Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

zor olmaz mı hiç rsmen işkenceydi benim için :25::25::25:

kapının önünde kıvranıp dururdum çoğu şeyi bile söyleyemediğim olmuştur:27:

hamileliğimin son zamanlarıydı kendi annem de;

''kızım bak doğum yapıcaksın bişeye ihtiyacın olur

nasıl istiiceksin ayıp bi kere söyle gerisi gelir zaten'' demişti

ben de sıktım dişimi söyleyiverdim:1: çok zorlandım

ama en azından kedi gibi kapı önünde kıvranmaktan kurtuldum:27::60::60::60::60:

Oy 0ooy! Çok tatlısın, canım benim. İşte bende güzel prensesimin bu sancılardan kurtulmasını istiyorum.
Rabbim muhabbetinizi arttırsın. :nazar:

Kızlaaar değerli yorumlarınızdan cesaret alarak, bu sabah atağa geçtim.
Taze evlilerim geceyi bizde geçirdiler. Kahvaltıdan sonra, Düğün sonrası ziyareti ve babalar günü sebebiyle,
başka İl'de oturan baba evine gidecekler. Sabah keyifli sohbet eşliğinde kahvaltımızı ederken
(oğlum tel. görüşmesi için diğer odada.) prensesimle yalnız olduğumuz anda, Kızım kızmazsan, fikirlerine
çok değer verdiğim annene bir mesajımı iletmeni ve yanıtını bana bildirmeni istiyorum. dedim.
Oy güzel kızım benim nasıl da tatlı. Heyecanlı, meraklı bakışlarını yerim ben onun.
Niye kızayım ki, iletirim tabi dedi. ''Gelinim bana anne diyemiyor x..cim. Ne yapmalıyım?''
Nasılda pembe pembe oluverdi yanakları, canım benim. Annenin yönlendirmesine ihtiyacım var kızım,
cevabını bekliyor olacağım dedim. Sonrasında üçümüz keyifli sohbetimize devam ettik ve yola koyuldular.
İşte böyle değerli arkadaşlarım, bakalım bu girişimimden olumlu bir sonuç çıkacak mı?

Taze evlilerim geceyi bizde geçirdiler. Kahvaltıdan sonra, Düğün sonrası ziyareti ve babalar günü sebebiyle,
başka İl'de oturan baba evine gidecekler. Sabah keyifli sohbet eşliğinde kahvaltımızı ederken
(oğlum tel. görüşmesi için diğer odada.) prensesimle yalnız olduğumuz anda, Kızım kızmazsan, fikirlerine
çok değer verdiğim annene bir mesajımı iletmeni ve yanıtını bana bildirmeni istiyorum. dedim.
Oy güzel kızım benim nasıl da tatlı. Heyecanlı, meraklı bakışlarını yerim ben onun.
Niye kızayım ki, iletirim tabi dedi. ''Gelinim bana anne diyemiyor x..cim. Ne yapmalıyım?''
Nasılda pembe pembe oluverdi yanakları, canım benim. Annenin yönlendirmesine ihtiyacım var kızım,
cevabını bekliyor olacağım dedim. Sonrasında üçümüz keyifli sohbetimize devam ettik ve yola koyuldular.
İşte böyle değerli arkadaşlarım, bakalım bu girişimimden olumlu bir sonuç çıkacak mı?

iyi yapmışsınız güzel bi yaklaşım olmuş :46::46:

eşim darılıyodu sankı bana gönül koyuyodu, zorakı anne dıyorum bazen dememeye calışıyorum siz felan dıyorum. geçen eltım salak salak soruyo bana. kaynanamla sarm sarmıştık. dedım sarma yaptık. kımınle sardınız dıyo sankı bılmıyo şeyle dedım. annemle. saf saf guldu. mıllet nelerın peşinde

Gelen yorumların bazılarında kayınvalideye hitap zorluğu yaşayan gelinlere yardımcı olmak gerektiği vurgulamış tatlım. Eltinin amacı da yardım etmekti belki.

oglunuz farkında olsa bunu tatlılıkla cozebılır asılamıyacak bır sorun degıl .muhatabınız oglunuz degıl ama oglunuzun esı sonucta sız devreye gırmeden oglunuz kendısı konusursa daha ıyı olur sonra sızınle ınatlasmasın bırde ısın bu kısmı var .....

Kendi farkederek olaya el koymak isterse sorun olmazdı? Lakin gelini şikayet eder gibi gündeme getiremem canım.

