• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle beraber yada altlı üstlü oturan arkadaşlar lütfen sizde yazın...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım çok teşekkür ederim paylaşımın için... ev işlerini bende yapmadığımda öylece kalıyo dağılıyo için nasıl rahat eder ki, kaç gün gerçi kayınvalidem rahat ediyo bi defasında camları silemedim, eşime demiş galiba camlar kirlendi bi silinse falan diye eşim yarın camları silsene kirlenmiş dedi hamile halimle... eşim normalde kesinlikle ev temizliği konusunda bak toz olmuş sil toparla diyen biri değildir.. geçen günde ben kayınvalideme dedim ben toparlarken sende toz alıver diye inan eşime yaptırdı, eşim toz almaya başladı, benimde tepem atıvermiş aldım elinden kendi işimi gene kendim yaptım... eşime yaptıracak olsam bu halimde sana değil ona söylerim demi... evde kadın varken utanmıyo eline vermeye...

ya nasıl oluyorda hamıle halınle camı sılmene razı gelıyorlar..ben o kısmını anlamadım..bırak hamıle olmamı suan bıle esım camları sılme dıye yalvarıyor..sen bır can tasıyorsun ya..senı hıcmı onemsemıyorlar..bırak canım ya yapma kendını baska ıslere ver ne bılım atkı ör şal ör otur yanı..yapma..aa tepkını koy..yoksa aynı evın ıcınde boyle hayat gecmez..ya

benimki kayın derdi kaynana değil evet bide böylesi var arkadaşlar! Ben nişanlıyım en azından şimdilik o kadar bıktım ki, dana nişanlandığım gün kaynım yanıma gelip "sen bize saygı ilgi göstermiyorsun servis yapmıyorsun senden hiç hoşlanmadım" diye laf sokuyor, ben bunun şoku ile ve ortam yüzünden cvp hakkını nişanlıma bırakıyorum ama sağolsun nişanlımda pasif davranıp bişey yapmıyor üstüne ben suçlu bulunuyorum, nişanlım ailesinide alıp gidiyor, haftalarca bunu atamadım üstümden kendisi yaptığı eşekliği anlayıp tekrar aradı düzeltme çabasına girdi, ama bu yapılanın hesabını ne ailesi ne kendisi sormadı abilerine, bunun etkisi tabi ilişkimize yansıdı, ben soğuk davrandıkça nişanlım bana karşı baskı kıskançlık yapmaya başladı..

bende oturdum kayinvalidemle tam anlamiyla kabus gibiydi tam 6 kisiydik ustune usluk bide elti gelecekti allahtanki kurtuldum is sende kurtulursun kimseyi birlikte oturmaya mecbur etmesin allahim

ya nasıl oluyorda hamıle halınle camı sılmene razı gelıyorlar..ben o kısmını anlamadım..bırak hamıle olmamı suan bıle esım camları sılme dıye yalvarıyor..sen bır can tasıyorsun ya..senı hıcmı onemsemıyorlar..bırak canım ya yapma kendını baska ıslere ver ne bılım atkı ör şal ör otur yanı..yapma..aa tepkını koy..yoksa aynı evın ıcınde boyle hayat gecmez..ya

canım yaa benim cam falan siliyo olmam hiç göze görünmüyo ki... yani benim yaptıklarım üstü kapalı geçiliyor... öyle eşim bugün camları sildin yoruldun hayatım dediğini hiç duymadım yada başka ne iş yapıyorsam işte (ama bunu düşünmesi gerektiğinin farkında değil aslıda pek art niyet yok yani)... tabi kayınvalidem de aynı hatta fazla bile... ben 3 - 4 aylık hamileydim camları silmedim 1 ay gibi bir süre ve haliyle camlar çok kirlendi... kayınvalidem elini bile sürmedi hatta eşime camlarda kirlendi gibisinde söylemiş heralde eşim bana dedi yarın bi camları silsene kirlenmiş diye... ve benim eşim kolay kolay şurası kirlenmiş sil, burası toz olmuş temizle demez... ama dedirtiyolar demek kii... hemde belli bile etmeden eşim kayınvalidemin bu tür davranışlarının farkında bile değil... ama ben bişey yapsam hemen göze görünüyo bağırdın kızdın yada ters davrandın gibi.... yapacak ne var ki hayırlısı olsun... bugünümüze şükür.... bide dövüp, yuva bozan, iftira atanlarda var değil mi... ama inşallah ben ve benim gibi olan herkes tez zamanda hayırlısı, sağlıklı, güzel, mutlu bi yuva kurarız eşlerimizle, olan ve ilerde doğacak olan evlatlarımızla kızlar...

