Kayınvalideye artık dayanamıyorum

Sorun esınızde ama kvdeye alttan altan lafımı soylerım.Yalnız kaldıgın ıcın sıkılıyor olabılırsın,ıstersen bı uzmandan destek alalım.Cunku bız hep kosamayabılırız dıye.Aynısını esınızın de kafasına sokmanız lazım.Annen yardım alsın.Hatta gerekırse sen de al dıye.

Kendi anneni haftada kaç saat görüyorsun? Onun narsist annesini sürekli görmek zorunda degilsin. Yerinde olsam her hafta gitmem. Ki ben kvye sürekli giden biri degilim.

Bı cok ailede evlenmeden once yuzune bakılmayan erkek cocukları,evlendıkten sonra kıymetlı oluyor.
Onca sene deger gormemıs adamlar,annesının gelınle yarısa gırdıgının farkına varamıyor.Sanıyorkı annem benı özluyor.Hıc de bıle maksat gelını huzursuz etmek,senden once ben vardım demek.Her telefonda kosmaları ondan.Annesı oglusunu ozlemıs sanıyor:)Alakası yok ,bı cogu bunu cok gec anlıyor.

Ama çok iyi ve anlayışlı eşiniz öyle demeyin hep annesi şeytan

Valla anlamıyor. Ben düzgünce konuşunca da ben anlayışsız oluyorum. Ben kayıplarını anlamıyormuşum. Kaynanam zaten inanılmaz zor bir insan. Her şeye karışır. Israr eder. Zırcahil, sürekli konuşur, olmayan aklını bana verir.

Kendi anneni haftada kaç saat görüyorsun? Onun narsist annesini sürekli görmek zorunda degilsin. Yerinde olsam her hafta gitmem. Ki ben kvye sürekli giden biri degilim.
Kendi annem Edirne’de. Biz Hollanda’dayız. Annemleri göremiyorum yani hiç. Ben sen benim annemi babamı aramıyorsun bile dediğimde de arıyordum bıraktım diyor ama yalan. 3 yıllık nişanlılık+evlilik sürecinde 10 kere en fazla aramıştır bayramlar dahil.

Ben 2 günde bir onun annesini görüyorum. Hiç aramıyorsun, gidelim demiyorsun diyor. Kadından zaten nefret ediyorum. Tarzlarımız çok farklı. Hala daha suçlu ben oluyorum.

Peki neden yapıyorsunuz bunu ?

Tamam işte sende onun annesine gitmeyi bırak. Gitsende gitmesende hep daha fazlasını isteyecekler. Yavaş yavaş ayagını çek derim.

Eşiniz anlayışlı falan değil, eşiniz evliliğini feda etmekten çekinmiyor, umursamıyor. Bu anlayışlı olmak değildir. Siz annenizle bu kadar ilgileniyor olsaniz, kocanizin laf etmeyeceğini düşünebilir misiniz?
Hadi oğlu koşuyor, siz neden kosuyorsunuz? Bırakın o koşsun. Gece beraber kalsınlar. Demekki kocanız annesi ile kalmak istiyor. Sizin sorununuz kayinvaliedeniz ile değil, kocanizla. Hala ayrı bir ailesi olduğunu idrak edemeyen, yıllarca müdahaleye tepki gösteremeyen kocanız ile.

Kendinize haksızlık etmişsiniz bunca zaman.
Bu kadar sevmediginiz hoşlanmadığınız kv yi zaten bunca zaman eşinizin hatrina idare etmişsiniz.
Bu kadar fazla görmek yanlış bana göre haftada bir gün 2 3 saat yeterli.
Azaltın bu gitme gelmeleri eşiniz isterse her gece gitsin bir şey demeyin kendi haline bırakın.
Sizde kendinize bı düzen kurun arkadaşlarınızla yemeğe çıkın gezin tozun hayatın tadını çıkarın.
Eşim beni yemeğe çıkaracak diye beklemeyin.

Bıraktım artık bugün itibariyle. Allah sonumuzu hayretsin. İnceldiği yerden kopsun

Peki bu düzeni kurulacaksa, boşanıp kurmak daha iyi değil mi? Evlilik mi bu? Ne yapacağımı bilmiyorum.

Peki bu düzeni kurulacaksa, boşanıp kurmak daha iyi değil mi? Evlilik mi bu? Ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu tavsiyeleri vermemin nedeni biraz da olsa kendi hayatınıza bakmanız istemediğiniz şeylere hayır diyebilmeniz insanlara sınır cizebilmeniz için.
Böyle bi duzeni deneyin bakalım eşiniz ne yapacak sizinle zaman geçirmek için uğraşacak mi ?
Ugrasmiyorsa zaten ortada gerçek bir evlilik yok demektir.

Doğru haklısınız. Olmadı zaten inceldiği yerden kopacak artık. Ben bir bu düzeni de deneyeyim.

Siz değil kayınvalidenizin atlatması lazım. Eş kaybı zor bir şey, kadın belki depresyonda. Yani eşinizle konuşun, kayınvalideniz bir destek alsın. Eğer maddi sorun yoksa terapi alabilir, yanında kalacak, ya da ona hergün uğrayacak bir yardımcı ayarlanabilir, bu nevi şeyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…