Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

evlendikten aylar sonra söyleyebildim. onceleri ben de hitap edemiyordum. çünkü anne harici hiç bi hitabın doğru olmayacağını düşünüyordum.

ahhh keske karsidaki herkes anne sozcugunu hak etse...ya da hak etmek icin caba sarf etse...

eger bastan beri soylemeseydim bende soyleyemezdim sanki...zor yaa elle gecim yapmak..ama soylede birsey var; eger esim benim anneme babama anne baba demeseydi bende demezdim :9: hani karsilik beklemelimiyim bilmiyorum, ama demezdim kesinlikle.

bende evlenene kadar anne-baba diyemedim..evlendiğim ilk sıralar çekinsemde anne-baba diyordum.ama hep konuşmalarım sizli-bizliydi..bana siz-bizi sevmiyoruz dediler..hala sen diye hitap edemiyorum ama yüklemlerimde ki -iz,-ız'ı yavaş yavaş kaldırdım,üzüldükleri için..eşim istemeye gelipte hayırlı olsun denildiğinden beri, annem-babam diye hitap ediyor,başlarda bana biraz garip geliyordu, şimdi alıştım..
şuanda size,yeni evindeki yeni hayatına alışma sürecindedir..ve zamanla alışacaktır..sizinde gelininize gerçekten annelik yapmanız dileklerimle her daim mutlu olun..

anne dıyorum.tabı kı asla kendı annemın yerıne koymuyorum.bence kayınvalıdeler ıcın herkesın aynı zamanda kullanmaya baslayacagı yenı bır sıfat bulunmalı.sadce ben degıstırırsem ayıp olacak cunku:1:
bu arada hıtap onemlıdır.ben herhangı bırısıyle bıle konusurken adımın soylenmesını ısterım.oyle ortaya konusulmasından haz etmem

Katılıyorum canım. Kayınvalide ve Kayınpederler için, eş anne, babası olduğunu belirleyen yeni sıfatlar kullanılmalı.
Eş zamanlı kullanım çok hoş olur aslında. Medeni kanunla belirlensin isterdim.
Kaynananın adı yok modundayım. :31:

ben sözden sonra hemen anne demiştim

hatta alışmışım teyze demeye bi gün x teyze ayy anne deyip düzeltmiştim

bende isterdim anne demesini

ama dile getirmezdim

size olan davranışları zorla anne demesinden daha önemli bence

Resmiyetten önce bir kez görmüştüm. Teyze falan dememesini, yakında Anne diyeceği için
ağzını başka şeye alıştırmak istemiyor diye düşünmüştüm. Ama nerdeeee... :50:

malesef dedim!!!!!!!!!!ama o bana değil annelik insanlık bile etmedi.allaha havale ediyorum..hoş şimdi kayınvalidem bile değil de...he şimdi görsem ben ne diye hitap edeceğimi çok iyi biliyorum da..işte o günü bekliyorum rabbimden...:24:

Anlıyorum tatlım. Gelinim de benden hoşlanmıyor olabilir lakin kızarken bile hitap edeceği bir sıfatım olmalı.
Kaynana bile diyebilir. :40:

Anne kelimesi cok özel.
Öyle herkes o kelimeyi hakedemiyor.
Bazilarinin üzerinde egreti durur.
Bazen, hem kelimenin maneviyati kücülüyor, hemde o kelimeyi söylediginiz kisiye olan sayginiz.
Anne diye hitab edilenin, kizim demeyi bilmesi gerek.....

ben siz diye hitap ediyordum çünkü anne diye hitap etmem için asla çaba sarfetmedi hatta siz diyorum diye görümcem beni azarlamıştı sıcak değilsin falan demişti şimdi kendi evlenecek bakalım kendisi ne diyecek sıcak gelin mi olacak görecez :))))

benim gördüğüm erkekler daha kolay giriyorlar bu olaylara.benim eşim daha yüzük takmadan annecim babacım diye peşindeydi bizimkilerin.ama benim ailem eşimin ailesine göre daha samimiydi.eşimin ailesi de cok iyidir ama biraz mesafeliler.çok severiz birbirimizi ama kayınpedrim bana hala ''siz'' der bende buna bazen bozuluyorum.neyse herkes farklı sonucta..benim anne demem biraz komik oldu nişanlalalı nerdeyse bir yıl gecmişti ben hata x teyze diyordum ama anne demem lazdı artık bi aksam telefonda konusurken sesimi de inceltim ''size anne diyebilirmiyim'' dedim türk filmlerindeki gbi :1:
bence gelininiz aranızda ki ilişki yerine oturunca kendisi karar vercektir ne diyecegine...eger kararsızlığı uzun sürüyorsa siz aranızda ki ilişkiyi yönlendirip durumu çözebilirsiniz.