canım yaa benim cam falan siliyo olmam hiç göze görünmüyo ki... yani benim yaptıklarım üstü kapalı geçiliyor... öyle eşim bugün camları sildin yoruldun hayatım dediğini hiç duymadım yada başka ne iş yapıyorsam işte (ama bunu düşünmesi gerektiğinin farkında değil aslıda pek art niyet yok yani)... tabi kayınvalidem de aynı hatta fazla bile... ben 3 - 4 aylık hamileydim camları silmedim 1 ay gibi bir süre ve haliyle camlar çok kirlendi... kayınvalidem elini bile sürmedi hatta eşime camlarda kirlendi gibisinde söylemiş heralde eşim bana dedi yarın bi camları silsene kirlenmiş diye... ve benim eşim kolay kolay şurası kirlenmiş sil, burası toz olmuş temizle demez... ama dedirtiyolar demek kii... hemde belli bile etmeden eşim kayınvalidemin bu tür davranışlarının farkında bile değil... ama ben bişey yapsam hemen göze görünüyo bağırdın kızdın yada ters davrandın gibi.... yapacak ne var ki hayırlısı olsun... bugünümüze şükür.... bide dövüp, yuva bozan, iftira atanlarda var değil mi... ama inşallah ben ve benim gibi olan herkes tez zamanda hayırlısı, sağlıklı, güzel, mutlu bi yuva kurarız eşlerimizle, olan ve ilerde doğacak olan evlatlarımızla kızlar...

Hayatim yasadiklarini bilemem tabiki mutlaka zordur ayni cati altinda böyle farkli karekterlerin gecinebilmesi...sadece sunu belirtmek istiyorum:şutarafagitti

Sen o evde yasiyorsun orasi senin evin artik, o evin isini yapiyorsun diye kimseden tesekkür ve takdir beklememen lazim...hamilede olsan bu degismez...evinin isini yapan her kadin gibi bu görevin, tabiki yardim isteyebilirsin fakat bu diger kisilerin insafiyetine kalmis...kaynanan yapar yada yapmaz zorlayamazsinki güzelim...:delphin:

Eski kadinlari düsündüm biran karni burnunda etrafinda 2 - 3 cocuk elinde camasir yikarlardi, koca bir aileye yemek yaparlardi, evin temizligi cocuklarin bakima vs. vs. bunlarin hepsinin üstesinden gelirlerdi masallah....Muhtemelen senin kaynananda öyle biri eski kafa yani düsünemiyor yada seninde üstesinden gelecegine saniyordur...güzel bir dile ile Anne be bana surda biraz yardimci olabilirmisin dedinmi??CADIARZU

Kaynanandan cok bence esin cok kabahatli senin mutsuzlugunda....malesef dengeyi koyamiyor, annesinin ve karisinin yerini ayiramiyor...Sen öncelikle esinle arandaki sorunlari hallet canim...:kahve:

Kaynanan cok kötü bir kadin olsada unutmaki o evde yasadigin müddet onunla aranda sevgi olmazsa bile saygi olmasi lazim, iylikle konusarak gecinmeye bak...zaten öyle oldugu vakit esinlede aranda sorun kalmayacaktir...:delphin:

Umarim insallah hersey gönlünce olur.:teselli:

Hayatim yasadiklarini bilemem tabiki mutlaka zordur ayni cati altinda böyle farkli karekterlerin gecinebilmesi...sadece sunu belirtmek istiyorum:şutarafagitti

