• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle beraber yada altlı üstlü oturan arkadaşlar lütfen sizde yazın...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
arkadaşlar kafayı yemek üzereyim artık... hamileyim kayınvalidemle aynı evde oturuyorum ama bazen canıma tak diyo... aslında hamile kalmamı bile istemiyodu ilk evlendiğim zamanlar eşimi bile 3-4 sene yapmayın diye doldurmuştu ama Allah'ım verecek oldumu hiçbişeyi dinlemiyo rabbime hesapsız şükür... hamile olduğum halde beni sinir etmek için oğluna belli etmeden yapmadığı kalmıyo... birşey yapıyo olsam bi ucundan tutuversin desem mutlaka bi bahane bulup ordan uzaklaşıyo dışarı çıkıyo başka bişeyle ilgileniyo gibi yapıyo... normalde hiç ben ev işi yapıyorum oda yardım etsin diyen biri değilim ama hamile olunca bende zorlanıyorum artık, yardım et demek istemiyorum ama gücümün yetmediği yer oluyo... eşimi benden kıskanıyo... ben eşime çok düşkünümdür, eşime sevgimi çok belli ederim bu yüzden aman niye seviyosun sen onu, bak o senle ilgilenmiyo, bırak şunu falan der bana hep hani bende ilgilenmeyeyimde aramız soğusun diye.. bazende oğluna benim için böyle şeyler söylüyo... bizi çocuk gibi parmağında oynatmak istiyo bi dediği yapılmasa kıyamet kopuyo... eşimi dolduruyo bi güzel aramız açılsın diye... eşimde çoğu zaman karşılık vermez, sen yanlış yapıyosun anne demez, aksine bişey olsa hemen bana annemin gönlünü alsana der... ama kayınvalidem diğer çocuğuyla onun eşini el üstünde tutar bir dediklerini iki etmez, o çocuğundan çekiniyor birazda açıkcası, çünkü o hep eşinide kendinide savunuyo laf söyletmiyo... ayrı evede çıkamayacağız... ama Allah onu bildiği gibi yapsın benim için ne düşünüyosa kendisine bin katını versin... SİZDE NELER YAŞADIĞINIZI YAZIN PAYLAŞALIM LÜTFEN, PAYLAŞMAYA İHTİYACIM VAR...

ayrıca eşimde ilk hamile kaldığımda inanın bir ay evde surat yaptı... istemiyodu çünkü hatta aldıralım desem aldıracaktı düşünün yani... çünkü hamileliğim büyük bi süpriz oldu:dance: ama bugünlerimize hesapsız şükür Allah mutluluğumuzu istemeyenlere, bize huzursuzluk yaşatıp bizi üzenlere de versi bin katını... inşallah beni aratacak olanını versin ona... yaptıklarını düşündüklerini kendi çeksin...

arkadaşım bu beraber yaşama işi biraz peygamber sabrı gerektiriyor bir kere gelme şansımız olan dünyada istemediğimiz şekilde yaşamamız gerekiyo
bu anneleri laf söylediğinde kocaların eşlerini savunup annelerine iki çift laf söylememeleri beni delirtiyo demezler ama annemler sadece eşim için bir imada dahi bulunsa kızıyorum ben kızıncada cesaret edip yineleyemiyolar ne yazıkki erkekler buna cesaret edemiyo hanımları neden annene bişey demiyosun dediğindede dırdırcı olup çıkıyo işte yazık
iş konusuna gelince senin herşeyin üstesinden geldiğini gören kayınvaliden iyi bi yol bulmuş kendine biraz bırak dağınık kalsın bazı şeyleri bilerek yapma sana laf söylediklerinde açıkca yapamıyorum hamileyim elimden bu kadar geliyo de...deki kadın anlasın demessen bu böle devam eder o el sürmesse işlere sende eksik ve az yapmaya devam et sorunlarından bahset şuram ağrıyo de buram ağrıyo de senden biraz ümidini kessin o inat ederse sende inatla eksik yap
eşine dolduruşu konusunda biraz polyannacılık oynamanı tavsiye edicem yanlız eşinle konuşup birlik olmanız gerekiyo ne derse etkilenmicez ve duymicaz o ne derse desin mutluğumuzu göstericez başarılı olamadığını görünce bir gün bıkıcaktır inşallah unutmayalım ''düşmanı susmak çatlatır evden ayrılma şansım yok demişsin bu konuda birşey diyemiyorum Allah yardımcın olsun bacım..