Mesafeli buluyorsa x...hanım diyebilir deseeeem... Neyse, sorun bende ise de, bana layık bir şey bulsun işte! :34:
Senin başlangıç çözümün süpermiş gerçekten. :46:
Kararsızlığı uzun sürerse mi? O zaman adsız kaynanalığım kesindir. :43:

ben nisanlilik doneminde kayinvalideme ne dedim hic hatirlamiyorum yaa :1:

ama evlendikten sonra anne dedim...esimin babasina ise baba demekte daha cok zorlandim dogrusu...O diye bahsediyordum ve kayinvalidem bana bizde ona baba derler dedi :1::1::1: simdi cok guluyorum ama o zaman sinirlenmistim ve alismam gerekiyor demistim. simdilerde diyorum tabii...

amaaa eger ilk zamanlarda esimin annesi bana illaki bana bir sekilde hitap etmek zorunda oldugumu belirtseydi tavrim nasil olurdu bilemiyorum :44:

kolay degil sonucta 25-30 yil sonra baskasina anne baba diyeceksin, zor is...anne gibi davranirsaniz o da size anne der herhalde ya da baska bir hitab tarzi bulur diye dusunuyorum.
Sanki Anne diyemeyecek de, başka bir hitap şeklini ben kabul edermiyim gibi bir sıkıntı yaşadığını sandığım için düşüncelerimi paylaşmıştım tatlım.
Dediğin gibi ters tepmiş de olabilir. Sıcağı sıcağına söyledin söyledin, zaman geçtikçe zorlaştığını düşünüyorum. Anne - Baba demenin zorluğunu
kabul ettiğim için ''kaynananın adı yok'' endişesi taşıyorum. :6:

çekingen bir arkadaşım vardı. nişan,düğün oldu ama bir türlü anne-baba diyemedi. utanıyorum demeye diyordu.

hep siz diye hitap ediyordu. en sonunda bu konu önüne geldi, biraz tatsızlık oldu.

akışına bırakın. neyi ne zaman isterse o zaman söylesin.
rahat olun.

Haklısın canım, akışına bırakıp görmek lazım. :58:

birkaç gün önce bende bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Bende söyleyemiyorum ama ben söz nişan takalı 2 hafta oldu daha. Söylemek istemediğimden yada art niyet beslediğimden değil, tam dilimin ucundayken utanıp sıkılıp söyleyemiyorum. Nasılsın anne demek isterken nasılsın...ız diyorum. Zamanla aşacağımı düşünüyorum. Kayınvalimde nişanlıma yakınmış anne demiyo diye , ilk görüşmede ne yapıp edip söylüycem artık.

Gelinimin de çekindiği için söyleyemediğini düşünüyorum canım. Kendi açısından haklı nedenleri olsa da, sırf bu sebeple aramıza mesafe girebilir endişesi benimki.
Aynı mekanda, farklı bölümlerde bulunduğumuz zamanlarda, birşey soracak, kalkıp yanıma kadar gelmesi ve görüş alanıma girmesi gerekiyor.
Zooor ya! İkimiz için de zor. Evet tatlım ilk fırsatta söylemelisin bence de. Bir kez başladıktan sonra gerisi gelir. Allah tamamına erdirsin. :nazar:

eşimin anne ve babası yok ama olsaydı anne derdim sanırım..
ama eşim anneme x teyze diyo...
annem hiç rahatsız olmadı şimdiye kadar..
"annesi yok normaldir diyemez fln" diyo...

Elbette canım, Anne diyebilmek kolay değil. Kolayca söyleyebildiği bir hitap olması yeterli.
Eşinin annesi, babası için Allahtan Rahmet Diliyorum.

Nişanlıyım ve X teyze diyorum.İçimden de anne demek gelmiyor.Bilmiyorum..
Sevmediğin için mi, söyleyemediğin için mi tatlım? Konumumuzu belirleyen sıfatların hoşlanmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Yıllarca yüzünü görmediğim bir amcam vardı. Görmediğim amcamdı, babamın kardeşi konumundaydı. Görmediğimin kim olduğu belliydi.