Sen o evde yasiyorsun orasi senin evin artik, o evin isini yapiyorsun diye kimseden tesekkür ve takdir beklememen lazim...hamilede olsan bu degismez...evinin isini yapan her kadin gibi bu görevin, tabiki yardim isteyebilirsin fakat bu diger kisilerin insafiyetine kalmis...kaynanan yapar yada yapmaz zorlayamazsinki güzelim...:delphin:

Eski kadinlari düsündüm biran karni burnunda etrafinda 2 - 3 cocuk elinde camasir yikarlardi, koca bir aileye yemek yaparlardi, evin temizligi cocuklarin bakima vs. vs. bunlarin hepsinin üstesinden gelirlerdi masallah....Muhtemelen senin kaynananda öyle biri eski kafa yani düsünemiyor yada seninde üstesinden gelecegine saniyordur...güzel bir dile ile Anne be bana surda biraz yardimci olabilirmisin dedinmi??CADIARZU

Kaynanandan cok bence esin cok kabahatli senin mutsuzlugunda....malesef dengeyi koyamiyor, annesinin ve karisinin yerini ayiramiyor...Sen öncelikle esinle arandaki sorunlari hallet canim...:kahve:

Kaynanan cok kötü bir kadin olsada unutmaki o evde yasadigin müddet onunla aranda sevgi olmazsa bile saygi olmasi lazim, iylikle konusarak gecinmeye bak...zaten öyle oldugu vakit esinlede aranda sorun kalmayacaktir...:delphin:

Umarim insallah hersey gönlünce olur.:teselli:

yazdıkların bir yere kadar doğru belki ama aynı evde yaşıyorsan ki bide hamileysen??? bi düşünmek lazım çoğu insan normalde aynı evde kalmıyosa bile gelinim yada kızım hamile gidip ev işine yardım edeyim diyo...işten kaçtığımdan değil ama onun bi kızım sende yoruldun hadi gel bi otur yada onuda ben yapayım bırak demesi benim gönlümü almaya yeter ben elimden geleni fazlasıyla kendimi zorlayarakda olsa yapıyorum zaten ben kayınvalidemle kaldığım halde benim annem geldi benim evimin işini yaptı düşün... herkes senin kadar iyi niyetli olmuyo canım... dediklerini bende yaptım bunca zaman bi iğneyi alıp yerine koysun demedim ama şimdi o benim hamileliğimi aldırmadan yavaş yavaş yapıver bi günde yapıyosan iki günde yapıver böyle diyo... ben bekleyecek olsam bugüne kadar da beklerdim ama oda bu evde yaşadığı halde şimdiye kadar demedim suçum da bu zaten zamanında desem böyle alışmayacakmış.... herkes herşey aynı değil olmuyo.... çok şükür elim ayağım tutuyo yapıyorum ama insanın bi yorulduğu bi dolduğu oluyo... ne kadar anlatılsa boş yaşamayan bilmez Allah'ıma hesapsız şükür bugüne kadar ona muhtaç olmadım Allah bundan sonrada etmesin.... sen sadece benim açımdan bakmışsın bide onun açısından düşün ben ayrı eve çıksaydım her iş kendine kalacak, evde yanlız yemek, içmek dört duvarla konuşmak kolay mı.....kaldı k o zamanında zorluklar yaşadıysa bile ben yaşadım ama ben şöyle davranayım da benim çocuklarım benim çektiğim zorlukları çekmesin demesi gerekmez mi... dedim yaa yaşamayan bilmez ve saman altından su yürütüyolar bide... beni çileden çıkarırken başkalarına bişey olmamış gelinine çok düşkün bi kayınvalide muamelesi yapıldığında ne kadar kötü oluyo insan biliyo musun... herkesin yanında yine sen zor durumda kalıp kötü oluyosun...hep dedim bugünümüze hesapsız şükür Allah bugümüzü aratmasın....

