Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

Öncelikle hayırlı olsun kulitta :16:
Senin gibi bir kayınvalidesi olduğu için çok şanslı gelinin. :nazar:
Ona cesaretlendirmek için ismi yerine canım kızım diye hitap etmeyi denesen arada bir...
Oğlunla alakalı bir şeyi ilk ona danışsan aileye iyice adapte olabilmesi için?
Bu tarz şeyler gelinler için önemlidir, kendimden biliyorum :3:, benim kayınvalide adayım da bana bahsettiğim türde şeyler söyleyerek böyle tatlı bir istekte bulunmuştu.
Çok hoşuma gitmişti hatta söyleyiş tarzı...
Sırf bu yüzden bile ona anne demek istiyorum.
Ama teyze demek abes geliyor.
Teyze ne ya :27:

mecbur kalmadıkca hitap etmezdim hiç ben edincede teyze derdim :9: çok utangaçtım bu konuda çok çekiniyordum :1:

Son düzenleme:
Ben beni istemeye gelip de söz taktıkları gün anne demeye başladım. Büyüklerim uyardılar beni "şimdi demezsen bir daha zor gelir hiç diyemezsin" diye. Aslında X anne diye mesafeli hitap etmeyi düşünüyordum ama o da birgarip olur gibi göründü gözüme. Anne-baba artık onlar. Hatta bazen karıştırıyor çevremdekiler anne deyince kimi kastettiğimi. O kadar benimsemişim yani :34:

Tabi öz anneme anne deyişimle bir olmuyor

Sözlendiğimizden sonra Feride anne demeye başladım evlenince ise "anne" aslında garip gelmişti annemden başkasına demek ama alıştım.
Hoş değmiyor demeye...

Beden yaşı almış başını gide dursun,
Gerçek o ki! hepimizin ruh yaşı belli bir noktada sabitleniyor canım.
Sanalda ruh yaşıma uygun düşen kulitta olarak salınırken,
reelde, gelin-kaynana sorununa çözüm arıyorum.
Rabbim size de nasip etsin. Tarifsiz, hoş duygular.
Nazla, niyazla da olsa bir başlasa, gelir arkası eminim.
Eşinle, annenin hali gerçek ana oğul ilişkisi.
Allah muhabbetinizi arttırsın.

.

aminn :16::16:

elbette gelir ALLAH ın izniyle

bu arada yorumlarınız çok tatlı:16:
sadece bana yazdığınız değil tümü :34:

Sözlendiğim zaman kayınvalidem bana sarılıp sen artık benimde kızımsın dediğinde bende anne dedim ve çok şükür Rabbime gerçekten kızı gibiyimdir:nazar:

Konu "İlişkiler,Duygular ve Hayatın İçinden" başlığına taşındı.

Ben kayınvalideye "anne" denmesine karşıyım.Daha öncede bu forumda bu konu hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim.Ensest gibi geliyor bana,ne demek eşimin annesine anne diyeceğim.Biz kardeşmiyiz,keşke böyle bir şey olmasaydı,ismiyle birlikte anne denebilir.Ben anne diyorum kayınvalideye ama öyle kendi anneme der gibi çıkmıyor ağzımdan,çok donuk,soğuk sadece harfler dökülüyor .Çok gerekmedikçede anne demiyorum zaten.

Benimde iki oğlum var,eşleri bana anne demesin stiyorum,teyze diyebilrler,x hanım veya x anne diyebilirler.

kulitta sende sıkma canını,bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın.Anladığım kadarıyla birbirinizi seviyorsunuz gerisi hikaye :)

Son düzenleme:
Olaya çok daha farklı açılardan bakmamı sağladınız. Bu açıdan da değerlendirmeliyim tatlım.

Beden yaşı almış başını gide dursun,
Gerçek o ki! hepimizin ruh yaşı belli bir noktada sabitleniyor canım.
Sanalda ruh yaşıma uygun düşen kulitta olarak salınırken,
reelde, gelin-kaynana sorununa çözüm arıyorum.
Rabbim size de nasip etsin. Tarifsiz, hoş duygular.
Nazla, niyazla da olsa bir başlasa, gelir arkası eminim.
Eşinle, annenin hali gerçek ana oğul ilişkisi.
Allah muhabbetinizi arttırsın.

