- 2 Eylül 2009
- 446
- 0
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #3.581
bende döktürücem ona az kaldıkötükedihüso
döktür anacım hiçte çekinme alsanaalsanasmile
sende deseydin alim bana gelmek için kaçarak evden çıktı diye :sm_cool: sempatiksalakcinni
incilere bende devam edeyim ben hamileyken kaynanam dogmamis cocuguma sen bakamazsin beceremezsin ben ilgilenirim bakarim ona diye laflar sokmaya baslamisti bende annesi degilmiyim sokagami aticam tabiki bakarim diye cevap verdim ama karsiliginda verdigi cevap beni uzuun sure ondan soguttu babanin evindenmi getirdin onun tohumu bizim dedi.Bide hamilelik psikolojisimidir nedir gunlerce agladim ama esim annesine gereken cevabi vermisti "tohum benimse tarla onun "alkisalkisalkis
Mazot arkadaşım senin bu kadını bi tanıdığıma benzettim,
Oğluna aşık kadın tiplemesi bu,ölesiye kıskanıyor,sen onun tahtına oturdun oğlunun gönül sarayında,
Hiç şaşırma bu klasik bir tiptir.Hatta tv de bile Semra-Ata şeklinde var,
Bu tiplerin genelde kocalarında bulamadığı sevgi açlığı oğullarında tekamül eder,yada kocasının sevmiyodur falan.Bir sevgi sorunu vardır hep kraliçe olup merkezde oturmak ister.Hep oğlunun aslında en çok onu sevdiğine inanır.
Sen aldırma kötü bişey de deme,aldırmaman söyleyeceğin her kötü şeyden daha yıkıcı etki yapacak onda,
hem de kocanın gözünde madur,melek,masum ve asil kadın olacaksın,
ben böyle Ali cengiz oyunlarını sevmem ama ortalığı germek,yüzleşmek,hesaplaşmak,kavga dövüş,huzursuzluk daha kötü.Birde böyle cevap verince yanlız kalıyorsun,arkanda eşin bile olmuyor.
En güzeli biraz oyunlu ve politik olmak,Allahın ayetinde bile ''Ya ağzınızı hayra açın,ya da sonsuz kadar susun'' diyor.
Bizde susar çıldırtırız o zaman bu sahiplenen insan tipini, hemde onun bizi sinirlendirmesine ve geçimimizi bozmasına müsade etmemiş olur,kendimiz de üzmeyiz.
Bu aşırı sahiplenen,bencil tipleri hiç anlayamamışımdır,insan sadece hatalarını,sorumluluklarını ve başarısını sahiplenmeli,kocamız çocuklarımız,bedenimiz,hayatımız dahil bizim değil ,bir gün alacaklar elimizden nefesimizi bile .Hiç birşey zimmetimizde değil.Can Yücel üzülmemek için sahiplenmeden yaşayacaksın hayatı diyor.İşte bu kaynana tipi de sahiplenip sahiplenip kaybedince üzülüyor.O kadın zaten içinde azapta acı ona.O bu gerçeği anlayamamış bir zavallı
mazot okudukça kayınvalidenden Ben gıcık alıyorum. Allah SaBır versin sana. çook itici sevimsiz Bi kadınmış Bu ya. piyangodan çıkmış giBi. patavatsız densiz kadın... oğlunu vermişmiş yok yaa.. lafa Bak..
Mazot arkadaşım senin bu kadını bi tanıdığıma benzettim,
Oğluna aşık kadın tiplemesi bu,ölesiye kıskanıyor,sen onun tahtına oturdun oğlunun gönül sarayında,
Hiç şaşırma bu klasik bir tiptir.Hatta tv de bile Semra-Ata şeklinde var,
Bu tiplerin genelde kocalarında bulamadığı sevgi açlığı oğullarında tekamül eder,yada kocasının sevmiyodur falan.Bir sevgi sorunu vardır hep kraliçe olup merkezde oturmak ister.Hep oğlunun aslında en çok onu sevdiğine inanır.
Sen aldırma kötü bişey de deme,aldırmaman söyleyeceğin her kötü şeyden daha yıkıcı etki yapacak onda,
hem de kocanın gözünde madur,melek,masum ve asil kadın olacaksın,
ben böyle Ali cengiz oyunlarını sevmem ama ortalığı germek,yüzleşmek,hesaplaşmak,kavga dövüş,huzursuzluk daha kötü.Birde böyle cevap verince yanlız kalıyorsun,arkanda eşin bile olmuyor.
En güzeli biraz oyunlu ve politik olmak,Peygamberimiz ''Ya hayır söyle ya da sus'' diyor.
Bizde susar çıldırtırız o zaman bu sahiplenen insan tipini, hemde onun bizi sinirlendirmesine ve geçimimizi bozmasına müsade etmemiş olur,kendimiz de üzmeyiz.