Beni istemeye geldiklerinde annem öp annenin elini demisdi, tatli getir annene, bi cay daha doldur annene diye
o gece cok yüklenmisdi kaynanamda agzimin icine bakiyodu cikicakmi diye ama malesef olmadi,
ne zaman ki yüzükler takildi Nisanlandim ayni gün anne demisdim.
Kayinvalidem o kadar cok istiyomus ki anne dememi söyledigimde duygulanip aglamisdi,
onu oyle görünce cok üzüldüm keske daha önce deseydim birseymi eksilirdi diye.
7 yildir evliyim, bazen kaynanamla gün icinde konustugumuzda esime annem aradi derim
o da hep benim annem aradi, zanneder. yani o kadar benimsemisim bu kelimeyi.
Bilmiyorum belkide (cok sükür) kayinvalidemle sorunum olmadigi icin öyle alismisim.

yazdiklarinizdan cok seker bir kayinvalide oldugunuz belli.
gelininiz cok sansli bence...
belki alisma sürecindedir suan, daha cok yeni evliler, zamanla oda söyleyecektir insallah.
Ama anne demese bile en azindan x teyze yada sizin istediginiz bi hitap seklini secebilir,
böyle hitapsizlik arada gercekden büyük mesafe yaratir.
Bence oglunuzu bu duruma karistirmayin cünki aranizda baska sorunlar yaratabilir.
bekleyin biraz daha zamana birakin olmadi gelininizle konusur, böyle hitapsizligin sizi rahatsiz ettigini aranizda bi sogukluk yarattigini söylersiniz
umarim bunlara gerek kalmadan aranizda sorun cikmadan yeni gelininizle kaynasir anne kiz gibi olursunuz.:16:

Amin canım. Güzel sözlerin ve dileklerin için teşekkür ederim.
Annenin ilk günden olaya el koyup, seni yönlendirmesi övgüye değer doğrusu.
Mutluluğunuz daim olsun İnşaallah. :nazar:

Kayınvalide hayatımıza sonradan dahil oluyor, halbuki "ailemizle" beraber büyüyoruz. Hatta bence gelin, kaynana, damat, elti, görümce vs. içi boş kavramlar, çünkü hayatımızda bir çok şey yerine oturduktan, değerlerimiz iyice şekillendikten sonra "mecburiyetten" hayatımıza dahil olurlar,o kavramların içini siz dolduruyorsanız anlam kazanırlar. Üstelik sokakta gördüğüm herhangi birine "x dayı", "y emmi" ya da "z teyze" diyebilirim ama şak diye anne diyeni görmedim, anne,baba sıfatı çok özel.

Nikah akdi ile birlikte oluşan hısımlık ilişkilerinde, bilinen ve uygulanan şekil bu tatlım. Evlatlarının evliliği ile içi boş kavramlarla birbirlerine ilişkilendirmek mecburiyetinde
kalan iki aile, hatta iki soy oluşuyor. Evlatlarının nikah akdinden başka ortak hiç bir bağı ve özelliği olmayan iki soyun genlerinin karışımı bir bebekle yepyeni bir soy
vücuda geliyor. Mecburiyetten biraraya gelmiş ve içi boş kavramlarla pekiştirilmeye uğraşılan iki soyun çimento görevini de boş kavramların doldurulmasını da bu yeni
bedenler üsleniyor. Çocuk yoksa kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayın kavramları bomboş iken, çocukla birlikte babaanne, büyükbaba, hala, amca oluveriyor.
Gelinle kan bağı olan çocuğun, kayınpeder, kayınvalide, görümce ve kayınla da kan bağı var. Kaynanamız olmak sıfatını boş gördüğümüz insanın, babaanne olma
sıfatını boş görme lüksümüz kalmaz. Biliyorum canım çok karışık oldu ama eminim sen anladın demek istediğimi.
Bu soy ağacından hareketle durumu nasıl değerlendiriyorsun LadyKakacım?

Yüzüklerimiz takıldığı andan itibaren k.valideme anne demeye başladım, ki ben k.valide lafını pek sevmem konusu açıldığında annem diye bahsederim.
Belki gelininiz çekiniyordur, alışma sürecindedir, zamanla anne diyecektir üzülmeyin:34:

Sen gibi intibak sorunu yaşamayanlar için herşey daha kolaydır.
Dilerim öyle olur munecim.

sözden sonra "bundan sonra anne" demisti direk...ozamanlar emir verir gibi! bende hemen anne demeye baslamistim, o artik benimde bir annem demek beni kendine nekadar yakin görüyor ki direk öyle dedi demistim,okadar mutluydum ki...
hersey kursagimda kaldi zaten...simdi artik istese de demem...görüsmüyoruz yaklasik 2 yildir...
gün gelir yine bir gün karsilasiriz, illaki bir hitap sekli kullanmam gerekirse teyze diye hitap ederim...bu eminim ona normal gelmeyecektir
belki üzülecektir bile, ogluyla hala evli oldugum icin, üstelik yeni birde torunu oldugu icin...yani kelimenin anlamiyla hala gelini oldugum icin....
ama umurumda degil, onun bunun icin üzülmesi benim bu iki sene icinde üzüldüklerimin yaninda bir "Hic" kalir... :19: :5:

