• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

vay anam vayyyy ben kaynanayı iyi bişey sanırdım da ne yere bakanmış yeni anladım

ben şimdi hamileyim diye eşim zarzor ikna edip bizde kalması için annesini ikna etmiş ama benim haberim yok ( keşke ikna etmeseymiş). kadın bi geldi bende kahvaltı felan hazırlıycak sanıyorum. ne kahvaltısı bi tas yemek bile yapmadı evde. varsa yoksa gel yukarı çıkalım o bize (eltim var yukarda) bişeyler hazırlar.
kadın 3 öğün yukardan çıkmadı yaa. bide eşim hasta oldu ona bile bi çorba pişirmedi bırak beni yani.
anca konu komşuya gösteriş olsun diye camlarımı sildi. bide bez bulamadım geceliğimi yırttım diyo yaa sabahın köründe.

hee bide hastaneye gitmek zorunda kaldım kaynanayla. kadın beni 5 saat aç bırakıyo, bide ben yemek yemem lazım diyince boşver evde yersin diyo. valla başka zaman olsa beni yanlış anlamasın diye yapardım ama hamileyim napiyim midem ağrıyo açlıktan. hayır yemem lazım diye ısrar ettim de hanfendi iyice surat düşürdü
amaaaaaaaan hiçte umrumda değil 5 gün kaldı gitti Allahtan :63:

aklıma bi tane daha geldi yeni doğum yaptım iki üç gün oldu gece annem gündüz kaynanam kalıyor
tabi gece kocasını bırakmak istemiyor neyse yatıyorum eşim her saat başı arıyor birşey lazım mı die
bende hadi o da evde soruyorum anne bişi istiyor musun die yok ne isteyim diyor
ben istemiyoruz diyorum telde eşime
neyse eşim geldi
kaynana: beni böyle bir kere bile aramadın anne birşey istiyon mu die
ben : :KK53::KK53::KK53:
eşim ::KK53::KK53::KK53:
eşim: anne sende çocuk doğur sanada sorayım senmi doğurdun şimdi :KK64:
kaynana : :KK62: bozuldu morardı illa çocuk mu doğurmak gerekiyor
eşim : evet ane doğur sanada sorcam söz
:KK48::KK48::KK48: ben hayretler içinde bakıyordum

komik bir anımı da ben paylaşayım bir kış günü oğlumun doktorda rutin kontrolü vardı biz ona götürmek için evden çıkıcaz kayınvalidem de bizde o zaman.....tutturdu bende geleyim tüm gün evde sıkılıyorum doktor ne diyecek kendi kulaklarımla duyayım(tabi biz doktorun söylediğini sana söyleyemeyiz hem ne desin rutin gelişim kontrolü boy kilo takibi olurya ondan işte) dumur olduk eşimle neyse geldi sonra biz oradan bir alışveriş merkezine geçtik alacaklarımız vardı kapı da şu döner kapılardan ben geçtim bebek arabasıyla kayınvalidemde o anda zorladı ve kapıda sıkıştı neyse ben şaşkın bi şekilde geri dönüp onu kapıdan zor bela çıkardım sonra ne dese beğenirsiniz
beni zorla peşinizden sürüyosunuz ben daha bişey demiyorum sana kayınvalidecimmmm
Sanki ben sıkıştırdım seni o kapıya
ben gülmemek için kendimi çok zorladım o rezil olduğu için surat yerlerde akşama kadar..... ama ne zaman bir yere gidecek olsak önce gelmem der sonra bizden önce düşer yola çok kızıyorum bu huyuna Allahtan farklı şehirde yaşıyoruz yoksa hep dip dibe....
aklıma gelmişken bir diğer anım yine kayınvalide bizde.. benim bi arkadaşımın doğum günü ve dışarda bir mekanda kutlayacağız bir mekan kapattı eşi o gün arkadaşım için bizide çağırdı sürpriz yapıcaz dedi.Oraya giderken resmen teklif bekledi ya o kadar genç çiftin arasında ne işi varsa gece geç vakit döndük
surat beş karış ve koca kadına doğum günümü yaptınız dedi ya inanamıyorum
kendi geleydi sorun yoktu ahhh be kayınvalideciğim ne çok seviyorsun gezmeyiii seni götüremeyeceğimiz yerde oluyor maalesef hemde götürdüğümüz zamanda ısrarla gelmek isteyen sen benide peşinize takıyosunuz diyende sensin ya pessssssssssss.....