yazdıkların bir yere kadar doğru belki ama aynı evde yaşıyorsan ki bide hamileysen??? bi düşünmek lazım çoğu insan normalde aynı evde kalmıyosa bile gelinim yada kızım hamile gidip ev işine yardım edeyim diyo...işten kaçtığımdan değil ama onun bi kızım sende yoruldun hadi gel bi otur yada onuda ben yapayım bırak demesi benim gönlümü almaya yeter ben elimden geleni fazlasıyla kendimi zorlayarakda olsa yapıyorum zaten ben kayınvalidemle kaldığım halde benim annem geldi benim evimin işini yaptı düşün... herkes senin kadar iyi niyetli olmuyo canım... dediklerini bende yaptım bunca zaman bi iğneyi alıp yerine koysun demedim ama şimdi o benim hamileliğimi aldırmadan yavaş yavaş yapıver bi günde yapıyosan iki günde yapıver böyle diyo... ben bekleyecek olsam bugüne kadar da beklerdim ama oda bu evde yaşadığı halde şimdiye kadar demedim suçum da bu zaten zamanında desem böyle alışmayacakmış.... herkes herşey aynı değil olmuyo.... çok şükür elim ayağım tutuyo yapıyorum ama insanın bi yorulduğu bi dolduğu oluyo... ne kadar anlatılsa boş yaşamayan bilmez Allah'ıma hesapsız şükür bugüne kadar ona muhtaç olmadım Allah bundan sonrada etmesin.... sen sadece benim açımdan bakmışsın bide onun açısından düşün ben ayrı eve çıksaydım her iş kendine kalacak, evde yanlız yemek, içmek dört duvarla konuşmak kolay mı.....kaldı k o zamanında zorluklar yaşadıysa bile ben yaşadım ama ben şöyle davranayım da benim çocuklarım benim çektiğim zorlukları çekmesin demesi gerekmez mi... dedim yaa yaşamayan bilmez ve saman altından su yürütüyolar bide... beni çileden çıkarırken başkalarına bişey olmamış gelinine çok düşkün bi kayınvalide muamelesi yapıldığında ne kadar kötü oluyo insan biliyo musun... herkesin yanında yine sen zor durumda kalıp kötü oluyosun...hep dedim bugünümüze hesapsız şükür Allah bugümüzü aratmasın....

Yorumunda okudugum düsüncemi dogruladi, ayni evde yasamak zor olsada iyi bir iletisimle olmicak sey degil güzelim....Bu güne kadar bir igeneyi alsin suraya koysun demedim diyorsun, ondan hicbirsey beklemedim diyorsun, iste bende onu söylüyorum sana canim, Neden?? Neden hamileligni öne sürüp "Anne be bana biraz yadimci olabilirmisin" deyip ondan destek yardim istemiyorsunki? benneyaptımki

Bazi insanlar öyle ince düsünceli olamiyor malesef direkt istedigini söylemen cok daha mantikli olmazmi? :kahve:

Böyle icine atarak esinle kötü olarak nereye kadar be güzelim?? Kendine zarar veriyorsun sadece! :teselli:

Belki daha cok uzun bir müddet kayinvalidenle ayni evde yasamak zorunda olucaksin, o yüzden bence seni cok rahatsiz eden konulari saygini bozmadan iylikle kayinvalidenle konusmalisin, ayrica ben sadece senin acindan bakmadimki olayabenneyaptımki, esin tutamadigi denge yüzünden zaten bütün sorunlarin kaynagi bana göre...:delphin:

selam arkadaşlar.öncelikle kayınvalidesi ile oturan bütün arkadaşlara en kısa zaman da güzellikle ayrılmalarını diliyorum.ben de altı yıl oturdum kayınvalidemle.çoooooooooook sıkıntılar çektim çoook.kayınvalidemi sevmiyorum sevmek zorunda da değilim.yalnız saygı duymak zorundayım. ne olursa olsun anadır gözüyle baktım hep.istisnalar hariç bütün analar saygıyı hakeder.sonuçta uzak bi akraba değil ki görüşmiyveririm olur biter diyeceğin.''eşimin annesİ''her daim görüşmek zorundasın.bence hem kendine hemde karşındakine saygını yitirmeden götürebilmeliyiz gelin-kayınvalide ilişkisini.hatta araya eşimizi bile koymamalıyız.biliyormusunuz bana ettikleri bir bir çıktı.eee ne demişler Allah'ın sopası yok,etme bulma dünyası işte.siz sabırla,saygıyla duruşunuzu ,tavrınızı koyun inanın zaman sizden yana .Allah hepinizin ,hepimizin yardımcısı olsun.sevgiyele kalın...

