Kaynana diyaloglarım

ayyy buna katıldım gülmekteenn

iyi yapmışsın ya bazen tırnaklarını göstermek lazım.. ne yaptı sonra dolmayı ? tavır yaptı mı sana ertesi gün?

normal de yapması lazımdı ama yanlş hatırlamıyorsam yapmamıştı. zaten çalışıyorum akşam görüşüyoruz bi tek. yapmaya fırsatı olmamştır.
amaaan çokta tınn
dediğin giibi arada tırnakları göstermek şart yoksa hiç özelin olmaz

Benim kayınvalideme Bişeyler oldu, yemin ediyorum cem yılmaza rakip olacak yakında... Bugün hep Beraber kayınvalidemin yeğenine gittik.. yeğeni hararetli Bi şekilde laf anlatıyor.. kardeşine kız istemişler, kız tarafı 5 Bin tl süt parası istemiş..

yeğen : teyze anlamadım , süt parası isteriz yoksa nişan olmaz diye tutturdular.. zaten onca masraf yapilacak, 5 Bin para mı verecez Bi de ne saçma şey..

kv : süt parası ne yaa ??

Ben : Ben duymuştum Bazı kesimler istiyor, işte Biz emzirdik Büyüttük onun Bedeli olarak erkek tarafından para istiyoruz der gibi Bişey..

kv : neeeeeeeee ??? sizinkiler de mi süt parası istiyor ??

Ben : ( hiç Bozuntuya verir miyim ) tabi ama 5 Bin değil 35 Bin istiyor Bizimkiler, nişan zamanı söyleyecekler size zaten..

kv : nassııı yaaa

Görümcem ve yeğen koparlar, gözlerinden yaş gelecek nerdeyse, Ben gayet ciddi Bi şekilde

öyle valla, Boşa mı emzirdi annem Beni ?

görümcem annesinin o haline daha fazla dayanamıyor " dalga geçiyor anne " diyor.. ama anlatamam kayınvalidem nasl ohhhh , korktum valla, ne sütü ne parası kızım, diyor.. yemin ederim akşama kadar güldüm.. nası korktu canım Benim yaa

ay koptum ya
süt parası isteyen yerler de mi varmış ya bu devirde başlık parası gibi bişi yani o zaman biz bedavaya gitcez desene

Biz harika Bi kültür mozaiği oluşturucaz allahın izniyle.. sözlüm aslen arap.. suriyeden gelmeler.. sözlümün ablası da diyarbakırlı Bir adamla sözlenecek yakında.. neyse.. Ben severim , sonsuz da saygı duyarım her kültüre, her dine, her etnik kökene.. insan olsun, Baş tacıdır.. neyse kayınvalidem dertleşiyor Benle..

kv : ah ne Bileyim kızım, damadı seviyorum sevmiyor değilim, ama "Bizden" olsaydı sanki daha çok mutlu olurdum.. daha içim rahat ederdi.. elimde değil, korkuyorum, hadi anlaşamazsa Benim kızım o aileyle.. hadi ilerde sorun olursa

Ben : hayırlısı olsun.. her milletin iyisi de var kötüsü de.. allah iyilerle karşilaştirsin..

kv : öyle tabi de işte, ne Bileyim çok ısınamıyorum.. ha iyi adam saygılı efendi.. ama Benimseyemiyorum...

Ben : Sessizliğimi koruyorum.. çünkü Ben de onun tabiriyle "onlardan" değilim.. yorumsuzum..

kv : Ben sana da ısınamadım başta, çok sıcak gelmedin Bana.. hani Bizden değilidin ya, Türk olunca korktum.. gelin türk damat kürt, ha iyisiniz Bişey demiyorum ama ilerde aileler sorun olur mu

Ben : hala sessiziimmmmm.. sakinim çok sakinim.. gayet sakinim.. ha zorla dokundurdu ucunu Bana.. yorum yapmayarak tepkimi koyuyorum muhabBet hoşuma gitmiyor çünkü..

kv : zamanla ısınırım ona da inşalah.. sana ısındım çünkü..

Allah razı olsun diyorum içimden ama cidden gerildim.. allahtan sözlüm girdi odaya... ne konusuyorsunuz falan derken, annesi özet geçti..

Sözlüm : Saçmalama anne yaa,, o Bu şu diyerek kategorize etmeye Bayiliyosunuz valla.. insan insandır, Bırakın artık şu muhaBBetleri.. millet uzaya çıkıyor Biz hala kürt türk arap derdindeyiz.. cahillikten Başka Bişey değil.. BomBoş konular Bunlar..

