Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ay canım benim arkadaşına çok üzüldüm. çok kötü oluyo insan anlatamam. ben bide pat diye cevap veremiyorum lanet olsun ki eve giderim düşünürüm niye böyle demedim derim ah ah :sinifsinif:

bı ıncıde benden olsun taze taze fırından yenı cıkdı :)...... Kayınvalıdem ıle gorumcem memleketen pazartesı gunu geldıelr neyse cop gunude cumartesı ıdı uyanamadım bende salı verırım dedım komurluge koydum salı gunude uyuya kaldım uyanamdım halı ıle bırıkdı kı hayatta cop bırıktırmem ıste uyuya kalınca neyse kaynanm mutfakda yemek yapıor demezmı coplerı nıye atmadın dedım cop gunlerı degısdı uyuya kalmısım kac gunluk dedı dedım daha ıkı sefer atamadım ne gunlu neysee dedı aynen bu sekılde bende dedımkı :) he hıc sorma sen gıtın gıdelı ben cop atmıyorum 2 aylık cop yapısdırdım cevabı

Benden kucuk 20 yasında. Abla da var ama, o guler yuzludur.
Bu gorumcem de aslında hassas oldugumu bılır.
Yanı ılk evlendıgım aylarda sakasına bır kere bana tekme atmıstı
Ama ben buna bozulmustum, yuz ıfademden anlamıs.
Sonrakı bır hafta benımle pek konusmadı
Bıze her geldıgınde ımalarda bulundu
Neyın var dıye sordugumda 'yok bırseyım bundan sonra boyle davranacagım' dedı.
Esıme analtmıstım bende,
Oda aramıs sormustu, neymıs ben sakadan anlamıyormusum.
Ben gıdıp konusmustum.
Sonra bır muddet evlerınde kaldık.
Bu gorumcem sureklı 'ne zaman gıdeceksınız?' gıbı laflar ettı.
En sonunda dayanamadım, esıme soyledım, alınıyorum dedım.
Esım ablasına soylemıs, bende ablası farklı analtabılır dıye kendım soyledım gorumceme.
Soyledıklerıne alındım dıye.
Tamam, belkı samımı goruyor ama benım samımıyet anlayısımda bu sekılde davranmak yok.
Hoslanmıyorum, hoslanmadıgımı da sozlerımle olmasa dahı, sozlerıne yanıt vermeyerek ve dahası yuz ıfademle yanıt verdıgımı dusunuyorum.
Fakat nedense artık benden hoslanmadıgı hıssıne kapıldım.
Buyuttugumu dusunebılırsınız belkı
Ama onlarda kalırken, halıyle tuvalet kagıdını kullanıyordum.
Oda sureklı belkı sakasına ama 'bıtırdın tuvalet kagıdımızı' dıyordu.
Bır kac gun tuvalet kagıdı konulmadıgını gordum, dedım bıttı herhalde.
Ben bu gıbı malzemeler almıyordum ama yıyecek, meyva, et gıbı malzemeler alıyordum.
Neyse gunler sonra dıkkatımı cektı,
Tuvalet kagıdı lavaboda yuksek bır yerde duruyordu.
Benım boyum uzun degıldır, yetısemem oraya.
Fakat onların boyu uzundur.
Halıyle art nıyetlı dusundum.

valla bacım art nıyetlı düşünmekte son derece haklısın..insan samımıyetten davranmaz bu şekilde insana,çünkü karşındakinin kırılcağını düşünür..artık bunun yaptıkları şaka boyutunu geçip aşağılayıp küçük düşürme boyutuna varmış be tatlım..düşüncelerimi biraz kaba dille anlattım ama anlatçak başka kelime bulamadım.bu yazdıklarım sadece ve sadece benım fıkırlerım tabı ama bence taviz verme be canım bu sana yaptıklarının samımıyetle ılgısı yok..en ufak bir örnek vereyim.benım kardeşiminde nişanlısı var.bayılıyorum gelınımız olarak ona,ve aramızdan su sızmaz abla kardeş gibiyiz ama yine ben ona şunu verirmisin bile diyemem yanlış anlıcak diye..çünkü sevdiğim için kırılcağını düşünürüm..bence sende bukadar iyi niyetli bakma onun yaptıklarına..

ağzına sağlık iyi yapmışsın:teytey::roflol:

Esım onun patavatsız bırı oldugunu soyler daıma.
Kayınvalıdem, hatta dıger gorumcem dahı soyledı bunu.
Mesela pazartesı aksamı bızdeydı, olanları bır kac mesaj once yazdım.
Sonra ben mı abartıyorum dıye sorguladım kendımı.
Bazı rahatsızlıklarımı dıle getırsem de, bılıyorum
Ben oyle demek ıstemedım, sen yanlıs anlamıssın
Benı tanımamıssın, ne kadar alıngansın dıyecek.
Evvelınde boyle oldu.
Isın kotusu bır muddet sonra bızde kalma durumunun olması
Hemde bır kac hafta.
Dogrusu onu pek ıstemıyorum, suratını asıyor bana karsı, farkındayım.
Sorayım desem, yıne ben yanlıs anlamıs olacagım.
Sormuyorum, bu kez de sureklı bunu dusunuyorum ):
Keske kalbını gorebılsem, benı onemsemedıgı ıcın kırmak amacı ıle mı yapıyor
Yoksa dusunnemıyor mu, kırılacagımı, safca mı soyluyor?
Ama kendısı asla bır baskasının ona kırıcı laflar etmesıne musade etmeyecek kadar da rahattır.
Aman ne bıleyım, ya ben cok safım ya da cok art nıyetlıyım.

bir incide bende aslında saysak inci dizisi olur ama kaydirigubbakcemile3 dün akşam yemek yiyoruz kayınvalidemlerin evinde bide misafirleri var yemekte..iyi,hoş yedik yemeğimizi kayınpederim çok patavatsıızdır demezmi lönk diye yolcu35 kızım misafirimizi ellerini yıkaması için sizin eve çıkarırmısın? (altlı üstlü oturuyoruz)ben akannehir bi kaldım tabii dedim ağzımın ucuyla bu arada hamileyim ve temizlik vs yapmam yasak bu yüzden işleri eşim yapıyor ee tabi oda hem iş hem evdeki işler olduğu için ev işi pek randımanlı gitmiyor ve haliyle dağınıktı.be hemen ortadan kayboldum bidaha tekrarlamasın diye eşime yapışmış bu seferde illa kadını bizim banyoya çıkarttı,inince de aşağı nasıl beğendin mi gelinimin evini vs vs..tek amacı hava atmak eşyaları göstermek işte biz bunları aldık şunları yaptık demek oysa evimde bir kilimin üzerinde hakları yoktur..zor sabrettim evime çıktımbişeyde diyemedim desem gelin adı olduğu için ben suçlu duruma düşeceğim eşime sen söyle dedim oda demiş bidaha bizim evimize habersiz birini davet etme ikimizde çalışıyoruz evimiz her daim toplu olamyabilir diye..öff sıkıldım bu patavatsız insanlardan :gitme:

laf isteyene lafı yapıştıracaksın......ağzına sağlık.

Kaynanam geçen gün işten eve geldim ve beni çağırdı,ısrar üstüne ısrar olunca girdim içeri,neyse kahve içiyolardı,bana da getirdi görümcem,akşam 9 a kadar oturttular,kaynanam bamya sever misin dedi,bende en sevdiğim yemeklerden biri dedim,oğlu için şimdi bamya yiyor mu dedi,yok bende yediremedim bamya dedim,1 kilo bamya yaptımda yerse bi tabak koyacaktım da dedi akannehir ikram etmeyi bırak,ağız ucuyla bile sormadı,senin yemeğine kaldık sanki.....oğlunun bamya yemediğini biliyor ve sırf bana laf dokundurmak ve sinir etmek için bu şekilde konuştu ya artık ne diyim....
Sonra eve bi çıktım akşam 9 u da geçmiş kaynanam arkamdan sesleniyor,yemek falan yapma geç oldu,oğlum gelince burda yesin,açsan sende gel e mi?ve bunların sistemini çözdüm....Meğer beni salmamalarının sebebi evde yemek yapamayacak olmammış.... 1yıldır yeni dank etti.