Yorumunda okudugum düsüncemi dogruladi, ayni evde yasamak zor olsada iyi bir iletisimle olmicak sey degil güzelim....Bu güne kadar bir igeneyi alsin suraya koysun demedim diyorsun, ondan hicbirsey beklemedim diyorsun, iste bende onu söylüyorum sana canim, Neden?? Neden hamileligni öne sürüp "Anne be bana biraz yadimci olabilirmisin" deyip ondan destek yardim istemiyorsunki? benneyaptımki

Bazi insanlar öyle ince düsünceli olamiyor malesef direkt istedigini söylemen cok daha mantikli olmazmi? :kahve:

Böyle icine atarak esinle kötü olarak nereye kadar be güzelim?? Kendine zarar veriyorsun sadece! :teselli:

Belki daha cok uzun bir müddet kayinvalidenle ayni evde yasamak zorunda olucaksin, o yüzden bence seni cok rahatsiz eden konulari saygini bozmadan iylikle kayinvalidenle konusmalisin, ayrica ben sadece senin acindan bakmadimki olayabenneyaptımki, esin tutamadigi denge yüzünden zaten bütün sorunlarin kaynagi bana göre...:delphin:

tüm yorumlarımı okumamışsın galiba canım... ondan bana yardımcı olmasını istediğimde kendine yapacak başka şeyler buluyo yada kendi odasıne geçiyo yani yapmıyo bi şekilde böyle olunca ben daha da kötü oluyorum haliyle... yine yazdıkların için sağol canım... ben eşimlede konuşmayı denedim ama bi yerde annesini savunuyo oda.... annesi sonuçta... bende eşime söylemiyorum artık çoğu zaman...

tüm yorumlarımı okumamışsın galiba canım... ondan bana yardımcı olmasını istediğimde kendine yapacak başka şeyler buluyo yada kendi odasıne geçiyo yani yapmıyo bi şekilde böyle olunca ben daha da kötü oluyorum haliyle... yine yazdıkların için sağol canım... ben eşimlede konuşmayı denedim ama bi yerde annesini savunuyo oda.... annesi sonuçta... bende eşime söylemiyorum artık çoğu zaman...

Rica ederim canim!!! Belkide takmamak en iyisi, tabiki elinden geldigi kadariyla...yinede kayinvalidenle esinle iletisimi kesme güzelim, iylikle güzellikle anlat onlara derdini, cünkü neticede ayni evi paylasiyor ayni sofrada oturuyor bir ekmegi bölüsüyorsunuz, bir sekilde gecinmek zorundasin...:delphin:

Bak bebegin olucakmis, allah güle güle büyütmeyi nasip etsin, hem cok güzel hemde cok zor günler bekliyor seni, bir bebegin bakimi cidden hem fiziksel hemde ruhsal cok yorabiliyor anneyi, o yüzden fazla kafaya takma salla gitsin bazi seyleri....a.s

Sorunlar bizim büyüttügmüz kadar büyür...:delphin:

Sevgilerimle...:1hug:

bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama

size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz

kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo

Bu yoruma cok sastim.
Kaynananizi sevmeyebilirsiniz ama bu sekilde yazmanis beni sasirtti.
Hele kirmizi isaretledigim yer.
Öyle birseyi yazmanis hic dogru olmamis.

arkadaşlar bende sizle aynı dertten muzdaribim.üstelik sadece kaynanam değil eltimde var çok zor durumdayım çıldıracam napmalıyım offf

bende altlı üstlü oturanlardanım pek fazla samimiyet kurmamaya çalışıyorum kayınpederimden çekiyorum bende en ufak bişeyde küsüyor konuşmuyor benimle sanki onun karısıyım kocam bu kadar küsmüyo bana be .vallahi çok zor kızlar aynı evin içinde olsak ne yapardım kimbilir düşünmesi bile çok kötü

bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama

size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz

kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo

anlattiklariniza gore sizde asagilamis oldugunuz kadindan ustun degilsiniz

bu nasil yorummdur cok sinirlendim

size soruyorum erkek kardesiniz var mii

insallah yoktur ayni seyleri sizin gelin o guzel anaciginiz icin dese ne yapardiniz cok ama cok merak ediyorum

seyini sallamalar demeler gari demeler ne kadar cirkin üslub bunlar ya

siz saygiyi haketmiyorsunuz hanimefendi

böyle eslere inanan kocalarada yaziklar olsun

arkadaşlar kafayı yemek üzereyim artık... hamileyim kayınvalidemle aynı evde oturuyorum ama bazen canıma tak diyo... aslında hamile kalmamı bile istemiyodu ilk evlendiğim zamanlar eşimi bile 3-4 sene yapmayın diye doldurmuştu ama Allah'ım verecek oldumu hiçbişeyi dinlemiyo rabbime hesapsız şükür... hamile olduğum halde beni sinir etmek için oğluna belli etmeden yapmadığı kalmıyo... birşey yapıyo olsam bi ucundan tutuversin desem mutlaka bi bahane bulup ordan uzaklaşıyo dışarı çıkıyo başka bişeyle ilgileniyo gibi yapıyo... normalde hiç ben ev işi yapıyorum oda yardım etsin diyen biri değilim ama hamile olunca bende zorlanıyorum artık, yardım et demek istemiyorum ama gücümün yetmediği yer oluyo... eşimi benden kıskanıyo... ben eşime çok düşkünümdür, eşime sevgimi çok belli ederim bu yüzden aman niye seviyosun sen onu, bak o senle ilgilenmiyo, bırak şunu falan der bana hep hani bende ilgilenmeyeyimde aramız soğusun diye.. bazende oğluna benim için böyle şeyler söylüyo... bizi çocuk gibi parmağında oynatmak istiyo bi dediği yapılmasa kıyamet kopuyo... eşimi dolduruyo bi güzel aramız açılsın diye... eşimde çoğu zaman karşılık vermez, sen yanlış yapıyosun anne demez, aksine bişey olsa hemen bana annemin gönlünü alsana der... ama kayınvalidem diğer çocuğuyla onun eşini el üstünde tutar bir dediklerini iki etmez, o çocuğundan çekiniyor birazda açıkcası, çünkü o hep eşinide kendinide savunuyo laf söyletmiyo... ayrı evede çıkamayacağız... ama Allah onu bildiği gibi yapsın benim için ne düşünüyosa kendisine bin katını versin... SİZDE NELER YAŞADIĞINIZI YAZIN PAYLAŞALIM LÜTFEN, PAYLAŞMAYA İHTİYACIM VAR...

candy canim senin konuna gelince
nasil zorluklar yasadigini tahmin edebiliyorum bende beraber yasamistim
simdi dusunuyorumda hamilesin ben hamile olmadigim halde tahammul edemiyordum
tahammul edemedigim sey ise eltim vardi gorumcelerim ,o evin isini o evde oldugun icin sen yapiyorsun oylede boylede mecbursun bi yerde yapmaya ,ama kizlari gelirdi, eltim gelirdi coluk cocuguyla batirirlardi evin icine ederlerdi bir oyuncagi bardagi yikamadan evlerine cekip giderlerdi sabah kahvalti saatinde toplanirlardi basimiza aksam yemeginde giderlerdi ve bu arada evin masraflarini esim olan sahis oderdi babasi erken yasta emekliydi cok az para alirdi.kaynanam kizlarina bi isin ucundan tutun demezdi ne eltime ne onlara herseyi ben yapardim
bir sekilde esinle konus ,bebemiz gelicek de,ben yinede annene yardimci olurum de,amacim onlardan ayrilmak degil de,rahat yikanamiyorum de,oturup kalkamiyorum de,kimseyi evim diye cagiramiyorum de,hic ama hic rahat degilim de canim allah yardimcin olsun :teselli:

Son düzenleme:
Ahhh Ahhh! Benimde var basimda. Ama az kaldi hapishanedeki mahkumlar gibi gun sayiyorum, kaldi 36 gun esim gelecek yurtdisindan, kayinvalidem kaynatam gidecek ins. kendi evlerine. Olmuyor yasanmiyor cok iyi bile olsalar kendi evinde insan rahat edemiyor, Allah yardimcin olsun bide senin surekli sanirim. Ben dusunemiyorum yaslanim su gunler gecene kadar . Zor kardesim zor. Kaynana bal olsa yutulmuyor.

bu arada madem hamilesin yat asagi bir iki gun
Elini birseye surme tansiyonnum dustu de bisey de, Allah korusun dikkat et kendine bebegini dusun, uzanma agir kaldirma sonra senin icin yanar kimsenin umuru olmaz. Bende yeni dogum yaptim. Elimden geldigi kadar ev islerini kaynanama yaptirmaya calistim. Ben dikisliyim nasil yapayim. Allahtan duzeldim simdi. Yapiyorum sorun olmuyor. Allah yardimcin olsun.

tövbe estagfrullah bu nasıl bi uslup bu nasıl bi yorum böyle aman Allahım!!! :1shok:eşinizin annesine garı ve gaynana diye hitap etmeler seyini sallayarak geliyor demeler v.s v.s eşiniz sizin aileniz hakkında böyle dese naparsınız acaba :1shok: Dinimiz 4 atanın hakkı bir demiş iyi ya da kötülüğüne karışmıyorum ben ama ne olursa olsun kendi annenize ve babamıza yapmayacağını davranışları kayınvalidenize ve kayınpederinize yapmamalısınız. kötükedihüsoyorumunuzunda bence kayınvalinizin nasıl bir insan olduğunu değil kendinizin nasıl bir gelin olduğunu göstermişsiniz. yalanla dolanla ya da numarayla eşinizin sizi sevip sizi haklı bulması bile doğru değil.neyse sabır gösterip susacağım. :enbuyukkk:

Son düzenleme:
valla arkaşlar genelde hepiniz çekmişsiniz kayınvalideden.sevmeseniz bile saygıdan bahsediyorsunuz.saygıda sevgi gibi hak edilmeli bence.sevgi görürseniz sever saygı duyulursanız saygı duyarsınız.bende kayınvalidemle anlaşamıyorum.3 yılda aynı evi paylaştım.2 yıldır ayrıyım.zorla bir araya geldik.eşimin hatırı için.ama olmadı işte.olmadı diye ben suçlu oldum.mecburmuyum aynı evde yaşamaya.hayatımın en güzel yıllarını onlarla geçirmeye.allah gecinden versin zaten birinden birine bişey olsa elbet anımıza gelecekler biz bakıcaz.bıraksınlarda hayatımızı yaşayalım.yada bize bişey olucak.şu kısacık hayattan neden onlar yüzünden zevk alamıyalım ki.onların kahrını aşşalamalarını çekmek içinmi geldik bu dünyaya.ben o kadar çok çektimki hepinizde çektiniz ama benim gururum yerlerde süründüğü halde sesimi çıkarmadım benim ailemle bile sorun çıkarıp görüşmediler.onlarıda küçük gördüler hiç saygı göstermediler.şimdi bu saygısız insanlara sevgiyi geçtim saygı gösterilirmi.saygı göstermek onları el üstünde tutmak demektir her şeyi yutmak demektir.en iyisi görüşmezsin saygı duymanda geekmez.ben bıktım artık.ne severim nede saygı duyarım.bu haklarını kaybettiler çünkü.ayda yılda bir gider 2 gün kalır dönerim evime.benim hayatımı zehir ettiler.depresyona girdim onları kafama taka taka.ne salakmışım ben şimdi öyle mutluyumki arkadaşlar.hiç bişey umrumda değil.bakın bu hayata bir defa geliyoruz ne kendinizi ne de ailenizi ezdirmeyin ltfn.bizde insan evladıyız.hayat hiç ummadığınız anda bitiverir.hasta olursunuz,kafayı yersiniz ne olur o çok değer verdiğiniz eşiniz bile size bakmak istemez ve terk eder.onlar için bu kadar basittir.olan size olur.ben bunu geç farkettim ama neresinden dönsen kar.şimdi eşimle hiç bir sorunum yok allaha şükür.oda biliyor bugüne kadar elimden geleni yaptım.o demesede yaptım.hiç bir şeyime karışmıyor.ara sor demiyor.artık oda mutlu bende mutluyum çok şükür.

