Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

mecbur kalmadıkca hitap etmezdim hiç ben edincede teyze derdim çok utangaçtım bu konuda çok çekiniyordum

Son düzenleme:
Ben beni istemeye gelip de söz taktıkları gün anne demeye başladım. Büyüklerim uyardılar beni "şimdi demezsen bir daha zor gelir hiç diyemezsin" diye. Aslında X anne diye mesafeli hitap etmeyi düşünüyordum ama o da birgarip olur gibi göründü gözüme. Anne-baba artık onlar. Hatta bazen karıştırıyor çevremdekiler anne deyince kimi kastettiğimi. O kadar benimsemişim yani

Tabi öz anneme anne deyişimle bir olmuyor

Sözlendiğimizden sonra Feride anne demeye başladım evlenince ise "anne" aslında garip gelmişti annemden başkasına demek ama alıştım.
Hoş değmiyor demeye...

aminn

elbette gelir ALLAH ın izniyle

bu arada yorumlarınız çok tatlı
sadece bana yazdığınız değil tümü

Sözlendiğim zaman kayınvalidem bana sarılıp sen artık benimde kızımsın dediğinde bende anne dedim ve çok şükür Rabbime gerçekten kızı gibiyimdir

Konu "İlişkiler,Duygular ve Hayatın İçinden" başlığına taşındı.

Ben kayınvalideye "anne" denmesine karşıyım.Daha öncede bu forumda bu konu hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim.Ensest gibi geliyor bana,ne demek eşimin annesine anne diyeceğim.Biz kardeşmiyiz,keşke böyle bir şey olmasaydı,ismiyle birlikte anne denebilir.Ben anne diyorum kayınvalideye ama öyle kendi anneme der gibi çıkmıyor ağzımdan,çok donuk,soğuk sadece harfler dökülüyor .Çok gerekmedikçede anne demiyorum zaten.

Benimde iki oğlum var,eşleri bana anne demesin stiyorum,teyze diyebilrler,x hanım veya x anne diyebilirler.

kulitta sende sıkma canını,bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın.Anladığım kadarıyla birbirinizi seviyorsunuz gerisi hikaye :)

Son düzenleme:
evt haklısınızdır ama benim yaptıklarımın karşılık beklrmiyorum ama bukadar acı bir lafda söylenmez di sanırım:2:
ben hiç kocunmadım anne ve baba demekten ama çok farklı şeyler yaşayınca insan bir yere kadar diyosunuz çünkü sabrımın sınırı kalmadı
size tavsiyem yazılarınızıda okuyunca hiç bir şeyi oglunuza yansıtmayın ,zamanla samimi olursunuz ve herşeyi gelininizle konuşarak halledin derim ben kolay gelsin size :13::13::13:
merak ederim ne oldu diye yine yazarsınız :13::13::13::13:

Konu başlığı ilgimi çektiği için okudum yorumları, ben bu tür konuların uzağında olduğum için bu denli etkisinin olduğunu hiç farkında olmamışım daha evvelden.
O kuduğum yorumların ortak cümlesi ''KAYNANAMA (KAYINVALİDEME) anne diyorum-diyemiyorum'' du aslında bence hitap belliymiş aslında
Geline gelin densin,kaynanaya kaynana densin.... Kaynana demek kötü bişey mi ki,kaynana yerine başka hitap arıyoruz....
Şimdi düşünüyorumda,kocama daha evvel akrabalardan herhangi birisinin sıfatıyla hitap etmediğime göre (amcaoğli,kuzen,yeğen vb.),kendine özel sıfatıyla hayatımda var
olacaksa bence onun ailesi de öyle kıyaslaması olmayan sıfatlarla girmeli hayatıma

aaiiiiih ben kocayı buliiiiim kaynana hitapsız kalsın noolcek

8 ay boyunca hiçbişey diyemedim...

ne kayınvalideme ne kayınbabama.... kayınvalideme karsı nötrüm ama kayınbabamı cok ama cok severim... öyle oldugu halde diyememiştim işte... hitap etmemek icin elimden geleni yapardım

en son anneler gununde kayınvalideme direk 'annecim' dedim, kayınbabama da 'babacım' ... yanlarındayken de bu sekilde söylüyorum annecim, babacım seklinde hitap ediyorum

ancak kendi ailemle bir arada oldukları bir ortam olursa x anne x baba seklinde

yani bence buyuk ihtimalle cekiniyordur kolay değil ben de diyebilmek icin 8 ay ugrastım... sonra bir anda kendiliginden oldu şimdi de içimden gelerek söylüyorum gercekten gec oldu ama temiz oldu

sevdigim adamın annesine anne, babasına baba demek ayaklarımı yerden kesiyor

hiç tahmin etmezdim aksine asla diyemem benim bi annem bi babam var zaten durun bakalım orda! derdim

ama öle olmuyormus...

