• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

evt haklısınızdır ama benim yaptıklarımın karşılık beklrmiyorum ama bukadar acı bir lafda söylenmez di sanırım:19::2:
ben hiç kocunmadım anne ve baba demekten ama çok farklı şeyler yaşayınca insan bir yere kadar diyosunuz çünkü sabrımın sınırı kalmadı:14::14:
size tavsiyem yazılarınızıda okuyunca hiç bir şeyi oglunuza yansıtmayın ,zamanla samimi olursunuz ve herşeyi gelininizle konuşarak halledin derim ben kolay gelsin size :13::13::13:
merak ederim ne oldu diye yine yazarsınız :13::13::13::13::ssz::ssz:

Çok talihsiz bir cümle ile yaralanmışsın maalesef. Dilerim hatasını anlar ve telafi eder.
İnsanız canım, hiç istemediğimiz sözler sarfedebiliyoruz. Dikkatli olmamız gerekiyor.
Söz ağızdan bir kez çıkıyor, geri sarma şansımız yok.
Gelişmeleri paylaşırım tatlım. Sanırım akışa bırakacağım.

Konu başlığı ilgimi çektiği için okudum yorumları, ben bu tür konuların uzağında olduğum için bu denli etkisinin olduğunu hiç farkında olmamışım daha evvelden.
O kuduğum yorumların ortak cümlesi ''KAYNANAMA (KAYINVALİDEME) anne diyorum-diyemiyorum'' du aslında bence hitap belliymiş aslında:D
Geline gelin densin,kaynanaya kaynana densin.... Kaynana demek kötü bişey mi ki,kaynana yerine başka hitap arıyoruz....
Şimdi düşünüyorumda,kocama daha evvel akrabalardan herhangi birisinin sıfatıyla hitap etmediğime göre (amcaoğli,kuzen,yeğen vb.),kendine özel sıfatıyla hayatımda var
olacaksa bence onun ailesi de öyle kıyaslaması olmayan sıfatlarla girmeli hayatıma:D:D:D

aaiiiiih ben kocayı buliiiiim kaynana hitapsız kalsın noolcek:9::9::9::9:

Aslında durumlara uygun hitap şekilleri var iken, sırf kışkırtmalar ve anlaşmazlıklar nedeniyle, içi çirkin sözcüklerle doldurulmuş olduğu için hakaret anlamında
kullanılmaya başlanan KAYNANA sözcüğü kayınana dır. Yani eşinin anasıdır ki, prensesimin bana tamda olması gerektiği gibi Kaynana veya kayınana
diye hitap etmesinden kıvanç duyarım. Yazdıklarından, Gelin ve damat birbirlerinin anne - babalarına Kayınana - kayınbaba demelidir gibi bir sonuç çıkardım ki,
İşte bu!!! diyor ve sonuna kadar katılıyorum lazrailcim. Varolanı kişisel nedenlerimizle kullanılmaz hale getirmiş ve yeni arayışlar peşine düşmüşüz.
Evet prensesimin annesi değil kaynanasıyım. Cadı mı, melek mi olduğumu ilişkimiz belirleyecek. Sınırlarım var elbette, arada cadılaşmayacağımın garantisini veremem.
Cadılaştığımda kaynana :41: diye seslenir, melek modunda isem kaynanacım. :21:
Tamam, tam da istediğim bu tatlım. Nasıl hayata geçireceğim.? :44:

8 ay boyunca hiçbişey diyemedim...

ne kayınvalideme ne kayınbabama.... kayınvalideme karsı nötrüm ama kayınbabamı cok ama cok severim... öyle oldugu halde diyememiştim işte... hitap etmemek icin elimden geleni yapardım

en son anneler gununde kayınvalideme direk 'annecim' dedim, kayınbabama da 'babacım' ... yanlarındayken de bu sekilde söylüyorum annecim, babacım seklinde hitap ediyorum

ancak kendi ailemle bir arada oldukları bir ortam olursa x anne x baba seklinde

yani bence buyuk ihtimalle cekiniyordur kolay değil ben de diyebilmek icin 8 ay ugrastım... sonra bir anda kendiliginden oldu şimdi de içimden gelerek söylüyorum gercekten gec oldu ama temiz oldu

sevdigim adamın annesine anne, babasına baba demek ayaklarımı yerden kesiyor

hiç tahmin etmezdim aksine asla diyemem benim bi annem bi babam var zaten durun bakalım orda! derdim

ama öle olmuyormus...

