• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana - Gerilim İmdb. 9.7

Canm benim adını görünce panikledim :KK17:
Canm sen iyisindir inşiallah. Adaşıma söyle kv desine karşı dikkat etsin artık kadın ikinizinde gözü önünde almış çevirmiş lafı. Tabiki konuşacak eşinin annesi tabi ama seviyeli bir şekilde artık üzüldüğünü kırıldığını anlasın. Hemde eşinin gözünde olayı uzatan biri olarak haklı konumdan haksız konuma düşmesin zamanla. Ama sakinleştiğinde eşinle oturup güzelce konuşsun annesinin onu çok kırdığını sırf onun hatırı olduğu için olayı çok fazla uzatmayacagini falan söylesin.
Canm kendine dikkat et seni çok öpüyorum. Arkadasinda kendi evinde geçireceği güzel günleri bebeğini düşünüp rahatlasın artik:KK24:
Allah hayirlisiyla sağ salim sağlıklı sıhhatli yavrusunu kucağına almayi nasip etsin insiallah:KK60: ayrıca sende de böyle haberler bekliyom canm hayirlisiyla teyze oluyon :KK9::KK53::KK53:falan gibi

uzak dursun yoksa daha çok çeker bu kız. yazık gerçekten hamileymiş bir de. sizin gibi bir arkadaşı olduğu için çok şanslıymış.
Bencede dikkat etsinler kv aralarını bozmasın bu saaten sonra sanki kv saldırıya geçermiş gibi size karşı:KK17:

Eşinin annesidir tamamen küsmek olmaz, illa ki bir araya gelecekler
Ancak asla kayınvalidesi ile birebir konuşmasın, yalnız kalmasın, yanında mutlaka birileri olsun
Çünkü kadın yalan söylüyor, kızın söylediği lafların içinde size hizmet edemem gibi bir şey yok ama oğluna aktarırken bu cümle sarf ediliyor, bu dolduruş falan değil, düpedüz yalan, iftira, böyle insandan her şey beklenir

Mesafeli olacak. Eşine boş yere bıdı bıdı yapmayacak ki adam sinirlenip karısına cephe almasın. Sonuçta adamın annesi. Adam annesini idare etmeye çalışmış işte. Karı koca arasında sorun olmadıktan sonra kv konuşsun dursun"

bu erkeklerde ailelerine karşı hep bir bakarız lafı var bir türlü net bir şekilde düşündüklerini söyleyemiyorlar.

En nefret ettiğim laf gerçekten. Benimki de annesinin saçma sapan bütün isteklerine hayır demeye dili varmadığı için "bakarız" der. Bir süre sonra tekrar konusu açılınca olmayacağını söyler. Bu yüzden de kayınvalide beni sorumlu tutar. Hani sanki oğlu evet demiş de sonra ben onun fikrini değiştirmişim gibi.

Teşekkr ederiz arkadaşlar şimdi çıkıyoruz ev bakmaya devam edeceğiz.Tekrar gidecek ama tavırlı bir şekilde olacak.Yorum ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

Hangi şehir bilmiyorum ama evi mümkünse kayınvalidenin evinden biraz uzakta seçmeye çalışın. Öyle "hadi gidelim" deyince gidilebilecek bir yakınlık olmasın.

okurken gidip o kadının saçlarını yolmak istedim siz nasıl sakin kaldınız. adam allahtan karısını dinleyen bir adammış. hemen ev bulun yardım edin dayayın döşeyin evi kaynanayla çok görüşmesin

Size bir insan nasıl delirtilir hemen anlatıyorum..

Üniversiteden arkadaşım eşinin işi sebebi ile 2 hafta kadar önce bulunduğum memlekete geldiler.Burada kayınvalideleri eltileri falanda yaşıyor eşinin memleketi diyebilirim yani yıllar önce yerleşmişler.Arkadaşım tüm eşyalarını ev bulana kadar kayınvalidesinin alt katına boş dükkana yerleştirdiler. Biz de dün konuştuk çevreyi bilmediği için birlikte ev bakarız diye düşündük.Eşide izin alamıyormuş o da eltisi ile felan gitmek istemiyordu.
Saat yanılmıyorsam yeni 10 olmuştu erken başlayalım dedik hem kayınvalidesin de kahvaltı yapmış olduk..

Bende arkadasıma Sedef sen hazırlan ben masayı toplarım dedim geç kalmayalım dedim.O arada kayınvalidesi nereye gidiyorsunuz diye sordu bende ev bakmaya gidiyoruz x teyze dedim.