sen ısı bılememısın kuzum esın eve gelınce bugun annende yıcez de cık :) ının guzelce yıyıp gelıcen ... bende sımdık ev tasıcam sonra ıse baslıcagım kzıma kaynanm bakıcak bakalım ne olucak ama ben yemem evde geceden yapar hazırlarım yemegımı gelıncede ısıtır yerız:)

konu ne bilmiyorum ama seni görünce aklıma geldi şimdi oturdugumuz eve yeni taşınmıştık 4-5 ay önceydi evi temizlicez bir gün öncesinden anahtarı kapıcının kızına bğırakmıştım camları silcekti annesi ertesi gün geldik tam eve gircez temizlik için.yanımızdada kapıcı ve eşi var unuttum ben anahtarı verdigmi eşim dedi hadi aç kapıyı aaa dedim anahtar bende yok eşim derdi kimde azımdan pırt dedi kaçtı (artık nasıl agzımda kaldıysa)kapıcının bitli kızında ..abovvv eşim nerdeyse patlatcaktı bi tane ..allahtan kapıcı iranlı eşide ıraklı dogru düzgün türkçeleri yok anlamadılar ne dedigimide yırttım ..kuzum sende denüştür şu nikini bak ne hale düşürdün bizi..kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 haha allah senı neyapmasın emı :) yok ben nıkımı sevıyorum :) degısmemmm

Bravo hakikaten insan aşağılamanın haddini tutturamamışsın,bide komikmiş gibi anlatıyorsun... TİKSİNDİM SENDEN.. o çocuğun ana babası anlamamış ama Allah duymuştur,dua ette senin çoluğun çocuğun aşağılanmasın,Allah'ın sopası olduğuna inanıyorum ben;bence sende inan.... ağzımı bozmamak için daha fazla yazmıyorum.... alsanaalsanasmile

gerçekten yani yaptığın muhatap bişeymiş gibi anlatıyosun yaptığın hiç hoş bişey değil..insanları aşağılamak nezamandır böyle ballandıra ballandıra anlatılıyo hayret ettim yani..ayıp ayıp yaptığın o karşındaki bir insan..ve aynı senin gibi allahın yarattığı bir kul..zenginde olsa fakirde olsa sende onun gibi bir insansın...ama yaptığının insanlıkla alakası yok....

ınsanlık öğrenmenin de kursu yok ki gidip öğrenesin.Dolayısı ile sen umutsuz vakasın.Acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:

BİRAZ DİKTATÖRLÜK KURMAYA ÇALIŞ CANIM ÜSTLERİNDE..NEBİLEYİM YANİ ARADA İNAN SÖYLEMEK İSTİYO YÜZLERİNE SENDE DİYİVER BİZ EVİMİZDE YİCEZ YEMEĞİM VAR BENİM DİYE..EVDE YEMEĞİN OLMASA BİLE...DOMATES,PEYNİR EKMEK YE YİNEDE ONLARIN DEDİĞİNİ YAPMA...ZATEN ÇALIŞAN BİRİSİN EŞİNDE SENİ HER AKŞAM YEMEK YAP DİYE ZORLUYCAK BİR İNSAN DEĞİLDİR ANLATTIKLARINA GÖRE..ARADA GEÇİŞTİRİRSİN KAHVALTI TARZIYLA(BENİM FİKRİM YANİ BU)BİZDE EVE GEÇ GELDİĞİMİZ ZAMAN ÖYLE YAPIYORUZ..VE İNAN EŞİNİNDE AYAĞI KESİLİYO..VE EVE GELIR GELMEZ DİREK KENDİ EVİNE GELİYO..İŞE YARIYO YANİ...ÇÜNKÜ KAYNANALAR HER AKŞAM YEMEĞE ÇAĞIRIYOLAR YA BİZLERİ ASLINDA BAK OĞLUM KARIN HEP HAZIRA KONUYO NİYETklava:İYLE ÇAĞIRIYOLAR BENCE..BUNLAR FESAT YANI HERŞEY BEKLENİR CANIM BUNLARDAN

alkisalkisalkisalkisalkisalkisTEBRİKLER GÜZEL YORUM:)

Ya art niyetle ağzından çıkmamıştır burdaki yorumcu arkadaşın ismi birden aklına gelip gayri ihtiyarı çıkmıştır diye düşünüyorum.en azından öyle düşünmek istiyorum aksi halde insanları hakir görmek hakkında; "Birinin, din kardeşini hor ve hakîr görmesi, ona günah olarak yeter." (Müslim, Birr, 32) bu ayet yeterlidir sanırım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…