- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.245
- 448
evt haklısınızdır ama benim yaptıklarımın karşılık beklrmiyorum ama bukadar acı bir lafda söylenmez di sanırım:2:
ben hiç kocunmadım anne ve baba demekten ama çok farklı şeyler yaşayınca insan bir yere kadar diyosunuz çünkü sabrımın sınırı kalmadı
size tavsiyem yazılarınızıda okuyunca hiç bir şeyi oglunuza yansıtmayın ,zamanla samimi olursunuz ve herşeyi gelininizle konuşarak halledin derim ben kolay gelsin size :13::13::13:
merak ederim ne oldu diye yine yazarsınız :13::13::13::13:![]()
Çok talihsiz bir cümle ile yaralanmışsın maalesef. Dilerim hatasını anlar ve telafi eder.
İnsanız canım, hiç istemediğimiz sözler sarfedebiliyoruz. Dikkatli olmamız gerekiyor.
Söz ağızdan bir kez çıkıyor, geri sarma şansımız yok.
Gelişmeleri paylaşırım tatlım. Sanırım akışa bırakacağım.
Konu başlığı ilgimi çektiği için okudum yorumları, ben bu tür konuların uzağında olduğum için bu denli etkisinin olduğunu hiç farkında olmamışım daha evvelden.
O kuduğum yorumların ortak cümlesi ''KAYNANAMA (KAYINVALİDEME) anne diyorum-diyemiyorum'' du aslında bence hitap belliymiş aslında
Geline gelin densin,kaynanaya kaynana densin.... Kaynana demek kötü bişey mi ki,kaynana yerine başka hitap arıyoruz....
Şimdi düşünüyorumda,kocama daha evvel akrabalardan herhangi birisinin sıfatıyla hitap etmediğime göre (amcaoğli,kuzen,yeğen vb.),kendine özel sıfatıyla hayatımda var
olacaksa bence onun ailesi de öyle kıyaslaması olmayan sıfatlarla girmeli hayatıma
aaiiiiih ben kocayı buliiiiim kaynana hitapsız kalsın noolcek![]()
Aslında durumlara uygun hitap şekilleri var iken, sırf kışkırtmalar ve anlaşmazlıklar nedeniyle, içi çirkin sözcüklerle doldurulmuş olduğu için hakaret anlamında
kullanılmaya başlanan KAYNANA sözcüğü kayınana dır. Yani eşinin anasıdır ki, prensesimin bana tamda olması gerektiği gibi Kaynana veya kayınana
diye hitap etmesinden kıvanç duyarım. Yazdıklarından, Gelin ve damat birbirlerinin anne - babalarına Kayınana - kayınbaba demelidir gibi bir sonuç çıkardım ki,
İşte bu!!! diyor ve sonuna kadar katılıyorum lazrailcim. Varolanı kişisel nedenlerimizle kullanılmaz hale getirmiş ve yeni arayışlar peşine düşmüşüz.
Evet prensesimin annesi değil kaynanasıyım. Cadı mı, melek mi olduğumu ilişkimiz belirleyecek. Sınırlarım var elbette, arada cadılaşmayacağımın garantisini veremem.
Cadılaştığımda kaynana

Tamam, tam da istediğim bu tatlım. Nasıl hayata geçireceğim.? :44: