“Kaynana kanayan yara” derlerdi inanmazdım.

Sende kayınvalidene nispet yapar gibi evet bizde öyleyiz günde 10 defa konuşuruz annemle demeseydin..Kabul onun kızı gibi olamazsın elbette çünkü o kayınvaliden ama sonuçta o da bir anne.Denge önemli arkadaşlar ben kayınvalidem ve annem arasında ayrım yapmam tabiki sevgi olarak annem bambaşka eyvallah ama anneme ne alırsam kayınvalideme de aynısını alırım, anneme 1 gidersem kayınvalideme 2 giderim. Sen deplasmandasın canım unutma..

benim annem de bizi böyle alıstırdı
38 yasındayım hala annem de babam da arkamızda gölge gibiler
bizim için hep bir işin ucundan tutmak isterler

eşimin ailesi de tam tersi
ailesi gamsız bencilin önde gideni

eşime annesi perdeleri halıları yıkatmıs hep bekarken
biz farklı sehırlerdeyız
gecenlerde kv evine gittiğimizde kv perdelierini yıkadı eşim taksın dıye bana cok garıp geldı :)

benim annem elletmez , onun annesi ne koparsam kar derdinde

Boşver feeling sen kafana takma ama ınsanların yanında aa arayıp sormuyo gormedım bır haftadır falan dedıkten sonra sımdı sen gıdıp gelme yaparsan her yaptırmak ıstedıgını ınsanların yanında soyler ben sana dıyım ben yasamadım ama kendı kaynanamdan bılıyorum. Sen her zamankı halıne devam et mecbur alısacak el mahkum cunku elle tutulacak bı sorun yok senınle ne dıyecek feelıng bana bır haftadır gelmıyo dıye cıngar mı cıkaracak

Evet tamda anlattığınız gibi valla bizimkilerde. Ben başım ağrıdı desem annem taksiye atlar gelir ama kaynım kaza yaptı geçenlerde kayınvalidem eşimi aradı kardeşin kaza yapmış evdeysen beni alda hastaneye götür diye benim elim ayağım titredi duyunca. Belki öyle olmak daha iyidir bilemiyorum.

Bende öyle düşünüyorum istediğini yapsam dahi milletin yanında dert yakınınca değil ne zaman bu durumu kabullenirse canım isterse yaparım. Anlasın ki insanların yanında şikayet ederse daha da uzaklaşıcam. Valla kimseye yakın olmucaksın annem ablasıyla 20 senedir karşılıklı oturuyor o bile bıktı artık abladan bıkılır mı ama bıktı çekilmiyor bi zamandan sonra.

Bilmiyorum annemisiniz ama bir evladın annesiyle günde 10 kere telefonla görüşmesi nasıl yanlış anlaşılır ve alınılcak bi durum olarak görülür bilmiyorum. Onun evladıda arasın günde 100 kere anne bu sonuçta ya daha ötesi varmı? Kayınvalidem çalışıyor annem geldiğinde çağırma gibi bi söz konusu olmuyor evde olmadığı için ayrıca olsa dahi annem her geldiğinde çağırmak zorunda değilim ayrı otursaydık bilmicekti bile geldiğini öyle düşünsün. Yorumlarımın hepsini okumamış olmalısınız ki yazdığınız şey çok ön yargılı. Ben evlendim 5 ay orda yedik yemeği ve sürekli iniyordum aşağıya, misafiri geliyordu inip yardım ediyordum ama bana bi kez bile sağol kızım demedi bırak demeyi yüzüme gülmedi suratı hep asık. Ama bi komşu gelsin yüzünde güller açar ben bunu görünce neden gidiyim neden arıyım neden sorayım ki?

Kayınvalideniz nasıl peki? Size nasıl davranır bu çok önemli bir nokta aslında. İnsan davranışlarının karşılığını alamıyorsa eğer inan içinden gelmiyor gidip-gelmek, arayıp-sormak. İşte ben buna şaşırıyorum kayınvalideler niye gelinlerinin anneleriyle iyi olmasına katlanamıyor? Yanlış anlıyor bu durumu? Evlat ne şartlarla büyütülüyor sizde hamilesiniz kız erkek farketmez senin evladınla görüşmeni ilerde biri kıskanıcak olması ne kadar kötü bi düşünce öyle değilmi?

Tatlım tabiki kayınvaliden annen gibi olmaz. Tabiki çocuğunla görüşmenin konuşmanın birisi tarafından kıskanılması yanlış anlaşılması doğru değil.Tabiki kv sana olan tavrı da önemli ama bunların toplamı o kadının da bir anne olduğu gerçeğini maalesef değiştirmiyor.

