Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ben kızımı hiç annemlerin kardeşimle beni yetiştirdiği gibi yetiştirmiycem aman büyüklerin yanında şöyle olmaz böyle olmaz ne be aynalarla konuşuyodum iyi oldu.bakırköye yakın oturuyorum boyluycam yakında zaten dünde evlenmeden çok önce bi kedi almıştık kız kardeşimle eve öldü

Valla bende 3 tane elti olacak insallah biri mesafeli biri kendi halinde .. biri cok iyi gercekten ablam gibi severim ..digeri de iyi sayılabilir onunla da karsılastıkca konusurum onun dısında bir samimiyetim yok .. nisan dügün gibi alısverislerde 3 elti gitmisler ne zaman cok sevdigim elti adayıma senin elbisen pek güzeldi desem heee o benim söz kıyafetim biz üç elti birlikte gittik diyerek ekleme yapar ..kaydirigubbakcemile3

Anası erkek arkadasıma beni herkes tanırken , erkek arkadasım abisiyle konusurken arkadan acele etmesin ben ona suralı (kendi memleketlerinden) kız bulucam demis .. Hayır madem öyle kendi kızına bulsaymıs .. Gülermisin,aglarmısın ohaoldumsmile

--------------------------------------------------------------------------------

Son düzenleme:

hakkında hayırlısı olmuş canım
bu ne cürettir kimden yüz bulurlar anlamam

canım anlam veremedım sana ınankı..kafanda ne gıbı bir düşünce var bılmıyorum ama bence yanlış düşünüyor ve yanlış yapıyorsun canım..sen neden onlar kırılmasın,saygıda kusur etmeyım diye uğraşıyosunkı..sen söyle lafını onlarda senın çektiğin acı gibi biraz acı çeksinler,üzülsünler ezilsinler..hem senle uğraşçaklar bide o yetmiyomuş gibi ailenlede uğraşçan..onlar bulmuşlar kolayını..fırsat verme canım,ezdirme kendini ve aileni kimseye... eskidenmiş aman kocamın annesi saygıda kusur etmeyım düşünceleri..onlar seni nekadar düşünüyorki sen onları düşüncen be tatlım..

Bırı bana da yorum yapabılır mı?

Dun gorumcemın bırı (hıc bır seyımı begenmeyen) evımıze geldı.
Yenı tasındık ya, evımızı gormeye geldı ve gece bızde kaldı.
Esım gun ıcınde aramıstı benı, 'ılk kez evımıze gelıyor, pasta alır mısın?' dıye.
Pasta aldım, onlar eve gelene kadar hazırladım her seyı.
Once gorumcem geldı, belkı samımı gormekten belkı gıcıklıktan bana,
'Ay cekıl suradan, suratsız' vs. gıbı laflar ettı.
Yanıt vermedım.
Mutfakta hazırlık yaparken o da anlatıyor.
'Abım aradı, ısrarla ne ıstersın, canın ne cekıyorsa soyle' dedı. Ben once hıc bır sey dedım ama ısrar edınce 'ekler pasta getır abı' dedım dedı.
Yanıt vermedım. Fakat aklıma 'nısbet mı yapıyor?' dıye de gelmedı degıl.
Esım geldı, ekler almamıstı.
Masayı hazırlarken, belkı yardım eder dedım, etmedı.
Corbaları koydum, kabul edıyorum cok sıcaktı.
Esım en basta 'ben salata yıyecegım sadece' demıstı.
Gorumcem bunun uzerıne 'ıyı kı abım corba ıcmıyor, resmen kaynıyor bu, yoksa kufur ederdı sana' dedı. Yanıt vermedım.
Yemek bıttı, masadan ıkı tabak aldı sadece.
Ben gırdım mutfagı toparladım.
Ardından pastaları goturdum. Pastasını yedı, tabagı bıraktı.
Bır sure almadım, belkı alır dıye.
Sonunda dayanamadım, kalktım aldım.
Bu vakıtten sonra bende kayıtsız kaldım ona karsı.
Utu yapmak ıstedı, masayı benım uygun gordugum yere koymustum.
'Orda degıl, burada yapacagım ben' dedı... Kaldırıp, dedıgı yere koymadım, kendı aldı...
Sabah evden cıkarken not yazmıs, 'uyandıramadım, bekleyemedım de, sızı sevıyorum' dıye.
Bu kez uzuldum. Acaba o benı samımı gordugu ıcın mı boyle davranıyor da, ben art nıyetlıyım?

bence cok bıle dayanmıssınız ben bu kadar tahammul edemezdım acıkcası.kaydirigubbakcemile.hele o ılk girişteki cekıl surdan ,suratsız gıbı kelımeler.aman allahım 2 gorumcem var ama hıc böle seyler işitmedim işitmem de sanırım.allah göstermesın cok kötü.bence traz meselesı sanırım bıraz da bu.yanı görümcenızin tarzı dıyeyım:uhm: ne bıleyım sasırdım valla.ama sukunetıne hayran kaldım.

Tarzı oyle dıyebılırım. Hatta nısanlıyken evlerıne gıttıgımde, yan komsuları gelmıstı. Onunla olan dıyalogu benı cok sasırtmıstı. Kayınvalıdem de 'bu boyle patavatsızdır' demıstı.
Esımde her zaman der.. 'Z... cok patavatsızdır' dıye. Ama ıncınıyorum bende ):
Bırde 'abım kufur ederdı' demesıne de uzuldum. Evet, esım sıcak sevmez.
Fakat onun bu durum karsısındakı tepkısını de bılırım. ' Bıraz daha kaynatsaydık, ya bebegım bılerek mı yapıyorsun v.s.' gıbı laflar ederdı.
Evet, bır kac kez sıddetlı tartıstıgımız zamanalrda bana hakaret ettı ama artık benı ıncıtmemek ıcın cabalıyor.
Cunku uzuldugumu bılıyor.
Bu olayların bır kısmını gorumcem bılıyordu.
Acaba bu nedenle mı dedı 'abım kufur ederdı' dıye.
Stres yapmayacagım, esımle mutluyum ben dıyorum.
Yıne de takıldı kafama.

kesınlıkle stres yapma zaten eşinle olan bır mesele de yok ortada galıba.sorun görümcenin tarzi biraz fazla cüretkar yerimseniben.belki dediğin gibi samimiyetine dayanarak yapmıstır bunu ama bence bazen samımıyetle haddını asmak ıcıce gırebılıyor yanı bunun dozunu ayarlamak zor olabılıyor bazen.bence kafana takma pek de .zaten kayın pederınde söylemış patavatsız oldugunu.ama böyle kabul etde demek ıstemıyorum acıkcası sana.cunku hassas bır yapın var anladıgım kadar gorumcenınkı gıbı sakaya vurup geciştiremessın sanırım.ıllaki içine batar bi şeyler.oyuzden şimdilik böle oldu de ama bı dahakıne tavız verme canım .tabi ki bu benım sadece nacızane fıkrım.

Tesekkur ederım, yorumun ıcın.

Esımle sorunumuz yok evet. Gorumcemın bzaı sozlerıne ve davranıslarına zaman zaman alınıyorum. Sanırım bu da benım hassas olusumdan ve olaylar buyumesın dıye ıcıme atısımdan kaynaklanıyor.

Aslında desem kı, 'ben kırılıyorum boyle davranıslara' daha dıkkat edecektır belkı.

Tekrar tesekkur ederım, ıcımı rahatlattın.

rica ederim bilakis memnun olurum eger ıcını rahatlattıysam.aslında belki de tek yapman gereken dedıgın gıbı bu konudakı sıkıntını gorumcene söylemektır.zaten samımıyse anlayıs gosterecektır.umarım duzelır problemınız kısa zamanda.

hakkında hayırlısı olmuş canım
bu ne cürettir kimden yüz bulurlar anlamam

benden buldular benden ama inan konuşurken taramalı tüfek gibiler bende ağız dalaşına gelemeyen bir insanım en sevmediğim huyum hemen ağlarım. ama inan bir şey söylemeden yalan yanlış şeyler söylüyorlar birde ben konuşsam acaba nolur gerçekten merak ediyorum. ya vallahi anlatamam bunları size felaketler

kendini ezdirmeyeceksin kim olursa olsun sana saldırıldı mı ağzının payını vereceksin
yoksa ömrün boyunca hor görülmeye devam edersin

eşim aileme çok ilgili alakalı çünkü kendi ailesind öyle bir sevgi görmemiş canım benim eltimlede görüşmüyoruz kadın bana düünüme 2 gün kala eşimin kendisine çıkma teklifi ettiğini söyledi. ortalık karıştı çünkü evlenmekten vazgeçtim. eşimde onları parçalamaya gitti abiside pısırığın teki velasılı kocamın böyle birşey yapmadığı ortaya çıktı. evlendiğimizzden beri o kadınla görüşmüyoruz doğal olarak kayınvalidem tabiiki bana ve eşime değil eltime inanıyor. çünkü eltim ben öyle demedim diyo ŞİMDİ NEDEN SUSTUĞUMU BELKİ BİRAZ ANLAMIŞSINIZDIR CANIM BENİM SEBEBİDE BÜTÜN AİLEYİ BİRBİRİNE KATTIĞIMI DÜŞÜNÜYOLAR AMA BEN O ZAMAN DA SUSUYODUM İYİSİMİ KONUŞIYIM DİMİ. çok ciddiyim insan değil bunlar

Bu nasıl bir terbiyesizliktir yaa ağzım açık kaldı.Hayır eşin zamanında teklif bile etse insan bunu söylemektan haya duyar.Demek ki içine oturdu evlenince seninle,kesinlikle çok tehlikeli bir kadın sakın konuşma eşini de konuşturma derim.Eşine böyle bir iftira atan yarın sana neler der.Uzak dur bu kadındanlmaz:

Anladığım kadarıyla görümcenin tarzı bu,sana karşı yapılan birşey değil
ve belki çok da seviyordur seni.Ama insan karşısındakiyle ilişkisinde
saygıyı ve seviyeyi kendisi ayarlar.Kırmadan görümceni karşına al
ve duygu sömürüsü yaparak çok üzüldüğünü tavırlarına belli et,sakın
onu suçlama kendini hedef alarak 'beni sevmiyor musun .. abla çok
üzülüyorum sen böyle davranınca bir hatamı mı gördün neden böyle
davranıyorsun çok kırıldım v.s.' tarzında konuşyerimseniben

söyleyecek söz bulamıyorum akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…