• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideye artık dayanamıyorum

Sorun esınızde ama kvdeye alttan altan lafımı soylerım.Yalnız kaldıgın ıcın sıkılıyor olabılırsın,ıstersen bı uzmandan destek alalım.Cunku bız hep kosamayabılırız dıye.Aynısını esınızın de kafasına sokmanız lazım.Annen yardım alsın.Hatta gerekırse sen de al dıye.

En son eşimin dediği de bu oldu zaten. Ama kaç kardeşler hepsi maşallah düzeldi. Ama eşim biz bir travma yaşıyoruz sen farkında mısın diyor. Normalde hiç ama üzüntüleri vb yok. Sürekli kahkahalar gülüşmeler. Çalışıyorum, buna rağmen haftanın 3 günü annesini görüyorum. Ben bir kere bile annesini aramıyormuşum, ona gidelim demiyormuşum diye bana kızıyor eşim. Fırsat kalmıyor ki zaten hep görüyorum deyince de az görüyorsun diyor. Gidip 3-4 saat görüyormuşum. Haftada 10 saat azmış. Yani ben eşimi o kadar saat görmüyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum. Şimdi tartıştık. Herhalde annesinin yanına gitti kalmaya bilemiyorum. İlk defa da böyle bir şey oluyor ama ben gerçekten artık dayanamıyorum.
Kendi anneni haftada kaç saat görüyorsun? Onun narsist annesini sürekli görmek zorunda degilsin. Yerinde olsam her hafta gitmem. Ki ben kvye sürekli giden biri degilim.

Bı cok ailede evlenmeden once yuzune bakılmayan erkek cocukları,evlendıkten sonra kıymetlı oluyor.
Onca sene deger gormemıs adamlar,annesının gelınle yarısa gırdıgının farkına varamıyor.Sanıyorkı annem benı özluyor.Hıc de bıle maksat gelını huzursuz etmek,senden once ben vardım demek.Her telefonda kosmaları ondan.Annesı oglusunu ozlemıs sanıyor:)Alakası yok ,bı cogu bunu cok gec anlıyor.

En son eşimin dediği de bu oldu zaten. Ama kaç kardeşler hepsi maşallah düzeldi. Ama eşim biz bir travma yaşıyoruz sen farkında mısın diyor. Normalde hiç ama üzüntüleri vb yok. Sürekli kahkahalar gülüşmeler. Çalışıyorum, buna rağmen haftanın 3 günü annesini görüyorum. Ben bir kere bile annesini aramıyormuşum, ona gidelim demiyormuşum diye bana kızıyor eşim. Fırsat kalmıyor ki zaten hep görüyorum deyince de az görüyorsun diyor. Gidip 3-4 saat görüyormuşum. Haftada 10 saat azmış. Yani ben eşimi o kadar saat görmüyorum. Daha ne yapayım bilmiyorum. Şimdi tartıştık. Herhalde annesinin yanına gitti kalmaya bilemiyorum. İlk defa da böyle bir şey oluyor ama ben gerçekten artık dayanamıyorum.
Ama çok iyi ve anlayışlı eşiniz öyle demeyin hep annesi şeytan

Ben de benzer şeyleri çok yaşadığım için sizi daha iyi anlıyorum.Gecenin 12sinde telefonla ararlardı neymiş hanfendinin uykusu kaçmış...Haftasonu sabahın köründe zırt telefon. Biz farklı bir ilçede oturmamıza rağmen iki haftaya bir bize gelip günlerce kalmalar..her haftasonu duygu sömürüsüyle eşimi çagirip beni yanlız bırakmalar ...ah neler neler...ya hadi gelsin evime de evde de esıme beni alttan alta kötülemeler...bizim evden gidince yedigime içtigime kadar kadar herkese yetiştirip dedikodumu yapması...habire laf sokması ayrıca bana...yani inanın biz bu noktaya durduk yere gelmiyoruz.Allah kolaylık versin size.Eşiniz inşaallah annesi tarafından kullanıldığını anlar...Yoksa işiniz iş...
Valla anlamıyor. Ben düzgünce konuşunca da ben anlayışsız oluyorum. Ben kayıplarını anlamıyormuşum. Kaynanam zaten inanılmaz zor bir insan. Her şeye karışır. Israr eder. Zırcahil, sürekli konuşur, olmayan aklını bana verir.