Valla kimse kendı annesının yerıne baska bı kadını koymak ıcın anne demıyor. Esıne saygısından onuda anne GİBİ goruyor. Annemle ıstedıgım kadar konusurum her geldıgınde cagırmak zorunda degılım cunku benım annemle konusacak ozel bıseyım olamaz mı? Belkı bı derdımı anlatıcam belkı akıl alıcam belkı sadece kahve ıcıcem hersey olabılır cagrılması gereken zamanlarda tabıkı cagırılır ama kaynanalar ınsanı oylw bı duruma getırıyo kı bazen cagırılması gereken zamanlarda bıle ınsanın cagırası gelmıyo. Ama buyuk sevmezse kucuk saymazmıs buda boyle bılıne. Altlı ustlu oturmak demek sadece yatmak ıcın yukarıya cıkmak yada aaagıya ınmek demek degılkı oyleyse aynı evde yasayalım ayrı odamızda yatarız. Bütün gün misafiri gelsin lapır lapır koştur yok yemeklerı bırlıkte ye ne zorunlulugum var hıcbır zorunlulugum yok. Bir ev verip coxugunu evlendırmıs onların uzerındekı tum haklara sahıp degılsın sadece evlendırdın bunu kabul etmıyorlar sonra mılletın yanında gelınınden dert yanıyosun sonra bana gelmedı ınmedı cıkmadı. Neden cıksın kı

Bı derdın varsa cıkarsın evıne gel kızım bı kahve ıcelım dersın anlatırsın cozersın karsılıklı ama saygı vermeden alımmıyo malesef. Onlar ıstıyo kı hep kabilece yaşansın. Tayinden dolayı giden çiftler nw yapsın peki onlarda uzaktalar. Böyle düşünemiyolar. Ben kendımden ornek vereyım bı donem altlı ustlu oturduk bu kadın esımın annesı dıyerek artık burnumdan gelene kadarsabrettım yerı geldı patladım dayanamadım. Market sokagın sonunda gıderken bısey lazım mı dıye soruyodum yok alırım ben gıdıp ıhtıyac olursa dıyodu bana ben gıdıp alıaverısımı yapıyodum ertesı gun kapıda bıtıyodu dayımın gelınlerı gelecek elıf sende yumurtayla şeker varmı bende kalmamıs kek yapacam tamam verıyodum olmamıs kalmamıs olabılır yıyecegı mı kıskanacam ama bır ıkı elli altmıa derken bunu alıskanlıga doktugunu farkettım. Benım evım market degıl sokagıj sonu market dıye cıkıstım esıme. Cunku eger alacak durumu olmasa ben alayım hıc onemlı degıl maası var ve hep gıderken soruyorum allah askına ben bunda nasıl art nıyet aramayayım kızlar soruyorum sıze. Mısafırı gelecek yemekler sende pıssın mı ev kokmasın sımdı ne demek. Ya ben olmasaydım mecburen evınde pısırecektın yemegı ozaman mısafır cagırma. Sınek kucuk dıceksınız ama mıde bulandırıyo bı sure sonra bunlar kucuk seyler bırıkıyo ve dag gıbı bı seferde patlıyosun o yuzden yasamayan bılmez. Benım erkek kardesım yok gelın almayacagız ama annem ananeme her seferınde yengemlere laf soylemesın dıye ananemı uyarır annemın gelını olsa oda yapsa bende uyarırım oyuzden yasamadan konusmayın aynı sofraya oturmadan kımın ne oldugunu anlayamıyorsun maalesef. Kusura bakmayın uzun oldu bıraz

Ya ağzınıza sağlık ne güzel yazmışsınız. Ve eşim gülerek bi keresinde evin tapusunu ne zaman alcaz üstümüze dediğinde yok size ev falan bitimi bile vermicem size demişti. (Ha vermiceğinden değilde amaç benim korkup ev için poh pohlamam) valla bana ev vericek diye bana sahip olamaz ayrıca bana değil kendi evladına veriyor. Benim annemle kayınvalidem o kadar zıt ki annem çok güler yüzlü herkese acır ağlar çok alçak gönüllüdür, kayınvalidem kimseye acımaz yüzü hep asıktır ve burnu havadadır çünkü baya mal varlığı var. Ama bu beni ilgilendirmiyor ben maddi durumdan çok manevi duruma önem veririm çünkü.

Boşver canım taviz tavizi getiriyor sen kendı evıne ve esıne bak kımseyı takma. Hesap vermen gereken kocan var basında gerısı assın suratını otursun ben o yollardan yara bere içinde geçtim ama yılmadım şuan da kendı degerı ona göre o da farkında artık değil ev verse üstüme yapsa ada satın alsa benım en guzel zamanlarımı esımle kavgalı gecırttı o bılıyor bundan sonra hastalıkta saglıkla tek basına.

Kaç yıl oturdun Peki canım? Taşındığında oh be dünya varmış demişsindir :/

Kaç yıl oturdun Peki canım? Taşındığında oh be dünya varmış demişsindir :/
1.5 yıl canım ama 20yıl yaslandım. Tasındıktan sonra 2ay hıc gıtmedım evıne. Ama her gıdısımde o apartmana gırmek bıle bıtırıyodu benı daha yenı aşabildim allahım sana sükürler olsun dedım en azından kıra verıyorum kafam rahat evımın kadınıyım dıyorum. Valla para ıcın katlanılacak sey degıl

Canım ya nasıl sevindim senin adına taşınmana. Keşke bizim de öyle bi imkanımız olsa. Yada onlar yeni ev yaptırsalarda taşınsalar bilmiyorum artık allah hakkımızda hayırlısını versin en iyisi çok görüşmemek herkes evinde kapatıp kapısını otursun. Dün biz balkonda oturduk eşimle o kadar mutluyduk ki güldük eğlendik. Onlarda aşağıda bahçede oturuyolardı inmedik inseydik kesin eşimle bi tartışma yaşanırdı çünkü bana bişey diyo ben yanlış anlıyorum tersliyorum o ailesinin yanında terslendiği için daha da sinirleniyo falan evde başbaşa olmak en güzeli

Bence zaten uzakmışsın. Anladığım kadarıyla kayınvaliden kendi halinde bir insan ve her anne gibi ilgi beklemesi normal. Aşırıya kaçmadıkça görüşülebilir.
Bence sen baştan kafana koymuşsun mesafeli olmayı. Ah idrak edebilsek keşke, kendi annemizin ilgi beklediği kadar onların da ilgi beklediğini.. Bütün kaynanalar öcü değil, kaldı ki evine gelip seni rahatsız bile etmiyormuş.
Bu kadar istiyorsan mesafeli olmayı, hiç yakın oturmayacaktın. Sözlerine kırıldın ama sen de onu kırmışsın ki, içine batmış ve bunu dile getirmiş kadın. Bunu düşünerek biraz tolere edebilirdin durumları. Ama olur mu, sen daha da mesafeli olucam diyorsun. Emin ol yaparsın, bu olay yaşanmasa bile bir bahane bulur yine mesafeni artırırdın.
Üzüldüm o kadına.

Valla ohh be dedım acıkcası. Insallah hakkında en hayırlısı olsun canım bıde senınkının maddı durumuda ıyıymıs boyle bı ımkanınız var bız cok zorluk cekerek cıktık ama bı sure sonra hersey duzene gırdı. Ev varken kıraya cıkıp borc odemek mı dersen kesınlıkle borc odemek derım

Bencede öyle ama bizim bi şimdi ki oturduğumuz ev var onuda satma gibi bi imkan yok yani asla sattırmaz eşimin ailesi çünkü aile apartmanı burası bunun için yaptırmışlar. Anca gidersek kiraya gideriz onuda eşim ev varken kiramı ödicez diyor kabul etmiyor tek çarem iş bulup kafamı dinlemek.

Kesinlikle anne-kayınvalide gibi bir klasik karşıt yok kafamda. Sadece evlendiğimden beri yaptığım bütün pozitif davranışların karşılışını bir gülümseme olarak almadım. Yorumlarda yazmıştım ama yorumların hepsini okusaydınız bu yorumu yapmazdınız elbette. Bir kere kayınvalidem beni çağırdı misafirleri gelicekmiş indim poğaça, pasta, kurabiye yaptım kv’min yiğenide geldi o sadece kurabiyeye şekil verdi işimiz bitince yiğenine sağol eline sağlık yoruldun dedi bana ağzını bile açmadı bu zoruma gidiyor anlayabiliyormusunuz? Ama annem eşime demişti ki geçenlerde şu ağacımızın dallarını kesermisin oğlum demişti eşim tamam deyip keserken eşime dedim ki işin bitince annem sana neler dicek iyi dinle dedim eşimin işi bitti annem dedi ki allah razı olsun oğlum ne muradın varsa versin ne zamandır kesemiyodum ne kadar teşekkür etsem azdır sana vs. Uzattıkça uzattı annem bu kadar şeyler söylerken benim istediğim tek şey sağol kelimesiydi. Ben bunu tam tersinden görsem derim ki annemden görmediğim ilgiyi saygıyı kayınvalidemden gördüm. Eşim aynı böyle söyledi annem daha bana hiç sağol dememiştir annen ne kadar sevindi bi ağacı budadım diye dedi. Arada ki fark anlaşılıyor yani bu kayınvalide diye değil. Ha birde baştan mesafeli olmayı kafama koysaydım eğer 5 ay adet diye orda yemek yemezdim, sadece evime yatmaya çıkmazdım değil mi? Bunları yaptım ve karşılığında hiç bişey göremedim güler yüzdü tek beklediğim ama yok anca komşu gelince gülerdi bizim yanımızda suratı beş karış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…