Canım allah kolaylık versin sana ya
inş sende bir gün kendi ayrı evini açabilirsin huzurlu mutlu sağlıklı bir aile yaşantısı sürersin

ev içine ev olmuyo çok zorr :delphin:

arkadaşım bu beraber yaşama işi biraz peygamber sabrı gerektiriyor bir kere gelme şansımız olan dünyada istemediğimiz şekilde yaşamamız gerekiyo
bu anneleri laf söylediğinde kocaların eşlerini savunup annelerine iki çift laf söylememeleri beni delirtiyo demezler ama annemler sadece eşim için bir imada dahi bulunsa kızıyorum ben kızıncada cesaret edip yineleyemiyolar ne yazıkki erkekler buna cesaret edemiyo hanımları neden annene bişey demiyosun dediğindede dırdırcı olup çıkıyo işte yazık
iş konusuna gelince senin herşeyin üstesinden geldiğini gören kayınvaliden iyi bi yol bulmuş kendine biraz bırak dağınık kalsın bazı şeyleri bilerek yapma sana laf söylediklerinde açıkca yapamıyorum hamileyim elimden bu kadar geliyo de...deki kadın anlasın demessen bu böle devam eder o el sürmesse işlere sende eksik ve az yapmaya devam et sorunlarından bahset şuram ağrıyo de buram ağrıyo de senden biraz ümidini kessin o inat ederse sende inatla eksik yap
eşine dolduruşu konusunda biraz polyannacılık oynamanı tavsiye edicem yanlız eşinle konuşup birlik olmanız gerekiyo ne derse etkilenmicez ve duymicaz o ne derse desin mutluğumuzu göstericez başarılı olamadığını görünce bir gün bıkıcaktır inşallah unutmayalım ''düşmanı susmak çatlatır evden ayrılma şansım yok demişsin bu konuda birşey diyemiyorum Allah yardımcın olsun bacım..

canım çok teşekkür ederim paylaşımın için... ev işlerini bende yapmadığımda öylece kalıyo dağılıyo için nasıl rahat eder ki, kaç gün gerçi kayınvalidem rahat ediyo bi defasında camları silemedim, eşime demiş galiba camlar kirlendi bi silinse falan diye eşim yarın camları silsene kirlenmiş dedi hamile halimle... eşim normalde kesinlikle ev temizliği konusunda bak toz olmuş sil toparla diyen biri değildir.. geçen günde ben kayınvalideme dedim ben toparlarken sende toz alıver diye inan eşime yaptırdı, eşim toz almaya başladı, benimde tepem atıvermiş aldım elinden kendi işimi gene kendim yaptım... eşime yaptıracak olsam bu halimde sana değil ona söylerim demi... evde kadın varken utanmıyo eline vermeye...

of ya kaynanayla beraber yasama basligini görünce bile midem kalkiyo:(cünkü bende yasadim..
aman benden uzak olsunlar Allaha yakin olsunlar,canin cigerinde olsa ev ev üstüne kurulmuyo,cok iyi anliyorum seni..esin ögrenci falan mi neden sansiniz yok cikmak icin...hem bak bebekte geliyo..1 göz evin olsun ama senin olsun...ben evime ciktigimda oturacak koltugum,serecek halim,düsün bi perdem bile yoktu ama benden mutlusuda yoktu cünkü kurtulmustum...
canim her isi yapma zorunlulugun varmi?bence yok!yapmada yani,zorlaniyorum de,bisey de ama susma bence.sende iki canlisin,koca evin herseyiyle nasil ilgileneceksin ki?bence güzel güzel izah et bunu..
ben baslarda herseyi yaptim,okulda vardi..sonra baktim hala yüzüme bakilmiyo bende zamanim oldukca yapmaya basladim,yardim isterse yardim ettim...ne laf cakmalar filanin gelini,sunun kizi demeler duydum.basta cok canim yandi ama sonra bunlari dert ederek sadece kendime eziyet ettigimi ve kaynanaminda bundan zevk aldikca üstüme geldigini anladim,herseyden elimi etegimi cektim,herseye gözümü kulagimi kapattim,sabrimin son noktasindada o evden kactim yani..
insallah hersey güzel olur senin icin,ama bence kendi evinize cikmak icin tüm yollari dene...