Cümlelerin nasıl da güzel başlamıştı, ardından gelen hüzne şok oldum, üzüldüm canımcım.
Dilerim üzenler telafi etmeyi başarır. Herşey gönlünce olsun.

ahahahah super olmus keske gelın hanım pekı anne ıletırım deseydı kurtulurdu bu sancıdan :)))

ben kayınvalidemi cok severim, buna ragmen bir turlu dilim varmiyordu ama soylemeknde istiyordum cunku bana hep kizlari gibi davrandilar.., x teyze, siz giibi cesitli hitaplardan sonra :) nisanlimla karar verip anneler gunlerini kutlarken anne dedik hem onun annesine hem de benim anneme.. ondan sonra rahat ettik.. sonucta o benim nisanlimi dogurup, bu gune getirmis ve benim nisanlim olmasini saglamis insan.. ona anne demek her onune gelene anne demek degil.. tabi kendi anneme soyledigim kadar sicak ve icten olmuyor ama daha yeni soylemeye basladik zamanla o da olur diye dusunuyorum

İşte bu açıdan bakabildiğinde her şey rayına oturuyor canımcım. Allah muhabbetinizi arttırsın.

ayyy ilk önce maşallah diyimm:nazar: hayırlı olsun diyim:nazar:

bu kadar zaman olmuş buradayım ama daha yeni öğrenmenin şaşkınlığı ve utancını yaşıyorum şuan..:17:

insanların, eşlerinin anne ve babalarına "anne,baba" diye hitap edememeleri bana da bir tuhaf geliyor..
kişilikle alakalıdır muhtemelen, amacım "yermek " değil aynı zamanda..fakat bir anne düşünün ki
en sevdiğiniz insanla tanışmanız için bu dünyaya on un gelmesine vesile olmuş..ben sevgilimi "sevgili" olarak
kabullendiğim ve hatta onu tanımaya başladığım andan itibaren annesine karşı çok sempati duymuştum..
nedensiz,saçma,akıl dışı belki ama kadına hayran oldum.:17:resimlerinden biliyorum onu..bire bir tanımak elbette
farklı;hiç bilmediğiniz bir aile demiycem çünkü bunun flört aşaması var,kız isteme,nişan ve sonrası var..bu dönem zarfında pek
çok etkieşim geçiriyor insan uzak ya da yakın..

şurada bile bakarsak hep kv lere bir ön yargı mevcut,bir iki kişinin gelini hakkında konu açtığına şahit oldum..:31:
tüm anneler kötü mü? değil tabi ki..gerçekten uyuşmazlık yaşayanlar da var.fakat karşılıklı güler yüz çok önemli..

sanırım gelinin de zamanla bunu söyleyecektir kullita..hani bazı şeylerin üzerine çok düşeriz ama sonuç alamayız.
ama ne zaman ki uzaklaşırsak o olaydan gerçekten hiç ummadığımız gelişrmelerle karşı karşıya kalırız..biraz daha zaman
sonra içinden gelip yapacağını düşünüyorum..ayrıca dilinde olmaması içinde olmadığını göstermez bana..ben de çok çekingen
biriyim, çok sevip saygı duyduğun insana elbet zamanla dile getirebilir insan..:31:

Allah mesut etsin,hayırlı olsun tekrar:16::16:

Yeni öğreneceksin tabiiki EYluL_BAsaKcım. Ben de yeni deşifre ettim çünkü. :9:
Değindiğin gibi, Gelin adayları ve kayınvalide adayları birbirleriyle karşılaşmadan uzun zaman önce
er meydanına çıkacak cengaverler gibi hazırlanıyor. Kendi hazırlığını yapamayanlar için gönüllü
çevreciler devreye giriyor maalesef. İki tarafa da enjekte edilen, ''tedbirini baştan alacaksın yoksa ezilirsin.''
Ayol gelinlerin, kaynanaların evrendeki görevi dozerlik mi? Ya da er meydanında cenge çıkmış cengaverler.
İlginç işleri görev edinmiş yardım meleklerimiz var. Çok garip.
İçten dileklerinizle aşacağız İnşaallah canımcım. Sağol.