• Beğen
Reactions: gsx
K.v, k.p. eşim ben arabada k.v.nin evine gidiyoruz. Bir ara eşimle k.p tartışıyor ve tartışma büyüyor. Hamilelikte iyice duygusallaşmış olan ben tartışmaya dayanamıyorum kendimi tutamayıp ağlıyorum artık tartışmayın diye. Neyse sağolsun eşim beni sakinleştiriyor tartışmayı da bitiriyor.
K.v.nin evine gidiyoruz aradan kaç saat geçmiş. K.p. k.v.ye şu soğanları soy diyor k.v. de bunlar küçük ben uğraşamam bu küçük şeylerle diyor. K.p. tersliyor. K.v.ye ne kadar dokunmuşsa kaç saat önce olanlar, diyor ki "en iyisi ben de birşey yapmak istemediğim zaman dolphin gibi ağlayayım belki o zaman kocam ısrarı bırakır" Yuh yani nasıl algılamış. Sanki ben kapris için birşey yaptırmak ya da yapmamak için aglamışım..

Merhabalar
Bende daha yeni gelin olucam :) Dün beni istemeye geldiler neyse verildi sıra kahveye geldi herkesin kahvesi verildi sıra sözlüme geldi ben tabi tuz karabiber ve pulbiber koydum o arada k.v geldi yapmayın oğluma yazık koymayın bende dedim az koyduk az :) içirdik bir güzel nişanlım elline sağlık çok güzel olmuş dedi :)
k.v cins cins bakıyor bana bende hep güldüm afiyet olsun dedim :)
Birde isteme olmadan önce birgün nişanlımla onların evindeyiz iftar yaptık oturuyoruz konu olsun diye nişanlım benim işime yakın biryerde ev tutmayı düşünüyoruz dedi kadın kıpkırmızı oldu oglumm ayran içtik ayrımı düştük ben sizin giriş çıkış saatlerinizi nerden bileceğim dedi hönkk :KK53: Ben tabi şakınım böyle bir şey nasıl söyler diye nişanlım çok sinirlendi annee sanane bizim giriş çıkış saatlerimizden ne yapıcaksın biz böyle karar verdik dedi k.v diyorki oğlum ben yemeğinizi faln yardım ederim gelirim bişeye ihtiyacınız olursa ikinizde çalışıyorsunuz sen nediyorsun kızım dedi. ben hiç suratına bakmadan bişey diyemiyorum dedim... nişanlımda bana giriş çıkış saatlerini bahane ediyorsun anne çok ayıp dedi. dahada sustu ama ben ogün dedim uzak olacağım diye ve uzak tutturuyorum evi kadın fenalarda oğlummmm elden gitti diyordun anlamıyorum böyle kıskanç anneleri :)) sizdende okuyup hep ders alıcam buradan dahada yazarım oldukça :)

• Beğen
bu başlığı seviyorum:KK71:

özellikle de konu sahibinin diyaloglarını:KK66:
bı ara kaybetmiştım baslıgı buldugum ıyı oldu abone olayım barı guzel oluyo okumak:KK50:

• Beğen
bır konu da benden.
araba aldık gorumcemle esı 10 mılyar verdı sagolsunlar. maddı durumları ıyı zaten gerı verecegız. ben de sogolsun enıste de para konusunda yardımcı oldu 10 mılyar verdı hakkını odeyemeyz dedım.

gorumcem o benım paramdı dedı. benım ve esımın agzı acık kaldı. ne fark eder kı yanı..

bız malatyaya gelıp ev alırsak sızde bıze yardım edersınz dedı ama bız duyacagımızı duyduk coktan.

