N
NiDaa
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU2
-
canım çok teşekkür ederim paylaşımın için... ev işlerini bende yapmadığımda öylece kalıyo dağılıyo için nasıl rahat eder ki, kaç gün gerçi kayınvalidem rahat ediyo bi defasında camları silemedim, eşime demiş galiba camlar kirlendi bi silinse falan diye eşim yarın camları silsene kirlenmiş dedi hamile halimle... eşim normalde kesinlikle ev temizliği konusunda bak toz olmuş sil toparla diyen biri değildir.. geçen günde ben kayınvalideme dedim ben toparlarken sende toz alıver diye inan eşime yaptırdı, eşim toz almaya başladı, benimde tepem atıvermiş aldım elinden kendi işimi gene kendim yaptım... eşime yaptıracak olsam bu halimde sana değil ona söylerim demi... evde kadın varken utanmıyo eline vermeye...
ya nasıl oluyorda hamıle halınle camı sılmene razı gelıyorlar..ben o kısmını anlamadım..bırak hamıle olmamı suan bıle esım camları sılme dıye yalvarıyor..sen bır can tasıyorsun ya..senı hıcmı onemsemıyorlar..bırak canım ya yapma kendını baska ıslere ver ne bılım atkı ör şal ör otur yanı..yapma..aa tepkını koy..yoksa aynı evın ıcınde boyle hayat gecmez..ya
canım yaa benim cam falan siliyo olmam hiç göze görünmüyo ki... yani benim yaptıklarım üstü kapalı geçiliyor... öyle eşim bugün camları sildin yoruldun hayatım dediğini hiç duymadım yada başka ne iş yapıyorsam işte (ama bunu düşünmesi gerektiğinin farkında değil aslıda pek art niyet yok yani)... tabi kayınvalidem de aynı hatta fazla bile... ben 3 - 4 aylık hamileydim camları silmedim 1 ay gibi bir süre ve haliyle camlar çok kirlendi... kayınvalidem elini bile sürmedi hatta eşime camlarda kirlendi gibisinde söylemiş heralde eşim bana dedi yarın bi camları silsene kirlenmiş diye... ve benim eşim kolay kolay şurası kirlenmiş sil, burası toz olmuş temizle demez... ama dedirtiyolar demek kii... hemde belli bile etmeden eşim kayınvalidemin bu tür davranışlarının farkında bile değil... ama ben bişey yapsam hemen göze görünüyo bağırdın kızdın yada ters davrandın gibi.... yapacak ne var ki hayırlısı olsun... bugünümüze şükür.... bide dövüp, yuva bozan, iftira atanlarda var değil mi... ama inşallah ben ve benim gibi olan herkes tez zamanda hayırlısı, sağlıklı, güzel, mutlu bi yuva kurarız eşlerimizle, olan ve ilerde doğacak olan evlatlarımızla kızlar...
Hayatim yasadiklarini bilemem tabiki mutlaka zordur ayni cati altinda böyle farkli karekterlerin gecinebilmesi...sadece sunu belirtmek istiyorum:şutarafagitti
Sen o evde yasiyorsun orasi senin evin artik, o evin isini yapiyorsun diye kimseden tesekkür ve takdir beklememen lazim...hamilede olsan bu degismez...evinin isini yapan her kadin gibi bu görevin, tabiki yardim isteyebilirsin fakat bu diger kisilerin insafiyetine kalmis...kaynanan yapar yada yapmaz zorlayamazsinki güzelim...
Eski kadinlari düsündüm biran karni burnunda etrafinda 2 - 3 cocuk elinde camasir yikarlardi, koca bir aileye yemek yaparlardi, evin temizligi cocuklarin bakima vs. vs. bunlarin hepsinin üstesinden gelirlerdi masallah....Muhtemelen senin kaynananda öyle biri eski kafa yani düsünemiyor yada seninde üstesinden gelecegine saniyordur...güzel bir dile ile Anne be bana surda biraz yardimci olabilirmisin dedinmi??CADIARZU
Kaynanandan cok bence esin cok kabahatli senin mutsuzlugunda....malesef dengeyi koyamiyor, annesinin ve karisinin yerini ayiramiyor...Sen öncelikle esinle arandaki sorunlari hallet canim...
Kaynanan cok kötü bir kadin olsada unutmaki o evde yasadigin müddet onunla aranda sevgi olmazsa bile saygi olmasi lazim, iylikle konusarak gecinmeye bak...zaten öyle oldugu vakit esinlede aranda sorun kalmayacaktir...
