- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Empati yapabildiğimiz ölçüde huzura ereriz değil mi canım. Aklı ve yolları bahşeden Yüce Yaradan seçimi bize bırakır. Aynı akılla farklı yollar seçeriz.
Yolun Açık ve Hayırlı olsun.![]()
evet ben de ilk zamanlar ortadan konuşuyordum ama bir gün söyledi bana anne demeni istiyorum diye.
haklı da zaten. eşimin akrabaları onun neyiyse benim için de o olmalı...
fakat...sizi tenzih ederek söylüyorum sanırım siz samimi davranıyorsunuz gelininize ama bence kayınvalide belirler ilgisiyle kendi hitap kelimesini.
yani eger bana çok iyi davranmış olsalardı içimden gelerek - kendi anneme demediğim halde- ona "anneciğim" bile derdim.
kulittam senin gelininmi var ya cok sasirdim
ben kayinvalideme onceleri teyze diyordum ama sonra anne demeye alistim,
yani hitapsiz 8 ay boyunca seninle konusurken yada sana seslenirken sadece konuyami giriyor anlamadim:26:
anne demiyorsa en azindan teyze diyebilir ama hitapsizlik bana tuhaf geldi![]()
ne dıye hıtap edecegınızı ınan cok merak ettım :)
bende nısandan sonra anne dedım ama anne demeyı ne kadar hak edıyor buda onemlı benım ıcın, fakat karsı taraf sadece duyduguna onem verdıgı ıcın ona sorsanız gelın ılk bastan anne dedı der bana sorsanız baska![]()
sızın oglunuz ne dıyor bu duruma ?
konu sahıbı arkadasım yazı stılınızden ınanın yazdıklarınızı okuyamadım![]()
Kayınvalidenin tavrı belirliyorsa, sonuç ortada canım. Kendimi mercek altına alayım.
Ya tweety_yteewtcim, KK'de şeker kız Candy gibi uçuşmaya benzemiyormuş kaynanalık.
kulitta'dan kaynana çıkmadı işte. Daha fazla tepkisiz kalamayacağımı düşünerek sizlerin fikirlerine başvurdum canımcım.
sekizbuçuk aydır bekliyorum ve hitapsızlığım devam ediyor. Hakkımızda hayırlısı bakalım ne olacak.
Hak edip etmediğime takılmıyorum tatlım, ilişkimizin kalitesini yaşayacaklarımız belirleyecek.
Sanırım hitapsız kalmaya sıcak bakamıyacağım.
Resmiyetten önce oğlum ailesiyle tanışmaya gittiğinde Anne - Baba demeye başlamış canım.
Yazı stilimle ilgili aldığım ikinci ikaz canım. İlk ikazdan sonra değiştirdim işe yaramamış mı?
Ben sizinkiler gibi görüyorum. Font size:2 kullanıyorum, sizinki 3 mü?
O kelime beklentisinde değilim canım, Gerektiğinde bana seslenebileceği bir hitap şekli bekliyorum açıkçası.
Bu konuyu oğlumla konuşmadım, farkında mı bilmiyorum. Nişana giderken oğluma, ne zaman Anne - Baba demeyi
düşündüğünü sormuştum. Tanıştığımız gün söyledim demişti.
Henüz kısmet olmasa da x..Anne demesini tercih ederdim. Duruşumla alakalı olabileceğini de düşünüyorum çoğu kez.
Lakin birlikte yaşadığımız bir Anneanne de var evin içinde (benim annem) Bu güne kadar ona da bir kez olsun Anneanne demişliği yok.
Kayınvaliden kırgınlığının farkında mı tatlım? Ne diyebilirim ki, farkında olmadan kırmışsam eğer...
İşte bunu kabul etmekte zorlanıyorum canımcım. Kırgın, kızgın da olsak eşimizin, dostumuzun, arkadaşımızın
isimlerini telaffuz etmeye devam ediyoruz. Kırgınlığımız sesimize yansısa da, neyimizse o olmaya devam ediyor.
Kızdığımız Kayınvalidemizse eğer aslını silemediğimiz için mi nedir sıfatını siliyoruz.
(Son cümlede, geçmişteki gelini olma hakkımı kullandım.)
kulittam ben seni 27li yaslarda felan saniyordum hic kaynanana olabilecegin aklima gelmedi,
senin gibi tatli dilli kaynanaya can kurbangelini kizin gibi goruyorsun ne mutlu sana oda yaptigi yanlisi fark eder umarim,
ama merak ettim yani sana birsey soyliyecegi zaman nasil hitab ediyor ki:26:
Oğlunuzla bu durumun bir alakası yok ki onunla konuşmanız zaten anlamsız olur. Samimi bir hitap samimi bir ilişki gerektirir, samimi ilişkilerde de 3. kişi müdahalelerinin yeri yoktur bence, oğlunuz dahi olsa.![]()
Nişanlıyken sık gelirdi sağ olsun. Sıkılmasın, bize alışsın diye dört döndüm, gözünün içine baktım, onun yerine de konuştum herhelde ki,
hitaapsızlığım fazla sırıtmıyordu. Beklentim de vardı elbette, nişanlıyken diyemedi evlenince söyler diye. 2 Haziran düğün, balı tatil derken
bize geldiler, beni alıp götürdüler evlerine, baktım oğlum odalar arası iletişim görevini üslenmiş. İyiden iyiye sırıtır olmuş hitapsızlığım.
Kaç gündür çözüm bulmaya çalışıyorum. Çıkamadım içinden. Amaaaaaaaaan deyip akışına bıraksam mı? Ne dersin canım?
oooo "prensesim"...
eğer samimiyseniz yazdıklarınızda sizi tanımayı çok isterdim valla bu ne asalet!!!
bence siz bu tatlı dilinizle ona her istediğinizi dedirtirsiniz:))
benim kayınvalidem kızıma bile "prensesim" demedi ya...vay be kıskandım
ben anne demedim hiç. eşime aileme anne baba demez. bana şaçma gelio başka birine anne baba demek. nişanlılıkta demedim. evledikten sonra sıcak bir ilişkimiz olsa belki derdim. kayınvalidem bozuluyordu anne demediğime. ama alıştı artık sanırım. çookk önceden bekarkende anne baba demek de zorlanacağımı düşünüyordum. soğukluk falan da olunca demedim. eşimden de demesini beklemedim. aslında sıcaklık olması açısından bir şekilde bir hitap cümlesi olmalı. ama anne demek saçma gelio bana ya....
bencede akisina birak canim dert etme sonra kotu olan sen olursun okuyorsun burdan konulari![]()
amin çok teşekkür ederim. empati rahmetli annemin en güzel armağanı bana. kayınvalidem hep Allah razı olsun senden der ondan o kelimeyi duymak bana inanılmaz bir huzur verir her zaman. asıl sorun toplumda hep bu kaynana kelimesine yüklenen saçma,anlamsız yakıştırmalar. eskiden türkülerimizde bile bu dile getirilmiş.kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı vb. gibi. aşağı yukarı çoğu gelin kaynanasından dert yana yana daha kızlarımız evlenmeden kaynanaya karşı bileniyor. yahu o bi anne ..kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz bence. tekrarlıyorum kaynana gelinine kötü davransa bile gelin davranmamalı. hep şuna inanırım.kötüyle kötü olunmaz,gelin gelinliğini yapıp,saygıda kusur etmesin ki Rabbimin huzurunda ben üzerime düşeni yaptım desin .sana taş atana ekmek at benim felsefem. bu kendini ezdirmek demek değil.bu peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklanmaya çabalamaktır bana göre. özellikle kayınvalidesine hakarete varacak kelimeler edenlere çok üzülüyorum. eşiniz sizin annenize bu kelimeleri yakıştırsa hoşunuza gider mi demek geliyor içimden.ben peygamber efendimiz (s.a.v)'in hadisini çok severim. kocaya itaat en büyük ibadettir. eşimin annesi başımın tacıdır. zararı dokunsa da dokunmasa da bu böyledir. kul hakkıyla Rabbimin huzuruna varmak istemem.
Hak edip etmediğime takılmıyorum tatlım, ilişkimizin kalitesini yaşayacaklarımız belirleyecek.
Sanırım hitapsız kalmaya sıcak bakamıyacağım.
Resmiyetten önce oğlum ailesiyle tanışmaya gittiğinde Anne - Baba demeye başlamış canım.
Yazı stilimle ilgili aldığım ikinci ikaz canım. İlk ikazdan sonra değiştirdim işe yaramamış mı?
Ben sizinkiler gibi görüyorum. Font size:2 kullanıyorum, sizinki 3 mü?
Evlilik , nişan filan değil. Yani onu hak ettiğini düşündüğüm an başlarım anne demeye.
Ona da söylerim. Ne zaman hissedersem .
Ben de anne diyorum.
Fakat bu durum sizden kaynaklanıyor olmasın?
Çünkü bir arkadaşımı kayınvalide ve kayınpeder kabullenmedi, ona ragmen evlendiler.
Eşinin anne-babası yani kayınvalide ve kayınpeder arkadaşıma hep X Hanım diye hitap ediyorlar.
O da mecburen onlara X Hanım , X bey diye hitap ediyor her göüştüklerinde ve şu an yaklaşık 4 yıllık evliler...
ben aşkıııım diyorum![]()