Kendi anneni haftada kaç saat görüyorsun? Onun narsist annesini sürekli görmek zorunda degilsin. Yerinde olsam her hafta gitmem. Ki ben kvye sürekli giden biri degilim.
Kendi annem Edirne’de. Biz Hollanda’dayız. Annemleri göremiyorum yani hiç. Ben sen benim annemi babamı aramıyorsun bile dediğimde de arıyordum bıraktım diyor ama yalan. 3 yıllık nişanlılık+evlilik sürecinde 10 kere en fazla aramıştır bayramlar dahil.

Ben 2 günde bir onun annesini görüyorum. Hiç aramıyorsun, gidelim demiyorsun diyor. Kadından zaten nefret ediyorum. Tarzlarımız çok farklı. Hala daha suçlu ben oluyorum.

Kendi annem Edirne’de. Biz Hollanda’dayız. Annemleri göremiyorum yani hiç. Ben sen benim annemi babamı aramıyorsun bile dediğimde de arıyordum bıraktım diyor ama yalan. 3 yıllık nişanlılık+evlilik sürecinde 10 kere en fazla aramıştır bayramlar dahil.

Ben 2 günde bir onun annesini görüyorum. Hiç aramıyorsun, gidelim demiyorsun diyor. Kadından zaten nefret ediyorum. Tarzlarımız çok farklı. Hala daha suçlu ben oluyorum.
Peki neden yapıyorsunuz bunu ?

Tamam işte sende onun annesine gitmeyi bırak. Gitsende gitmesende hep daha fazlasını isteyecekler. Yavaş yavaş ayagını çek derim.

Herkese merhaba, burayı uzun süredir takip ediyorum ama yazmaya cesaret bulamamıştım. Artık dayanamayacağım bir noktaya geldiğim için içimi dökmek istiyorum.

Konu maalesef eşimin ailesi daha da çok annesi. Neresinden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. Üniversitede tanıştığım eşim kendini maşallah o kadar güzel saklamış ki ben maalesef evlendikten sonra bir çok şeyin farkına vardım.

Eşimin ve benim ailem arasında çok ciddi bir kültür farkı var. Onlar doğudan Hollanda’ya göçmüşler ben ise Edirne’de doğdum büyüdüm. Bu iki yıllık evlilik hayatımda olan sorunları anlatsam roman olur ama tüm sorunlar hep ya görümcem ya kayınpederim kayınvalidem kaynaklıydı. Şu anki sorunum şu ki, 1 yıl önce kayınpederim vefat etti ve kaynanam sürekli duygu sömürüsü yapmaya başladı. Yok sizde kalacağımlar, yok siz bende kalınlar. Kadın yakamızdan düşmüyor. Sürekli ama sürekli beraber olmak istiyor ve eşimi parmağında oynatıyor. Sürekli hastayım gelin koşun yetişin diyor, bir gidiyoruz yüzünde güller açıyor hiçbir şeyi yok.

Geceleri olur olmadık saatlerde arayıp çağırmaya başladı, eşim de maşallah anında koşuyor.

Bizim onca işimiz var, taşınma telaşımız var. Hiçbir işe vakti yok ama annesine anında gidiyor. Artık boğazıma kadar geldi.

Eşim çok iyi ve anlayışlı ve bana hiç laf etmez, karışmaz. Ama şu annesi konusu artık beni çok sıkmaya başladı. Evlilik hayatı diye bir şey kalmadı. Tek sosyalliğimiz annesine gitmek. Başka yaptığımız hiçbir şey yok. Herşeye karışıyor, her lafa atlıyor.

