yok soğuk soğuk konusup kırıyorsun anca kır insanları ufacık seyler için dedi, kadın da Ben konusmak istemediğimi BaBana söylemiştim konusmasaydınız dedi, suçlu Biz olduk.. neyse o sıra Ben kahve yapiyodum, yaptım, içmicem Ben kahve falan dedi.. gitti odasna.. Beni götür dedm sevgilime, sevgilim iyice delirdi.. sevgilimin aBlası gitti annesinin arkasından Bu kız sana kahve yaptı içmicem dedin ne kadar ayip anne sana hiç yakişmiyo falan demiş, neyse geri geldi hani Benim kahvem dedi, Buz giBi olmustu içti.. Bu sefer Bana çikolata getirdi verdi oğluna vermedi, sadece sana veriyorum Benım oğlum çok saygısız süreklı kırıyor Beni Benım derdim senle değil onla ded, hiç seslenmedım o sizin aranızda olan Bişey dedim , pişman oldu gönlümü almaya çalişti, niye yüzün asık kızım Bişey mi oldu kızım demeye Başladı.. ama dokunsalar ağlayacam.. sevgilim aldı Beni çıktık evde Beni eve Bıraktı.. ertesi gün annesi aradı gezmeye gidiyorlarmıs hadi hazırlan gel seni de Beklıyorlar dedi, tamam dedim çıktım gittim, ellerimi tutmalar, portakal soyup yedirmeler, Bi ilgi Bi alaka kızım kızım diye, işte Böyle incilerle dolu Bir kadın.. azııcık dengesiz sanırım =( nasıl davranacağimi kestiremiyorum.. aslında üzülüyorum da cidden çocukları Bazen çok saygısızlaşiyor, çok ters cevaplar veriyorlar.. sanane anne off falan diyip kadını kırıyolar.. o kadar kötü Bi kadın değil sadece Biraz karişir, Biraz yönlendirmek ister ama oğlu yani sevgilim hiç izin vermez ve kırıcı konusur, karısma anne Bizim işimize der.. ama Beni kötü Bilmesin, Bana cephe almasın Benım haBerım olmadan BirBirlerini yiyolar kadın Bana küsüyo sonra pişman oluyo

kanım dondu yemin ediyorum. söyleyebilecek kelime bile bulamıyorum. her ikisini de allahıma emanet ediyorum. sen de üzülüp kendini kahredeceğine bunca sapkın bir aileden kendini kurtardığın için git sadaka falan ver arkadaşım. allah korusun ileride çocuğunuz olsa. kardeşiyle bu tip sapıklıklar yaşayan bir kişi çocuğuna (!!!) ay dilim bile varmıyor. püüüüü yazıklar olsun...

