kayınvalideyi tınlamama san'atı cilt 1

hep daim olsun canım rabbim evinizi şenlendirsin inş
hakkını yiyemem hanım annemi çok severim oda beni sever ama bazen varya çileden çıkarıyolar insanı oda nazar heralde

hep daim olsun canım rabbim evinizi şenlendirsin inş
hakkını yiyemem hanım annemi çok severim oda beni sever ama bazen varya çileden çıkarıyolar insanı oda nazar heralde

aklına yatmadı mı arkanı dönüp gideceksin. nasıl olsa aranız iyi 5 dk sonra hiçbişey olmamış gibi devam edersiniz. hergün aynı evin içinde küs olup birbirini yiyip yine de o evde beraber yaşamaya mahkum olanları düşün. çok şükür edelim halimize.

dogrudur hakısın canım neler varyani duydugumuz görmedimiz

Kızlar size başımdan geçen komik bir anımı anlatayım.

şimdi benim aşkım boğa burcu. yemeyi çok sever. ben de yapmayı severim. kursa gittiğimiz zamanlarda pasta, ymek filan yapar götürürdüm. akşam kursuna yazılmıştık. bikaç saat sonra acıkıyorduk.

bana aşkım bigün dedi ki "canım ayranlı sarma çekti" malatyanın meşhur bir yemeğidir. üzerine kavrulmuş soğan konulur. ben de dedim ki tamam evde kiraz yaprağı var yaparım yarın beraber yeriz. yaptım götürdüm kendimle birlikte. hem ince ince sarılmıştı hem de tadı çok güzel olmuştu. anneciki de gözleme yapmış aynı gün. o da gözleme almış gelmiş. haliyle gözlemeyi yedik. sarmayı da eve götürdü.

akşam aradı. dedim yedin mi, beğendin mi? dedi ki "evet güzel olmuş ama annem dedi ki bunun içine salça da konulur." ben de dedim ki olabilir tercih meselesidir. isteyen koyabilir ama bunun orjinalinde salça yok. sonra dedi ki "annem diyo ki bi dahaya soğanına salça da koysun." ben de dedim ki "ben salçayla pek sveceğimi sanmıyorum ama sen ona alıştıysan sana yaparken seninkine de salça eklerim." aşkım dedi ki "tamam bitanem eline sağlık beğendim ben güzel olmuş."

aradan bi kaç gün geçti anneciki yapmış aynı sarmadan. bana getirdi dedi ki "annem yaptı dedi ki baksın öğrensin" ben de dedim ki eline sağlık. açtım kapağı bir de ne göreyim. iri iri sarmışlar sarmaları. benim sardıklarımı hatırlıyor musun diye sordum. annenlerin bir sarma için kullandıkları hamuru ben 3 sarma için kullanıyorum. çok kalın olmuş. soğanı çok az. ekşisi az. biber salçası boğazımı yaktı çok koymuşlar. ayranının kıvamı cıvık olmuş. daha koyu olmalıydı. ama tadı güzel ellerine sağlık dedim. 3-4 kaşık yedim. bıraktım.

tabii bu eve gitmiş bahsetmiştir. şöyle dedi böyle dedi diye.

sonra bigün bize oturmaya geldiler aşkımın anneciki . kadın resmen benden özür diledi "o günki sarmanın kusuruna bakmayın kızım" dedi
"aceleyle yaptık. kalabalıktık. " dedi görümcemle ve eltimle sarmışlar.

ben de dedim ki "öenmli değil. ayranlı sarmaları ben yaparım hep."

walla en güzeli tınlamıcaksında karıştırtmıcaksında ben sinir olurum öle şeye bu herkes için geçerli bir durum benim kafam çalışmıyromu istediğimi istediğim gibi yaparım kayınvalidemle falan sorun yaşamayanlardanım bende ama kesinlikle insanın kendi ailesi ve annesi gibi olamaz kimse kimseyi sevmek zorunda değildir ama ahlaksızlık terbiyesizlik yada ezme boyutuna gelmedikçe sadece saygı duymak yeterlidir tabi bu saygı işide karşılıklıdır anne babada olsa bana saygı duyana duyarım ben ailemi sayanı sayarım saymayanı bende saymam ..hayatımada karıştırtmam bildiğimi okurum...lafımıda açık açık söylerim yumuşak yumuşak söylenirse bana sadece güler geçerim bi kulağğımdan girip ötekinden çıkar bile ..kaile almam gerekn bir öneri olursada kendi mantığımla düşünürüm aklıma yatarsa yaparım yatmazsa öldür Allah yapmam...bence cok duymamak görmemek lazım herşeyi hee hee dicen geçcen kimse salak değil benim aklım maşallah herşeye çalışır..insan yeri geldiğinde kendi annesi babası ile tartişıyor anlaşamıyor çekemiyor kayınvaldesinide kimse çekmek zorunda değil bence..kendi annesini babasını çekemeyen başkasının anasını babasını hiç çekemez herkez usturuplu olmalı bence ve ben asla inanmam aman yaşı büyüktür saygı sevgi anlayış aman ses çıkarma pozisyonlarına büyüklere bişey denmez laflarına sallamamda..bana söyleyene babamda olsa bende söylerim...herkesin yaşı büyükse benimde onlardan yaşım küçük onlarda benim küçüklüğüme versinler ahahahahaha:)

wellan sen benim ruh ikizim misin yoksa ? yoksa hastanede çalınan ikizim mi?
bunlar benim sözlerim yaaa!! aklıma yatmayanı küçük -büyük dinlemem. büyük, büyüklüğünü bilecek yoksa küçüklerden bişey beklemesinler derim hep. ama öyle gelenekçi bi aileye gelin oldum ki büyüklerin höt dediğine küçükler haklı olsa bile ses çıkarmıyor. baktılar bana bunlar sökmüyor ; ellerini eteklerini çektiler şimdi onlar bana kendilerini beğendirmeye çalışıyorlar. saygıysa saygı asla hadsiz değilim ama canımı sıkanın canını sıkıyorum. ben gittiğimde kv. misafirine yaptığı hürmeti bana da gösteriyor. ama diğer gelinlerine böyle değil. çünkü kv onları nereye sürdüyse oraya gittiler. kv yerinde annem olsa yemin olsun aynılarını yaparım.

kahvaltı yapıyorum kızlar sizin yazdıklarınızı okurken yeşil çayın demlenme süresi 3 dk yı aştı sabah menüsünü aktarayım : z.yağlı kekikli omlet, peynir, yeşilzeytin, kendi yaptığım vişne reçeli. 2 gündür miniğimi tuvalete alıştırıyorum bayağı yol katettik şükürler olsun. sizlerde neler var neler yok?

kızlar bende 1 senelik evliyim daha 15 günlük evliyken başladı çoocuk baskıları kayınvaliemin normalde eltilerim falan hemen 2,3 aylıkken hamile kalmış ama onlar evde,ben ise çalışan ve ailem çok uzakta çocuğumada bakan olmaz kayınvalidem her ne kadar bakarım desede 65 yaşında şekeri tansiyonu sürekli rahatsızlanan ve buna rahmen şu sıcakta bile 3,4 kapı yapabilen günde 3,4 km yol kateden biri şimdi arasam mesala kesin evde yoktur eee hiç ailedede çalışan olmadığından çocuk bakma alışkanlığı yok ondan en fazla 1 ay eve bağlı kalabilr gezmesinden mahrum edemem, ben bu düşüncelerde nasıl nezaman yapabilriim diye plan yaparken aaa 1 senelik evlisiniz çocuğunuz olmuyormu akraba eş ve dostlarda dedikodular başlamış en son çevre baskısından yapıcam çocuğu atıcam kollarına alın bakın bakalım dicem ama işte olmuyor...

Afiyet olsun,

Sen çalışmıyor musun?

Ben her zmanki gibi it gibi koşturuyrum

ben kızıma hamileyken ayrıldım işten; çok yorucu ve stresliydi işim bebeğe zarar vermek istemediğimden hamileliğimin başında işi bıraktım. kızımı konusunda hassasım, kimse ona benim gibi bakamaz o yüzden bi süre daha evdeyim en azından kreşe başlayıncaya kadar. it gibi ha! aynen benim gibi ofiste yürümek yoktu bana sabahtan akşama kadar koşardım.

hoşgeldin topiğimize. 1 sene henüz çok erken. biz bebeği 4. yıla denk getirdik. evliliğin rayına oturması gerek çocuk yapabilmek için. kimse kararınızı etkilemesin , bebeğiniz olunca onunla siz başbaşa kalıyorsunuz ,sizin ona bakabilecek güçte hissetmeniz herşeyden önemli.

Evet it gibi çalışıyorum. Bende senin gibi düşünüyorum ama ben maalesef bırakıp işe gelicem çalışmam lazım çünkü kreşe başlayana kadar benim için zor geçecek krşe başlayınca nasıl olsa kendi hayatı olacak.

Kesinlikle katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…