kayınvalideyi tınlamama san'atı cilt 1

slm berilinannesi:KK16:
slm bügüngünlerdenaralık:KK16:
nasılsınız görüşmeyeli:KK14: uzun süredir gelemedim:KK8: görüşmeyeli baya muhabbet uzamış,sayfaları oku oku bitiremedim:KK9::KK55:
beni sorarsanız iiiyiz işte ne olsun aynı sıcaklarla ugraşıyoruz:KK9::KK51:
allah kolaylık versin canım. bi duyurum var herkese en altta

kızlar benide aranıza alın
hoşgeldin aramıza.

ecmaın canım ınsl...ee olacak o kdr rabbım hayırlı omurle gostersın utandırmaın ınsl..
sende hoşgeldin topiğimize

Dün nasıl tınlamadığımı anlatayım. Kayınpederimin migreni var, ağır ataklar geçirir, biraz da nazlıdır. Ama migreni tuttuğunda hiçbirşey yemeden içmeden yatar, ilacını alır, terlemeyi bekler. Bize bir zararı yoktur. Kayınvalidemse eşi migren atağına girinic eondan beter üzülür, hayatını durdurur. O yemiyor diye kendi de peynir ekmek yiyiverir. Biraz üşengeçlik, biraz kıyamama.
Dün eve geldim, kaynancığım bebeği almış çıkmış, babam yatıyor, atağı var. Sağolsun mutfakta bir tencere de dolma. Neyse geldiler dışarıdan. İşten geldim açım. Eşimde yemeğe gelmeyecek.
"Anne X yemeğe gelmeyecek, ne zaman dersen ben hazırlarım sofrayı."
"Tamam dur bakalım, baban yatsın azıcık açılır belki."
Üzerinden 1 saatten fazla zaman geçti, saat 19.30 oldu. Ses yok. Ben açım bebek aç.
"Anne saat yedibuçuk oldu, hazırlayayım sofrayı."
"E olur madem, yiyelim, ama hazırlanacka birşey yok, salata filan yapma, baban yemez."
Artık dayanamadım güldüm:
"E biz yeriz anne.:)))"
Yani öyle bir hava var ki sanki kayınpederimin yiyeceği birşey değilse onu yapmaya gerek yok. Aslında elinden gelse onun yiyecekğine de üşenecek ama kayınbabam sert adamdır, yapamaz. Çareyi herşeye üşenmekte bulmuş. Kayınpederim karnıbahar sevmez, kaynanam bayılır. Aam yıllardır pişirmez, neden? E tek kişi için üşenir. Arada ben yaparım da yer. Sirke yemez kayınpeder, işkembe çorbasına bile limon sıkar, ayrı bir kapta bir kaşık sirke getirmek zor gelir, helbuki kendi sirkeli sever. :)))
bizimki de ben yemem diyip masanın altından götürür yemeği. nasıl bi huyu varsa. kilosu hep 82 dir her seferinde aynı çıkar zayıflamışım der. bende gıcık olsun diye geçen seferde aynı olduğunu söylerim hahahahaaa yaşasın kötülük :)))))

YErçekimlikaranfil çok süper koptum

Aklıma geldi benimde

Yemeğe çağırmıştır kayınvalidem ya da giderim genelde de yemeği yetiştirememiştir kahvaltı ederiz.

Yahu neyi yetiştiremiyorsun bütün gün evdesin yemeği ocağa koymak kaç dakikalık iş.

Öyle sultan sorfaları da ahzırlayan biride değildir. Bildiği pataes yemeği ve üç beş şey ha birde öyle üç çeşit de yapmaz öyle tek çeşittir neresini yetiştiremez anlamam. Ama hep aynı muhabbet bide benim gbi it gibi çalışsa ne olcakmış merak ediyorum.