Umarim insallah hersey gönlünce olur.:teselli:
yazdıkların bir yere kadar doğru belki ama aynı evde yaşıyorsan ki bide hamileysen??? bi düşünmek lazım çoğu insan normalde aynı evde kalmıyosa bile gelinim yada kızım hamile gidip ev işine yardım edeyim diyo...işten kaçtığımdan değil ama onun bi kızım sende yoruldun hadi gel bi otur yada onuda ben yapayım bırak demesi benim gönlümü almaya yeter ben elimden geleni fazlasıyla kendimi zorlayarakda olsa yapıyorum zaten ben kayınvalidemle kaldığım halde benim annem geldi benim evimin işini yaptı düşün... herkes senin kadar iyi niyetli olmuyo canım... dediklerini bende yaptım bunca zaman bi iğneyi alıp yerine koysun demedim ama şimdi o benim hamileliğimi aldırmadan yavaş yavaş yapıver bi günde yapıyosan iki günde yapıver böyle diyo... ben bekleyecek olsam bugüne kadar da beklerdim ama oda bu evde yaşadığı halde şimdiye kadar demedim suçum da bu zaten zamanında desem böyle alışmayacakmış.... herkes herşey aynı değil olmuyo.... çok şükür elim ayağım tutuyo yapıyorum ama insanın bi yorulduğu bi dolduğu oluyo... ne kadar anlatılsa boş yaşamayan bilmez Allah'ıma hesapsız şükür bugüne kadar ona muhtaç olmadım Allah bundan sonrada etmesin.... sen sadece benim açımdan bakmışsın bide onun açısından düşün ben ayrı eve çıksaydım her iş kendine kalacak, evde yanlız yemek, içmek dört duvarla konuşmak kolay mı.....kaldı k o zamanında zorluklar yaşadıysa bile ben yaşadım ama ben şöyle davranayım da benim çocuklarım benim çektiğim zorlukları çekmesin demesi gerekmez mi... dedim yaa yaşamayan bilmez ve saman altından su yürütüyolar bide... beni çileden çıkarırken başkalarına bişey olmamış gelinine çok düşkün bi kayınvalide muamelesi yapıldığında ne kadar kötü oluyo insan biliyo musun... herkesin yanında yine sen zor durumda kalıp kötü oluyosun...hep dedim bugünümüze hesapsız şükür Allah bugümüzü aratmasın....
Yorumunda okudugum düsüncemi dogruladi, ayni evde yasamak zor olsada iyi bir iletisimle olmicak sey degil güzelim....Bu güne kadar bir igeneyi alsin suraya koysun demedim diyorsun, ondan hicbirsey beklemedim diyorsun, iste bende onu söylüyorum sana canim, Neden?? Neden hamileligni öne sürüp "Anne be bana biraz yadimci olabilirmisin" deyip ondan destek yardim istemiyorsunki? benneyaptımki
Bazi insanlar öyle ince düsünceli olamiyor malesef direkt istedigini söylemen cok daha mantikli olmazmi?
Böyle icine atarak esinle kötü olarak nereye kadar be güzelim?? Kendine zarar veriyorsun sadece! :teselli:
Belki daha cok uzun bir müddet kayinvalidenle ayni evde yasamak zorunda olucaksin, o yüzden bence seni cok rahatsiz eden konulari saygini bozmadan iylikle kayinvalidenle konusmalisin, ayrica ben sadece senin acindan bakmadimki olayabenneyaptımki, esin tutamadigi denge yüzünden zaten bütün sorunlarin kaynagi bana göre...
tüm yorumlarımı okumamışsın galiba canım... ondan bana yardımcı olmasını istediğimde kendine yapacak başka şeyler buluyo yada kendi odasıne geçiyo yani yapmıyo bi şekilde böyle olunca ben daha da kötü oluyorum haliyle... yine yazdıkların için sağol canım... ben eşimlede konuşmayı denedim ama bi yerde annesini savunuyo oda.... annesi sonuçta... bende eşime söylemiyorum artık çoğu zaman...
bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama
size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz
kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo
bak kızım kaynanayla oturmk cok zor bilirim dırdırcılar o kadar cok sinirleniyorum ki kaynana kelimesinden ıyyyyyyyyyyyyy vööööggg az değiller bak bende altlı üstlü oturuyorum bundan öncesine gelelim 3 sene nisanlı kaldım bu garının yüzünden her defa ayrılıyoduk ama nihayetinde nişanlım aglıyarak geri kapımıza gelirdi affettirirdei kendisini yani eşimin bana olan sevgisiyle evlendim yoksa iş cokdan bitmişti istemiyolardı ne yaptıysam o nişanlılıgım cok zor gecti evimize bile gelmedi düşünün geldiğinde seyini sallayarak gelirdi eli bos bana bi urup bile takmadı uyyyyyyyyyyyy terledim haaaaa genen aklıma geldi sonra eşimin taraının 3 katlı evi vardı kayınvaldem istemiyodu benim orda oturmamı kira kendisine geliyoya ha bu arada benim eşim yaptırdı bu evlerini ben nişanlandım adamın arabasına kadar sattılar evlerini yaptırdılar bende selam gönderdim 2 katında oturucam kiracıyı cıkartın dedmim ay yüzünü görseniz tükürürsünüz pis garıı sonra nihayetinde 3 yıl sonra evlendik vee kızlar herkes düğün salonundan benden önce cıktılarr arkamdan gelen bi araba bile yoktuki korna calsınlar off off cok üzgündüm sessiz sessiz gittik eve neyse evlendiğimiz ilk aylara gelelim bu bana anne de dedi bende kusura bakma demem dedim bazen garııı derim bazen gaynanaaaaaaaaa derim kusura bakmasın baktım bu bizim eve geliyo eşimle benim aramızı bozuyo ne oldugunu anlamadan birden tartısırdık garıya demediğim kalmazdı eşime bana hakvermesini ögrettim hep üzüldüğümü belirttim nişanlılıkta neler cektiğimi ve unutmayacagımı bu gün olmus söylerim off off neler yapmadılar ki bu eve o garıya cektirmek için geldim ve cekiyo allaha sükür bi gün dediki sende beni yaslı zannediyosun herseyi söylüyosun dedi bende dedimki kusura bakma sen yaslı olsan duymasan ben agzımdan bi kelime cıkarmam sana karsı bos yere konusmmam dedim kadın kalkdıgı gibi gitti ondan öncede cok laf attım ooo bana biey söylemesine izin vermedim ne oldugumu bilsin cocuk değilim bi gün hatta arkamdan konusan b... umu yesin dedim kim konusuyosa demi ama
size tavsiyem kızlar alttan almayın eşinizi ögretin gerekirse aglayın bunları cekmek zorunda değilsiniz bilincli olun ben cok sinirli bi insanım onun için benim deli oldugumu bilirler onu ögrettim kendilerine evime gelmez bende ona hiç gitmem kaynanam merdiveri yıkarken karsılasırız bazen kolay gelsin der kıcımı sallaya sallaya cıkarım kimse kusura bakmasın ezdirmeyin kızlar agızların payını verin onları korkutun evvelaki sonra sizi sevsinler yoksa bunlar adam olmaz
kolay gelsin bacım sanada ama o garıyı evden cıkarmadan huzur yok ya yastıgı basına koyup bogacaksın yada evini değiştireceksin sen hamilesin bikere bırak be eşinin yanında yap bazen emiizligi ofla pufla hastayım halim yokde midem bulanıyo de hamileliğin üztüne at bak kızım nazlı ol naz yap kur yap eşine catlat patlat kaynanayı sende eşinden gizli kaynanana karsı gel madem öyle eşinede onun yaptıklarını anlat derhal evini değiştir bacım insallah ev sahibi olursunda bebeğinin hayrına o garıdan kurtulursun uyyyyyyyyy bak terledim haaa ay hepsini bi kasık suda bogasım geliyo
arkadaşlar kafayı yemek üzereyim artık... hamileyim kayınvalidemle aynı evde oturuyorum ama bazen canıma tak diyo... aslında hamile kalmamı bile istemiyodu ilk evlendiğim zamanlar eşimi bile 3-4 sene yapmayın diye doldurmuştu ama Allah'ım verecek oldumu hiçbişeyi dinlemiyo rabbime hesapsız şükür... hamile olduğum halde beni sinir etmek için oğluna belli etmeden yapmadığı kalmıyo... birşey yapıyo olsam bi ucundan tutuversin desem mutlaka bi bahane bulup ordan uzaklaşıyo dışarı çıkıyo başka bişeyle ilgileniyo gibi yapıyo... normalde hiç ben ev işi yapıyorum oda yardım etsin diyen biri değilim ama hamile olunca bende zorlanıyorum artık, yardım et demek istemiyorum ama gücümün yetmediği yer oluyo... eşimi benden kıskanıyo... ben eşime çok düşkünümdür, eşime sevgimi çok belli ederim bu yüzden aman niye seviyosun sen onu, bak o senle ilgilenmiyo, bırak şunu falan der bana hep hani bende ilgilenmeyeyimde aramız soğusun diye.. bazende oğluna benim için böyle şeyler söylüyo... bizi çocuk gibi parmağında oynatmak istiyo bi dediği yapılmasa kıyamet kopuyo... eşimi dolduruyo bi güzel aramız açılsın diye... eşimde çoğu zaman karşılık vermez, sen yanlış yapıyosun anne demez, aksine bişey olsa hemen bana annemin gönlünü alsana der... ama kayınvalidem diğer çocuğuyla onun eşini el üstünde tutar bir dediklerini iki etmez, o çocuğundan çekiniyor birazda açıkcası, çünkü o hep eşinide kendinide savunuyo laf söyletmiyo... ayrı evede çıkamayacağız... ama Allah onu bildiği gibi yapsın benim için ne düşünüyosa kendisine bin katını versin... SİZDE NELER YAŞADIĞINIZI YAZIN PAYLAŞALIM LÜTFEN, PAYLAŞMAYA İHTİYACIM VAR...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?