Görümce !!!

kadin bakamam demiyo ben bak demedim zaten destek olmasini bir hastaneye gittigimde geride 2 cocuk var ben kiziminkine bakicam diyo benimki haksiz dusuncemi
A asksin sen kayınvaliden doğuma gittiğin zamanda mı bakmam,kızımın çocuğuna bakacağım dedi,doğuma gittiğin zaman olsun bakardı bence,eşinin annesiyle arası nasıl,o kadarda mı hatırı yok yani?

A asksin sen kayınvaliden doğuma gittiğin zamanda mı bakmam,kızımın çocuğuna bakacağım dedi,doğuma gittiğin zaman olsun bakardı bence,eşinin annesiyle arası nasıl,o kadarda mı hatırı yok yani?
2 cocugumdada 1 bardak su gormedim ama ailem vardi ihtiyac duymuyodum cocuklarimin uzerinde 1 gunluk hakki yok ben ne zaman bak markete gideyim bile desem bende durmuyolar ben bakamam diyo ama halbuki duran cocuklar kime biraksam ama arkadaslar anlamiyo bir cocugum hastayken digerine bile bakmiyoduki oburunu doktora gotureyim aldirdiktan sonra cocuklar ve ben hasta olduk onlar ates icinde bende igneler vuruluyorum sirf oburune bakiyo diye 10 gun kapimizi acmadi bukadar seyi yasayinca nasil cesaret edebilirim evet bende aldirmaya merakli degilim ama onu dusunurken digerleride benim cocugum yapamiycagima inandim o an icin o mantikliydi ama yargilayan cok oldu

Bu mantikla gorumce de suclu cocugun aldirilmasinda degil mi :) gulsem mi aglasam mi bilemedim. Kv'ye hastaliginda yasliliginda bakmak zorunda degilim o benim oz annem degil diyenler cocuguma kv bakmadi diye aldirdim diyor. Bir de omru boyunca gorusmeme karari aliyor.
Valla ya
Görümce doğurmasaydı kv onun çocuğuna bakmak zorunda kalmazdı:deli:
Konu sahibinin çocuğuna bakardı oda aldırmazdı bu mantıkla
Sinirlerim bozuldu yemin ederim
Yaparken kv deye sormadıysan aldırırkende onu suçlayamazsın dicem gene anlamayacak :110:
Vazgeçtim
Bazı gelinler düşman başına gerçekten

Valla ya
Yaparken kv deye sormadıysan aldırırkende onu suçlayamazsın dicem gene anlamayacak :110:
Vazgeçtim
InsAllah 4.ye Hamile kalmaz da onun da katili olmaz. Kalirken önlem yok ama dogmamasi icin her turlu seyi uyguluyor.

Valla ya
Vazgeçtim
kv suclama senin dedigin bir laf ben zor gunumde ne kadar yanimda olduklarini gordum aslinda yapabildigi ama yapmak istemediklerini gordum anlatin bakalim siz cokmu iyi gelinsiniz ben kotu gelimn olsaydim 2 cocugumda 1 bardak su gormedim ona yaygara cikarirdim 3.ye gelene kadar ben onun yuzunden aldirdim demedim bana destek olmadilar bende bakamiycagima inandim aldirdim cok konusuyosunuz bakalim 3 ten fazla cocugunuz olunca dogurucakmisiniz kimse bilerek hamile kalip aldirmaz

İyi ki gitmemişsiniz, iyi ki eşiniz de gitmemiş. Gerçekten eşinizin kıymetini bilin. Düğüne falan da gitmezsiniz artık karı koca değil mi? Düğün zamanı inşallah gidelim demez eşiniz.