ahh ahh bnde kaynana magduruyup ustelık en basta sunu sölimm bnmkı ole saglamda degıl dıyalız hastası ve 68 yasında ama genede cenesı ne susar nede yapacaklarından gerı kalır.gel gör kı acırsın halıne aglamayı kendını hasta gostermeyı cok ıyı bılır 2 senelık ewlıyım anlatsam sızınkıler gbı roman olur emnım.sabrettm hep allha havale ettm yaslı hasta ya bnde ole olursam dıe korktum allh korkusu war sonucta.ama sabrım 2.5 ay once kadar tastı onun hastahanelerıne kosmaktan sılıvrıdekı akrabalrım bı turlu gelemedıler anca bu yaz geldıler geldıklerınde bn mutfaktayken sız nerden cıktınız akrabalar demiş..2 gn sonra duydm newrım dondu tamam dedm bu ıs bıttı her sefernde bole yapar gelene yok oglumun paraları yok masraf edıon cart curt aklına ne gelıosa..zaten bu konular yuzunden cok kawga ettık ama bı yerde okumustm KADERINI SEW BELKI SENIN ICIN EN IYISI BUDUR dıye ıkı senedr bndan sustum allha havale ettm konussam pısman oldm uzuldm hasta dıe.ama esıme soledm olmuyo konus dıye konustu ama tabı yok o zmn aklım yernde degıldı hastaydm dıye aglamaya basladı bızde bı oyun oynadık cıktık kapıya gdıorz bosancas dedk ha bıde aklım yerınde yoktu dedıgı zamnlar felc olmustu gene bn baktım yemegını zorla yedrmeye calstm hıc bısı yemıodu dr zorla yedırın dedı ama bana ne dese begenırsınız gavur gelın oldu adım agldım saatlerce sımdı dusunuormda keske kapıyı carpıp gtseymısım dıye yenı ewlısın bılmedıgın aıle yapısı susuyosn bı zmn bn ole oldm ama sımdı asla bişi dedırtmıorm dedrtmm.uzuldm yıprandm ama aklım basıma geldı saf gelın gnlerı gctı artık bnden bırlıkte oturanlara twsıye herseyı bastan dusunun herkes yapanmazsn dedı tek cocugum bn rahata alıskınım karısanm gorusunem olmadı hayatta bnde nolcak dedım ya sofraya bı tabak daha koycam ama asla bole olmadı yapmadıgı kalmadı sakın bnm gbı ıyı nıytten kaybetmeyın ama bısı war kı ıyı nıytte herkeste bulunmaz allha sukur ole biriym o hasta yerınden kalkamayan kadını bı gorun dort nala kostu arabann yanına :) nasıl yalvarıyo nasıl ozur dılıyo :) bılerek yaptıgını kndıde bıldıgı ıcın bişey dıyemedı o gun bu gun sustu kaldı korkuyo cunku ortada kaır hasta cokmus yemegını yapan kımse yok kızlar war ama sozde :)bıde ona yemek tasıorm sabah aksam yukarda kalıyo asagı ınemıo ılk ewlendıgım zman odayada grdı bnde yatcam dedi bnde saf sakasına wrdm hersyı bıde sımdı sole dusunuorm hasta oldu yukarda artk aksamlarıda gelemıo odaya gırme gbı bısey yok eger bu durum bole dewam etseydı bu ewlılık yurumezdı kı sımdı bıle sallantıda cnku herseyden sogudum...

bn ailemde asla bole seler gormedm allh bole ınsanlarla kımseyı karsılastırmasın o kadar sey wr kı ıncı adı altında yaz yaz bıtmez ınsallh hepımız sonunda huzura kavusuruz..

onceden esım savunmazdı kndın de derdı cvp wer derdı ama artık oda gordu gerceklerı 5 gorumce bı kynana :S allhtan eltımde bn ewlnmeden kusmusler :) ama sımdı esımın savunmalarının bnm ıcın onemı yok ıs ısten gctı bndan sonra nolur bılmm aylardr celskı ıcındeym bosanmalı mı yola dewam etmelı mı bu kadar derdn ıcınde tup bebk sorunu wr esımın cocugu olmuyo ama dert ıcınde saglıklı cocuk yetsmez kı hep ertelıorm bı engel cıkıyo dıorm kı allhatn demekkı bu ewlılıkte bişikler war kı yuce allhm engeller cıkarıyo dogru dusunuyo muyum suzce?

Bazen hayatı çekilmez hale getiriyolar bunu kabul ediyorum ama genede eşimizden yana bi sorunumuz olmasında olacaksada kaynanadan olsun,
adı çıkmış gelin-kaynana..eşimizin yuvamızın hatrına sabır gösteriyoruz susuyoruz..
Eskiden o kadar safmışım ki, kaynanam değil annem olsun, annem bişey dediğinde nasıl kızmıyorsam onada kızmam diyodum ama,
işin aslı hiçte öyle olmuyormuş..
Maalesef o zaman ki saflığın yerinde yelllerrr esiyor
Kızım bile demeyen birini genede seviyorum ama asla annem gibi değil..

