Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

oglunuz farkında olsa bunu tatlılıkla cozebılır asılamıyacak bır sorun degıl .muhatabınız oglunuz degıl ama oglunuzun esı sonucta sız devreye gırmeden oglunuz kendısı konusursa daha ıyı olur sonra sızınle ınatlasmasın bırde ısın bu kısmı var .....

Beni istemeye geldiklerinde annem öp annenin elini demisdi, tatli getir annene, bi cay daha doldur annene diye
o gece cok yüklenmisdi kaynanamda agzimin icine bakiyodu cikicakmi diye ama malesef olmadi,
ne zaman ki yüzükler takildi Nisanlandim ayni gün anne demisdim.
Kayinvalidem o kadar cok istiyomus ki anne dememi söyledigimde duygulanip aglamisdi,
onu oyle görünce cok üzüldüm keske daha önce deseydim birseymi eksilirdi diye.
7 yildir evliyim, bazen kaynanamla gün icinde konustugumuzda esime annem aradi derim
o da hep benim annem aradi, zanneder. yani o kadar benimsemisim bu kelimeyi.
Bilmiyorum belkide (cok sükür) kayinvalidemle sorunum olmadigi icin öyle alismisim.

yazdiklarinizdan cok seker bir kayinvalide oldugunuz belli.
gelininiz cok sansli bence...
belki alisma sürecindedir suan, daha cok yeni evliler, zamanla oda söyleyecektir insallah.
Ama anne demese bile en azindan x teyze yada sizin istediginiz bi hitap seklini secebilir,
böyle hitapsizlik arada gercekden büyük mesafe yaratir.
Bence oglunuzu bu duruma karistirmayin cünki aranizda baska sorunlar yaratabilir.
bekleyin biraz daha zamana birakin olmadi gelininizle konusur, böyle hitapsizligin sizi rahatsiz ettigini aranizda bi sogukluk yarattigini söylersiniz
umarim bunlara gerek kalmadan aranizda sorun cikmadan yeni gelininizle kaynasir anne kiz gibi olursunuz.

Kayınvalide hayatımıza sonradan dahil oluyor, halbuki "ailemizle" beraber büyüyoruz. Hatta bence gelin, kaynana, damat, elti, görümce vs. içi boş kavramlar, çünkü hayatımızda bir çok şey yerine oturduktan, değerlerimiz iyice şekillendikten sonra "mecburiyetten" hayatımıza dahil olurlar,o kavramların içini siz dolduruyorsanız anlam kazanırlar. Üstelik sokakta gördüğüm herhangi birine "x dayı", "y emmi" ya da "z teyze" diyebilirim ama şak diye anne diyeni görmedim, anne,baba sıfatı çok özel.

size kesınlıle katılıyorum. bır durum anca bukadar ıyı alatılır

Olaya çok daha farklı açılardan bakmamı sağladınız. Bu açıdan da değerlendirmeliyim tatlım.

Beden yaşı almış başını gide dursun,
Gerçek o ki! hepimizin ruh yaşı belli bir noktada sabitleniyor canım.
Sanalda ruh yaşıma uygun düşen kulitta olarak salınırken,
reelde, gelin-kaynana sorununa çözüm arıyorum.
Rabbim size de nasip etsin. Tarifsiz, hoş duygular.
Nazla, niyazla da olsa bir başlasa, gelir arkası eminim.
Eşinle, annenin hali gerçek ana oğul ilişkisi.
Allah muhabbetinizi arttırsın.

Bu açıdan baktığımızda, gelinden de evlat olmaz gibi bir sonuç çıkarki, bu tür genellemere sıcak bakmıyorum.
Canın yandığı için bu şekilde konuşuyorsun. Aranız çok iyi olsaydı eğer, bu butün kaynanaların melek olduğunu göstermezdi.

Haklısınız da, benim annem "ANNE" yi hak eden bir anne ise, kayınvalideme anne derken, hak etmesini beklemem çok yerinde olur :) Diğer ihtimalleri düşünmüyorum yani

3.5 ay oldu nisanlanali ilk zaman cok zorluk cektim strese giriyodum utaniyodum
ailemde nisanlimda cok sikistirdi
annecim diyorum simdi alistim
kizi yonlendiren biri olmamis sanirim sure cok uzun cunku

Evet ya! Ailesi başka bir ilde yaşadığı için törenler dışında pek görüşemedik.
Annesi yönlendirebilirdi.

çok sık görüştüğümüz halde demişsiniz

12 günlükte evlilermiş

bence biraz rahat bırakın ondan sonra bence güzel hitaplar duyabılırsınız

İnşaallah canım, umut ediyorum.