Aman Allah'ım kadın bir sinirlendi ben hayatımda böyle bir tepkiyi kimseden görmedim.

Yok ben hakanı arayacağım biz ona alt katı ( boş dükkan ) tadilat yapıp oraya geçireceğiz dedik..O da tamam dedi şimdi karısının lafına gidiyor..

O arada sese sedef geldi..

Kıza bakarak evimi beğenmedin o zaman gel birlikte oturalım bu evde ( 18 ,19 yaşlarında görümce , kayınvalide , K.Peder ) dedi.

Arkadaşımda ben iç içe oturamam anne benim de özelim var arkadaşlarım var bende kendi evimde misafir ağırlamak istiyorum.Bende rahat edemem siz de edemezsiniz hem hamileyim ileride babamdan utanır uzanamam bile dedi.

Kadın hemen koştu telefon açtı oğluna laf şu.

-Bak hakan karın olacak bize hizmet etmek istemiyormuş.Bizim yanımızda rahat rahat oturamazmış.Babandan rahatsızmış..

Ben şok tabi.Baktım arkadaşım ağlıyor kadın habire laf sayıyor aldım çantasını bize getirdim.Dedim sakinleş hani yol boyunca ağladı yazık daha yeni hamile kız.Neyse eve geldik oturduk biraz rahatlamasını istedim eşini ara dedim telefonu evde unutmuş numarasını sinirden zor hatırladı..

Ve aradı eşini..Kızın anlatmasına fırsat bile vermeden hemen geliyorum dedi.Ben tarif ettim yolu neyse kısa kesiyim geldi. Yalnız bıraktım oda da konuştular.Sonra eşi odadan çıkıp eşi için bir kaç gün izin istedi burda kalması adına.Bende tabi ki dedim.

Sonra arkadaşımın yanına gittim eşi özür dilemiş haber vermediği için annesi sürekli dile getiriyormuş o da bakarız diyormuş falan.Sözüm ona şu anda canım arkadaşımla birlikte ev bakıyoruz öğle yemeğine geldik eşimin iş yerine o da yanımda dinleniyoruz ve sizinle paylaşalım istedik.. O hala sinirli ve nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor bilmiyor.Bende bir fikir veremiyorum.Kayınvalidesine karşı nasıl bir tutum sarfetmeli..Siz olsaydınız ne yapardınız.

henüz konuyu ve mesajları okumadım ama hemen belirtmek istedim
başlığa bayıldımmmm
Kaynana - Gerilim imdb 9.7
çok ama çok ama çok yaratıcı, süper :KK9::KK70:

Konuyu okurken eşi de annesinden yana oldu zannettim korktum valla.
Arkadaş bir an önce ev bulup eşyasini alsın ordan.kadinlada arasina mesafe koysun çok tehlikeli bi tip sanki

Dukkandan ev olur mu hiç yaa suriyeli mi bu kız, nefret ediyorum böyle insanlardan elin kızına eziyet etmek için dogmuslar sanki, kendi kızları olsa böyle yapmaz ama

Size bir insan nasıl delirtilir hemen anlatıyorum..

Üniversiteden arkadaşım eşinin işi sebebi ile 2 hafta kadar önce bulunduğum memlekete geldiler.Burada kayınvalideleri eltileri falanda yaşıyor eşinin memleketi diyebilirim yani yıllar önce yerleşmişler.Arkadaşım tüm eşyalarını ev bulana kadar kayınvalidesinin alt katına boş dükkana yerleştirdiler. Biz de dün konuştuk çevreyi bilmediği için birlikte ev bakarız diye düşündük.Eşide izin alamıyormuş o da eltisi ile felan gitmek istemiyordu.
Saat yanılmıyorsam yeni 10 olmuştu erken başlayalım dedik hem kayınvalidesin de kahvaltı yapmış olduk..

Bende arkadasıma Sedef sen hazırlan ben masayı toplarım dedim geç kalmayalım dedim.O arada kayınvalidesi nereye gidiyorsunuz diye sordu bende ev bakmaya gidiyoruz x teyze dedim.

Aman Allah'ım kadın bir sinirlendi ben hayatımda böyle bir tepkiyi kimseden görmedim.

Yok ben hakanı arayacağım biz ona alt katı ( boş dükkan ) tadilat yapıp oraya geçireceğiz dedik..O da tamam dedi şimdi karısının lafına gidiyor..