bütün sinirlerimi altüst etmeyi başardı yine sağolsun.
kurban bayramında 8 gün şehir dışında tatile gittik. okuyanlar bilir pazarlık bile etti ama kim taktı neyse gittik geldik. bir kere aramadı vardınız mı ettinizmi diye. geldik suratı 5 karış karşıladı. hastaymış vs. (sonra nedense getirdiğimiz hediyeleri görünce yüzünde gülücükler açtı ayrı)
e uzun zamandır (8 gün resmi tatil olduğu için) dr a gidemiyordu. (ssk neredeyse davetiye göndericek eve hayırdır diye) dün akşam ortopediden randevu aldım ona internet üzerinden. bütün poliklinikler dolu sadece adatepe pol. de buldum yer neyse aldım randevuyu.
bütün detaylarıyla (saati, sıra nosu vs ) yazdım bir kağıda en alta da adresini ve telini yazdım hastanenin.
biraz önce tel açtı. dedim hayırdır senin bu saatte dr da olman gerekmiyormuydu? demez mi sen beni yanlış yerlere göndermişsin. gittiğim yerde yok öyle bir hastane. diyorum ki ya elindeki kağıda yazdım ya adresi gösterseydin birine. yok diyor burda adres falan yazmamışsın. öyleydi böyleydi derken tabii ki de o haklı lduğunu savundu. tmm dedim senin dediğin gibi olsun. eve gelince bakarım ben kağıda.
artık kağıdın yarısını yırtar mı yoksa aaa görmemiştim mi der bilmiyorum ama sinirden tir tir titriyrum hala...

Kayınvaldeler hata yapmaz, gelinler yanlış yazar :))
bende merak ettim şimdi, napıcak acaba.. sende üzülme, sinirlenmemeye çalış.

Kendi fikrimi belirtmek isterim
Benim hayınpeder ve kaygana da bana kızım gelinim falan demiyor
Gelin hanım diyor ama inan ben çok memnunum bu durumda
Çünkü böyle bi ailenin kızı olmak istemem zaten

Kayınvaldeler hata yapmaz, gelinler yanlış yazar :))
bende merak ettim şimdi, napıcak acaba.. sende üzülme, sinirlenmemeye çalış.

evet. adı geçen kağıdı akşam inceledim. aynen hatırladığım gibi adres ve telini yazmışım. sadece hastane adını yazmamışım ki e onu da zaten biliyordu. (her ne kadar benim adatepe yerine yeditepe dediğimi iddia etse de ). sonuç itibariyle gene ben suçlu oldum

bırıne rıca edıp kagıttakı numarayı aratsaymıs o da:) sen bıze gore suclu degılsın hıc takılma

çok saol canım. yahu bu kadın istanbul da sadece bir yer adı söyle sora sora orayı bulur. eltimle konuştuk da akşam. aklımıza yatan tek nokta. dr a gittiği ama dr un onda bişey bulamadığı için dr u beğenmeyip hastaneyi bulamadım yalanıyla tekrar başka hastaneden randevu alrıdığı. (şu anda gene dr da. bakalım ne cvp gelecek )
en sinir olduğum da ne biliyormusun. koskoca grup şirketinin yurtdışı ayağını çekip çeviriyorum da şu kadını bi halletmeyi beceremedim ya. yanıyorum yanıyorum ona yanıyorum...

onlar yurtdışından da yaptığımız işlerden de çok daha zorlar da ondan canım sadece sen değilsin üzülme