Ne yazıkki gelin-kaynana aynı kulvarda yarıştırılıp, bilinçli bilinçsiz negatif düşünceler enjekte ediliyor. Daha dün bir arkadaşım tebrik için aradı ve kızımın evlendiğini
zannederek, aman aman iyiki kaynana olmadın, cici annelik çok güzel bir şey demez mi? Kaynana olduğumu söyleyince de, nasıl düzelteceğini şaşırdı. Kendi adıma değil,
onun adına, yetiştirdiği kızlar adına, ilişkilere yüklediği anlam adına üzüldüm. Kız annesi olma sıfatıyla bunu söylemeyi kendine hak saymasına şaşırdım.
Üstelik seninde belirttiğin gibi bugünün gelinlerinin pek çoğu yarının kaynana adayı oldukları halde empati kuramıyor. Yeni gelin olduğum zamanlarda şahsi
kızgınlıklarımla tüm kaynanaları alaşağı mı etmiştim diye soruyorum kendime. İnan hatırlayamıyorum, yapmışsam eğer işte şimdi bedel ödeme zamanı.
Ne ekersen dilinle, onu biçersin elinle. Görme vaktine ulaştım çok Şükür. Zamanında ektiklerimi toplamaya başlıyorum hayırlısıyla.
Felsefen pek çoğumuza dar gelse de seni yürekten kutluyorum canım. MaaşAllah SubhanAllah

Haklısınız da, benim annem "ANNE" yi hak eden bir anne ise, kayınvalideme anne derken, hak etmesini beklemem çok yerinde olur :) Diğer ihtimalleri düşünmüyorum yani

En iyisi bunları düşünmek zorunda kalmamak canımcım. Umarım her şey hayal ettiğinden güzel olur.

Yüzüklerimiz takıldığı andan itibaren k.valideme anne demeye başladım, ki ben k.valide lafını pek sevmem konusu açıldığında annem diye bahsederim.
Belki gelininiz çekiniyordur, alışma sürecindedir, zamanla anne diyecektir üzülmeyin

sözden sonra "bundan sonra anne" demisti direk...ozamanlar emir verir gibi! bende hemen anne demeye baslamistim, o artik benimde bir annem demek beni kendine nekadar yakin görüyor ki direk öyle dedi demistim,okadar mutluydum ki...
hersey kursagimda kaldi zaten...simdi artik istese de demem...görüsmüyoruz yaklasik 2 yildir...
gün gelir yine bir gün karsilasiriz, illaki bir hitap sekli kullanmam gerekirse teyze diye hitap ederim...bu eminim ona normal gelmeyecektir
belki üzülecektir bile, ogluyla hala evli oldugum icin, üstelik yeni birde torunu oldugu icin...yani kelimenin anlamiyla hala gelini oldugum icin....
ama umurumda degil, onun bunun icin üzülmesi benim bu iki sene icinde üzüldüklerimin yaninda bir "Hic" kalir...

ben kayınvalidemi cok severim, buna ragmen bir turlu dilim varmiyordu ama soylemeknde istiyordum cunku bana hep kizlari gibi davrandilar.., x teyze, siz giibi cesitli hitaplardan sonra :) nisanlimla karar verip anneler gunlerini kutlarken anne dedik hem onun annesine hem de benim anneme.. ondan sonra rahat ettik.. sonucta o benim nisanlimi dogurup, bu gune getirmis ve benim nisanlim olmasini saglamis insan.. ona anne demek her onune gelene anne demek degil.. tabi kendi anneme soyledigim kadar sicak ve icten olmuyor ama daha yeni soylemeye basladik zamanla o da olur diye dusunuyorum

ayyy ilk önce maşallah diyimm hayırlı olsun diyim

bu kadar zaman olmuş buradayım ama daha yeni öğrenmenin şaşkınlığı ve utancını yaşıyorum şuan..

insanların, eşlerinin anne ve babalarına "anne,baba" diye hitap edememeleri bana da bir tuhaf geliyor..
kişilikle alakalıdır muhtemelen, amacım "yermek " değil aynı zamanda..fakat bir anne düşünün ki
en sevdiğiniz insanla tanışmanız için bu dünyaya on un gelmesine vesile olmuş..ben sevgilimi "sevgili" olarak
kabullendiğim ve hatta onu tanımaya başladığım andan itibaren annesine karşı çok sempati duymuştum..
nedensiz,saçma,akıl dışı belki ama kadına hayran oldum.resimlerinden biliyorum onu..bire bir tanımak elbette
farklı;hiç bilmediğiniz bir aile demiycem çünkü bunun flört aşaması var,kız isteme,nişan ve sonrası var..bu dönem zarfında pek
çok etkieşim geçiriyor insan uzak ya da yakın..

şurada bile bakarsak hep kv lere bir ön yargı mevcut,bir iki kişinin gelini hakkında konu açtığına şahit oldum..
tüm anneler kötü mü? değil tabi ki..gerçekten uyuşmazlık yaşayanlar da var.fakat karşılıklı güler yüz çok önemli..

sanırım gelinin de zamanla bunu söyleyecektir kullita..hani bazı şeylerin üzerine çok düşeriz ama sonuç alamayız.
ama ne zaman ki uzaklaşırsak o olaydan gerçekten hiç ummadığımız gelişrmelerle karşı karşıya kalırız..biraz daha zaman
sonra içinden gelip yapacağını düşünüyorum..ayrıca dilinde olmaması içinde olmadığını göstermez bana..ben de çok çekingen
biriyim, çok sevip saygı duyduğun insana elbet zamanla dile getirebilir insan..