O arada sese sedef geldi..

Kıza bakarak evimi beğenmedin o zaman gel birlikte oturalım bu evde ( 18 ,19 yaşlarında görümce , kayınvalide , K.Peder ) dedi.

Arkadaşımda ben iç içe oturamam anne benim de özelim var arkadaşlarım var bende kendi evimde misafir ağırlamak istiyorum.Bende rahat edemem siz de edemezsiniz hem hamileyim ileride babamdan utanır uzanamam bile dedi.

Kadın hemen koştu telefon açtı oğluna laf şu.

-Bak hakan karın olacak bize hizmet etmek istemiyormuş.Bizim yanımızda rahat rahat oturamazmış.Babandan rahatsızmış..

Ben şok tabi.Baktım arkadaşım ağlıyor kadın habire laf sayıyor aldım çantasını bize getirdim.Dedim sakinleş hani yol boyunca ağladı yazık daha yeni hamile kız.Neyse eve geldik oturduk biraz rahatlamasını istedim eşini ara dedim telefonu evde unutmuş numarasını sinirden zor hatırladı..

Ve aradı eşini..Kızın anlatmasına fırsat bile vermeden hemen geliyorum dedi.Ben tarif ettim yolu neyse kısa kesiyim geldi. Yalnız bıraktım oda da konuştular.Sonra eşi odadan çıkıp eşi için bir kaç gün izin istedi burda kalması adına.Bende tabi ki dedim.

Sonra arkadaşımın yanına gittim eşi özür dilemiş haber vermediği için annesi sürekli dile getiriyormuş o da bakarız diyormuş falan.Sözüm ona şu anda canım arkadaşımla birlikte ev bakıyoruz öğle yemeğine geldik eşimin iş yerine o da yanımda dinleniyoruz ve sizinle paylaşalım istedik.. O hala sinirli ve nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor bilmiyor.Bende bir fikir veremiyorum.Kayınvalidesine karşı nasıl bir tutum sarfetmeli..Siz olsaydınız ne yapardınız.

Eşinin annesidir tamamen küsmek olmaz, illa ki bir araya gelecekler
Ancak asla kayınvalidesi ile birebir konuşmasın, yalnız kalmasın, yanında mutlaka birileri olsun
Çünkü kadın yalan söylüyor, kızın söylediği lafların içinde size hizmet edemem gibi bir şey yok ama oğluna aktarırken bu cümle sarf ediliyor, bu dolduruş falan değil, düpedüz yalan, iftira, böyle insandan her şey beklenir

ben de ATTRAENTE ATTRAENTE 'ye birebir katılıyorum. yalnız kalmasın, kimse hakkında konuşmasın.

bunlara ek olarak bence arkadaşın eşinin ailesine nasıl davranacağı kararını yalnız vermesin çünkü eşi kendisine tam destek vermiş. bence bu kararı eşi ile birlikte alsın, eşi zaten kendisini anlıyor ve destek oluyorken eşinin istemediği birşey yapmış olmasın. (bu demek değildir ki eşinin söylediklerini yapsın, birlikte konuşup karar versinler demek istiyorum)

evi de mümkünse taşıtla gidilip gelinebilecek mesafede seçsin (öyle 5 dk yol değil tabi), hele ki yürüyüş mesafesinde kesinlikle seçmesin.

bir de şunu vurgulamadan geçemeyeceğim, sizi bu iş size düşmezdi gibi eleştirenler olmuş.
kayınvalide veya görümce ile aram çok çok çok iyi de olsa, ablam, abim, kardeşlerim de olsa, ev seçmeye yakın arkadaşımla gidebilirim. bunun nasıl bir mahsuru var hiç mi hiç anlayamadım :)))

Esi 2 gunde evi bulsun ve apar topar da olsa eve girsinler. Gitmesin kv ye de evi en azindan tutmadan. Sonra bir daha cikamaz falan . Ayrica dediklerini baska baska anlatiyor garip kadin. Uzak ve mesafeli olmakta fayda var. esi yanindaymis ya hersey hallollur hamile hamile uzulmesine gerek yok

evi bi an önce bulup yerleşsinler ev bulamadınız dıye eşini ikna edıp bırlıkte oturtabilirler çok kötü bişey olmamış gördükçe konuşurlar hiç konuşmamak daha kötü olur her kv de var böyle kendi isteklerini yaptırmak duymazdan gelinir olurbiter

Back
X