Nikah akdi ile birlikte oluşan hısımlık ilişkilerinde, bilinen ve uygulanan şekil bu tatlım. Evlatlarının evliliği ile içi boş kavramlarla birbirlerine ilişkilendirmek mecburiyetinde
kalan iki aile, hatta iki soy oluşuyor. Evlatlarının nikah akdinden başka ortak hiç bir bağı ve özelliği olmayan iki soyun genlerinin karışımı bir bebekle yepyeni bir soy
vücuda geliyor. Mecburiyetten biraraya gelmiş ve içi boş kavramlarla pekiştirilmeye uğraşılan iki soyun çimento görevini de boş kavramların doldurulmasını da bu yeni
bedenler üsleniyor. Çocuk yoksa kayınvalide, kayınpeder, görümce, kayın kavramları bomboş iken, çocukla birlikte babaanne, büyükbaba, hala, amca oluveriyor.
Gelinle kan bağı olan çocuğun, kayınpeder, kayınvalide, görümce ve kayınla da kan bağı var. Kaynanamız olmak sıfatını boş gördüğümüz insanın, babaanne olma
sıfatını boş görme lüksümüz kalmaz. Biliyorum canım çok karışık oldu ama eminim sen anladın demek istediğimi.
Bu soy ağacından hareketle durumu nasıl değerlendiriyorsun LadyKakacım?

Şayet kaynana olma sıfatının altını dolduramamışsa, benim için o sıfat en iyi ihtimalle boş kalmıştır. Bakın burada bir çok insan "kaynana" kavramını deneyimlerine dayanarak hiç de hoş olmayan şeylerler bağdaştırıyorlar. Ben bizzat "bir kaynanam var, kıskanç, sinsi, anamdan emdiğim sütü burnumdan getirmeye niyetli, cadı bir kaynana" demek yerine, "kaynanam var, sadece eşimin annesi" demeyi daha doğru bulurum. Bazı iişkilerde, zoraki olanlarda özellikle, masefe bazen en doğrusu olabilir.

Kayınvalidelikten babaanneliğe terfi etme durumundan bahsetmişsiniz, aramın limoni olduğu, pek anlaşamadığım bir kayınvalidem var diyelim (umarım ki öyle olmayacak), nasıl evlendiğimde onu eşimin annesi olarak kabul ediyorsam, çocuğum olduğunda da çocuğumun babaannesi olarak kabul edeceğim. Bu raddeden sonrası tamamen birbirimize karşı olan tutumumuz, aramızdaki ilişkiye bağlıdır. Bir şeylere "ol" dediğimizde olduramayız, iyi bir gelin-kaynana ilişkimiz olsun istiyorsak bunun için her ilişkide olduğu gibi karşılıklı çaba vermemiz gerekmiyor mu? Benim akrabalık ilişkilerimle çocuğumun akrabalık ilişkilerinin bir olması mümkün değil ki zaten. Bir insan babaannesine, halasına, amcasına karşı doğrudan doğruya sorumludur, ama kaynanasına, eltisine, görümcesine karşı değildir, ya da kayınbiraderine vs.

Ne demek istediğinizi genel olarak anladım ancak şunu anlamadım, kastettiğiniz şey tam olarak "doğacak olan torun, gelinin kayınvalidesiyle, görümcesiyle, kaynıyla olan ilişkisini değiştirmeli" mi?

Ay keske benim kayinvalidem siz olsaydiniz....

Ben Nisanliyim ve kayinvalideme hic Anne vs. demedim birsey söyledim mi yüzüne bakip söylüyorum ....Malesef o sicakligi vermedi bana...

Ben icimden ne gelirse söylerim tabi kimseyi kirmadan üzmeden... Hep kendi düsüncelerimi dile getiririm ... Malesef kayinvalidem öyle degil... En önemsediyim sey sicak kanlilik.... Iyidir hostur agzi var dili yok en önemli sorunda o kimseye karismaz hep hakkimizda iyisi olsun der dua eder... Ama kendi düsüncelerini dile getirmez mesela sohbet edersin birsey anlatirsin susar birsey demez... Yalniz gidip gelmem pek evlerine genelde nisanlim beni görmeye gelir... En son dogum gününde gitdim kizim burasi artik senin evin istedigin zaman cik gel vs dedi ama o suskunlugundan dolayi isinamiyorum... Kendi Annem cok baskadir hep bizimle konusur bizi dinler cevap verir vs sanirim bu yüzden isinamiyorum :26: Hakkimizda hayirlisi olsun insallah...

