- 19 Ekim 2022
- 66
- 13
- 25
-
- Konu Sahibi Eliftemmeel
Ben tam olarak neyden şikayet ettiğinizi pek anlamadım ya. Başta kayınvalidenizin ilgisizliğinden şikayet etmişsiniz dert bu zannettim. Sonra bizi akşam yemeğe çağırıyor falan diye şikayet etmişsiniz. Gereksiz ilgiden mi ilgisizlikten mi şikayetçisiniz belli değil.Kızlar merhaba, daha yeni hamileyim. Şikayetim kaynanamdan, önceden tolere edebiliyordum yaptıklarını ama şimdi hiçbir davranışına katlanamıyorum. Hamileliğimi öğrendiğinden beri asla ilgilenmez arayıp sormaz ihtiyacımı da sormaz. En büyük oğlunun eşiyim. İlk çocuğumuzu nasipse kucağımıza alıcaz ama hiç oralı değil kendisi. Aile firmasında muhasebecilik yapıyorum şuan. Aslında Gastronomi mezunuyum. Eşim iyi bir insandır gözümün içine bakar. Birbirimizi sever sayarız fikirlerimize de saygı duyarız, ama annesi artık karışmanın dozunu kaçırdı. Dün eşimle erken uyandık kahvaltıyı annemde yapalım uğraşma dedi ben de tamam dedim gittiğimizde kahvaltı hazırdı yedik içtik kahvaltıdan sonra çocuk eşyaları konusu açıldı. Ben ilk evladım olduğu için her şeyi yeni olsun istiyorum, beşiktir falan gibi değil ama şimdiden değiştirmemek içi genç odasına yakın bir şeyler düşünüyorum. Tutumlu ya da pinti derler genelde bana çünkü her şeyin ucuzunu bulurum muhakkak. Velhasıl kaynanam da bi yerden kullanılmış lekeli oturak bez değiştirme örtüsü ve yastığı bulmuş bunları alırsınız kullanırsınız demiş eşime gösterip, ondan sonra da park yatak da var onu da alırsınız demiş. Bahsedilen park yatak kızının 2 çocuğunun kullandığı bir ürün. Leş içinde atık. Ben bunları duyunca tabi ister istemez karşı çıktım ben istemiyorum diye. Kadın oralı asla değil ama. Benim takılarımın ve firmamızın paralarının bulunduğu kasa var anahtarı genelde kayınpederimde durur. Kasayı falan yanımda açar sürekli. Arkadaşımın nişanına gidecektim kasanın anahtarını istedim babamdan hemen lafa atladı hayırdır ne lazım diye. Ben zaten normalde de çok sinirli bi insanım bunu duyunca iyice kudurdum tabi. Kendi takılarımı alıcam diyince sustu mecbur. İşteyim bütün gün sinir küpüydüm bugün. Mesaj atmış şimdi de akşama balık yapıyorum gelirsin , ama asla kocanla planın var mı diye sormak yok. Bizim işimiz var gelemeyiz diye yazıyorum bu sefer de yaparsınız sonra diyor. Böyle davranışları artık bana inanılmaz batmaya başladı daha bebeğim ufacık ben sinirlendikçe ona bir şey olacak diye çok korkuyorum. Okursanız bir akıl verin bana lütfen. Aileme de çok anlatmak istemiyorum annem de sinirli biridir kavga edecek diye çekiniyorum . Kafanızı ütülediysem kusura bakmayın.
Ben zaten onlardan bir şey beklemiyorum. Hiçbir zaman da beklemedim. Davranışları beni rahatsız ediyor sadeceHanımefendi sen çalışıyorsun, eşin çalışıyor. Niye kayınvalideden kayınpederden bir şeyler umuyorsun.? Çocuğuna ne alacaksan kendin al.
Kimse size hamilesiniz diye bir şeyler vermek zorunda değil. Tırnağın varsa başını kaşı.
Zaten pek içli dışlı değiliz. Görüşmüyorum eskisi kadar çünkü bunaldım. Benim annem ya da yeni doğum yapmış etiketli kıyafetleri olan arkadaşım bile bu kadar diretmiyor bana kullanılmış lekeli ürünleri kullan diye. Problemim zaten en başından söylememe rağmen bana bunları dayatmaya çalışması. Firma şuan benim üzerime. Firmayla d ben ve eşim ilgileniyoruz. Kasaya koymamın sebebi güvenlik amaçlı çünkü evde çalınmasından korkuyorum. Yani sizce tamamen ben mi haksızım yoksa bu mecra mı garip. Kim beni ve kaynanamı tanısa hayretlere düşüyor çünkü yaptıklarından. Bilemiyorum. Sadece iç dökmek istemiştim oysa ki bu yorumunuz daha da üzdü beniKorkunc derecede haksizsiniz. Ben kayinvalidemin tutumlarindan rahatsizdim hamileyken bu yuzden ne uaptim iletisimi minimumda tuttum ve hicbir sey beklemedim. Hatta almamasiki vermemesini istedim. Ihtiyacimi vs sormasini beklemedim. Cunku hoslanmadigimiz insana karsi mesafe boyle korunur. Siz hem sevmeyip istemeyip hem ilgilenmedi diyorsunuz bu birinci sacmalik.
Ikincisi pinti denilecek duzeyde tutumlu birine birinin eskisini teklif etmek hic de anormal degil. Cunku normal biri bunu kabul etmez ama pinti insanlar boyle seylere tamah eder, hoslarina gider. Pinti olmak disaridan boyle taninmak sizin sorununuz. Buna uygun bi davranisla karşılaşınca neden sasiriyorsunuz?