3 yıllık evliliyim daha 2 ay falan oldu 1 kere anne dedim mecbur kalıp çünkü o sıcaklığı hiç hissetmiyorum ona karşı...başka bi insana anne demek çok zor ya:40:

hiç hitap edebileceği ortam olmadımı.nişanlılık ve evlilik süresince işaret diliylemi konuştunuz :9:ben kayınvalideme önceleri bir şey diyememiştim ama nişanlandıktan sonra anne diyebildim.size hiçbir şekilde hitap etmiyorsa sevemezsiniz tabiki

Sanırım bu kişilik ile alakalı.. Kimileri zorlanır, kimileri pek zorlanmaz.. Onca zaman boyunca x teyze dedikten sonra garip gelmişti bana da.. Sözden sonra demeyi planlıyordum ancak ağız alışkanlığı sorunu yaşadım birkaç gün.. Nitekim sözlüm tatlı şakalar ile alıştırdı.. İlk anne dediğimde garip geldi tabiki. Ancak sorun yaşamadım.. Kendi annemin yanında anne demeye çekindim..Şükür anneciğim diyorum dolu dolu artık.. Ben kısa zamanda adapte oldum şekildeki gibi.. Ancak 1 büyük ablam hala kayınvalidesine siz diyor. Diyemiyorum demek istemiyorum diyor..Sevmediği için mi? Hayır. Dünya iyisi bir kadın. Ancak başka birine anne demeyi mantıksız buluyor-muş.. Kişiden kişiye göre farklılık gösteriyor.. Ama şunu belirteyim hitap edilmemesine karşın kayınvalidesi ile arası süper .. Siz o kelime beklentisinde olduğunuz için (haklı olarak) ilişkinizden endişe ediyorsunuz.. Peki oğlunuz ne düşünüyor bu konuda?

O kelime beklentisinde değilim canım, Gerektiğinde bana seslenebileceği bir hitap şekli bekliyorum açıkçası.
Bu konuyu oğlumla konuşmadım, farkında mı bilmiyorum. Nişana giderken oğluma, ne zaman Anne - Baba demeyi
düşündüğünü sormuştum. Tanıştığımız gün söyledim demişti.

Ben de özel sebeplerden dolayı evlendikten sonra hemen anne diyememiştim. Ama o süreçte eşimin annesi çok sıcak ve anlayışlı davranmıştı. Sürekli biz senin aileniz, sen benim kızımsın deyip durur, sarılıp öperdi. Hala da öyle. Bu tavrı o zor süreci atlatmamda çok yardımcı olmuştu. Şimdi dediğiniz gibi "X anne" diyorum ki bu benim için büyük bir şey ve yapabileceğim en fazla şey zaten. Sadece anne diyemem. Bence gelininize biraz daha zaman verin. Nişanlılıkta anne dememesi çok anormal bir şey değil. Evlilik de çok yeni. Bazıları çok çabuk alışıyor anne demeye ama herkes için o kadar kolay olmuyor. Herkesin nedenleri de yapısı da farklı sonuçta. Yeter ki ilişkiniz sıcak olsun, elbet anne diyeceği gün gelir.

Henüz kısmet olmasa da x..Anne demesini tercih ederdim. Duruşumla alakalı olabileceğini de düşünüyorum çoğu kez.
Lakin birlikte yaşadığımız bir Anneanne de var evin içinde (benim annem) Bu güne kadar ona da bir kez olsun Anneanne demişliği yok.

bazen zoraki olarak anne diye hitap etmek zorunda kalıyorum ama hiçmi hiç istemiyorum kalbim çok kırık ona karşı. eğer gelinizin kalbini hiç kırmamışsanız ve iyi geçiniyorsanız uygun bir dille sorabilirsiniz bunda bir sorun yok.