Utanmıyord benim yanımda söylemeye
senin kv. ile benimki ikiz olmalı aynısı. bu ne ağırlık anlamıyorum.

selam Beril, yıldız, aralık ve tüm kızlar. napıyonuz ne ediyonuz? :KK55::KK55::KK16::KK16:

kaynananız nasıl?

kayınbabanız nasıl?
iyler tubacım selamları var sana :KK9: bizi az çekiştirin diyolar senle bana .boynumu büküp ''tamam'' diyebildim sadece.

arkadaşlar deşifre olmamak için yeni rumuz aldım. artık burdan yazmasak yeni ve benzer bir başlık açıp ordan devam etsek olur mu ne dersiniz?? yeni üyelik ismimi de yıldızım, ıngtugba, ema1,yerçekimlikaranfile ,suzana mesaj olarak atacam şimdi. yeni topiğin adını da yazarım ordan devam edelim.

Son düzenleme:
Denk gelemiyoruz ki bir türlü..

Darısı benim başıma bende çok istiyorum bebişim olsun.
inş tatlım allh nasip etsin:emir_bebek:
öyle olur zaten bi de yorulurlarki:KK37:
benimkide herşeyi yapar:KK53:
salatayı yetiştiremedim:KK37:
masayı hazırlayamadım halim olmadı :KK37:
aman aman:KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:kaçasım var bazen:KK55::KK55::KK55::KK55::KK52::KK52::KK52::KK52:
selam Beril, yıldız, aralık ve tüm kızlar. napıyonuz ne ediyonuz? :KK55::KK55::KK16::KK16:

kaynananız nasıl?

kayınbabanız nasıl?
iyiz canım sen nasılsın:KK16:

onlarda iiiler nörsünler yuvarlanıyolar işte:KK9:

hoşgeldin aramıza.

bizimki de ben yemem diyip masanın altından götürür yemeği. nasıl bi huyu varsa. kilosu hep 8 dir her seferinde aynı çıkar zayıflamışım der. bende gıcık olsun diye geçen seferde aynı olduğunu söylerim hahahahaaa yaşasın kötülük :)))))

canım bide senden ricam var en altta tekrar yazıcam ricamı bi topik aç bu topiğe benzer bişey olsun ismi. yeni üyelik ismimi de yıldızım, ıngtugba, ema1, suzana mesaj at ben atamıyorum ya şimdi. yeni topiğin adını da söyle ordan devam edelim muhabbete. olur mu? senin için mümkünse tabi.

iyler tubacım selamları var sana :KK9: bizi az çekiştirin diyolar senle bana .boynumu büküp ''tamam'' diyebildim sadece.
arkadaşlar deşifre olmamak için yeni rumuz aldım. artık burdan yazmasak yeni ve benzer bir başlık açıp ordan devam etsek olur mu ne dersiniz??

olur tatlım :KK16::KK16::KK16::KK16:

arkadaşlar deşifre olmamak için yeni rumuz aldım. artık burdan yazmasak yeni ve benzer bir başlık açıp ordan devam etsek olur mu ne dersiniz?? yeni üyelik ismimi de yıldızım, ıngtugba, ema1,yerçekimlikaranfile ,suzana mesaj olarak atacam şimdi. yeni topiğin adını da yazarım ordan devam edelim.

kaynananız nasıl?

kayınbabanız nasıl?

İyisiz sen nasılsın?

Yav zaten bu üşengeçlik beni öldürecek. :)) Herşeye olmasın varsın, herşeye aman boşver. Tamam da insan şöyle ailece yemek yiyecekse güzel sofra istiyor. Ona da tuhaf geliyor benim alışkanlıklarım. Mesela yemek yapmış diyelim ben de salata yaptım ama canım çekti veya sofra zengin olsun istedim bir de patlıcan salatası ekledim diyelim. Öyle büyük zahmet ki o, kendi üşenir benim yerime de üşenir.
Geçen sene konu neydi hatırlamıyorum da, eşim birşey yapacaktı. Aman gerek yok gerek yok gene... Ama eşim de ben de gönüllü yapacağız neydiyse artık konu. Güldüm, dedim ki "Anne X2in yerine de sen üşeniveriyorsun ha." Güldü, bozuntuya vermedi. "Üşenirim ben" dedi.
Yine bir sabah kahvaltı hazırlıyorum. Zaten sadece haftasonu eni konu aila kahvaltısı oluyor ve ben de kahvaltıda yumurtasız doymam. Yumurta yapacağımı anladı, başladı "Gerek yok, baban yemez, bize ağır geliyor" Ben tınlamadım, yumurtayı loru karıştırdım, yağı ısıttım. Tam tavaya yumurtayı dökeceğim, "Dur ya gerek yok, uğraşma." dedi. Koptum.