o gün bugun hırs yaptım 10 mılyarı ölmez sağ kalırsam vereceğim

^^kızım doğur ben yaşarken sana bi hayrım olur^^
'yok elasu var neyime yetmiyor istemem çocuk daha da'
^^eee kocan ne diyor^^
'ne diyebilir doğurabiliyosa doğursun ben doğurmam doğursam bile ela okula başladıktan sonra'
^^doğur yardım ederim^^
ben lohusayken 1kere ev süpürmüş kaynana diyo bunları toz alımına falan girmiyorum hastaneden geldiğim gün bulaşık makinesi yerleştirdim hanım efendiye
'ne yardımı Allah aşkına bunda naptın'
^^aa bak peyniri falan yapıyorum^^
'sen ölsen ben peynirle mi uğraşcam heryer market doluyken^^
^^ama pahalı olur her zaman^^
'oğlun bakamıyacaktı da bi bana niye evlendi hatun'
bi sinir harbi de böyle noktalanır

Uzun süredir k.k nü takip ediyorum,yeni üyeyim.Ancak bu topiğe bayıldım.Keşke benim de anlatacak iyi birşeylerim olsaydı diye hayıflanmadım desem yalan olur.

ıkı yıldır evlıyız her kaynanamgıle gttıgımıze kahvaltıdan sonra "duşlarınızı alın" der bu kadın bızı ne zannedıyosa.
almam gerekırse alırım dıyecegm bı gun o gunu dort gözle beklıyorum:KK71:

• Beğen
ıkı yıldır evlıyız her kaynanamgıle gttıgımıze kahvaltıdan sonra "duşlarınızı alın" der bu kadın bızı ne zannedıyosa.
almam gerekırse alırım dıyecegm bı gun o gunu dort gözle beklıyorum:KK71:
terbiyesize bak yaa bayada açık sözlüymüş
insanın içinden neler demek geliyoda, işte o da anne diyosun kendini susturuyosun bazen :KK11:

kendınce bızı rahat ettırıyoda bir sey oldugundan degıl de dus alsan bı turlu almasan bı turlu:-)

benim kaynana aynı evde kalırken kapının önüne gelir
her gün duş mu alınırmış sanki elektrik parası ödedikleri var sanki diyordu
sanki kocam vermiyomuş tüm maaşını eve gibi
ahhh ahhh o günlerihatırladıkça daha bi neferet ediyorum kendisinden

bende anlatayım bitane.daha 1 yıllık evliyim.çalışıyorum.bayramda eşimin memleketine gittik babannenin evine.halalarıda orda..bi halası var, herkese yetişiyo kaynanalık konusunda.düşünün ben kardeşinin geliniyim.kendinin de 5 yıllık evliydi o zamanlar bi gelini var.vücudum bozulur diye çocuk yapmıyo. baya kalabalık bi ortamdayız.bir sürü akraba var.kayınvalidemin canı turşu istemiş orda söyledi.hala bana dönüp:

hala : kaynanan aş eriyo.sana görümce doğuracak.sen daha boş boş otur.

bu arada herkes dönüp bana baktı.bende yüzümde pis bir gülümsemeyle

ben : şekerim ben daha bir yıllık evliyim.gelinine söyle doğursun da biz biraz sevelim

odadaki herkes şoklar içinde kaldı.. :)

bitane daha anlatayım.buda teyzeyle ilgili.kendisi kayınvalidenin büyüğü ama bekar.hiç evlenmemiş.benim koca tarafıda kapalıdır filan işte.beni bozmak için hep dini yönden vurmaya kalkarlar.kapalı olmayan gelin sayısı sadece 3 sülalelerinde.biride benim.koca askerden geldi, iş bulamıyo,biz memleketlerine gittik yine bigün

teyze : çocuk yapsanıza
ben: yok daha düşünmüyoruz
teyze: yapın yapın yaşınız geçmeden
ben : yok teyze şimdi olmaz hele ....(eşim) bi iş bulsun ondan sonra
teyze: Allah rızkını verir siz yapın
ben: teyze o zaman rızkını verir diye yapıp bekleyelim,olur mu öyle şey.
teyze : çocuk yapmak sünnettir, gerçi sen bilmezsin öyle şeyleri ama
ben : ona kalırsa evlenmekte sünnettir. gerçi sen uygulamazsın ama :)

ben yağsız et severım. malum kurban bayramıydı. 3 yıldr evlıyım neredeyse etı sevdıgımı ama yagsız et sevdıgımı anlatamadım kaynanama.