Allah hamile halinde sabrinida versin cok yazik ama burda sorun kayinvaliden degil esin esin savunmadigi yanlislari gormedigi surece isin zor kisirdongu oda oglu uzerindeki etkiye dayanarak bu hareketleri yapiyor ev ev uzerinde olmuyor gercekten kulak asmamayi dene is planini kendine gore yap karissa bile cok uzerinde durma cunku sizinle oturacmis kurtulusun yok gibi su icinde oldugun durumdan fazlada uzme kendini bebegini dusun

Son düzenleme:
canım eğer ev işleri yapılmadığında rahatsızlık duyan bir yapın varsa ve kayınvalide hanım öle geniş biriyse onu rahatsız etmicektir bu konu dediğin gibi ama eşine çok kızdım sakın bidaha o halinle cama çıkma başın döner Allah korusun ben ev işlerine yardımcı almıyorum ama eşim cam konusunda hak koyuyor araya düşük tansiyonum olduğu için kafam sallanıyo çıkınca o yüzden sadece cam silmek için yardımcı çarıyorum bu konuda eşinle konuş erkeklerin kafası basmıyo bazı konulara anlatınca anlıyolar
k.validen çok tembel bi kadınmış gerçekten en iyisi sen evde sadece kendin yaşıyomuş gibi davran kendine boşuna bu halinle moralini bozma nasılsa beni rahatsız ediyo yapıcam de yapabildiğin kadar yap onların özel işlerini yapma dağıtırlarsa baskı yap yapamıyorum dağıtmayın diye kafalarını şişir yanına kalmasın bari yere bişey düşürüp almazlarsa eğilip alamıyorum anne de wc kirliyse wc yi temiz tutun yapamıyorum de gıcıklık değilmi
ne bencil insanlar var dünyada ya

Ben burada suçun büyük bir kısmını eşinize buluyorum. Annesine bir yerde dur demesi lazım ama bunu yapacağına sizi zorda bırakıyor.

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar... gerçekten bunları okumak bile insanı biraz olsun rahatlatıyo... çünkü en aından içimi dökebiliyorum... hepinize tek tek teşekkür ederim... bu arada ewet eşimde kendinide benide ezdirdiği için çok suçlu ama diyemiyosun ki sen bizi savunmuyosun diye......

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar... gerçekten bunları okumak bile insanı biraz olsun rahatlatıyo... çünkü en aından içimi dökebiliyorum... hepinize tek tek teşekkür ederim... bu arada ewet eşimde kendinide benide ezdirdiği için çok suçlu ama diyemiyosun ki sen bizi savunmuyosun diye......