Allah mesut etsin,hayırlı olsun tekrar

ayy okurken gözlerim doldu benim yaa

sen gibi bir anneye kayıtsız kalacağını hiiiçç düşünmüyorum...

dilerim Rabbim aynı sıcaklıkta bir kv ye anne demeyi bana da nasip eder..

öncelikle bakış açınızın farklı oldugunu düşünüyorum ve sizin yorumlarıda okurken zevk duydugumu söylemek isterim...
şimdi bende nişanlılık sürecinde kayınvalideme anne demedim.. evlenincede sürekli anne demedim.. çünkü asıl sorın kayınvaldemdi. çünkü onunda bana alev diye seslendigini pek duymadım... insanlarla konusurken, yada onlara seslenirken hitap şeklinde seslenmenin bir değer oldugunu düşünüyorum. ve kendimce kayınvaldem bana ismimi cok kulllanmadıgı için bende ona anne demeyerek tepkimi bu şekilde gösteriyordum...
şimdi sizin konuya gelelim...12 günlük süreçte hiç bir şekilde anne dememesi hoş değil. tamam alışma süreci olabilir ama abartmaması lazım... bence sizin ona bana nasıl hitap etmek istersen öyle hitap et, şeklinde aşırı rahat bir izlenim uyandırmanız hoş olmamış.. iyi niyetle düşünmüşssünüz ama bu tarz ilişkilerde bazı seyler nasıl buzamana kadar gelmişsse öyle olmalıdır... anne demelidir...
zamana bırakın, siz üstüne düşerseniz dahada söylemek istemeyecek diye düşünüyorum.. bende kayınvalidemle hiç görüşmüyorum ama bir zaman sonra eger konusursam anne demeyi düşünmüyorum... x hanım diyecem.. çünkü o bana yaşattıklarıyla anne demeyi hakedecek bir hitaba layık olmadı hiç.

K.valideye anne denmesiyle, onu annemizin yerine koymuyoruz, eşimizin annesi olduğu için bu kullanılıyor.
Birçok insan bunu anlamadığı için çok anlam yüklüyor bu duruma.Teyze derken teyzemiz olduğunu mu kastediyoruz ?
....

kulitta, bunu zamana bırakmanız gerekiyor.Sanıyorum ki gelininiz bu yakınlığı hissettiği anda anne diyecektir.
Son zamanlarda bunu çok duyuyorum, hiçbir hitapta bulunmuyorlar, sözde aradaki iletişimi buna layık görünce ''anne'' demeye ya da dememeye karar veriyorlar.

Oğlunuz k.validesine nasıl sesleniyor merak ettim ?

endişelenmekte haklısınız, çünkü ilişkilerde hitap şekli aradaki samimiyeti etkiliyor.

bende yüzükler takılır takılmaz anne demiştim, sonrasında çok zorlanırsın ilk günden söyle demişlerdi,

iyiki de söylemişim, çoğu arkadaşım sonradan söylerim dedi ama şimdi çok zorlanıyorlar,

gelininizde en kısa zamanda size bir hitap bulabilir,birazcık anlayışlı olun,size alışması daha kolay olacaktır.

Söyleyemeyenleri anlayamıyorum diyorsunuz ya işte bu yüzdendir belkide.
Bu yakınlığı yaşıyorsanız elbetteki söylemek mutlu ediyordur sizi.

O kadar çok sıkıntı çeken insanlar var ki diline getiremiyor bile ''anne''kelimesini ya da dünyanın en muhteşem insanına sahip değildir.

Her ne kadar k.valideye denilen anne kelimesine anlam yüklemenin anlamsız olduğunu düşünsemde, anlam yükleyipte anne diyemeyenleri anlayabiliyorum.
.....

Ben eşiyle mutlu olan, eşi tarafından çok sayılan kişilerin k.validesiylede iyi anlaşacağını-anlaşması gerektiğini düşünüyorum araları iyi değilsede.
Asıl hedeften uzaklaşmamak lazım.

Son düzenleme:

ben hiçbirşey demiyorum
zaten banada herkes ismimle hitap ediyor

bi sorun yaşamıyoruz

Evlenene kadar anne demedim hep teyze dedim evlendikten sonra anne demeye başladım kayınvalıdem bir kac kez söylemiş eşime eşim benım anneme isteme olayından itibaren anne dediği için o da istemiş herhalde

Öncelikle hayırlı olsun kulitta
Senin gibi bir kayınvalidesi olduğu için çok şanslı gelinin.
Ona cesaretlendirmek için ismi yerine canım kızım diye hitap etmeyi denesen arada bir...
Oğlunla alakalı bir şeyi ilk ona danışsan aileye iyice adapte olabilmesi için?
Bu tarz şeyler gelinler için önemlidir, kendimden biliyorum , benim kayınvalide adayım da bana bahsettiğim türde şeyler söyleyerek böyle tatlı bir istekte bulunmuştu.
Çok hoşuma gitmişti hatta söyleyiş tarzı...
Sırf bu yüzden bile ona anne demek istiyorum.
Ama teyze demek abes geliyor.
Teyze ne ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…