sevdigin adamın annesi ANNE diyebilmek cok baska bir duygu... Tam anlamıyla bir bütün oldugumuzu aramızda SEN&BEN kavramımın olmadıgını daha cok hissediyorum

annecim babacım dedigimde yüzlerindeki mutlulugu görmek de cabası oldu

Üzülme zamanla anne der. Bende nişanlıyken teyze derdim. Evlenmeye yakın anne de dediler ama ben diyemedim.Evlendim ne anne diyebildim ne teyze. Hiçbirşey diyemedim. Uzaktan seslenemzdim yanına giderdim. Eeeee uzaktan kadına ne diycem hitap şeklim yokki. Ama zamanla anne dedim. Halada zor söylerim anne demeyi ne bileyim alışamadım kendi annemden sonra başka birine anne demek. Keşke banada senin kızına (gelinine :))) dediğin gibi banada başka şekilde hitap edebileceğimi söyleseydi bu kadar zor olmazdı alışmam Hiç olmazsa Xanne derdim.

Sozlenir sozlenmez herkes agzimdan cikan lafa bakti.Hem annem hem kayinvalidem "anne " de yeter artik dediler.
O kadar anneydi ki dememek olmazdi zatii
Simdi anne de diyorum
Pamuk kadin da diyorum,
Mis kokulumda diyorum
validem de.
o kadar cok guzel hitabi hakkediyorki.Umarim hep boyle surer..

Özel durumun varmış tatlım. Mekanı cennet olsun. Geç de olsa aşabildiğin için seni yürekten kutluyorum.

Tercihinizi bu yönde kullanmışsınız canım. Saygı duyuyorum.

kulittacım bence asla hitap edemediğimize yakınlık hissedemeyiz

daha bişey yerine bile koyamadığımız kişiye nasıl yakınlık duyalım.

biz nişanlanır nişanlanmaz kayınvalideme yarım ağız da olsa anne demeye başladım.

sadece eşime olan sevgimden dolayı diyordum.

oğlun konşmadımı bu konuyu eşiyle acaba:26:

bu bahsettiğin kadın annen mi kayınvalidenmi doğru söyleee

Henüz içerlemiş değilim tatlım. Zaman geçtikçe içerleyeceğimi hissettiğim için değerli fikirlerinize müracaat ettim.
Anne demek için çaba harcadığını, çok istediği halde söze dökemediğini sanmıştım. Lakin yorumlardaki farklı nedenleri görünce,
her sebebe hazırlıklı olmam gerektiğini anladım. Zorunlu olmadıkça iletişime geçmiyor, zorunluluk halinde ise başka odada isem
yanıma gelip görüş alanıma giriyor canım. Durumun benden ziyade ona sıkıntı yaşattığını sandığım, beni değil, onu uzaklaştıracağını
düşündüğüm için en taze günlerimizin keyfini çıkarabilmek adına bu engeli en kısa zamanda aşabilmeyi umut ediyorum.

ben sözlendiğim ilk gün demiştim ne kadar zor gelsede eşim benden önce anne demeye başlamıştı.hakedıyor mu asla.içimden gelerek hiç söylemiyorum.her anne dediğimde içim parçalanıyor bana yaptıklarından sonra ama eşimi sevdiğim için söylüyorumm.keşke içimden gelerek anne diyebılseydım,çevremde birçok örnekte görüyorumm

Aaaa ne iyi!.. Çok kolay ''anne'' diyeceksin dediği için kolaylaşmıştır.
Ben ''anne'' diyebilmenin zor olduğunu kabul ettiğim için zorlaşıyor olmasın. :44:

bencede akisina birak canim dert etme sonra kotu olan sen olursun okuyorsun burdan konulari

Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım değil mi tweety_yteewtcim.

Göz teması beklemek sıkıntı vermez mi tatlım? İletişim karşılıklı alışveriş olduğuna göre, taraflardan biri sözcükleri dilediği gibi yollarken,
diğeri göz teması bekliyor. :26:

zamanla alışır merak etme ilk başlarda bazı kişilerde oluyo en azından x'in annesi demiyo bi tanıdğın gelini öyle söylüyodu x'in annesi diye
İnşaallah canım, umut ederim alışır.
Yazık ya gelinciklere, bir yığın sorun arasında bir de, kaynanaya anne diyebilme sorunuyla boğuşuyorlar.

Oy canım Maaşallah size. Rabbim tüm gelin - kaynanaya bu güzelliği nasip etsin.

zor olmaz mı hiç rsmen işkenceydi benim için

kapının önünde kıvranıp dururdum çoğu şeyi bile söyleyemediğim olmuştur

hamileliğimin son zamanlarıydı kendi annem de;

''kızım bak doğum yapıcaksın bişeye ihtiyacın olur

nasıl istiiceksin ayıp bi kere söyle gerisi gelir zaten'' demişti

ben de sıktım dişimi söyleyiverdim çok zorlandım

ama en azından kedi gibi kapı önünde kıvranmaktan kurtuldum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…