candy cnm iş eşinde bitiyo mutlaka detaylıca konuş eşinle bende yan yana oturdum 1 sene şimdi yine yakınım ama hiç olmazsa yan yana degilim evlendim cocuk olana kadar her gün ordaydım yakınız die orda yiyip içer eve yatmaya giderdik of of hangisini anlatıyım eşimde baştan hep annesini savundu ama sonra aldım karşıma konuştum böle devam ederse ben giderim dedim kıyafetime cantama takdıgım küpeme çaydanlıgıma halıma aklınıza ne gelıyosa karıştı bigün tak dedirdi bi güzel kavga ettik dövmeye felan kalktı kaynatamı cok severim saolsun hep benden yana oldu herkese karşı benı tuttu eşim okadar savunmadı benı başlarda hep büyüktür annem dedi ama baktı olmuyo sonra ne derse he de geç kendı bildigini yap dedi eşimden bunu duyunca bende kaynanam ne derse tersini yapmaya başladım aldıgım bişeye karısıyosa şunu al diyosa gıcıgına başkasını aldım böle böle kaynanamın inadını kırdım biraz benimkide eşimi cok kıskanır hemde fazla yani çok doldurdu üstüme saldı ama kavgada hepsini vurdum yüzüne kaynanamın böle böle yapıyosun yaptın die herşeyin kendisinden oldugunu anlayınca bir arada ben boşancam dedigim için artık seslenemıyo fazla cnm mutlaka eşini al karşına sen beni savunmazsan ben kendimi savunmak zorunda kalırım de böle yürümez ben huzur istıyorum de karşılıklı konuş umarım eşin anlayış gösterirde seni savunur yok yine olmuyosa kendi yöntemlerinle baş etmeye çalış takma umursama ne derse tersini yap eger benim kaynanam bu hale geldiyse mutlaka senin kaynananda düzelecektir (benimki beter üstüydüde) herşey gönlünce olur inşlh

bende kaynanamla alt üst oturuyorum. her işi sen yaparsan oda rahatca oturur. eğer o yapmıyorsa bırak eşin yapsın. hayat müşterek seninde canın var yıpratma kendini başta nasıl alıştırırsan öyle gider. ben 4 yıllık evliyim. 3 sene hiç bir yere çıkmadan tek oda içinde oturdum.yeni gelin yalnız bir yere gitmezmiş. ama eşime hep söyledim neler yaşadığımı. benimki iyi kaynana sınıfına giriyor ama yinede kaynanalık yapıyorlar işte. ilk zamanlar bir yere giderken giyeceğim kıyafeti bile o belirlerdi. giyinirdim beğenmezse olmamış der bende değiştirirdim sonra farkettimki çok büyük salaklık yapıyorum bir daha sormadım. giydim çıktım. söyle giyseydin böyle giysendin diye bişi deyincede yok böyle daha ii der sustururdum. fazla uyumayım diye camıma su bile tuttu hortumla.uykudan nasıl kalktığımı tahimin bile edemezsiniz o kadar korktum ki. ama doktora gideceğim zaman hemen peşime takılmak isterdi tabiki ve ben eşime onu yanımda istemediğimi söyledim ve götürmedim canı gitti ama gelemedi. şimdide gelemiyo başta nasıl alışırsa öylede gidiyo. saygısız olmayın ama gereğinide yapın altta kalmayın.insana çocuk muamelesi yapılması çok gıcık bişi büyüdüğünüzü gösterin onlara. şimdiki gelinler eskiler gibi değiller gerekirse tavrınızı koyabilirsiniz. herzaman benim gibi olanlara dua ederim ayrı düzen kuralım diye. inşallah kendi düzenümüzü kurmak nasip olur. ammmmmiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn

Back
X