Kayınvaliden kırgınlığının farkında mı tatlım? Ne diyebilirim ki, farkında olmadan kırmışsam eğer...
İşte bunu kabul etmekte zorlanıyorum canımcım. Kırgın, kızgın da olsak eşimizin, dostumuzun, arkadaşımızın
isimlerini telaffuz etmeye devam ediyoruz. Kırgınlığımız sesimize yansısa da, neyimizse o olmaya devam ediyor.
Kızdığımız Kayınvalidemizse eğer aslını silemediğimiz için mi nedir sıfatını siliyoruz.
(Son cümlede, geçmişteki gelini olma hakkımı kullandım. :34:)

Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

bende yakında nişanlanacagım , 22 yasındayım, kayınvalidem olacak bayan ise, 75 yasında peki ben ne demeliyim sizceeeeee:(

ben de 2 senelik evli olmama ragmen ne anne ne de baba diyebiliyorum.
kirk yilda bir belki telefonda filan bahsederken x anne x baba demiismdir
onun disinda siz nasilsiniz siz siz diye gidiyor
farkindayim cok mesafeli oluyor ama
baska turlusu icimden gelemiyor malesef
kendi annem babam disinda birine anne baba demek her zaman cok manasiz gelmistir bana
tabi siz siz de cok yabani duruyor

ama mesela dedesine dede babaannesine haci anne dedikleri icin haci anne diyebiliyorum cok rahat cok tontis insanlar
benim kayinvalidem de cok cekingen bir insan
bir zararini gormuslugum yok ama
nisanlilik ya da evlendikten sonra kendi kizlari gibi davranma gibi bir durum da olmadi
yapi da cok onemli
ben cok cekingen bir insanimdir
beni cok zorluyor
belki sizin gelininiz de oyledir
bir de bi kere soyleyeyince vakit gecince hic soyleyemiyorsunuz
smdi ben dusunuyorum 1 sene nisanli 2 sene evli 3 sene gecmis
anne desem iyice komik kacicak diyorum
yazdiklarimi okudum da kendi adima ben cozumsuz bir durumdayim sahsen .

ben sözden sonra uğurlarken demiştim ve tabii eşim de benim anneme...
daha çok yeniler. germeyin aranızı zamana bırakın...

Bu treni kaçırdık da, nerde yakalayacağımız meçhul. :31:

nisanlandıktan sonra X teyze demistim, ne teyzesi kızım anne diceksin bana demisti. o gunden 4. evlilik yılımıza kadar anne ve baba dedim onlara.. ama sonrasında hic hos olmayan seyler yasadım bu yuzden 4. yıldan sonra X anne ve X baba diye hitap ediyorum...6. yılımız bitti evlilikte

Açık ve net olarak tavrını koymak da iyiymiş. Bunu denesem mi acaba? :44:

bende zorlanmadım ama asla içimden gelerek demedim diyemedim
ne bileyim gerçek anne babam değillerki sonuçta
bana ne gibi bir emekleri var ANNE BABA denmeyi nederece hakediyorlar????
bana emek vermeyi geçtim yeterki huzursuzluk çıkarmasınla hangi anne baba evladının huzursuzluğunu isterki
bunlar öyle değil gelin huzursuz olsun biz mutlu olalım
bende diyorum ki onlar gerçek ANNE BABA gibi davranıyorlar mıki bende onlra yürekten ANNE BABA diyeyim
her zaman laf vururyorlar içten anne baba demiyormuşum
içten anne baba demek nasıl oluyora
sonuçta demiyor muyum diyorum
dediğim halde bile beğenmiyorlar nasıl bir iştir bu vallahi anlayamadım

Erkekler için sorun oluyor mu bilmem ama evlenecek kızlar için aşılması gereken bir sorun gerçekten.
Ben de genç kızlığımda asla diyemeyeceğimi düşünür sırf bu yüzden evliliğe sıcak bakamazdım.
Kendimi çok iyi mi hazırlamıştım, Rabbim yardım ettiği için mi, nişan günü ''Anne'' deyivermiştim.
Beni tanıyanlar şok olmuştu. :53: kulitta kayınvalidesine ''Anne'' diyebildiyse herkes der diye düşünülmüştü.
Gel gelelim, rahatlıkla söyler sandıklarımız arasında asla söyleyemeyenler oldu. İlişkilerinde ise garip bir
mesafe vardı. Yani sevgiyle alakası olmayan, hitapsızlıkla ilişkilendirdiğim bir duvar.

Bende 7 aylık evliyim ve hala ' anne ' diyemiyorum.

Üstelik seviyorum da kendisini.. O da beni sever hatta annemlere de demiş ben kendi kızımdan görmediğim saygıyı gelinimden gördüm ne güzel evlat yetiştirmişsiniz diye.

Sanırım bu kelimeyi söyleyememenin karşı tarafla pek alakası yok.. ( Nice yüz göz olmuş gelinler hala anne diyor, sevgi veya saygı ile alakalı birşey olsa önce onlar anne demezdi değil mi? )

Kendi annenize olan 24 yıllık annenize olan düşkünlükten kaynaklı ' O'na anne dersem anneme haksızlık olur ' gibi hissettiğimden sadece.