sevdigin adamın annesi ANNE diyebilmek cok baska bir duygu... Tam anlamıyla bir bütün oldugumuzu aramızda SEN&BEN kavramımın olmadıgını daha cok hissediyorum

annecim babacım dedigimde yüzlerindeki mutlulugu görmek de cabası oldu

Olaylara böyle pozitif pencereden bakabilmek ayrıcalık olsa gerek. Nasıl başarıyorsun canım?
Doğuştan gelen, Yaradanın verdiği bir meziyet mi? Sonradan mı geliştirdin, yoksa etrafın pozitif görüşlü insanlarla mı örülü?
Yürekten kutlarım, güzel ilişkiniz daim olsun İnşaallah. :nazar:

Üzülme zamanla anne der. Bende nişanlıyken teyze derdim. Evlenmeye yakın anne de dediler ama ben diyemedim.Evlendim ne anne diyebildim ne teyze. Hiçbirşey diyemedim. Uzaktan seslenemzdim yanına giderdim. Eeeee uzaktan kadına ne diycem hitap şeklim yokki. Ama zamanla anne dedim. Halada zor söylerim anne demeyi ne bileyim alışamadım kendi annemden sonra başka birine anne demek. Keşke banada senin kızına (gelinine :))) dediğin gibi banada başka şekilde hitap edebileceğimi söyleseydi bu kadar zor olmazdı alışmam Hiç olmazsa Xanne derdim.

Hepimizin duyguları farklı tatlım. Belki de istediği şekilde hitap edebileceğini söylemekle kafasını karıştırmışımdır.

yani eğer anne denilebilir aslında ne var ki... eğer kayınvalide saygıdeğer bir kişilikse annecimm canımmm tatlım bile derim:) ah hayırlısıyla bi evlensem... neler derim ona ben:) ki bir de eş seni seven saygı duyan biriyse kayınvalidemi başıma tac ederim:).. anne deyin gitsin.. hatta annecim deyin... ne varki.......

Sozlenir sozlenmez herkes agzimdan cikan lafa bakti.Hem annem hem kayinvalidem "anne " de yeter artik dediler.
O kadar anneydi ki dememek olmazdi zatii:1:
Simdi anne de diyorum
Pamuk kadin da diyorum,
Mis kokulumda diyorum
validem de.
o kadar cok guzel hitabi hakkediyorki.Umarim hep boyle surer..

Hakedene hakkını verebilmek de meziyettir tatlım. Harikasınız, sonsuz mutluluklar dilerim.:nazar:

kulittacım bence asla hitap edemediğimize yakınlık hissedemeyiz:50:

daha bişey yerine bile koyamadığımız kişiye nasıl yakınlık duyalım.

biz nişanlanır nişanlanmaz kayınvalideme yarım ağız da olsa anne demeye başladım.

sadece eşime olan sevgimden dolayı diyordum.:16:

oğlun konşmadımı bu konuyu eşiyle acaba:26:

Hitap edemediğimize hakettiği anlamda yakınlık duyamayız fikriyle topiği açtım basaksscım.
Değerli yorumlar sayesinde farklı bakış açıları da geliştirmiş oldum.
Belirli nedene dayanmadığı halde sırf intibak zorluğu sebebiyle söyleyemeyenler varmış.
Prensesimin nedeni de bu olabilir.
Oğlum durumun farkında mı, aralarında konuşurlar mı? İnan hiç bir fikrim yok canım.

ben sözlendiğim ilk gün demiştim ne kadar zor gelsede eşim benden önce anne demeye başlamıştı.hakedıyor mu asla.içimden gelerek hiç söylemiyorum.her anne dediğimde içim parçalanıyor bana yaptıklarından sonra ama eşimi sevdiğim için söylüyorumm.keşke içimden gelerek anne diyebılseydım,çevremde birçok örnekte görüyorumm