Aman işte kayınvalide değilmi illa yapacak bana da kızım felan der de laf sokmayı da iyi bilir. Kına geceme gelmedi hastaymışta gelemezmiş ya durumları zaten iyi otelde kalcaklar akşam gelcek birkaç saat görüncek gitcek ben ayrı şehirden geldim bu arada. Ama kardeşinin oğlunun düğününe gitti İstanbu'a. Benim annem babam ayrı ben açlıştım annem çalıştı ancak yetişti az biraz kenara koyduk ama hiç çeyiz felan almadım annemde nişanda dedi fazla bişi yapamayız diye kızım evlenmeyi düşünmüyordu ani oldu diye valla benim oğlumda düşünmüyordu ama ben yaptım dedi sanki onun durumuyla bizimki birmiş gibi. O yurtdışlarında gezmiş çocukları bakıcılarla büyümüş evine temizlkçiler gelmiş eşi emekli rektör daha ne olsun. Neyse kendi boş duran evleri var orayı bize yaptılar daha doğrusu önce buaya kendi talonmak istiyor eşyayı felan kendi için alıyor mutfağı yeniletiyoe yerleri felan hepsini ama kayınpederim vazgeçince biz oturduk bana özel yapılmadı yani biz kirada oturcaktık. Tabi işte gündeli kullanmaya felan birkaç yemek takınmı bir misafir takımı, küçük ev aletleri kepçedir yumurta ayracıdır gibi küçük şeyler koymuş. Bu arada bende herşeyimi yaptım biraz birikimiş paramızla, biraz taksitlei birazdayım yardım ettti ama herşeyim tam takım oldu. Bir tek evde kullanmaya şeyleri beraber alırız dedik birde elektirikli ev aletlerini ki ondan da ütümü ben aldım. Ama kaynanam kendi istedikşerini koyduğu için biz istediğimiz yeni şeyleri alamadık ıvır zıvırla dolmuştu. Ama zevkimmi istiyormuyum sormadı ve her geldiğind eşunu kullanıyomusun ay şöle güzel oldu böyle oldu gibi laflar. Geçen sene mutfağa dolap yaptırayım ek dedim boş yerim vardı ben bakcam karar vercem benim evim dedi o ara kiraya çıkmayı bile düşündük kayınpederim yatıştırdı. Biz yaptırdık tabi sonra telde bana ay evinin yeri çok güzel ay kirada ödemiyorsunuz herşeyiniz var daha ne diyor. Bende hep Allah razı olsun diyorum hiç ses etmiyrum. Bana makyajsız çıkam sen sokağa diyor. Saçıma başıma karılırdı eşim susturdu. Ben mibyon tipliyim kardeşime ben baktım demiştim bir ara bana seni kim büyütsün dedi. Annneme yaptıklarını söylemiyorum bile çok büyük saygısızlık yaptı tamam annemdem çok büyük ama saygı denen bişey vardır çok kırdı ama eşimin yanında çok iyiymiş gibi davranmayı da iyi bilir of daha neler var..