İşte bu yüzden seviyorum Bu adamı.. Gerçekten annesini de seviyorum ama zaman zaman o kadar cahil oluyor ki.. yemin ederim, o söylüyor.. Ben utanıyorum.. ama haddim değildir karşisina geçip Bu konu yüzünden tartişmak.. aldiğim terbiye de müsade etmez.. gereken cevabı her zaman sözlüm vermiştir. noktayi da koymuştur..

ay koptum ya
süt parası isteyen yerler de mi varmış ya bu devirde başlık parası gibi bişi yani o zaman biz bedavaya gitcez desene

evet canım sözlümün kuzenine kız istediler, süt parası olmadan olmaz diyorlar.. Biz Bedavaya gidiyoruz Bir de tonla çeyiz götürüyoruz =)))

burcu 01 senin bu kayınvalide harbiden saf ve cici bi kadına benziyo yaa.. Allah bozmasın..

ama şunu söylim, benim kayın validem ve ablası da ben evlenmeden önce standup çı gibilerdi, ne zaman bir araya gelsek gülmekten karnıma ağrılar girerdi, hatta bi keresinde altıma kaçırmıştım o derece yani.. ama evlendikten sonra ağızlarından tek duyduğum şey, oram ağrıyo buram ağrıyo, şekerim şöle tansiyonum böle, ay ölecem ben çok kötüyüm ya da bütün gün izledikleri saçma sapan dini kanallarda hocaların anlattıkları, o hoca şunu dedi sende yap bu hoca bunu dedi haberin olsun, hatta bazen arayıp şu kanalı aç bak hoca bilmem neden bahsediyo izle falan diyo.. alt katımda oturuyo kendisi, tek başına, bende yıkarda yalnızım bütün gün ama inan bazen 1 hafta görmüyom yüzünü, o kadar dayanılmaz yani.
ben zaten evlendiğimizde nasıl gidiyo eşin aynımı değiştimi diyenlere, benim eşim aynı da kaynanam çok değişti diyodum, düşün yanii.
inşallah seninki böle olmaz ama sen yine de kulağına küpe et bunları ve çook ta güvenme.. hep bi acaban olsun derim yani..

evet canım sözlümün kuzenine kız istediler, süt parası olmadan olmaz diyorlar.. Biz Bedavaya gidiyoruz Bir de tonla çeyiz götürüyoruz =)))

aynen ya biz bedava gittiğimiz gibi kendimizi bide üstüne para vererek vermiş gibi oluyoruz çünkü o kadar çok masraf yapıyoruz ki anlatamam
özellikle bizim bujrası çok çeyiz düşkünüdür valla kızlar nakliyenin koca koca kamyonlarına sığamazlar çeyizleri o derece
zaten benim şuan kullandığım özel eşyalarım bir kamyon dolusu gider o ayrı
ayy senin dediğin gibi annemiz bizi boşa mı emzirdi ayol bak görüyomusun annemin sütü bedavaya gitti

süt parası ne yaa ilk defa duyuyorumnerrde yaşıyo bunlar

haklısın canım.. kayınvalidem çok doğaldır.. içinden geleni pat diye söyler.. dilinin ayari yoktur.. patavatsızlıkları meşhurdur.. o yüzden pek yalnız kalmamaya özen gösteririm.. sözlümle gider 1-2 saat oturur giderim.. dün Bi 15 dk yalnız kaldık aman aman !!! sarmıyor sohbeti ne yalan söyleyim.. saygım sonsuz, severim de.. yaptiği şeylerin de her zaman farkındayımdır, nankörlük etmem.. sevdiğim yemekleri yapar, sürekli hediyeler alir, sözlümle çıktığımız zaman arayip rahatsız etmez, sevgimize çok saygısı vardir, hani olumlu yönü çok.. ama herkes de farkında, dili azıcık ayarsızdır.. ne dediğini ne konustuğunu Bilmez.. can sıkar moral Bozar o yüzden sadece dinlerim , yorum yapmam, sessiz kalırım karşisinda.. yani tamam doğal ol samimi ol da "Ben sana Başta Türksün diye ısınamadım sıcak gelmedin" diyerek Büyük Bir itirafa hiç gerek yok.. içinde tut değil mi ? Bu kadar da şeffaf olma yani..

2 hafta sonra doğum yapacam inşallaah.. kaynanam yine izlediği hocalardan bahsetmek için yukarı çıktı..