Siz birlikte mi yaşıyorsunuz. Daha da zordur.

Seninki sadece yemeğe boşver diyorsa iyi bence. Bizimkiler daha kötü.

Bir hayallerin yok hedefleri yok. Kaliteli yaşam isteği hedefi gayesi yok.

Bende görünce tuhaflarına gidiyor . Çok iyi yaşayamassamda elimden geleni yapıyrum.

Bütün dünyası o kışık kırık evini güzelleştirmek bir işe yarasa bari. Hayata dair bir amaçları yok

hoşgeldin aramıza.

bizimki de ben yemem diyip masanın altından götürür yemeği. nasıl bi huyu varsa. kilosu hep 82 dir her seferinde aynı çıkar zayıflamışım der. bende gıcık olsun diye geçen seferde aynı olduğunu söylerim hahahahaaa yaşasın kötülük :)))))

Topiğin adını mesaj at mutlaka

inş tatlım allh nasip etsin:emir_bebek:
öyle olur zaten bi de yorulurlarki:KK37:
benimkide herşeyi yapar:KK53:
salatayı yetiştiremedim:KK37:
masayı hazırlayamadım halim olmadı :KK37:
aman aman:KK55::KK55::KK55::KK55::KK55:kaçasım var bazen:KK55::KK55::KK55::KK55::KK52::KK52::KK52::KK52:

iyiz canım sen nasılsın:KK16:

onlarda iiiler nörsünler yuvarlanıyolar işte:KK9:

Aman hiç halleri yoktur sanki bizim gibi bütün gün işteler ense yapıyorlar akşama kadar dedikdu

çok yerinde bi kkonu vallahi. bizimki nasıl tnlamama sanatı oluyosa onlarınki de çıldırtma sanatı oluyo :KK50:

İyisiz sen nasılsın?

Siz birlikte mi yaşıyorsunuz. Daha da zordur.

Seninki sadece yemeğe boşver diyorsa iyi bence. Bizimkiler daha kötü.

Bir hayallerin yok hedefleri yok. Kaliteli yaşam isteği hedefi gayesi yok.

Bende görünce tuhaflarına gidiyor . Çok iyi yaşayamassamda elimden geleni yapıyrum.

Bütün dünyası o kışık kırık evini güzelleştirmek bir işe yarasa bari. Hayata dair bir amaçları yok

Topiğin adını mesaj at mutlaka

Aman hiç halleri yoktur sanki bizim gibi bütün gün işteler ense yapıyorlar akşama kadar dedikdu

Yok birlikte yaşamıyoruz ama benim bebeğime anneannesi ve babaannesi bakıyor. Annem uzun kalıyor da arada dinlenmeye gidince babaanne geliyor. 3 ay annem 1 ay kayınvalidme gibi. Annem başka şehirde ben başka şehirdeyim kaynanatörüm başka şehirde. Haklarını yiyemem, Allah ikisinden de razı olsun. Evlerini düzenlerini bırakıp geliyorlar uzun uzun. 2 yıldır bizi bakıcı eline bırakadılar. Ama arada işte böyle tatlı sürtüşmeler de oluyor.
Bizimkinde de yaşam enerjisi yokla var arası. Ne zaman bir plan yapıp gezdirmek istesek, yok "ne gerek var" yok "masraf olmasın", yok "siz gezin". Eşimi deli ederler. Ama o kısım biraz kayınbabamdan kaynaklanıyor. Yalnız geldiğinde biz güzel gezeriz kaynanacığımla.

X