Bu açıdan baktığımızda, gelinden de evlat olmaz gibi bir sonuç çıkarki, bu tür genellemere sıcak bakmıyorum.
Canın yandığı için bu şekilde konuşuyorsun. Aranız çok iyi olsaydı eğer, bu butün kaynanaların melek olduğunu göstermezdi.
evt haklısınızdır ama benim yaptıklarımın karşılık beklrmiyorum ama bukadar acı bir lafda söylenmez di sanırım:19::2:
ben hiç kocunmadım anne ve baba demekten ama çok farklı şeyler yaşayınca insan bir yere kadar diyosunuz çünkü sabrımın sınırı kalmadı:14::14:
size tavsiyem yazılarınızıda okuyunca hiç bir şeyi oglunuza yansıtmayın ,zamanla samimi olursunuz ve herşeyi gelininizle konuşarak halledin derim ben kolay gelsin size :13::13::13:
merak ederim ne oldu diye yine yazarsınız :13::13::13::13::ssz::ssz:

Konu başlığı ilgimi çektiği için okudum yorumları, ben bu tür konuların uzağında olduğum için bu denli etkisinin olduğunu hiç farkında olmamışım daha evvelden.
O kuduğum yorumların ortak cümlesi ''KAYNANAMA (KAYINVALİDEME) anne diyorum-diyemiyorum'' du aslında bence hitap belliymiş aslında:D
Geline gelin densin,kaynanaya kaynana densin.... Kaynana demek kötü bişey mi ki,kaynana yerine başka hitap arıyoruz....
Şimdi düşünüyorumda,kocama daha evvel akrabalardan herhangi birisinin sıfatıyla hitap etmediğime göre (amcaoğli,kuzen,yeğen vb.),kendine özel sıfatıyla hayatımda var
olacaksa bence onun ailesi de öyle kıyaslaması olmayan sıfatlarla girmeli hayatıma:D:D:D

aaiiiiih ben kocayı buliiiiim kaynana hitapsız kalsın noolcek:9::9::9::9:

8 ay boyunca hiçbişey diyemedim...

ne kayınvalideme ne kayınbabama.... kayınvalideme karsı nötrüm ama kayınbabamı cok ama cok severim... öyle oldugu halde diyememiştim işte... hitap etmemek icin elimden geleni yapardım

en son anneler gununde kayınvalideme direk 'annecim' dedim, kayınbabama da 'babacım' ... yanlarındayken de bu sekilde söylüyorum annecim, babacım seklinde hitap ediyorum

ancak kendi ailemle bir arada oldukları bir ortam olursa x anne x baba seklinde

yani bence buyuk ihtimalle cekiniyordur kolay değil ben de diyebilmek icin 8 ay ugrastım... sonra bir anda kendiliginden oldu şimdi de içimden gelerek söylüyorum gercekten gec oldu ama temiz oldu

sevdigim adamın annesine anne, babasına baba demek ayaklarımı yerden kesiyor

hiç tahmin etmezdim aksine asla diyemem benim bi annem bi babam var zaten durun bakalım orda! derdim

ama öle olmuyormus...

sevdigin adamın annesi ANNE diyebilmek cok baska bir duygu... Tam anlamıyla bir bütün oldugumuzu aramızda SEN&BEN kavramımın olmadıgını daha cok hissediyorum

annecim babacım dedigimde yüzlerindeki mutlulugu görmek de cabası oldu

Üzülme zamanla anne der. Bende nişanlıyken teyze derdim. Evlenmeye yakın anne de dediler ama ben diyemedim.Evlendim ne anne diyebildim ne teyze. Hiçbirşey diyemedim. Uzaktan seslenemzdim yanına giderdim. Eeeee uzaktan kadına ne diycem hitap şeklim yokki. Ama zamanla anne dedim. Halada zor söylerim anne demeyi ne bileyim alışamadım kendi annemden sonra başka birine anne demek. Keşke banada senin kızına (gelinine :))) dediğin gibi banada başka şekilde hitap edebileceğimi söyleseydi bu kadar zor olmazdı alışmam Hiç olmazsa Xanne derdim.