İş empatide bitiyor sanırım.Tabi herkesin kendi annesi,annesini kokusu başkadır ama neden demeyelimki:38:

ayy okurken gözlerim doldu benim yaa:14::43:

sen gibi bir anneye kayıtsız kalacağını hiiiçç düşünmüyorum...

dilerim Rabbim aynı sıcaklıkta bir kv ye anne demeyi bana da nasip eder..:5:

İşte bu nedenle sanal bağımlılığı yaşanıyor tatlım. Sözcüklerin oluşturduğu bir kayınvalide figürü yarattın ve ben sanıyorsun.
Mükemmeldir eminim ve ben de şiddetle arzulardım o figüre benzemeyi. Gizemin büyüsü yaratıcı gücümüzü tetiklediği için
eşsiz eserler tasarlarız. Bak şimdi kendimi roman kahramanı gibi hissettim. :9: Teşekkürler... :54:
Dilerim her şey hayal ettiğinden güzel olur EYluL_BAsaKcım.

öncelikle bakış açınızın farklı oldugunu düşünüyorum ve sizin yorumlarıda okurken zevk duydugumu söylemek isterim...
şimdi bende nişanlılık sürecinde kayınvalideme anne demedim.. evlenincede sürekli anne demedim.. çünkü asıl sorın kayınvaldemdi. çünkü onunda bana alev diye seslendigini pek duymadım... insanlarla konusurken, yada onlara seslenirken hitap şeklinde seslenmenin bir değer oldugunu düşünüyorum. ve kendimce kayınvaldem bana ismimi cok kulllanmadıgı için bende ona anne demeyerek tepkimi bu şekilde gösteriyordum...
şimdi sizin konuya gelelim...12 günlük süreçte hiç bir şekilde anne dememesi hoş değil. tamam alışma süreci olabilir ama abartmaması lazım... bence sizin ona bana nasıl hitap etmek istersen öyle hitap et, şeklinde aşırı rahat bir izlenim uyandırmanız hoş olmamış.. iyi niyetle düşünmüşssünüz ama bu tarz ilişkilerde bazı seyler nasıl buzamana kadar gelmişsse öyle olmalıdır... anne demelidir...
zamana bırakın, siz üstüne düşerseniz dahada söylemek istemeyecek diye düşünüyorum.. bende kayınvalidemle hiç görüşmüyorum ama bir zaman sonra eger konusursam anne demeyi düşünmüyorum... x hanım diyecem.. çünkü o bana yaşattıklarıyla anne demeyi hakedecek bir hitaba layık olmadı hiç.

Birkaç seçenek sunarak kafasını karıştırmış olabileceğime katılıyorum canım. Yorumlarda da görüldüğü gibi gelinler, pek çok nedenle ''anne'' diyemiyor veya
demiyor. Bir kayınvalidenin gelinin adını bin nazla söylediğini hiç duymamıştım. Her insanın eşsiz olması gibi her ilişki de kendi içinde özel sanırım.
Her ilişki kendi reçetesini mi yazacak?

K.valideye anne denmesiyle, onu annemizin yerine koymuyoruz, eşimizin annesi olduğu için bu kullanılıyor.
Birçok insan bunu anlamadığı için çok anlam yüklüyor bu duruma.Teyze derken teyzemiz olduğunu mu kastediyoruz ?
....

kulitta, bunu zamana bırakmanız gerekiyor.Sanıyorum ki gelininiz bu yakınlığı hissettiği anda anne diyecektir.
Son zamanlarda bunu çok duyuyorum, hiçbir hitapta bulunmuyorlar, sözde aradaki iletişimi buna layık görünce ''anne'' demeye ya da dememeye karar veriyorlar.

Oğlunuz k.validesine nasıl sesleniyor merak ettim ?

Doğru canım. yerini alma mücadelesi yok ortada. Gelenek, örf, adet her neyse, değiştiremiyorsak uyacağız. Alternatifimiz yoksa kabul edeceğiz.
Evlenmeye karar verdiklerinde ailesiyle tanışmaya gitmişti oğlum. O gün Anne ve Baba demiş.

Şayet kaynana olma sıfatının altını dolduramamışsa, benim için o sıfat en iyi ihtimalle boş kalmıştır. Bakın burada bir çok insan "kaynana" kavramını deneyimlerine dayanarak hiç de hoş olmayan şeylerler bağdaştırıyorlar. Ben bizzat "bir kaynanam var, kıskanç, sinsi, anamdan emdiğim sütü burnumdan getirmeye niyetli, cadı bir kaynana" demek yerine, "kaynanam var, sadece eşimin annesi" demeyi daha doğru bulurum. Bazı iişkilerde, zoraki olanlarda özellikle, masefe bazen en doğrusu olabilir.