Doğru mu değil belki ama ben sadece hissiyatımı ifade etmeye çalıştım..

Anlıyorum canım, düşüncelerine katılıyorum. Kayınvalidelere ''Anne'' deme dayatmasına, haklı gerekçelerle karşı koyuyorsun.
Başka da bir şey diyemeyeceğini düşündüğün için onu adsız, sıfatsız bırakıyorsun. Yıllarca birilerinin kızı, eşi, teyzesi, halası,
ablası, yengesi v.s. olmuş ama gelininin hiç birşeyi olamamış. Üstelik duğduğu günden beri, kimliği ile tescil edilmiş bir özel ismi de
olmasına rağmen isimsiz.
O sana kızım, evladım, yavrum diye hitap ediyor veya sadece ismini söylüyordur. Bunların hiç biri ile sana hitap etmese ne hissederdin?
İlk ve son kez gördüğümüz kişilere bile hanımefendi, beyefendi diye hitap ettiğimizi düşününce, hitapsız kayınvalidelerin maduriyeti
içimi acıtıyor.

benm kaynanam rahmetli kayınvalidesine hep valide hanım derdi......
ben sözden itibaren anne dedim:( 4 yıllık evliyim o kadar problemlerden sonra hiç içimden gelemeden son anda demek zorunda olduğum için diyorum .....
hiç sevmiyorum ki içimden gelmeyen layık bulmadığım bi insana neden anne deyim ki en yakın zamanda bende başka bi hitap şekliyle değiştirmek istiyorum ... söyle abes kaçmayacak içinde bir nebzede olsa resmiyet barındıracak bi hitap bulursanız banada söyleyin ..çünkü acil ihtiyacım var

Valide hanım gayet hoş bence. Keşke benim Prensesim de dese. :31:

Ben 4,5 yıldır kayınvalideme anne hiç demedim :/
Diyemiyorumm

Ver bakiiiim bana kaynananın cep'ini. :9:
Beni en iyi o anlar. Gelinimi de siz. :23:

hmmmmmm,düşündüm de ben 3 yıllık kayınvalideme ne diyorum acaba?? :44::44::44::44: sizli konuşmuyorum onu biliyorum,sen diyorum,seslenme gereği de duymadım demek ki şimdiye kadar,allah allah..

Belli ki durumdan rahatsız olmamışsın. Bu iyi bir şey canım.
Umarım gelinim de kayıtsızdır.

evlendikten aylar sonra söyleyebildim. onceleri ben de hitap edemiyordum. çünkü anne harici hiç bi hitabın doğru olmayacağını düşünüyordum.
Hitap edememediğin zamanlar zor muydu canım. Hitap etmenin gerekliliğine inandığın için mi, baskı hissettiğin için mi aylar sonra da olsa söylemeyi seçtin?

her zaman ANNECİM derim. bir kere O benim sevdiğim adamı doğurarak bana dünyaları vermiş ben hep böyle düşündüm. saygıda kusur etmedim,etmem de. bir gün bende erkek annesi olabilirim ben de bi kayınvalide olucam inşallah. bana nasıl davranılmasını istiyorsam ben de kayınvalideme öyle davranırım. eşimi seviyorum ve biliyorum ki annesine ne kadar iyi davranırsam eşimin rızasını daha çok alıyorum. bu dünyanın öbürkü tarafı var ki ben Rabbimin huzuruna çıktığımda ben büyüklerime hak ettiği saygıyı gösterdim diyebilmek istiyorum.

Nişanlılık döneminden itibaren anne demekten hiç rahatsız olmadım hatta annecim bile diyorum çünkü o bana bitanem,kızım,güzelim derken ve karşılıksız bir iyi niyet beslerken, nişanlılık dahil 5 yıl boyunca bi kez bile beni kırmamışken karşılıksız kalmam mümkün değil...Kayınvalidemin bunu sonuna kadar hakettiğine inanıyorum..

Son düzenleme:
bence hıc önemli degıl ne dedıgı kayınvalıemı sevmıyorum aramıyorum ama bayramda yada yazın gdınce anne dıyorum cok mu önemli ne dedıgım sevmıyorum ayse fatma anne ... hepsı aynı o an içten gelmedıkten sonra ıcın acıdınktan sonra ne önemi var

Back
X