Eş hatırı için söyleyebilmeni çok takdir ettim. Önemli olan ikinizin birbiriniz için birşeyler yapabilmeniz. Temeli oluşturan sizsiniz canım, gerisi ayrıntı. :nazar:

kayınvalideler gelinlerini kızı gibi davranırlarsa gelinlerde anneleri gibi saygı duyarlar ben pek demem ağzımdan bir anne kelimesi 40 düğümle çıkar nedenide belli yani yapılanlar her anne değişimde yaptıkları geliyor aklıma o yüzden sık kullanmam :19:

Siz ne tatlı hanımsınız, yazışmanız bile ne kadar seviyeli, anaç ve sevecen. Sizin gibi bir insana anne demeyeni yanıma yollayın.

Ay keske benim kayinvalidem siz olsaydiniz....

Ben Nisanliyim ve kayinvalideme hic Anne vs. demedim birsey söyledim mi yüzüne bakip söylüyorum ....Malesef o sicakligi vermedi bana...

Ben icimden ne gelirse söylerim tabi kimseyi kirmadan üzmeden... Hep kendi düsüncelerimi dile getiririm ... Malesef kayinvalidem öyle degil... En önemsediyim sey sicak kanlilik.... Iyidir hostur agzi var dili yok en önemli sorunda o kimseye karismaz hep hakkimizda iyisi olsun der dua eder... Ama kendi düsüncelerini dile getirmez mesela sohbet edersin birsey anlatirsin susar birsey demez... Yalniz gidip gelmem pek evlerine genelde nisanlim beni görmeye gelir... En son dogum gününde gitdim kizim burasi artik senin evin istedigin zaman cik gel vs dedi ama o suskunlugundan dolayi isinamiyorum... Kendi Annem cok baskadir hep bizimle konusur bizi dinler cevap verir vs sanirim bu yüzden isinamiyorum :26: Hakkimizda hayirlisi olsun insallah...

Kayınvaliden temkinli davranıyor olabilir tatlım. Kaynanalar da insan sonuçta, her söylediğinin yanlış anlaşılmasından korkabilirler.
Cıvıl cıvıl gelinine kayıtsız kalması eminim uzun sürmeyecektir.
Aslında ben de yeni tanıdığım kişilere karşı oldukça temkinliyimdir. Prensesimi gördüğüm ilk gün ailemizin bir üyesi olarak kabul ettim ve
olabildiğince doğal başladım. Temkinli başlasaydım beni çözebilmesi uzun sürerdi. Hangi şekilde başlamak doğrudur dersen eğer;
Bilmiyorum canım. Bazı ilişkilerde her yaptığın yanlış, bazı ilişkilerde ise her yaptığın doğru. Sen aynı sen olsan da kimine göre
kötü, kimine göre iyisin. Amin canım. Herşey hayırlı ve güzel olsun İnşaallah.

İş empatide bitiyor sanırım.Tabi herkesin kendi annesi,annesini kokusu başkadır ama neden demeyelimki:38:

Kaynanaların tümü bir zamanlar gelindi. Bu sebeple empati yapmak bize düşüyor galiba. Diyemeyenler var işte. Keşke herkes için kolay olsa. :40:

1,5 yıl nişanlı kaldık, 9 aydırda evliyim ama hala kayınvalideme hitap edemiyorum, aynı şekilde kayınbabamada. ama bu tamamen karşı tarafın ilgisiz alakasız olmasından kaynaklı bir durum. oda bana bir kez bile ne kızım ne de gelinim dedi.

İki taraflı resmiyet durumu var. Sorun yoksa mesafeli olarak sürdürebilirsiniz. Sonsuz mutluluklar dilerim.

yani eğer anne denilebilir aslında ne var ki... eğer kayınvalide saygıdeğer bir kişilikse annecimm canımmm tatlım bile derim:) ah hayırlısıyla bi evlensem... neler derim ona ben:) ki bir de eş seni seven saygı duyan biriyse kayınvalidemi başıma tac ederim:).. anne deyin gitsin.. hatta annecim deyin... ne varki.......

Yorumunu gelinim görebilseydi, belki işi kolaylaşırdı canım.
Karşılıklı birbirinizi baştacı yapacağınız kişilerle, gönlünce hayırlı, mutlu evlilik yaparsın İnşaallah.

kayınvalideler gelinlerini kızı gibi davranırlarsa gelinlerde anneleri gibi saygı duyarlar ben pek demem ağzımdan bir anne kelimesi 40 düğümle çıkar nedenide belli yani yapılanlar her anne değişimde yaptıkları geliyor aklıma o yüzden sık kullanmam :19:

Dilerim düğümler çözülür, gönül hoşluğu ile hitap edebilirsiniz. Öncelikle yanlışların düzeltilip telafi edilebilmesini temenni ediyorum tatlım.

Siz ne tatlı hanımsınız, yazışmanız bile ne kadar seviyeli, anaç ve sevecen. Sizin gibi bir insana anne demeyeni yanıma yollayın.
Kızımın dilindeki düğümü çözmek için napardın, napardın? Lütfen söyle, çok merak ettim. :17:
Prensesimi görsen şık sözlerini ona yöneltirdin canım. Çok teşekkür ederim. :54:

Kızımın dilindeki düğümü çözmek için napardın, napardın? Lütfen söyle, çok merak ettim. :17:
Prensesimi görsen şık sözlerini ona yöneltirdin canım. Çok teşekkür ederim. :54:

Düğüm değil ablacım bence utanıyor, bunun samimiyetle alakası da yok. Ama zaman ilerledikçe söyleyemezse daha da söyleyemez bu da bir gerçek.

Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

nişanlılık döneminde teyze dedim,anne diyemedim bir türlü..ama evlendikten sonra zor da olsa alıştım ve anne demeye başladım.ancak o bana uzun süre kızım diyemedi,hatta adımı bile söylemiyordu."sen" diye hitap ediyordu ama baktı zararsızım :)) ,oğlunu elinden almak gibi bir niyetim yok tek istediğim aile olabilmek kızım,canım demeye başladı. eşimin annesi olduğuna göre benim de anne olarak kabul etmem gerekir.saygıdan ileri gelen birşey bu..dediğiniz gibi hitap önemlidir..

ablacım sen ne tatlısın oyle yaaa prensesım felan benım kayınvalıdem prensesım bı yana dursun zorla kızım derdı oda mılletın yanında offff valla gelınını acayıp kıskandım bırdaha bu sayfaya bakmıycam :))))

ablacım sen ne tatlısın oyle yaaa prensesım felan benım kayınvalıdem prensesım bı yana dursun zorla kızım derdı oda mılletın yanında offff valla gelınını acayıp kıskandım bırdaha bu sayfaya bakmıycam :))))

sana katılıyorummmm:36::36::36::ssz::ssz::ssz::1:

Düğüm değil ablacım bence utanıyor, bunun samimiyetle alakası da yok. Ama zaman ilerledikçe söyleyemezse daha da söyleyemez bu da bir gerçek.
Hitapsız kayınvalide, gelin olarak sürdüreceğiz ilişkimizi. Ne yapalım canım, yapacak bir şey yok. :5:

nişanlılık döneminde teyze dedim,anne diyemedim bir türlü..ama evlendikten sonra zor da olsa alıştım ve anne demeye başladım.ancak o bana uzun süre kızım diyemedi,hatta adımı bile söylemiyordu."sen" diye hitap ediyordu ama baktı zararsızım :)) ,oğlunu elinden almak gibi bir niyetim yok tek istediğim aile olabilmek kızım,canım demeye başladı. eşimin annesi olduğuna göre benim de anne olarak kabul etmem gerekir.saygıdan ileri gelen birşey bu..dediğiniz gibi hitap önemlidir..

Demek gelinler gibi kayınvalidelerin de bir kısmı hitap zorluğu yaşıyor.
Zarasız olduğumu ve eşini elinden almayacağımı kanıtlarsam ben de hitap hakkı kazanabilirim belki.
Bu umut da senden gelmiş oldu, teşekkürler canım.