sizinde onlardan farkiniz yok herkes kendi hayatina baksin sizin hayatinizda kimbilir neler var olunda benim gibi olun hayat neler gosterir bilemezsiniz bol keseden atiyosunuz

kv suclama senin dedigin bir laf ben zor gunumde ne kadar yanimda olduklarini gordum aslinda yapabildigi ama yapmak istemediklerini gordum anlatin bakalim siz cokmu iyi gelinsiniz ben kotu gelimn olsaydim 2 cocugumda 1 bardak su gormedim ona yaygara cikarirdim 3.ye gelene kadar ben onun yuzunden aldirdim demedim bana destek olmadilar bende bakamiycagima inandim aldirdim cok konusuyosunuz bakalim 3 ten fazla cocugunuz olunca dogurucakmisiniz kimse bilerek hamile kalip aldirmaz
He canım he
Sen okuduklarını anlıyor musun gerçekten
Dön de bir oku yazdıklarını
Sen çocuğu aldırmayı kv dene bağladığın için açılmadı mı bu konu

He canım he
Sen okuduklarını anlıyor musun gerçekten
Dön de bir oku yazdıklarını
Sen çocuğu aldırmayı kv dene bağladığın için açılmadı mı bu konu
konu basligi onlarla ilgiliydi bende boyle birsey yasadim bu yuzden konusmuyorum dedim normal olan bu degilmi konu buydu zaten

Boyle ınsanlar sevmesede olur bunların ınsan sevgısıde meymenetsızdır
Allahtan eşiniz ıyı maşallah

peki siz anliyomusunuz zor gunumde nekadar yanimda oldugunu gordum yapamiycagimi anladim aldirdim siz konuyu oraya bagladiniz inanin hayatinizi merak ediyorum kimbilir nasil insanlarsinizdir

bana tek basina bakilir diyenler hepiniz bakmaya gelince yaniniza birini alirsiniz herkes kendi hayatina baksin ben cevap verme geregi duydugum icin verdim ama anlamayana davul zurna az yasayan bilir

Bunun psikolojide bir adı vardı ya
Yansıtma olmalı galiba
"Hataların için başkalarını suçluyorsun yoksa altından kalkamazsın" gibi birşeydi :deli:
Yoksa mümkün değil
Böyle çarpık bir düşünce tarzı olamaz
Birde tutmuş anasıyla oğlunun arasını açmış
La havle

bana tek basina bakilir diyenler hepiniz bakmaya gelince yaniniza birini alirsiniz herkes kendi hayatina baksin ben cevap verme geregi duydugum icin verdim ama anlamayana davul zurna az yasayan bilir
Çocuk bakmak kolay demiyoruz sana
Tabiki zor
Onun için insanlar bakabileceği kadar çocuk yapıyor zaten
Sen kv kızının çocuğuna bakıyor diye benimkine bakamaz ondan aldırdım demedin mi
Onun için konuşmuyoruz demedin mi
Bunun neresi normal

tamam bana yardim edemezmis bende tak basima yardimsiz bakamiycagimi dusundum anlamadiginiz ne var merak ediyorum normali bumu olmali tek basina olan insana destek olmakmi bakmak demiyorum destek olmak valla anlamiyosunuz ya siz ayni seyi yasasaydiniz a cok normal bana bakmasada olur kizina baksin yeter dersiniz dimi gidin isinize ya sadece laf soylemek icin soyluyosunuz bosa yazmayin daha cevap vermeme gerek yok anlamiyosunuz

tamam bana yardim edemezmis bende tak basima yardimsiz bakamiycagimi dusundum anlamadiginiz ne var merak ediyorum normali bumu olmali tek basina olan insana destek olmakmi bakmak demiyorum destek olmak valla anlamiyosunuz ya siz ayni seyi yasasaydiniz a cok normal bana bakmasada olur kizina baksin yeter dersiniz dimi gidin isinize ya sadece laf soylemek icin soyluyosunuz bosa yazmayin daha cevap vermeme gerek yok anlamiyosunuz
Şiştim yemin ederim :olamaz:
Senin kesinlikle algı sorunun var ya da işine gelmediği için safoz ayağına yatıyorsun:deli:
Yapmak zorunda olmadıkları şeyleri yapmadı diye insanları suçlamayı bırak
Kalbini karartmadan daha kolay olur hayat

Yani yazmayayim diyorum ama kv kizina bakarken kötü, ama senin annen de sana bakmis, sonra bakmamaya baslamis.. niye annem bakmadi o yüzden aldirdim demiyosun? Bu bir.