K; bak cansel bu duaları al, kuranda bul, işaretle, doğuma giderken okuyacaksın..
B: doğuma giderken aklıma gelmez herhalde heyecendan
K:ben sana hatırlatırım
B; anne suyum gelmiş ya da nişan gelmiş. ben abdest nasıl alacam. hem ayhanı (eşim) biliyon nası panik,ben ona dur bekle bi abdest alıp 4 sayfa kuran okumam lasım dersem, ne cvp vereceğini tahmin edebiliyon herhalde.. (eşim dinine çok bağlıdır ama annesi yıllardır boğmuş onuda, bıktırmış duymak istemiyo onun anlattıklarını bile..)
K;bişey diyemez o, o ne biliyomuş, ben eline veririm kapıda kuranı sen iki dakka okur öle gidersin
B;anne sancı içinde nasıl okuyacam
K;bişe olmaz öle sürekli sancın olmuyo, ben 3 tane doğurdum benden iyi mi bileceksin ki sen

muhabbet illaki benden iyi mi bileceksine gelir zaten..

B:anne illa benim mi okumam lasım, anneme sölesem o okusa benim yerime arkamdan, olmuyo mu
K;e zaten hoca da öle dedi, yanındaki ya da evinde ki biri okusun
B:
K: ama ben okuyamam, sen şimdi bayramda doğurursun falan evde misafirim olur benim uraşamam seninle
B:
K; sen annene de deme bişi, sen oku daha iyi olur öle dedi zaten hoca
B;

ben artık hiiiç cvp vermem, ama o yaklaşık 10 dakika daha aynı şeyleri tekrarlar tekrarlar tekrarlarrrr... ben artık dayanamayıp

hı hı tamam olur anne derim..

o da tamam mı, tamam tabi canım, sen şimdi unutmadan kalk işaretle kuranda bu sureleri, ben de gideyim namazımı kılayım der.. ve gider..

ben arkasından sabır çeke çeke neye şaşıracağımı şaşırırım.. öle aptal eder gider işte beni..

benimkilerde bayramdan sonra gelecekler miş ve muhtemelen kışı bizde geçirecekler,kızımın doğumundan sonra her kış geliyolar,3 senedir yani,ben pek gönüllü degilim ama bişey diyemiyorum tabi

benimkilerde bayramdan sonra gelecekler miş ve muhtemelen kışı bizde geçirecekler,kızımın doğumundan sonra her kış geliyolar,3 senedir yani,ben pek gönüllü degilim ama bişey diyemiyorum tabi

bütün kışı mı, ay sen nerde oturuyon, orda kış kaç ay sürüyo.. Allah sabır versin canım.. İnşallah çok sıkmıyolardır, karışmıyolardır.. Aamaaannn, ölesi daha kötüymüş aynı evin içinde aylarca.. ben yatıp kalkıp dua edeyim altlı üstlü muhabbetlere..

birde oglum var bir buçuk yaşında bir ay sonra sütten kesecektim ama kaynanamlar gelince kesin kesme der bir sürü şeyler söyler konu açmıştım ama hiç yazan olmadı,oglum emerek uyuyo ve nasıl sütten keserim bilmiyorum kızımı gögsüme salça sürüp acıyo deye kesmiştim ama cocugun pisikolojisi bozulmuştu hep aglarken acıyo diye aglamıştı bende bu sefer tiksindirecek bişey süreyim kendi bıraksın istiyorum ama bi fikrim yok siz bi fikir verir misiniz bayramdan önce sütten kesmem lazım lütfen cevap bekliyorum

Son düzenleme:

kaynatamın elinden kumanda düşmüyo ve hep samanyolunu izliyo kaynanam ona kızıyo,degiştir hep aynı şeyler falan ya aslında bi çok şey var ama neyse

amaan çok iyi anlıyom seni canım, anlatsam kitap olur, anlatsamda rahatlasam ama anlatıp sıkmayım modundasın.. malum topic eğlenceli idi.. biz gelene kadar.. neyse, şu emzirme ile ilgili özelden yazacam sana bişiler, ordan oku, burası pek yeri diil, topici iyice çarkından çıkarmayalım ama dimi..

canım benim annem kardeşim sütten kesilsin diye sigara külü sürüp göstermişti bak kıh içiçenmi gel ayy pis falan demişti.. ve çok etkili olmuştu.. ama yanında falan yıkama .hatta hala isterse öyle al iç de içsin .tiksnir içmez inşallah..

ay kesin bi alır emer dener yani emmeden uyumuyo yani başka çözüm bulmalıyım

canım ya sitede yeni olduğum için site ile alakalı fazla bilgim yok çok ta takılamıyorum çocuklardan falan kısacası özel den derken nasıl oluyo ben nasıl okuycam mesajını nasıl bulucam yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…