Bu arada tabi verdiği nuh nebiden kalma meyve sıkacağını ve doğracıyı da iade ettik küçücüklerdi birşey olmuyordu o yüzden kullanmadan duruyordu verdik yenisini aldık bir de fritöz vardı kullanılmış belli kocaman da birşey hiç kullanmaya cesaret edemedim yine de geri vermedim saygısızlık olur diye ben İstanbul'a gittiğimde eşim toplamış hepsini vermiş kullanmıyoruz yenisini alıcaz demiş. Bn maliye oluyorum son sınıftayım önce çalış derdi bana geçen bayram annem aramış konu emekliikten açılmış kaynanam anneme emekli olursanız sıkılırsınız demiş annemde bende torun bakarım demiş biz gittik diyor ki annen böle dedi bende döndüm babana İstanbul2a mı götürüp bakcak dedim diyo. Yani buraya gelmesin demeye getiriyo. Birkaç hafta sonrada bana çalışma çocuğa sen bak bakıcıya para vermeyin dedi sanki neden dediğini bilmiyorum ben. Bende ben o kadar okudum çalışacağım tabi dedim. Geçen sene annemle yengem gelmişlerdi gittik bunlara bahçede oturuyoruz annem sigara içer neyse kaynanamlar eşim felan bende içmem. Amam kaynanam istiyorsan iç dedi anneme annem bir tane yaktı ama hep öbür taraf üfledi zaten kocaman bahçe. Neyse geldik. Bu sene yine annem gelcek yazın işte hemde teyzemin oğlunun düğününe gidicez arabayla birkaç gün bende kal öle de gideriz dedim bana kaynanam tel açtı annen bize gelmesin siz gezersiniz bol zaman olsun dedi ben anlamadım sanki ama sonra dedi annen sigara içti ya ben tüm gece uyuyamadım tıkandım dedi ne alakaysa. Tamam dedim gelmez neyse annem geldi kaynanam tel açtı ama annemi isteyip bir hoşgeldin demedi. Bir de annein geleceğini biliyor temizlikçi kadın izne ayrılmış çatı yaptırıyor gelir temizlersiniz dedi. Ya annem gelcek senede bir kere geliyo hazırlık yapcam etcem sonra aradık yok geme dedi ama eşimi gönderdim. Düğüne gideceğimizin akşamı da hoşçakal demeye gititk annemi götürmedik annem anladı tabi çok ağrına gitti. Ama ölsem unutmıcam bu yaptığını. Sonra Yalova'ya yazlılarına gittik ev leş gibi temizlemiyor ki bir detitiz geçinir neymiş haliyok hasta felan zaten herşeyini kayınpederim yapar birde kadın neymiş zaten az kalıyorlarmış dışarda yiyorlarmış ben bir güzle temizledim koca balkonu yıkadım çamaşır sularıyla ama iki odada tek yatak var biz onları içeri alıp birleştirdik ama hiçbir şeyini ellemedim bir yatakları birde yastığı aldık geri kalan nevresim kılıf hepsini kendim götürdüm neyse bu ayda bayrada biz istanbula gitik onlar yalovaya bir aradı beni vay işte yatağımın üstünde ki sarı örtü nerde yorganımda nevresim vardı geçirmiştim yok ben bu halşmle onu mu geçircem bir de yaaa felan bana bir baığırdı dedim ben bişey ellemedim eşime sorayım son gün o topladı galiba dedim eşimi aradım ağlıyordum eşim aramış ben topladım seda içerleri toplarken demiş. susmuş öle ama bir teşekkür yok ev mis gibi diye. Geldiler bizde döndük gititk geçen akşam hşç konusu açılmadı ben açacaktım ama eşimin hatrına sustum. Yok kek al kızım yok çikolata al geçecek bunları düştü gözümden yanii...

kızzlarrr selam hepinize uzun zamandır yoktum..umarım hayatınızda kayınvalıderınızle ılgılı ıyı gelişmeler olmuştur artık buralardayımm:=)

bayramda kurbanı tututurdular bizimle beraber kesin
aradaki mesafe 20 saat
hem kendi memleketimede uğrayacağız
o kadar et yollarda rezil mi olsun
dedim bizde vakıfa bağışladık iyide oldu
ilk gün kaynanamlar kestiler
etlerini doğruyorlardı
kayınabbam eşime dedi oğlum sizede biraz et verelim eliniz boş dönmesin
dedi
bizlerin yanında etin en güzel yerlerini doldurdu poşete
kaynanamda poşeti aldı balkona koydu
ertesi gün kendi memleketime gideceğiz hazırlandık poşetide aldık geldik annemlere
anneme dedim ki anne et var onu dolaba koy dışarda bozulmasın dedim
açtıkkki poşeti bembeyaz et yağlı yerleri konmuş eşim dedi gözümüzle gördük babam en iyi yerlerinden koydu diye
bende evet öyleydi dedim ama şok olduk
telefon ac sor dedi dedim ben açmam sen arasor eşimde yok dedi belki karıştırmışlardır verirken dedi
olay kapandı
eltime telefon actım böle böle etler sanki değişmiş dedim
o da valla kaynanan balkonda poşetlerle uzuuuun bi süre uğraştı o arada etleri değiştirmiş olabilir çünkü
bizim etlerde baya yağlı dedi
başıma geleceği bildiğim için orda kestirmedim kurbanı
ne olduklarını kanıtladılar
eşimde anladı olanları
eee artık o da tutturmaz orda kselim diye iyi oldu bu olayda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…