Öncelikle kolay gelsin. Bende yaklaşık 1,5 yıl kayınvalidemlerle aynı evi paylaştım.
Yaşadıklarınızın benzerlerini yaşadım. Ancak eşinize söyleyemediğinizi yazmışsınız neden?
Kayınvalideniz anladığım kadarıyla sizden hep hizmet bekliyor, benimkide öyleydi.
Hatta akşama kadar gereken bütün işleri ben yapardım, eşimin geldiğini gördüğünde;
bana dönüp gülerek : oğlum geldi kalkayım da iş yapayım derdi. Düşünün o anda kendimi
nasıl hissettiğimi... En sonunda birgün dedim ki anne gel seninle konuşalım. Ben sizinle
yaşamaktan rahatsız değilim, ancak yaptığın bazı davranışlar beni çok kırıyor. Başladım anlatmaya
ama sözcüklerimi dikkatli seçtim, bu durumunda kendimi kötü hissettiğimi, kendisi rahatsız
veya yapamayacak durumda olsaydı, bunları elbette yapacağımı ama şimdi ben varım diye
herşeyin yükünü bana atmaması gerektiğini, beraber yaparsak herikimiz içinde çok daha
iyi olacağını vs anlattım. Bana ne kadar yakın olursa, anne gibi davrandığında benimde kızı olacağımı
söyledim. Önce şaşkınlıkla beni dinledi, sonra tamam ben bazen düşünemüyorum falan dedi.
Sen bana hatırlatırsın dedi. Öylece anlaştık. Sorununu önce kayınvalidenle konuşmayı denesen derim.
Gerçi ben 35 yaşındayım ve evliliğimin 11 yılında aynı eve geldik. Bunların getirdiği olgunluk ve
rahatlığım da vardı elbet. Ama çözüm olmazsa tabii eşine anlatacaksın, başka kiminle çözebilirsin ki bu sorunu.
Evet hamilelik zor bir dönem ama kendi evinde de olsan belki bu kadar çok olmayacaktı
ama sen bu işleri bir şekilde yine yapacaktın. Bunu da unutma canım.
Ne diyeyim Allah sana kolaylık, kayınvalidene de vicdan ve merhamet versin.

Allah size kendi düzeninizi kurmak nasip etsin.Sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.benimki altta oturuyor o bile yetiyor sinir bozmaya pek görmemeye çalışsamda....umarım herşey istediğin gibi olur hayatında.

offf..çok zor yaa.tam sopalıkmış senin kayınvaliden:oklava:aynı zamanda merhametsiz..önce allah ona akıl fikir ve merhamet,kocana başka eve geçmek için imkan,sanada sabır ve dayanma gücü versin canım.umarım tez zamanda o evden kurtulursun..duyudkça böyle çok sinir oluyorum.benm çevremde de çok var.ama sakın ezdirme kendini.biraz dişlice ol tabiri caizse.eşinde madem sessiz biri arada onuda çekip çevir.:oklava:ben en çok eşine kızdım.seninle evlenmesini bilmiş ya neden sahip çıkmıyor sana.erkekler annelerini çok iyi tanır aslında ama işine gelmeyenei görmez bazen.çünki sana sorun olan şeyler onlara göre sorun değildir.sen anlatmalısın
ama biraz dişiliğini kullan canım,cazibeni yani:utangac:çünki sert çıkarak annesine karşı tavır koydurtamazsın eşine.biliyorum çok kızıyorsun ama sabırla bunu sonuç elde edene kadar dene.benden sana kadın tavsiyesikaydirigubbakcemile5

:1shok:kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıneler söylüyorum ya..benimde oğlum var

canım çok teşekkür ederim paylaşımın için... ev işlerini bende yapmadığımda öylece kalıyo dağılıyo için nasıl rahat eder ki, kaç gün gerçi kayınvalidem rahat ediyo bi defasında camları silemedim, eşime demiş galiba camlar kirlendi bi silinse falan diye eşim yarın camları silsene kirlenmiş dedi hamile halimle... eşim normalde kesinlikle ev temizliği konusunda bak toz olmuş sil toparla diyen biri değildir.. geçen günde ben kayınvalideme dedim ben toparlarken sende toz alıver diye inan eşime yaptırdı, eşim toz almaya başladı, benimde tepem atıvermiş aldım elinden kendi işimi gene kendim yaptım... eşime yaptıracak olsam bu halimde sana değil ona söylerim demi... evde kadın varken utanmıyo eline vermeye...

gerçektende böylemi düşünüyorsun:1shok:tabikide eşin sana yarıdm edecek.benimki yeri geliyor çocukların altını bile değiştiriyor banyosunu bile yaptırıyor..annenesi yapmadysa niye çekip aldın elinden ,bırak yapsın.nolur önce kendine acı ki başkalarıda sana merhamet etsin.naptın sen?biraz akıllı ol canım.iki iş yapmakla bişey olmaz eşine.kayınvaliden seni çok iyi tanımış akıllı kadın.senin kızıpta elinnden alıp yapıcagını bile tahmin etti belkide.lütfen hanımlar ezdirmeyin kendinizi bukadar hayat müşterektir..birtanesi 9 ay karnında bir can taşısın birde üstüne evde hizmet etsinde göreyim şu erkekleri.can değil sırtına yük versen 9 gün taşımaz hiçbiri:oklava::oklava:ah canım seni görmeden anlıyorum aslında aileni bile çözdüm diyebilirim.anne baban seni çok sabırlı yetiştirmiş.geçim ve huzur istiyorsun buyüzden bütün katlandıkların sanırım.ama lütefennnnn kendini ezidrme..ezik kadın olmayalımmmmkaydirigubbakcemile

önce şunu söyliyim;
demişsiniz ki önceki yazınızda evde kadın varken adama mı düşer toz almak diye.
nasıl ki hayatı paylaşıyorsanız, işi de paylaşabilirsiniz.
eğer toz almak erkeğe mi düşermiş diye davranırsanız; tabi ki de yardım göremezsiniz.
kayınvalidenizden önce eşinizden yardım bekleyin siz. niye elinden alıyorsunuz bezi? o da niye size veriyor? neden ben yaparım ne olacak demiyor? çünkü siz erkeğe mi düşer ev işi yapmak diye düşünüyorsunuz.
evet düşer, hem de çok güzel düşer. erkekliğine halel getirmez.

ayrıca eşinize niye diyemiyorsunuz bizi savunamıyor musun diye?
eğer bazı şeyleri göremiyorsa siz göstereceksiniz.
ama erkeğe toz almak mı düşer, bizi savunamıyorsun denmez politikası izlersiniz her zaman ezilirsiniz.

ya da birinin sizi savunmasına da ihtiyaç duymayın.
bakın yukarıda çalıkuşu arkadaşımız ne kadar güzel açıklamış kayınvlidesiyle konuşmasını.
sizde benzer şekilde konuşup dile getirin rahatsızıklarınızı.

eşiniz ve kayınvalideniz suçlu olabilir ama ben sizde de yeterince suç gördüm bu davranışlarınızdan dolayı

Ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Yeme içme birarada.
Biraz daha şanslıyım senin yanında.
Bana ters gelen bir durumda çeker kapıyı çıkarım evime. Aynı evde oturuyor olsaydık daha farklı olurdu mutlaka.
Ben zaten çalışıyorum bir hafta sonum var kendi evime mi kayınvalidemin evine mi yetişeceğim.
Benden zaten aman aman bir iş beklemez. Sadece büyük temizliğe kalkışacağı zaman hafta içinden sorar haftasonuna bir programın yoksa yardım edermisin diye.
İşim varsa uygun bir dille söyler bir sonraki hafta yapalım diye söylerim. Yardımda ederim hiç gocunmam. Zaten hafta içi her akşam oradayım, yemeğimizi yapıyor sağolsun.
Göz göre görede ne hali varsa görsün demem.
Senin durumun daha farklı; tamamen eşinde bitiyor.

madem hanissin bahenen hzır sen niye ev işi yapıyon bırak kaynanan yapsın
sen yat oram agıyo şuram agrıyo diye naz yap
erkeler hep annlerini tutarlar annelerini kaybedince eşe dönerler ama iş işden geçer
seni kıskanır tabi oglunu başka bi kadınla paylaşmak istemeyen anneler aynı zamanda oglunu sevmediklerinide bu şekilde belli ederler
çünkü bir anne evladı mutlu olsun diye kendisi mutsuzlugu göze almalı
ama bi yaştan sonra insanlar becilleşiyor işte
sen bu evi paylaşıyorsan malesef bunlara katlanacan yapacak hiç bir şeyin yok
çünkü o evde bayrak annede
senin yerinde olsam herşeyi göze alıp evimi ayırmaya bakardım

canım bende 6 aylık evliyim.belki okumussundur.derdim var'a yazmıstım.kayınvalidem kayınpederim yanımda ,eltim alt katımda.kocam onlardan yana.kendi ailem yok yanımda.ve bir de şiddet.

neyse..demek istediğim senden daha kötü durumda olanlar da var..yani ben..

sana tek verebilecegim tavsiye SABRET..gün gelecek bizlerde mutlu olacagiz..

Back
X