- 15 Mayıs 2010
- 331
- 49
b
ak arkadasim herkes detayi bilmeden bana neler yazdi katil bile yazdilar ben hicbirzaman bana bakmak zorunda demedim ben aldirdim digergun oburu dogum yapti bir gun once bakamam diyen biri diger gun 1 sene ve hala bakiyo olunca haliyle bana yapilan zoruma gitti benim kizim cok yaramaz digeri su anda 10 yasinda ben aldirali 1 bucuk sene oldu digeri daha yeni 4 yasina giricek annem vardi ihtiyacim yoktu ama simdi doktora bile gitsem biri okula gidiyo kim birakicak digeri 1 kisi anca ona bakar birde bebek kim bakicak bana hak ver hicmi yardima ihtiyacim yok bunlari tek basima nasil yapabilirim benim derdim ona bakmasi degilki kizi tabiki bakicak ama benimkilerde onun cocugunun babamin evinden getirmedim tabiki kizginim bana yeri gelince bende bakarim destek olurum deseydi bile yeterdi seninkini umursamayip digerini yanina alip bakarsa siz olsaniz kizmazmisiniz o an icin dogru veya yanlis karardi ben simdi cokmu mutluyum ama sartlar bunu gerektirdi 3 cocuk bakmak kolaymi annen bakmiyorum dese kizar eder yine baktirirsin ama benim oyle bir luksumde yok annem turkiye disinda yasiyo tek basima ne yapabilirimBakabilirmiydin,bence bakardın,sana 2 3 gün yardımcı olabilecek bir komşun bari olsaydı gerisini hallederdin.Yardım bulamamaya gelince bil ki, çoğu insan senden farklı değil.Bugün hastanedeydim
Bir kayınvalide ikizlere hamile geliniyle gelmiş,kadın oturup,kalkamıyor ama kv ondan daha dertli.Sanki kanser hastası bakıyor,ne yapalım işte,başımıza gelecek varmış filan deyip duruyor.Hepsi öyle,kız gibi geline olmuyor.Ama diyorum ya bakardın yine de,benim 3cü bebeğim beklediğimden biraz erken geldi.Annemde 2 3 gün kaldıktan sonra evime gelip kendim baktım.Diğerleri de küçüktü.4ve 2,5 yaşlarındaydı.Aşılarına bile 5 kişi gidiyorduk.Çünki diğerlerini bırakacak kimsemiz yoktu.Eşime bıraksam onlara yemek yediremiyordu.
Ama bir arkadaş senin gibi bir olay yaşadı.
O ara ailevi ve maddi sorunları vardı ve tedavi görüyordu.O anda ona en iyi fikir gibi gelmiş.Uzun zaman sonra bu konudan söz açtığında,aslında benim 3 çocukla yaşadığım zorluğun daha fazlasını bu kararından dolayı yaşadığını gördüm.3 ay boyunca kanama oldu ve sebebi bulunamadı.En son doktor niçin böyle birşey tercih ettiğini sorup sebeplerini öğrendikten sonra,kanamalarının psikolojik olduğunu,kendini bu kadar suçlamamasını,bazen insanın kendini çıkmazda hissederek yanlış kararlar alabileceğini söylemiş.Halbuki bu kadar düşünmüyor gibiydi.Bu yüzden senin ne hissettiğini bilemem ve seni yargılayamam.
Ha yine de diyorum,bakabilirdin zor da olsa.En azından bundan sonra sağlam tedbirler al ki, aynı şeyi yaşama.