Sozlenir sozlenmez herkes agzimdan cikan lafa bakti.Hem annem hem kayinvalidem "anne " de yeter artik dediler.
O kadar anneydi ki dememek olmazdi zatii:1:
Simdi anne de diyorum
Pamuk kadin da diyorum,
Mis kokulumda diyorum
validem de.
o kadar cok guzel hitabi hakkediyorki.Umarim hep boyle surer..

Sozlenir sozlenmez herkes agzimdan cikan lafa bakti.Hem annem hem kayinvalidem "anne " de yeter artik dediler.
Simdi anne de diyorum
Pamuk kadin da diyorum,
Mis kokulumda diyorum
validem de.

:nazar::nazar::nazar::16:

nişanlılık dahil neredeyse 8 yıllık gelinleriyim, iki yıldır anne diyorum onda da arada teyze lafı çıkıyor. öncesinde ben de öyle bir şey diyecek olsam mecbur yanına gidiyordum :27: eşimle sevgili olmadan önce tanıyordum annesini, o zaman teyzeydi çünkü. bir de annem biz çok küçükken öldü, yıllardır kimseye demediğim için o laf çok eğreti duruyor bende, ağzımdan çıkarken bir tuhaf oluyorum.

Özel durumun varmış tatlım. Mekanı cennet olsun. Geç de olsa aşabildiğin için seni yürekten kutluyorum.

ben 15 yillik evliyim ve hàlà anne diyemiyorum,ilk baslarda utaniyordum,sonralari artik cok gec diye utaniyordum,sonra annem olmayan birine niye anne diyim ki dedim,sonra k.v ile aram bozuldu baska sebepten,oh iyi ki dememisim dedim,oyle boyle derken 15 yil gecti..ama esim de benim anneme anne demiyor zaten

Tercihinizi bu yönde kullanmışsınız canım. Saygı duyuyorum.

Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

kulittacım bence asla hitap edemediğimize yakınlık hissedemeyiz:50:

daha bişey yerine bile koyamadığımız kişiye nasıl yakınlık duyalım.

biz nişanlanır nişanlanmaz kayınvalideme yarım ağız da olsa anne demeye başladım.

sadece eşime olan sevgimden dolayı diyordum.:16:

oğlun konşmadımı bu konuyu eşiyle acaba:26:

Simdi anne de diyorum
Pamuk kadin da diyorum,
Mis kokulumda diyorum
validem de.

bu bahsettiğin kadın annen mi kayınvalidenmi doğru söyleee:36::36:

Okumaya devam edince farkettim ki sizinki sadece "başkalarının durumu nasıl acaba?" diye açılmış bir konu değil. Siz gelininize baya içerlemişsiniz anladığım kadarıyla. Size hiç mi seslenme gereği duymadı ki? Siz hitapsızlıktan yakınıyorsunuz, "bana anne diyeceksin" diye dayatmak gibi bir derdiniz yok sanırım, ben de anlam veremedim bu duruma. Hişt, pişt mi diyor yani? Ama şu da var ki 12 gün bence erken, biraz daha zaman geçsin açıkça sorun bence bu durumun nedenini.

Henüz içerlemiş değilim tatlım. Zaman geçtikçe içerleyeceğimi hissettiğim için değerli fikirlerinize müracaat ettim.
Anne demek için çaba harcadığını, çok istediği halde söze dökemediğini sanmıştım. Lakin yorumlardaki farklı nedenleri görünce,
her sebebe hazırlıklı olmam gerektiğini anladım. Zorunlu olmadıkça iletişime geçmiyor, zorunluluk halinde ise başka odada isem
yanıma gelip görüş alanıma giriyor canım. Durumun benden ziyade ona sıkıntı yaşattığını sandığım, beni değil, onu uzaklaştıracağını
düşündüğüm için en taze günlerimizin keyfini çıkarabilmek adına bu engeli en kısa zamanda aşabilmeyi umut ediyorum.

ben sözlendiğim ilk gün demiştim ne kadar zor gelsede eşim benden önce anne demeye başlamıştı.hakedıyor mu asla.içimden gelerek hiç söylemiyorum.her anne dediğimde içim parçalanıyor bana yaptıklarından sonra ama eşimi sevdiğim için söylüyorumm.keşke içimden gelerek anne diyebılseydım,çevremde birçok örnekte görüyorumm

Ben kv "anne" kp "baba" diyorum.