Kayınvalidelikten babaanneliğe terfi etme durumundan bahsetmişsiniz, aramın limoni olduğu, pek anlaşamadığım bir kayınvalidem var diyelim (umarım ki öyle olmayacak), nasıl evlendiğimde onu eşimin annesi olarak kabul ediyorsam, çocuğum olduğunda da çocuğumun babaannesi olarak kabul edeceğim. Bu raddeden sonrası tamamen birbirimize karşı olan tutumumuz, aramızdaki ilişkiye bağlıdır. Bir şeylere "ol" dediğimizde olduramayız, iyi bir gelin-kaynana ilişkimiz olsun istiyorsak bunun için her ilişkide olduğu gibi karşılıklı çaba vermemiz gerekmiyor mu? Benim akrabalık ilişkilerimle çocuğumun akrabalık ilişkilerinin bir olması mümkün değil ki zaten. Bir insan babaannesine, halasına, amcasına karşı doğrudan doğruya sorumludur, ama kaynanasına, eltisine, görümcesine karşı değildir, ya da kayınbiraderine vs.

Ne demek istediğinizi genel olarak anladım ancak şunu anlamadım, kastettiğiniz şey tam olarak "doğacak olan torun, gelinin kayınvalidesiyle, görümcesiyle, kaynıyla olan ilişkisini değiştirmeli" mi?

Her satırın altını çiziyorum. :46:
Torun ilişkileri değiştirmeli mi? Kesinlikle Hayır.
(umarım öyle olmayacak) dileğin için yürekten AMİN diyorum.

Son olarak, yanıtlarsan sevinirim canım. Gelin, kaynanasına ne şekilde hitap etmelidir?
Teşekkürler...:54:

endişelenmekte haklısınız, çünkü ilişkilerde hitap şekli aradaki samimiyeti etkiliyor.

bende yüzükler takılır takılmaz anne demiştim, sonrasında çok zorlanırsın ilk günden söyle demişlerdi,

iyiki de söylemişim, çoğu arkadaşım sonradan söylerim dedi ama şimdi çok zorlanıyorlar,

gelininizde en kısa zamanda size bir hitap bulabilir,birazcık anlayışlı olun,size alışması daha kolay olacaktır.

Bu düşüncelerle çözüm aramaya giriştim tatlım. Hani daha sonra söyleyebileceğini sanıp söyleyemeyenler var ya!
İşte bu sebeple fazla anlayışlı olamadım.

ben hiçbirşey demiyorum
zaten banada herkes ismimle hitap ediyor

bi sorun yaşamıyoruz

Sana isminle hitap ediliyor, sen hiçbir şey demiyorsun.
Arada fark yok mu tatlım?

Her satırın altını çiziyorum. :46:
Torun ilişkileri değiştirmeli mi? Kesinlikle Hayır.
(umarım öyle olmayacak) dileğin için yürekten AMİN diyorum.

Son olarak, yanıtlarsan sevinirim canım. Gelin, kaynanasına ne şekilde hitap etmelidir?
Teşekkürler...:54:

Teşekkürler, müstakbel kayınvalidemden çok umutluyum açıkçası, oğlundan fazla hemde:29:

Bence isteyen istediği şekilde hitap etmeli, benim vurgulamak istediğim hitap şeklinin içeriğinin önüne geçmemesi.

Yukarıda "anne diyorum ama öylesine, soğuk bir şekilde" diyen çok arkadaşlar vardı. Gelininiz size soğuk bir şekilde "anne" mi dese daha iyi, içten ve sevgiyle "kayınvalideciğim" dese mi? "Anne" denilecekse laf olsun diye söylenmesinden yana değilim, bu söz alabileceği maksimum değeri almalı ve öyle sarfedilmeli diye düşünüyorum. Siz gelininizden "prensesim" diye bahsediyorsunuz, o sizden "valide sultan" diye bahsetse, "ben ille de anne desin istiyorum" demezsiniz sanırım. Ki samimiyetiniz ilerledikçe aranızda kullanabileceğiniz daha yaratıcı ve sevgi içerikli hitaplar da bulunur.

Siz "gelinim bana hiçbir şekilde hitap etmiyor" dediniz, mesela bu farklı bir durum. Benim anladığım kadarıyla size bir hitap seçme aşamasında, belki de anne demekte zorlandı, diğer hitaplara alınacağınızı düşündü vs. Aranızda bir sorun yoksa muhtemelen çekindiğinden ya da zorlandığından ileri geliyordur bu durum. Çok sorun etmeyeceğimi düşünmeme rağmen ben de düşünüyorum mesela, kayınvalideme anne diyecek miyim, o hemen bekleyecek mi? Elbette dilim ortadan ikiye ayrılmayacak anne deyince, ama yıllarca "anne" dedikçe aklıma gelen tek bir kişi vardı, o kavramı başlı başına benim annem doldurmuştu. Kayınvalidem söz takılır takılmaz "Bana artık anne de" dese ben bocalarım. Hele de ilişkimizde bir acelecilik ya da dayatma sezersem büsbütün çekingenleşedebilirim. Bu işin bir süreç olduğunu düşünüyorum, bir arkadaşınızla zamanla nasıl samimi oluyorsanız kayınvalideyle de öyle samimi olunur. Kimisi sıcakkanlıdır, çok uzamadan ısınıverir. Kimisi çekingen durur. Tüm bunlar aradaki ilişkinin gelişim sürecini etkiler, hatta bazen engeller. Yani "x anne" ile "anne" arasında fark ille de gelininizin sizi sevip sevmemesiyle alakalı değildir bence.
Yani kısacası şu, arada öncelikle güzel bir ilişki olsun da sonra ona güzel bir hitap bulmak kolay, ha güzel bir ilişki de yoksa kimse zorlamamalı zaten, damadın annesi "kayınvalide" dir, eşi de "gelin".

Teşekkürler, müstakbel kayınvalidemden çok umutluyum açıkçası, oğlundan fazla hemde:29:

Bence isteyen istediği şekilde hitap etmeli, benim vurgulamak istediğim hitap şeklinin içeriğinin önüne geçmemesi.

Yukarıda "anne diyorum ama öylesine, soğuk bir şekilde" diyen çok arkadaşlar vardı. Gelininiz size soğuk bir şekilde "anne" mi dese daha iyi, içten ve sevgiyle "kayınvalideciğim" dese mi? "Anne" denilecekse laf olsun diye söylenmesinden yana değilim, bu söz alabileceği maksimum değeri almalı ve öyle sarfedilmeli diye düşünüyorum. Siz gelininizden "prensesim" diye bahsediyorsunuz, o sizden "valide sultan" diye bahsetse, "ben ille de anne desin istiyorum" demezsiniz sanırım. Ki samimiyetiniz ilerledikçe aranızda kullanabileceğiniz daha yaratıcı ve sevgi içerikli hitaplar da bulunur.

Siz "gelinim bana hiçbir şekilde hitap etmiyor" dediniz, mesela bu farklı bir durum. Benim anladığım kadarıyla size bir hitap seçme aşamasında, belki de anne demekte zorlandı, diğer hitaplara alınacağınızı düşündü vs. Aranızda bir sorun yoksa muhtemelen çekindiğinden ya da zorlandığından ileri geliyordur bu durum. Çok sorun etmeyeceğimi düşünmeme rağmen ben de düşünüyorum mesela, kayınvalideme anne diyecek miyim, o hemen bekleyecek mi? Elbette dilim ortadan ikiye ayrılmayacak anne deyince, ama yıllarca "anne" dedikçe aklıma gelen tek bir kişi vardı, o kavramı başlı başına benim annem doldurmuştu. Kayınvalidem söz takılır takılmaz "Bana artık anne de" dese ben bocalarım. Hele de ilişkimizde bir acelecilik ya da dayatma sezersem büsbütün çekingenleşedebilirim. Bu işin bir süreç olduğunu düşünüyorum, bir arkadaşınızla zamanla nasıl samimi oluyorsanız kayınvalideyle de öyle samimi olunur. Kimisi sıcakkanlıdır, çok uzamadan ısınıverir. Kimisi çekingen durur. Tüm bunlar aradaki ilişkinin gelişim sürecini etkiler, hatta bazen engeller. Yani "x anne" ile "anne" arasında fark ille de gelininizin sizi sevip sevmemesiyle alakalı değildir bence.
Yani kısacası şu, arada öncelikle güzel bir ilişki olsun da sonra ona güzel bir hitap bulmak kolay, ha güzel bir ilişki de yoksa kimse zorlamamalı zaten, damadın annesi "kayınvalide" dir, eşi de "gelin".

Sonuna kadar katılıyorum canım. Hiç aceleci, sabırsız bir yapıda olmadığım halde, gün geçtikçe hitapsızlığın yarattığı boşluk netleşiyor.
Duygularımızı hitap sözcüğü ile değil, tonlamayla belirtiriz. Canın çıksın der gibi canım demek de mümkün. (Sözüm meclisten dışarı.)

1,5 yıl nişanlı kaldık, 9 aydırda evliyim ama hala kayınvalideme hitap edemiyorum, aynı şekilde kayınbabamada. ama bu tamamen karşı tarafın ilgisiz alakasız olmasından kaynaklı bir durum. oda bana bir kez bile ne kızım ne de gelinim dedi.

Evlenene kadar anne demedim hep teyze dedim evlendikten sonra anne demeye başladım kayınvalıdem bir kac kez söylemiş eşime eşim benım anneme isteme olayından itibaren anne dediği için o da istemiş herhalde :1:

Ne iyi, kolayca halletmişsiniz.

Öncelikle hayırlı olsun kulitta :16:
Senin gibi bir kayınvalidesi olduğu için çok şanslı gelinin. :nazar:
Ona cesaretlendirmek için ismi yerine canım kızım diye hitap etmeyi denesen arada bir...
Oğlunla alakalı bir şeyi ilk ona danışsan aileye iyice adapte olabilmesi için?
Bu tarz şeyler gelinler için önemlidir, kendimden biliyorum :3:, benim kayınvalide adayım da bana bahsettiğim türde şeyler söyleyerek böyle tatlı bir istekte bulunmuştu.
Çok hoşuma gitmişti hatta söyleyiş tarzı...
Sırf bu yüzden bile ona anne demek istiyorum.
Ama teyze demek abes geliyor.
Teyze ne ya :27:

Amin canım, teşekkür ederim.
Varlığından habersiz olduğum bir taht varmış yüreğimde onu bekleyen.
Tanıştığım gün oturuverdi tahtına prensesim. İlk görüşte böylesi sıcaklık hissi,
yakınlık, sevgi nasıl oluşabilir diye tarttım duygularımı. Buldumcuk mu oldum diye
sorguladım kendimi. Sekizbuçuk ay geçtiği halde, ilk günkü hislerim yerliyerinde.
Hazırlık süresi boyunca, oğlumla aldıkları ortak kararları, gelinimle birlikte hayata
geçirdik. Oğlumla iletişimimde aracı oluyordu. Böyle olması için çaba göstermedik
elbette, işin akışı bu yöndeydi. Canım kızım demez miyim? Hoşluk olsun diye değil,
yüreğimden geldiği için, gerçekten sevdiğim için söylüyorum.
''Ama teyze demek abes geliyor. Teyze ne ya'' :27: Çok şekersin,
Bu sözlerinden sonra Teyze der mi ki, korkusu sardı içimi. :20: :9:

Ben beni istemeye gelip de söz taktıkları gün anne demeye başladım. Büyüklerim uyardılar beni "şimdi demezsen bir daha zor gelir hiç diyemezsin" diye. Aslında X anne diye mesafeli hitap etmeyi düşünüyordum ama o da birgarip olur gibi göründü gözüme. Anne-baba artık onlar. Hatta bazen karıştırıyor çevremdekiler anne deyince kimi kastettiğimi. O kadar benimsemişim yani :34:
Tabi öz anneme anne deyişimle bir olmuyor

''Anne-Baba artık onlar.'' Dilerim bu düşüncenin karşılığını alırsın canım. Çok anlamlı.

Sözlendiğimizden sonra Feride anne demeye başladım evlenince ise "anne" aslında garip gelmişti annemden başkasına demek ama alıştım.
Hoş değmiyor demeye...

Üstüne düşeni yaptığın için kutlarım tatlım.
Değmediğini düşündüren sebeplerin vardır elbette.
Ne şekilde hitabı hakediyorlar sence?

aminn :16::16:
elbette gelir ALLAH ın izniyle
bu arada yorumlarınız çok tatlı:16:
sadece bana yazdığınız değil tümü :34:

Teşekkür ederim edanurlucum.
Dilerim hepimiz için herşey güzel olur.

Sözlendiğim zaman kayınvalidem bana sarılıp sen artık benimde kızımsın dediğinde bende anne dedim ve çok şükür Rabbime gerçekten kızı gibiyimdir:nazar:

Maaşallah... :nazar: Muhabbetiniz daim olsun. :nazar:

Ben kayınvalideye "anne" denmesine karşıyım.Daha öncede bu forumda bu konu hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim.Ensest gibi geliyor bana,ne demek eşimin annesine anne diyeceğim.Biz kardeşmiyiz,keşke böyle bir şey olmasaydı,ismiyle birlikte anne denebilir.Ben anne diyorum kayınvalideye ama öyle kendi anneme der gibi çıkmıyor ağzımdan,çok donuk,soğuk sadece harfler dökülüyor .Çok gerekmedikçede anne demiyorum zaten.

Benimde iki oğlum var,eşleri bana anne demesin stiyorum,teyze diyebilrler,x hanım veya x anne diyebilirler.

kulitta sende sıkma canını,bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın.Anladığım kadarıyla birbirinizi seviyorsunuz gerisi hikaye :)

Aynı fikirdeyim Madamikscim.
Üçümüz birlikteyken bir tanıdıkla karşılaşmşıtık. Oğlun mu diye sorunca, Evet oğlum ve kızım, ay pardon gelinim demiştim.
Evlilik ile başlayan ve dayatılan hitapların tümü ensesti çağrıştırıyor.

Back
X