Öncelikle hayırlı olsun kulitta
Senin gibi bir kayınvalidesi olduğu için çok şanslı gelinin.
Ona cesaretlendirmek için ismi yerine canım kızım diye hitap etmeyi denesen arada bir...
Oğlunla alakalı bir şeyi ilk ona danışsan aileye iyice adapte olabilmesi için?
Bu tarz şeyler gelinler için önemlidir, kendimden biliyorum, benim kayınvalide adayım da bana bahsettiğim türde şeyler söyleyerek böyle tatlı bir istekte bulunmuştu.
Çok hoşuma gitmişti hatta söyleyiş tarzı...
Sırf bu yüzden bile ona anne demek istiyorum.
Ama teyze demek abes geliyor.
Teyze ne ya
Beden yaşı almış başını gide dursun,
Gerçek o ki! hepimizin ruh yaşı belli bir noktada sabitleniyor canım.
Sanalda ruh yaşıma uygun düşen kulitta olarak salınırken,
reelde, gelin-kaynana sorununa çözüm arıyorum.
Rabbim size de nasip etsin. Tarifsiz, hoş duygular.
Nazla, niyazla da olsa bir başlasa, gelir arkası eminim.
Eşinle, annenin hali gerçek ana oğul ilişkisi.
Allah muhabbetinizi arttırsın.
.
evt haklısınızdır ama benim yaptıklarımın karşılık beklrmiyorum ama bukadar acı bir lafda söylenmez di sanırımOlaya çok daha farklı açılardan bakmamı sağladınız. Bu açıdan da değerlendirmeliyim tatlım.
Beden yaşı almış başını gide dursun,
Gerçek o ki! hepimizin ruh yaşı belli bir noktada sabitleniyor canım.
Sanalda ruh yaşıma uygun düşen kulitta olarak salınırken,
reelde, gelin-kaynana sorununa çözüm arıyorum.
Rabbim size de nasip etsin. Tarifsiz, hoş duygular.
Nazla, niyazla da olsa bir başlasa, gelir arkası eminim.
Eşinle, annenin hali gerçek ana oğul ilişkisi.
Allah muhabbetinizi arttırsın.
Bu açıdan baktığımızda, gelinden de evlat olmaz gibi bir sonuç çıkarki, bu tür genellemere sıcak bakmıyorum.
Canın yandığı için bu şekilde konuşuyorsun. Aranız çok iyi olsaydı eğer, bu butün kaynanaların melek olduğunu göstermezdi.
Sozlenir sozlenmez herkes agzimdan cikan lafa bakti.Hem annem hem kayinvalidem "anne " de yeter artik dediler.
O kadar anneydi ki dememek olmazdi zatii
Simdi anne de diyorum
Pamuk kadin da diyorum,
Mis kokulumda diyorum
validem de.
o kadar cok guzel hitabi hakkediyorki.Umarim hep boyle surer..
nişanlılık dahil neredeyse 8 yıllık gelinleriyim, iki yıldır anne diyorum onda da arada teyze lafı çıkıyor. öncesinde ben de öyle bir şey diyecek olsam mecbur yanına gidiyordumeşimle sevgili olmadan önce tanıyordum annesini, o zaman teyzeydi çünkü. bir de annem biz çok küçükken öldü, yıllardır kimseye demediğim için o laf çok eğreti duruyor bende, ağzımdan çıkarken bir tuhaf oluyorum.
ben 15 yillik evliyim ve hàlà anne diyemiyorum,ilk baslarda utaniyordum,sonralari artik cok gec diye utaniyordum,sonra annem olmayan birine niye anne diyim ki dedim,sonra k.v ile aram bozuldu baska sebepten,oh iyi ki dememisim dedim,oyle boyle derken 15 yil gecti..ama esim de benim anneme anne demiyor zaten
Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
Sozlenir sozlenmez herkes agzimdan cikan lafa bakti.Hem annem hem kayinvalidem "anne " de yeter artik dediler.
O kadar anneydi ki dememek olmazdi zatii
Simdi anne de diyorum
Pamuk kadin da diyorum,
Mis kokulumda diyorum
validem de.
o kadar cok guzel hitabi hakkediyorki.Umarim hep boyle surer..
Okumaya devam edince farkettim ki sizinki sadece "başkalarının durumu nasıl acaba?" diye açılmış bir konu değil. Siz gelininize baya içerlemişsiniz anladığım kadarıyla. Size hiç mi seslenme gereği duymadı ki? Siz hitapsızlıktan yakınıyorsunuz, "bana anne diyeceksin" diye dayatmak gibi bir derdiniz yok sanırım, ben de anlam veremedim bu duruma. Hişt, pişt mi diyor yani? Ama şu da var ki 12 gün bence erken, biraz daha zaman geçsin açıkça sorun bence bu durumun nedenini.
Ben kv "anne" kp "baba" diyorum.
Ama söz olunca kendi evlerine giderken X teyze demişim. Kv de eşime X bana halen teyze diyor demiş. Hatta ertesi gün telefonda konuştuk. Alışırım zamanla demiştim. Oda çok kolay "anne" diyeceksin demişti:)
Ama annemin babamın yanında halen anne baba diyemem kendilerine. Nedeni de annemgillerden utanmam. Çok saçma aslında ama utanıyorum nedense.Ama annem falan yokken anne baba rahat diyorum.
Aslında anne baba yerine başka bir hitap şekli olsa daha iyi olurdu. 40 yıllık geleneği bozamayız tabi de eskiden başka bir hitap şekli koysalar daha iyi olurdu bence.
bencede akisina birak canim dert etme sonra kotu olan sen olursun okuyorsun burdan konulari
ben de nişanlıyken diyemedim evlenince derim dedim
evlendim yine diyemedim anne diyemediğim gibi x teyze yada x anne de demiyordum
bişey diyebilmek için göz teması olmasını bekliyordum kendi annem de çok kızıyordu bana
ama söyleyemiyordum işte çok denedim
evlendikten 2 yıl sonra artık annemin baskısıyla dedim 7,5 yıllık evliyim ama hala anne derken çok kasıyorum :26:
ben de anne demenin o kadar önemli bir sorun olmaması fikrindeyim
İnşaallah canım, umut ederim alışır.zamanla alışır merak etme ilk başlarda bazı kişilerde oluyo en azından x'in annesi demiyo bi tanıdğın gelini öyle söylüyodu x'in annesi diye
anne de derim
annemde
annecimde... o benim bastacim
söyleyemeyenleri anlamiyorum acikcasi...
o bana dünyanin en muhtesem insanini vermis,
onu mükemmel yetistirmis, bana kizim derken gözlerinin ici gülüyor
ben bu kadina nasil anne demem ki?
Aaaa ne iyi!.. Çok kolay ''anne'' diyeceksin dediği için kolaylaşmıştır.
Ben ''anne'' diyebilmenin zor olduğunu kabul ettiğim için zorlaşıyor olmasın. :44:
Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım değil mi tweety_yteewtcim.
Göz teması beklemek sıkıntı vermez mi tatlım? İletişim karşılıklı alışveriş olduğuna göre, taraflardan biri sözcükleri dilediği gibi yollarken,
diğeri göz teması bekliyor. :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?