Derdi demişsin ya! Şimdiki zamanda sorun yok sanırım.
Burda günlerdir gelinimden söz ettiğim için kızım, prensesim sözlerini sık kullanmış oldum canım.
Sekizbuçuk aylık konuşmalarımızı toplasan, buradaki sözcüklerin yarısı dökülmemiştir ağzımdan.
Çok yoğun oldukları için sık ziyaret etseler bile yapılacak işleri vardır her zaman.
Gelinimin gıyabında dilimdeki hitabı ilk günden itibaren Prensesim oldu lakin kendisi bilmez. :9:
Yani ortada kıskanılacak bir durum yok. Çok şekersin. :54:

Derdi demişsin ya! Şimdiki zamanda sorun yok sanırım.
Burda günlerdir gelinimden söz ettiğim için kızım, prensesim sözlerini sık kullanmış oldum canım.
Sekizbuçuk aylık konuşmalarımızı toplasan, buradaki sözcüklerin yarısı dökülmemiştir ağzımdan.
Çok yoğun oldukları için sık ziyaret etseler bile yapılacak işleri vardır her zaman.
Gelinimin gıyabında dilimdeki hitabı ilk günden itibaren Prensesim oldu lakin kendisi bilmez. :9:
Yani ortada kıskanılacak bir durum yok. Çok şekersin. :54:

evet suan sorun yok cunkı ayrıldım esımden aılesı sebep oldu kısısel sorunumuz yoktu ama ıste

kıyamam sana ya
Hitapsız kayınvalide, gelin olarak sürdüreceğiz ilişkimizi. Ne yapalım canım, yapacak bir şey yok. :5:

Samimi boyuttaysanız sık görüşüyorsanız hani kendisine söyleseniz ne tepki verir ki acep?

sızın daha fazla gorusme ımkanınız olsa emınım cok daha sıcak ve ıcten kelımlerle seslenırsınız kızınıza

evet suan sorun yok cunkı ayrıldım esımden aılesı sebep oldu kısısel sorunumuz yoktu ama ıste

Canım ben de 22 yıldan sonra ayrıldım. 5,5 yıl oldu ayrılalı.
Evliliğimin ilk yıllarında başlamıştı sorunlar defalarca şans vererek sürdürmeye çalışmıştık.
İlk yıllarda boşanmış olsaydık, ailesinden kaynaklı olduğunu çok net bir şekilde söyleyecektim.
Yıllar geçip, bilgi ve tecrübeler arttıkça anladım ki, eşler birbirine ve ilişkisine sahip çıkarsa eğer,
zalimlerin gücü yetmez o yuvayı yıkmaya. İlişkimizde çatlaklar yaratırsak, sızar ve içerden fethederler.

Umarım aşmış alışmışsındır sudelvedacım. Hiç kolay olmadığını biliyorum. Her şey gönlünce olsun İnşaallah.

hiç zorlanmadım anne dedim oğluyla aynı yatağı paylaşıyorsam oda anneliği hak ediyor bence:) bide şöyle bişey var bizimde çocuklarımız var yada olacak bizim içinde böyle düşünsünler istemem ben şahsen ondanda korkuyorum biraz sanırım:))

Canım ben de 22 yıldan sonra ayrıldım. 5,5 yıl oldu ayrılalı.
Evliliğimin ilk yıllarında başlamıştı sorunlar defalarca şans vererek sürdürmeye çalışmıştık.
İlk yıllarda boşanmış olsaydık, ailesinden kaynaklı olduğunu çok net bir şekilde söyleyecektim.
Yıllar geçip, bilgi ve tecrübeler arttıkça anladım ki, eşler birbirine ve ilişkisine sahip çıkarsa eğer,
zalimlerin gücü yetmez o yuvayı yıkmaya. İlişkimizde çatlaklar yaratırsak, sızar ve içerden fethederler.

Umarım aşmış alışmışsındır sudelvedacım. Hiç kolay olmadığını biliyorum. Her şey gönlünce olsun İnşaallah.

evet haklısınız bızler zarar verıyoruz yada dısarıdan etkenlerın ıcerı gırmesıne sebep oluyoruz ,ama benım durumum almanyadayım aılem turkıyede aılesı benı gercekten evın bır uyesı olarak kabul etselerdı hersey daha farklı olurdu. suan alısmıs ve herseyı rabbımın ıznı ıle yoluna koydum yuce rabbım bu gunumu aratmasın guzel dıleklerın ıcın cok tesekkur ederım ablacım .

Back
X