Iki. Hadi korunmadin, kazayla oldu rabbim verdi, buna da bisey demiyom

Üc. Kizin biri 3üncü sinif yazmissin.. yani 10 yaslarinda.. biri 2.. yanlis mi anladim? Eger biri 10 yasindaysa en büyük destekcin o olurdu zaten..

Ben memleketimden cook uzaklarda tek basima 2 cocuk büyütüyorum.. esimin görevi cok yogun.. arada 1 düsük 1 de ölü dogumum var.. bunlari yasadim ve hic kimseye minnet etmedim, yardim da istemedim... evlat benim, ben büyütcem kimseye ihtiyacim yok..

Rabbim nasip eder de 3üncü olursa da düsüncem böyle, 4üncü olsada böyle..

Kinamiyorum asla ama keske ona buna suc atacaginiza pisman olup sussaniz.

2 cocugumdada 1 bardak su gormedim ama ailem vardi ihtiyac duymuyodum cocuklarimin uzerinde 1 gunluk hakki yok ben ne zaman bak markete gideyim bile desem bende durmuyolar ben bakamam diyo ama halbuki duran cocuklar kime biraksam ama arkadaslar anlamiyo bir cocugum hastayken digerine bile bakmiyoduki oburunu doktora gotureyim aldirdiktan sonra cocuklar ve ben hasta olduk onlar ates icinde bende igneler vuruluyorum sirf oburune bakiyo diye 10 gun kapimizi acmadi bukadar seyi yasayinca nasil cesaret edebilirim evet bende aldirmaya merakli degilim ama onu dusunurken digerleride benim cocugum yapamiycagima inandim o an icin o mantikliydi ama yargilayan cok oldu
Bakabilirmiydin,bence bakardın,sana 2 3 gün yardımcı olabilecek bir komşun bari olsaydı gerisini hallederdin.Yardım bulamamaya gelince bil ki, çoğu insan senden farklı değil.Bugün hastanedeydim
Bir kayınvalide ikizlere hamile geliniyle gelmiş,kadın oturup,kalkamıyor ama kv ondan daha dertli.Sanki kanser hastası bakıyor,ne yapalım işte,başımıza gelecek varmış filan deyip duruyor.Hepsi öyle,kız gibi geline olmuyor.Ama diyorum ya bakardın yine de,benim 3cü bebeğim beklediğimden biraz erken geldi.Annemde 2 3 gün kaldıktan sonra evime gelip kendim baktım.Diğerleri de küçüktü.4ve 2,5 yaşlarındaydı.Aşılarına bile 5 kişi gidiyorduk.Çünki diğerlerini bırakacak kimsemiz yoktu.Eşime bıraksam onlara yemek yediremiyordu.
Ama bir arkadaş senin gibi bir olay yaşadı.
O ara ailevi ve maddi sorunları vardı ve tedavi görüyordu.O anda ona en iyi fikir gibi gelmiş.Uzun zaman sonra bu konudan söz açtığında,aslında benim 3 çocukla yaşadığım zorluğun daha fazlasını bu kararından dolayı yaşadığını gördüm.3 ay boyunca kanama oldu ve sebebi bulunamadı.En son doktor niçin böyle birşey tercih ettiğini sorup sebeplerini öğrendikten sonra,kanamalarının psikolojik olduğunu,kendini bu kadar suçlamamasını,bazen insanın kendini çıkmazda hissederek yanlış kararlar alabileceğini söylemiş.Halbuki bu kadar düşünmüyor gibiydi.Bu yüzden senin ne hissettiğini bilemem ve seni yargılayamam.
Ha yine de diyorum,bakabilirdin zor da olsa.En azından bundan sonra sağlam tedbirler al ki, aynı şeyi yaşama.

X