Üçüncüsü takınızi almak istediginizde kasa anahtari isterken "ne lqzim" sorusuna bu kadar kuduracaksaniz takılariniz en bastan o kasada durmamali. Adamlar kendi esyalarinkn da bulundugu kasanin anahtarini size verirken tabi ki sorarlar ne lazim diye
Dördüncüsü de aksam yemegine cagirilmak planlarinizin gormezden gelinmesi vs gibi durumlarla minimum duzeyde karsilasmak icin oncelikle aileden bagimsiz birey olarak yasamayi ogrenmeniz gerekiyordu. Kari koca aile isinde calisip kayinpederden maas alirken ailelerin içli dışlı olmamasi biraz zor. Bunu öngörmeliydiniz zaten
Arkadaşlar eşya beklentim yok zaten ben varlıklı bir aileden geliyorum. Problemim eşya değil. İstemiyorum dememe rağmen alacaksın bunları diye diretmesi yahuSize hak veremedim maalesef. Çocuk sahibi olmak kendi kararınız, neden başkalarından beklentiniz var. Kayınvalideniz ihtiyaçlarınızı sormak zorunda değil, size özel ilgi göstermek zorunda değil.
Ayrıca kadın yemeğe davet etmiş onu da beğenmemişsiniz. Hem ilgilensin hem de her şey sizin keyfinize göre olsun istiyorsunuz. Eşiniz annesini arayıp kahvaltıya gideceğinizi söylerken emrivaki olmuyorsa kayınvalidenin bu daveti de emrivaki olmuyordur. Aranızda öyle bir samimiyet var demektir.
Başkalarının eşyalarını almak istemiyorsanız da almayın. Onlardan bir beklentiniz olduğunu düşündükleri için teklif etmiş olabilirler. Çocuğunuzun maddi manevi her şeyini kendinizin karşılayacağını ve başkalarının eşyalarını istemediğinizi hissettirirseniz bir daha böyle teklifler gelmez muhtemelen.
Size de yazayım belki görünür. BENİM ZATEN EŞYAYA İHTİYACIM YOK ASLA İSTEMEDİM DE ZATEN KULLANILMIŞ LEKELİ EŞYALARI BANA DAYATMASINA KIZGINIM. Umarım kendimi ifade edebiliyorumdur. Geçekten yanlış anlaşılmak daha da üzüyor beni şuanbelki yanlış düşünüyorum ama kimse kimseye sırf hamile diye ilgi göstermek bebeğine eşya almak falan zorunda değil anneniz bile olsa babanız bile olsa değil kaldı ki kaynana yani…
Sonuçta bebeği kimseye değil kendimize ve eşimize güvenerek yapıyoruz.
bu şekilde devam ederseniz daha çok üzülürsünüz size de bebeğinize de yazık.
Ben de hamileyim ama sadece bu konuda değil her konuda felsefem ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk.
Bebek yaptıysanız ihtiyaçlarını karşılayacağına inanarak yapmışsınızdır zaten kayınvalidenizden gelecek bir şey sizi ne uzatır ne kısaltır. Ancak canınız sıkılır böyle. Boş verin kendi hayatınıza bebeğinize odaklanın
Problem orda zaten dayatıyor bunlar olsun diye. Sanki para ondan çıkıyormuş gibi davranıyorNe güzel yemeğe çağırmış daha ne istiyorsunçağırmasa çağırmadı olur. Çalışıyorsun zaten alırsın bebeğin eşyalarını. Biz halledecez de geç
Ben de istemiyordum zaten kendi mesleğim dışında bunu yapmayı. Fakat eşim desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Eleman almıyorlar ne yazık ki. Çünkü asgari ücret vermiyorlar ve sigorta da yapmıyorlar gelene. Kayınvalidem benim durduğum yerde duruyordu. 40 bin tl zarar ettirdiği için ben geldim. Ne yazık ki eşim için burdayım. Benim talebim olmadı hiçbir zaman eşim arar konuşur ne isterse ister. Ben karışmamE ilgilenmese niye “bakım yaptım gelirsin” diye mesaj atsın.
Kaç kişiyiz şurada, hangimiz kayınvalideye kahvaltıya gidince hazır masa buluyoruz acaba?
Ayrıca mis gibi mesleğiniz varken aile firmasına girerseniz iyice karışmaya fırsat vermiş olursunuz, bir tek lekeli eşya konusunda haklısınız.
Şirket şuan benim üzerime ve eşimle beraber yürütüyoruz. Ben müşteri ilişkilerine ve muhasebeye bakıyorum eşim de üretim kısmında.Size ait olan takilar neden sirket kasasinda. Kv.den ekstra ilgi beklemeyin, sizi hakli bulamadım. Balığa çağırmış ona bile laf etmissiniz, cagirsa bir dert cagirmasa bir dert. 2'nci el esyalari kullanmak istemiyorsaniz almayin
Balığa çağırması problem değil. Sağolsun. İşimiz var dememe rağmen işinizi boşverin gelin diyor. Ben buna kızıyorum.Size ait olan takilar neden sirket kasasinda. Kv.den ekstra ilgi beklemeyin, sizi hakli bulamadım. Balığa çağırmış ona bile laf etmissiniz, cagirsa bir dert cagirmasa bir dert. 2'nci el esyalari kullanmak istemiyorsaniz almayin