Bu aşırı sahiplenen,bencil tipleri hiç anlayamamışımdır,insan sadece hatalarını,sorumluluklarını ve başarısını sahiplenmeli,kocamız çocuklarımız,bedenimiz,hayatımız dahil bizim değil ,bir gün alacaklar elimizden nefesimizi bile .Hiç birşey zimmetimizde değil.Can Dündar'ın sahiplenmeden yaşayacaksın hayatı şeklinde şiirine bayılıyorum.İşte bu kaynana tipi de sahiplenip sahiplenip kaybedince üzülüyor.O kadın zaten içinde azapta acı ona.O bu gerçeği anlayamamış bir zavallı
ben bi anlatsam kayınvalidemi hiç sevmiyorum gıcık sey yaaa eşim aldı arabayı biz aldık diyor insanlara ahh biz olmmasak nasıl gecinirler diyor doğaldaz faturasını biz ödüyoruz diyor çok bilmiş bişeyy evi o yönetiypr benim evimede karışıyor arabamıza bile karışıyor güneşte yanıyor araba örtü diktirin diyor ne karşıyoki bize yaa eşimde ne var onda diyor hep annesinden yana en son evlilik yıldönümümüzü kutluuyacağımız gün biizi yemeğpe çağırdı bizde gitmedik tabi surat yaptı eşimde bana kızdı programımız olduğunu söylemedinmi diye bende senin annenin kendi düşüncesizliği dedim bütün gece ağladım evlilik yıldönümüm zehir oldu daha ilk yılımızdı yaaa bi kerede akraba günümüz var yanım a para almadan gitmişim çünkü en son günde bundan sonra senin paranı ben vereceğim demişti hazırlıksız gittim herkes çıkardı parasını verdi benim param verilmedi bende cüzdanımı evde unutmusum dedim hala çıkarıp vermedi ozman eşimin yengesi ben senin hakkını vereyim dedi yenge vereyim deyince bizimki utandı geldi yanıma sessizce vereyimmi diye sordu bende ver eşim gelince sana verir dedim verdi parayı sonra eşim gelince parayı vermek istedi almadı beni orada rezil ediyorr yaaa evime her geldiğinde müdahale ediyor odalarıma girip kapıları kapatıyor dolaplarımı açıyor nasıl biri anlamadım anneler gününde benim anneme pijama onun annesine fırın alındı hepp böyle eşimdende bıktım artık
bacım benım,kızma ama çok bilmişliğimden değil tecrübelerimden dolayı konuşuyorum..sen başta çok taviz vermişsin hem eşine hem ailesine,daha yeni evliymişsin herşeyi düzeltme şansın var şuanda.eşinde ailesinden tarafaysa onun gözünü korkutcak ufak ufak laflar söyle ona gerekirse..ve hiç bir lafın altında kalma..kaynanan gelmedn öcede kitle bütün kapılarını giremesin...bunlara aöyle yapcaksın...hadi canım kendıne biraz cesaret ver..ezdirme kendinia.s.
eşim hiç bir şey demedi ama hareketi herşeyi gösterdi
muzu soydu buyur canım dedi
sen ye canım dedim bende:kedi:
canım biraz akıl ver eşlimin gözünü nasıl korkutayım yaa
tarif ettiğin kaynana aynı benım kaynana..bende evlendım nerdese beraber yatıp uyucaktı bizimle herşeye ama herşeye müdahele etmeye çalıştı..bi kaç kez eşimle tartıştım bile..çünkü eşim iyi niyetli yaptığını iddia ediyodu..bende kendı kendıme dedımkı..benden günah gitti ben sana söyledim..daha sonra bir süre devam etti yine kaynana ama artık benım aklım başıma geldi,,eve geldiğinde bişeye dokuncağı zaman bile önce ben atladım ben yaparım diye,bütün odalarımın kapısınıda kapadım,yatak odasını kitledim..ve bir kere kaynanamında akrabalarının olduğu bir toplulukta yatak odasından konu açılmıştı,bende dedimki yatak odama ben ve eşimden başka kimse giremez en nefret ettiğimşey,terbiyesizlikten başka bişey değil dedim.oymuş artık yan yana oturmamıza rağmen evime hafta bir kez bile zor gelir,ve geldiğinde nerde oturduysa kaçasaya kadar ordan kalkıp gidiyo(hiç kalkmıyo yerinden)tavırlarınla belli et,gerekirse laf sok,eşine gelince canım..biz artık bir aileyiz,3.kişileri aramıza sokma müdahele ettırtme kimseye,hayat bizim hayatımız gibi laflar söyle..birazda duygu sömürüsü..ve en önemlisi ona deki böyle giderse ben kimsenin kahrını çekmem gerekirse çeker giderim de..ben yuvamı başkaları yıksın diye kurmadım..senide bana acı çektiresin diye beklemedim falan de...,işe yarıcağına eminim.canım..a.s:dance: