Kaynana ,görümce..

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.200
14.624
498
kızlar eşimin ailesi yüzünden eşimle sürekli tartışıyoruz,lütfen bana bir akıl verin kim haklı kim haksız ve ben ne yapmalıyım;

fazla karıştırmadan anlatmaya çalışıcam,aklınıza takılan birşey olursa sorun lütfen,eşimin annesi ve babası ayrı ve kaynanamın ilk evliliğinden yurtdışında 3 oğlu var,eşimin babasındanda görümcem ve eşim var.neyse yurtdışındaki abiler kaynanama zamanında maddi çok destek çıkmışlar ve kaynanam eşime ve görümceme ev almış,görümcem evli kendi evinde oturuyor,bizde evlendikten sonra iş sebebiyle eşimin evinde değil ilçede kiraya çıktık,2 sene sonra para biriktitip ev aldık ama içini yaptırmak için para eksikti ve eşim annesinden iki aylık borç istedi,5 dk sonra görümcem tel açtı,annem abime ev alıcak veremez dedi(biz parayı kaynanamdan istedik görümcem niye arıyorki,hem kaynanam kızına demekki ağladıki görümcem ağlıyor)neyse abimden aldık hallettik,ödedik.kayınvalidem tabi 6 ay sonra evi aldı,eşime aldığı evide kiraya vermiş,yeni evine taşınmış biz 2 hafta sonra öğreniyoruz,şaşırdık kaldık,eşim bişey demedi.kaynanam dediki biraz kredi çektim 3 sene sonra bitince ev sizin dedi,bu arada görümcem kendi evinde oturuyor krediyede yardım etmiyor,kirada vermiyor,bunada tamam.geçen aylarda kendisi başka semtten ev aldı ve kendi evini kiraya verdi,şimdi bu durumda görümcemle eşim aynı durumda olmuyormu arkadaşlar,kaynanam ikisinede ev alıyor ama bize aldığı evi kafalarına göre kiraya veriyorlar,görümcemde kendi evinin kirasını alıyor,hadi bunada tamam.derken şöyle borcum var böyle borcum var derken evi almasının üstüne 2 ay sonra 75.000 tl'lik araba almışlar ama hiç aldık falanda demiyor,saklıyor,sanki kıskancaz ama benim kafamı karıştıran nasıl aldı,görümcem ev hanımı,eşide öyle süper paralar almıyor,dedimki eşime annen yardım ediyor,eşimde yok nesi varki dedi,falan filan deken görümcem ağzından kaçırdı kaynanamın bir arsası vardı satmış,kızına borç vermiş güya,şimdi arkadaşlar ;
1.biz evlendik kiraya çıktık,görümcem kendi evinde oturdu,kaynanam eşime aldığı evde,,,olabilir,o aldı nihayetinde.
2.kaynanam borç para vermek istemedi ama kızına arsanın parasını borç verdi,hemde bizim istediğimizin 3 katından fazla.
3.madem kaynanamın arsa parası vardı niye kredi çekiyorki anlamadım
4.eşime aldığı ev,nezeketen bile olsa sorulmadan kiraya veriliyor,kredi bu paraya eklenerek ödeniyor ama görümcem kendi evinin kirasını kendisi alıyor ve üstüne kaynanam ona yardım ediyor ve bizede yalan söylüyor,ben bişey vermedim falan diye.
5.bu arada eşimin evindeki kiracılar kim bilin bakalım,görümcemin kayınvalidesi gil,oranın kirasınıda görümcem alıyor olabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum

bunları gördükçe sinirleniyorum kızlar,aslında sonuç olarak o evleri kaynanam kendisi almış,bizim cebimizden para çıkmadı(evin içini eşim yaptırdı,hadi onu saymıyorum)ama kaynanamın bu kadar haksızlık yapması,evlat ayrımı yapması çok zoruma gidiyor,eşimde hiçbirşey demiyor,parası bendenmi çıktı,ablamı daha çok seviyor ben ne yapayım diyor,haklı ama benim elimde değil sinirleniyorum,yüzünü görmek istemiyorum,bunun haricinde düğün günü baba evinden çıkıp kuaföre götürüleceğimde,oğlumu işi var sen otobüse atla kendin git demesi,düğünde takıdan sonra odaya arkadaşını yollayıp altınları istemesi(balayı dönüşü geri verdi ama ne diye aldı hala anlamış değilim)evlendiğim ilk seneler onlara ziyafet sofraları hazırlarken biz onlara gidince önümüze makarna getirilmesi yada bizim geleceğimiz belli olmasına rağmen bizi beklemeyip yemeği yemeleri sonrada size ayırdık demeleri gibi hareketler saymadıklarım.ha birde kaynanamım benim bazı hareketlerime takılıp sonra bunu kızına söylemesi,kızınında eşimi arayıp eşime bir ton laf sayması çıldırtıyor beni,eşime en son dedim madem öyle haksızlık olmasın annen bize evi versin kiradan alacağı paranın yarısını biz yarısınıda ablan versin dedim,eşim kaynanama dedi,kaynanam ağladı sızladı falan çok üzüldüm,geçendede görümcem eşimi aramış annem kredi ödüyor onunla diye,ben senin böyle diyeceğini bilseydim araba almazdım diye,şaşırdım kaldım,biraz tartıştılar,tabii görümcem bana laf falan soktu duydum.

işte böyle kızlar,aslında evi sonuç olarak biz alamadık,benim ailemdebana sonuç olarak bişey vermedi ama ortada düpedüz hakzılık var,ayrım var,ben buna çok içerliyorum ve bu yüzden eşimle çok tartışıyoruz,bu konu olmasa bile onların yaptığı bazı hatalar benim canımı acıtıyor ve hep bu nedenle kavga ediyoruz,ailesindende çekiniyor,onlarada bişey diyemiyor,mesele geçen sene bayramın ilk günü işimiz turizm üzerine olduğu için kaynanama dediiki 2.gün yanına gelicez,yada sen gel istersen anne dedi eşim.görümcem akşam mesaj çekmiş,tesadüf bu ya eşim oku kimden gelmiş diye,şöyle yazıyor,yeter artık karının g.tüne girdiğin,istersen annem gelsin senin elini öpsün diye,çok üzüldüm çok içerledim,tabii eşim kaynanamı aradı söyledi,görümcemde daha sonra eşimi aramışözürdilemiş ama bu kadar basitmi,iyi lafı soksun,morali bozsun,sonra da özür,ben yapsam olay olur ama,eşimede sinir oluyorum,tamam kavga etsin demiyorum ama bu böylede devam etmez kızlar,ne olur bir akıl verin,eşime dediler gibi aşığım ama en büyük kavgalarımız eşimin ailesi yüzünden çıkıyor,bense onlardan artık nefret ediyorum ve yüzlerini bile görmek istemiyorum,kaynanam evime gelsin istemiyorum,konuşmak istemiyorum,offfff.....çokmu yanlışım kızlar ya?

ha bu arada zaten ev alınacaksa yada bişey yapılacaksa önce yurtdışındaki çocuklarına yapmalıydı,o ayrı bir konu,zaten büyük oğlu kızıyla konuşmuyor(yine kızına yaptığı ayrımdan dolayı tartışmışlar),ortancanın eşiyle küsler,küçüğünde zaten hanımı yok,bunlarsa ayrı konu...

Son düzenleme:
prensescim mrb...
durumun çok can sıkıcıçok üzüldüm....
eşinle ne konuda tartışıyosunuz orayı pek anlamadım...sürekli onlarımı savunuyo?eğer eşin boşvermişse sende boşver er geç hak yerini bulur...görüşmen konuşunda eşin sana baskı yapmıyosa bırak ne halleri varsa görsünler...
Allah yardımcın olsun...

merak ettım ne ıs yapıyosunuz y aBoyle oyuncak alır gıbı ev alıyo kaynana

görümcenize ve size üvey abilerinizin annelerine (kayınvalidenize)yaptığı yardımlarla mı ev alındı?orayı tam anlayamadım.eğer öyleyse öncelikle onları tebrik ediyorum.ben olsam böyle bişeye razı olmazdım.
evlat ayırma olayları her ailede oluyo galiba. benim eşimin ailesi de kızları geleceği zaman yok kızım şunu sever torunum şunu sever onları alıyım der.ben o kadar diyorum kızım şunu çok seviyo bi kere de onun sevdiğini al. geliniz ya biz.gıcıklıkları bize heralde.oğulları da bizden taraf olursa iyice geriliyorlar.bir de destekçisi görümce varsa tamam işte.

eşimle eşimin ailesi yüzünden tartışıyoruz canım,anlattığım konular işte,annesinin yaptığı haksızlar,evlat ayrımı,bana değer vermemesi,ablasının patavatsız konuşmaları mesajları,eşim ailemle illa görüş diye baskı yapmıyor canım ama sonuç olarak mecburuz görüşmeye...

merak ettım ne ıs yapıyosunuz y aBoyle oyuncak alır gıbı ev alıyo kaynana

canım biz eşimle hediyelik eşya yapıyoruz turizm üzerine sidede,biz kendi evimizi kendimiz aldık,kaynanamsa eşimle kızına yurdışındaki oğlanlarının gönderdiği paraları biriktirmiş zamanında almış,bu en son aldığı geçen seneki evi neyle aldı bende bilmiyorum,işte yarısını kredi çektim diyor,zaten toplamda 75 bin tl ye alındı ev,sorun o değil,kaynanamın yaptığı hakızlık ve görümcemin evin babası gibi davranması,eşimin susması.

işte canım bende aynı şeyi diyorum,evet üvey abilerinin paralarıyla alındı,zaten birisine av alınacaksa zaten önce onlara alınmalıydı,eşimle görümceme değil,bu zaten ayrı tartışılır bir durum,görümcem bir tarafa,4 oğlu bir tarafa...

kaynanam çok güzel su böreği yapar,1 kere özel istedim anne yaparmısın diye,geçen sene kurban bayramına gideceğimiz belli,biz gelmeden önceki gün yapmış,kızı arkadaşları yemiş,dünden kalan 2 dilim böreği eşimle bana koydu,oysa ben onlar gelince neler neler yapıyordum(...dum artık yapmıyorum)biz zaten çok sık gitmeyiz ama insan oğlumla gelinim geliyor diye yinede bişey yapar,her seferinde makarna nereye kadar,sorun aslında maddiyat değil,değer verilme meselesi,ama yurtdışından oğlanları gelse kral sofrası hazırlanıyor.

Son düzenleme:
seni kendime benzettim biraz.bende nişanımda kuaföre yalnız gitmiştim.ne nişanlım ne de ailesinden biri gelmemişti beni kuaföre götürmeye. bu dönemlerde yaşanan olayları unutamıyoruz biz ve arasıra gündeme getiriyoruz galiba.bu yüzden eşlerimizle tartışıyoruz.onlarda napsınlar sonuçta aileleri haksız da olsalar yapabilecekleri bişey yok.tartışsak ta bişey değişmeyeceğine göre eşlerimizin kıymetini bilelim onları üzmeyelim.evde huzur olmazsa malda hiçbirşeye yaramaz.eşinizi seviyorsanız mutluysanız boşverin.kayınvalideniz bütün malları kızına versin isterse.insanın tabii ki morali bozulur sizi anlıyorum.kızdığınız zaman buraya yazın içinizde kalmasın.en azından rahatlarsınız eşinize bişey demezsiniz.

enteresan bı kadınmıs dogrusu...Su ac gozlu kardes modellerı heryerde var,Bız de tum mal varlıgımızı babannemın ogluna (amca sıfatı onda 2 beden buyuk duruyo)verdık sımdı durumumuz gaayet ıyı ama kendısı hala ıster elımızdekılerı..Ama ah tutar kendılerı hastanelerden amelıyat masalarından kalkamaz bı turlu sımdı de karısı terk ettı bı huzurlu gunlerı yok onun ıcın sen takma kımsenın ahı kımsede kalmaz

evet canım aynen öyle yapılanları unutamıyorum,bu yüzdende eşime dırdır ediyorum,sonrada tartışıyoruz,eşim bana hak veriyor ama bişeyde yapmıyor,aslında ne yapsın,tartışsında demiyorum ama annesinin yaptığı haksızlıkları yüzüne kibarca söylesin istiyorum,ablasının artık babalık rolünü bırkması ve densizce konuşmaları bırakması lazım,eşim hiçbirşey yapmıyor...biz birbirimize aşığız ama işte bu olaylar bizi yıpratıyor,daha doğrusu beni.kaynanam kızını ayırcam diye çok yalan söylüyor,beni aptal yerine koyuyor,birde bana hiç değer vermiyorlar,sorun burda işte.

inan bende aynı şeyleri yaşadım yaşıyorumda.bende ilk zamanlar eşimle çok tartıştım.ben annene babana bağır kız demiyorum güzellikle söyle ama yanlışlarını söyle derdim.hiçbirşey söylemezdi.herkesin yapısı farklı değiştiremiyoruz eşlerimizi.benim görümcelerim hala bana sen bizim kardeşimize layık değilsin.seni kimse sevmiyo istemiyo diye türlü türlü şeyler söylüyorlar. ağzını açıp tek kelime etmiyo eşim.eşin söylemiyosa sen söyle.görümcenle mümkünse fazla görüşme.umursamadığını belli et ona.değer verilmemek kötü ama boşver.eşlerimiz değer versin bize o yeter.

cnm bnm bende haksızlığa hiç tahammül edemeyenlerdenim,bir anne nasıl çocuklarını ayırırki anlamam,walla benim annem kurbanda bile bende kurban kesmeme rağmen bana et ayırmış,diyorumki anne bende kestim var etim senin gelenin gidenin çok verme bana,,,dediki burası senin baba evin 3 kardeşsiniz 3nüze paylaştırdım.... böyle olmalı walla ne bileyim ....

Kayınvalidenizle ilişkiniz konusunda haklı olduğunuz yerler olabilir.
(takıları istemesi,size özensiz davranması vs vs...)
Görümceye ise üslubundan dolayı yorum yapmak içimden gelmedi.
Bir tek konu hakkında abarttığınızı düşünüyorum;
ortada bir gayrimenkul bolluğu var,maşallah Allah daha çok versin tabi.
Ama bu evlerin,75.000 lik arabaların kaynağı oğullar dururken,
siz neden bu kadar takıldınız ki?
Hikayede olmak istemediğim tek karekter o 3 oğul oldu...
İlk eşten olan 3 çocuk çalışıp göndersin,
ikinci eşten olan iki çocuğa ev alınsın,75000 lik arabalar,ekstra evler vs...
ortada hiç adil bir durum yok...
Öyle ya da böyle kayınvalideniz para akışını eşinize ve kızına yatırım yaparak değerlendirmiş.
Neticede oturmasanızda orda bir ev var uzakta ve o ev sizin eviniz!
Üstelik bu süre zarfında kendinizede bir ev almışsınız.
Yaşadığımız ülke şartlarında 2 evi olan mağdur sayılmıyor biliyorsunuz.
Fakat siz eşinizin ve 3 oğulun çıkarmadığı gürültüyü çıkarıyorsunuz gibi...
Şahsen böyle bir durumda hiç umursamazdım.Kendi çabamla evimi aldıktan sonra,
üstüne çaba harcamadan ekstradan bir evim olduktan sonra gerisine hiç takılmazdım.
Kayınvalideniz''bu evler 3 oğlumun paralarıyla alındı,onların adına aldım''diyerek size vermese,
Ne diyebilirdiniz ki?Hem zaten maddiyat haricindeki durumlarda da kayınvalidenizle
ilişkileriniz güllük gülistanlık değilmiş.
Şahsen bu kadar rahatsızlık duyduğum insanların ne parasını ne pulunu istemezdim.
Kaldı ki eşinizle bu konu üzerine tartışıyorsunuz.
Yapmayın Allah aşkına,eşiniz size dönse''benim annem iyi kötü bir ev verdi bana,senin ailen ne yaptı?
git ailenle konuş bize bir yatırım yapsınlar,hakkını ara''dese ne tepki verirdiniz?
Yanlışmıyım demişsiniz ya,bence yanlışsınız.
Belki bana kızacaksınız düşündüğümden farklı sizi onaylayan bir yorum yapmadığım için,
ama inanın şu tutumunuz evliliğinizi ve hali hazırda bozuk olan ilişkilerinizi çıkmaza sokmaktan öteye geçmez.Bence durumunuza şükredip,eşinizi hakkı olmayan şeyler için yüreklendirmeyin.
Ortada bir varlık varsa bu o varlığın kaynağı,emeğiyle para kazanıp anneleri daha rahat yaşasın diye gönderen 3 evladındır.
Bence bu konuyla ilgili eşinizle yaptığınız tartışmalara son verin.
Gereksiz yere huzurunuzu kaçırmayın.

Son düzenleme:

cümlesi cümlesine katılıyorum.

Valla ben daha çok size değil de eşinin yurtdışındaki kardeşlerine ve eşlerine üzüldüm.
Belli ki kayınvaliden çocukları arasında ayrım yapmayı alışkanlık haline getirmiş.
Bence kendini çok fazla üzme. En azından kadın sizin kazandığınız parayı yedirmiyor kızına diğerlerine yaptığı gibi.
Düşünsene senin bizim evimiz diye bahsettiğin evde de kimbilir belki yurtdışındaki abilerin ve eşlerinin emeği ve hakkı vardır!
Senin bu işte suçun yok tabi. En büyük suçlu kayınvaliden, daha sonra görümcen ve kızma ama eşin.

Bence de bırak kim kime ne veriyorsa versin.Belli ki hakkaniyetli bir paylaşım yok ortada.
Eşin ses çıkarmıyorsa sen hiç çıkarma.Boş yere eşini huzursuz edip aranızı bozmuş olursun.
Kayınvalden ve görümcenden uzak durmanda fayda var.Zaten ayrı şehirdesiniz anladığım kadarıyla.Ne güzel işte.
Sen duymamış,bilmemiş ol,mal mülk davasına karışma.Ailesiyle ilişkilerini de bayramlar ve özel günlerle sınırlı tut.

bilmiyorum yanlışmı anladınız eşime araba falan alınmadı,sadece ev alındı,ev ve araba görümceme alındı,para ona yardım edildi tabii buda birşey farkeden bişey yok,o 3 oğluna yapılması gerektiği konusundada haklısınız,bende aynı fikirdeyin,onlar sesini çıkarmıyorsa,bu haksızlıklara göz yumuyorlarsa o onların sorunu,ben haksızlığa gelemiyorum.ayrıca onların eşleride zaten bu haksızlıktan dolayı eşimin ailesiyle konuşmuyor.ama yanlış anlaşılacağımı biliyordum,sanırım kendimi ifade edememişim,burada dert ettiğim aslında maddiyat değil,maneviyat,yapılan evlat ayırımı,bu yapılan ayrı maddiyatla yapıldığı için konu maddiyat oldu,yoksa ev para pul umurumda değil,konuyu tam okuduysanız onlardan para pul istemedim,neden almadı desem haklısınız ama ben öyle yazmadım,tekrarlıyorum evlad ayrımı yapmasına sinerleniyorum.kaldıki zaten biz eşimle kendi evimizi kendi kazancımızla aldık,sorarım size aileniz size bişey vermeyip kardeşinize verse,onun eşi geldiğinde çeşit çeşit yemekler yapsa,siz gittiğinizde sizi adam yerine koymasa,annenizden borç para isteyip,kardeşiniz size telefon açıp annem veremez diye bahaneler sıralasa birkaç sene sonrada kardeşinize sizin istediğiniz miktarın 3 katını gizlice borç verse ne hissederdiniz,elinizi vicdanınıza koyun ve şimdi söyleyin,işte benim isyanım bu ve daha fazlası.hatta diyorum eşime,keşke annen kimseye hiçbirşey almasaydı,canımı sıkan bize değer vermemesi,bilmem anlatabildimmi arkadaşım.

Son düzenleme:

canım zaten benim sıkıntım bu,lütfen yazdıklarımı dikkatle okuyun,zaten en büyük haksızlık o 3 oğluna yapılıyor ama onlar tepki vermiyorsa benim suçum ne,ayrıca eşime sadece ev alındı ama zaten 1 gün bile oturmadım,1 kuruşunu yemedim,istememde çok lazım da değil.ama sorun yapılan haaakkkkksssııııızzzlllııııııkkkkkkkkk...........................ve zaten yazımda tek sorun olarak ev yazmadım,başka şeylerde yazdım,ha bu arada kurbanlarda kestiğim kurbanın bir arka butunu kaynanama götürürdüm ve kaynanamda görümceme verdi 3 senedir.benim sıkıntım evlat ayrımı,offf anlamıyorsunuz,bunun maddiyatla alakası yok.

evlat ayırımı yaptığı için kayınvalidene kızmakta haklısın
bende olsam kırılırdım canım sıkılırdı ama asla bunu evliliğimde huzursuzluk sebebi etmezdim canım
boşversene zaten işiniz gücünüz eviniz varmış kimseye muhtaç değlsin hiç takma bile bunu kafana
kaynanan ve görümcene de sana değer verdikleri kadar değer ver az ve öz görüş
sürekli eşine annen ayırım yapıyor diye dırdır edip huzurunu kaçırma derim ben

Yavaş yavaş okurken sonlarda aklım karıştı konunuz karışık yanlış yorumda bulunmak istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…