Ama söz olunca kendi evlerine giderken X teyze demişim. Kv de eşime X bana halen teyze diyor demiş. Hatta ertesi gün telefonda konuştuk. Alışırım zamanla demiştim. Oda çok kolay "anne" diyeceksin demişti:)

Ama annemin babamın yanında halen anne baba diyemem kendilerine. Nedeni de annemgillerden utanmam. Çok saçma aslında ama utanıyorum nedense.Ama annem falan yokken anne baba rahat diyorum.
Aslında anne baba yerine başka bir hitap şekli olsa daha iyi olurdu. 40 yıllık geleneği bozamayız tabi de eskiden başka bir hitap şekli koysalar daha iyi olurdu bence.

Aaaa ne iyi!.. Çok kolay ''anne'' diyeceksin dediği için kolaylaşmıştır.
Ben ''anne'' diyebilmenin zor olduğunu kabul ettiğim için zorlaşıyor olmasın. :44:

bencede akisina birak canim dert etme sonra kotu olan sen olursun okuyorsun burdan konulari :34:

Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım değil mi tweety_yteewtcim.

ben de nişanlıyken diyemedim evlenince derim dedim

evlendim yine diyemedim anne diyemediğim gibi x teyze yada x anne de demiyordum:17:

bişey diyebilmek için göz teması olmasını bekliyordum kendi annem de çok kızıyordu bana :20:

ama söyleyemiyordum işte çok denedim:19:

evlendikten 2 yıl sonra artık annemin baskısıyla dedim 7,5 yıllık evliyim ama hala anne derken çok kasıyorum :26:

ben de anne demenin o kadar önemli bir sorun olmaması fikrindeyim:34:

Göz teması beklemek sıkıntı vermez mi tatlım? İletişim karşılıklı alışveriş olduğuna göre, taraflardan biri sözcükleri dilediği gibi yollarken,
diğeri göz teması bekliyor. :26:

zamanla alışır merak etme ilk başlarda bazı kişilerde oluyo en azından x'in annesi demiyo bi tanıdğın gelini öyle söylüyodu x'in annesi diye
İnşaallah canım, umut ederim alışır.
Yazık ya gelinciklere, bir yığın sorun arasında bir de, kaynanaya anne diyebilme sorunuyla boğuşuyorlar.

anne de derim
annemde
annecimde... o benim bastacim :16:

söyleyemeyenleri anlamiyorum acikcasi...
o bana dünyanin en muhtesem insanini vermis,
onu mükemmel yetistirmis, bana kizim derken gözlerinin ici gülüyor
ben bu kadina nasil anne demem ki?

Oy canım Maaşallah size. :nazar: Rabbim tüm gelin - kaynanaya bu güzelliği nasip etsin.

Aaaa ne iyi!.. Çok kolay ''anne'' diyeceksin dediği için kolaylaşmıştır.
Ben ''anne'' diyebilmenin zor olduğunu kabul ettiğim için zorlaşıyor olmasın. :44:

Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım değil mi tweety_yteewtcim.

Göz teması beklemek sıkıntı vermez mi tatlım? İletişim karşılıklı alışveriş olduğuna göre, taraflardan biri sözcükleri dilediği gibi yollarken,
diğeri göz teması bekliyor. :26:

zor olmaz mı hiç rsmen işkenceydi benim için :25::25::25:

kapının önünde kıvranıp dururdum çoğu şeyi bile söyleyemediğim olmuştur:27:

hamileliğimin son zamanlarıydı kendi annem de;

''kızım bak doğum yapıcaksın bişeye ihtiyacın olur

nasıl istiiceksin ayıp bi kere söyle gerisi gelir zaten'' demişti

ben de sıktım dişimi söyleyiverdim:1: çok zorlandım

ama en azından kedi gibi kapı önünde kıvranmaktan kurtuldum:27::60::60::60::60:

Son düzenleme:
Back
X