Artık dayanamıyorum. Bu süreci nasıl atlatırım onu da bilmiyorum.
Eşiniz anlayışlı falan değil, eşiniz evliliğini feda etmekten çekinmiyor, umursamıyor. Bu anlayışlı olmak değildir. Siz annenizle bu kadar ilgileniyor olsaniz, kocanizin laf etmeyeceğini düşünebilir misiniz?
Hadi oğlu koşuyor, siz neden kosuyorsunuz? Bırakın o koşsun. Gece beraber kalsınlar. Demekki kocanız annesi ile kalmak istiyor. Sizin sorununuz kayinvaliedeniz ile değil, kocanizla. Hala ayrı bir ailesi olduğunu idrak edemeyen, yıllarca müdahaleye tepki gösteremeyen kocanız ile.

Kendinize haksızlık etmişsiniz bunca zaman.
Bu kadar sevmediginiz hoşlanmadığınız kv yi zaten bunca zaman eşinizin hatrina idare etmişsiniz.
Bu kadar fazla görmek yanlış bana göre haftada bir gün 2 3 saat yeterli.
Azaltın bu gitme gelmeleri eşiniz isterse her gece gitsin bir şey demeyin kendi haline bırakın.
Sizde kendinize bı düzen kurun arkadaşlarınızla yemeğe çıkın gezin tozun hayatın tadını çıkarın.
Eşim beni yemeğe çıkaracak diye beklemeyin.

Eşiniz anlayışlı falan değil, eşiniz evliliğini feda etmekten çekinmiyor, umursamıyor. Bu anlayışlı olmak değildir. Siz annenizle bu kadar ilgileniyor olsaniz, kocanizin laf etmeyeceğini düşünebilir misiniz?
Hadi oğlu koşuyor, siz neden kosuyorsunuz? Bırakın o koşsun. Gece beraber kalsınlar. Demekki kocanız annesi ile kalmak istiyor. Sizin sorununuz kayinvaliedeniz ile değil, kocanizla. Hala ayrı bir ailesi olduğunu idrak edemeyen, yıllarca müdahaleye tepki gösteremeyen kocanız ile.
Bıraktım artık bugün itibariyle. Allah sonumuzu hayretsin. İnceldiği yerden kopsun

Kendinize haksızlık etmişsiniz bunca zaman.
Bu kadar sevmediginiz hoşlanmadığınız kv yi zaten bunca zaman eşinizin hatrina idare etmişsiniz.
Bu kadar fazla görmek yanlış bana göre haftada bir gün 2 3 saat yeterli.
Azaltın bu gitme gelmeleri eşiniz isterse her gece gitsin bir şey demeyin kendi haline bırakın.
Sizde kendinize bı düzen kurun arkadaşlarınızla yemeğe çıkın gezin tozun hayatın tadını çıkarın.
Eşim beni yemeğe çıkaracak diye beklemeyin.
Peki bu düzeni kurulacaksa, boşanıp kurmak daha iyi değil mi? Evlilik mi bu? Ne yapacağımı bilmiyorum.

Peki bu düzeni kurulacaksa, boşanıp kurmak daha iyi değil mi? Evlilik mi bu? Ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu tavsiyeleri vermemin nedeni biraz da olsa kendi hayatınıza bakmanız istemediğiniz şeylere hayır diyebilmeniz insanlara sınır cizebilmeniz için.
Böyle bi duzeni deneyin bakalım eşiniz ne yapacak sizinle zaman geçirmek için uğraşacak mi ?
Ugrasmiyorsa zaten ortada gerçek bir evlilik yok demektir.

Bu tavsiyeleri vermemin nedeni biraz da olsa kendi hayatınıza bakmanız istemediğiniz şeylere hayır diyebilmeniz insanlara sınır cizebilmeniz için.
Böyle bi duzeni deneyin bakalım eşiniz ne yapacak sizinle zaman geçirmek için uğraşacak mi ?
Ugrasmiyorsa zaten ortada gerçek bir evlilik yok demektir.
Doğru haklısınız. Olmadı zaten inceldiği yerden kopacak artık. Ben bir bu düzeni de deneyeyim.

Siz değil kayınvalidenizin atlatması lazım. Eş kaybı zor bir şey, kadın belki depresyonda. Yani eşinizle konuşun, kayınvalideniz bir destek alsın. Eğer maddi sorun yoksa terapi alabilir, yanında kalacak, ya da ona hergün uğrayacak bir yardımcı ayarlanabilir, bu nevi şeyler...

Back