yemeklerın ıcıne koyar kusbasını yerım,köfte yerım gözunun onunde.
geçen misafırlıkteyız. et ,kömbe (onun ıcındede et var) sarma vardı.
ben kömbe yedım.
kaynanam: bak hele bak kavurma yemıyo da kömbe yıyo et yemez kı sevmez ki..
eşim:anne onun için de de et var niye yemesin yıyo işte
kaynanam : var da...

ben bu kadına anlatamadım et yedgımı. eskıden et yemez dedgınde ben et yıyorum yagsz et yıyorum derdım dilimde tüy bitti. şimdi cevap bile vermıyorum manyak mıdr nedir ya

arkadasımın evıne gormeye gıdecegm
ben: anne evde goturulecek bır sey var mı kullanmadgın?
kaynanam: olmaz mı kızım ( çıkarmaya basladı)
bı tane de fıncan takımı var
ben : olur tamam götururum
benım nısanlı ıken anneler gununde aldgım fıncan takımı o da
ben mutfaga gttım geldım gorumcem kızms sanrım kızın hedıyesını nıe verıosun dıe.
geldım fıncan takımının adı gecmıo.

dün olan olay
anne arkadasın evıne gıdecegm götürülecek bir şey var mı?
kkaynanam: borcam olur mu?
ben: yok olmaz fıncan takımı falan olursa daha ıyı olur gecen elı bos gttım ayıp oldu( bilerek sordum yıne benım aldıgımı bana satacak mı dıye)
kaynanam: kızım kusura bakmazsan senın aldıgın fıncan takımı var versem. ama dur bı fıncan takımı daha vardı evde o da olur
ben: olur kullanmıyosan alrım
eve geldık dıger fıncan takımına bakmadan benım aldıgımı verdı bana.

art niyet aramalı mıyım bılemıyorum. kullanmıyo vıtrınde duruyodu. evde kullanmadgı ısıne yaramayan seylerı bekletmeyı sevmez ama ne nıyetle yaptı bılemedım karar veremedım dahao_O

kv dem sık gitmiyoruz diye kızar biakşam gittik ve geçen dialog :

kv: gelme tabii çocuğum annenmi var senin arayıp sormayın hiç merak etme hastamı diye
eşim hiç sesini çıkarmıyor bu arada
kv: gelmiyorsan ara bari bişeyin varmı diye sor evlendiniz gittiniz unuttunuz yok sizin anneniz
diyince bende dayanamadım aman anne olur öyle şey hiç ve gelen cevap
kv : ben oğlumla konuşuyorum sana demiyorum
ve dumur olmuş bir gelin :D

Benim kayinvalidem vefat etti . allah ondan razİ olsun.. 3 bayram geçirebildim onunla.. Son bayramda kp gorumcem şehir dişina ciktilar bizde bayramda rahmetli (kv)annemde kaldik. Bu arada kayinvalidemin kaynanasi sağ ve ayni evde yasiyor.
Saat 1o a geliyor sabah annem mutfakta kokular geliyor gece geç yattik uyanamadim. Vaktim kapiya vuruyor gel anne dedim..
Bana gelin gelin bu eve gelirler demezler mi bu evin gelini yatiyor hala diye. Bende guldum acaba dedim anne hangi gelin için söylerler diye sonra o da güldü yatağa girdi benim yanima Esim diğer cekyatta yatiyordu beraber bi yarim saat kadar uzanmistik..
:-O hay masaallah.. var yani boyle insanlar.. helal.. Allah rahmet eylesin

Back