- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
anne dıyorum.tabı kı asla kendı annemın yerıne koymuyorum.bence kayınvalıdeler ıcın herkesın aynı zamanda kullanmaya baslayacagı yenı bır sıfat bulunmalı.sadce ben degıstırırsem ayıp olacak cunku
bu arada hıtap onemlıdır.ben herhangı bırısıyle bıle konusurken adımın soylenmesını ısterım.oyle ortaya konusulmasından haz etmem
ben sözden sonra hemen anne demiştim
hatta alışmışım teyze demeye bi gün x teyze ayy anne deyip düzeltmiştim
bende isterdim anne demesini
ama dile getirmezdim
size olan davranışları zorla anne demesinden daha önemli bence
malesef dedim!!!!!!!!!!ama o bana değil annelik insanlık bile etmedi.allaha havale ediyorum..hoş şimdi kayınvalidem bile değil de...he şimdi görsem ben ne diye hitap edeceğimi çok iyi biliyorum da..işte o günü bekliyorum rabbimden...![]()
benim gördüğüm erkekler daha kolay giriyorlar bu olaylara.benim eşim daha yüzük takmadan annecim babacım diye peşindeydi bizimkilerin.ama benim ailem eşimin ailesine göre daha samimiydi.eşimin ailesi de cok iyidir ama biraz mesafeliler.çok severiz birbirimizi ama kayınpedrim bana hala ''siz'' der bende buna bazen bozuluyorum.neyse herkes farklı sonucta..benim anne demem biraz komik oldu nişanlalalı nerdeyse bir yıl gecmişti ben hata x teyze diyordum ama anne demem lazdı artık bi aksam telefonda konusurken sesimi de inceltim ''size anne diyebilirmiyim'' dedim türk filmlerindeki gbi
bence gelininiz aranızda ki ilişki yerine oturunca kendisi karar vercektir ne diyecegine...eger kararsızlığı uzun sürüyorsa siz aranızda ki ilişkiyi yönlendirip durumu çözebilirsiniz.
Sanki Anne diyemeyecek de, başka bir hitap şeklini ben kabul edermiyim gibi bir sıkıntı yaşadığını sandığım için düşüncelerimi paylaşmıştım tatlım.ben nisanlilik doneminde kayinvalideme ne dedim hic hatirlamiyorum yaa
ama evlendikten sonra anne dedim...esimin babasina ise baba demekte daha cok zorlandim dogrusu...O diye bahsediyordum ve kayinvalidem bana bizde ona baba derler dedisimdi cok guluyorum ama o zaman sinirlenmistim ve alismam gerekiyor demistim. simdilerde diyorum tabii...
amaaa eger ilk zamanlarda esimin annesi bana illaki bana bir sekilde hitap etmek zorunda oldugumu belirtseydi tavrim nasil olurdu bilemiyorum :44:
kolay degil sonucta 25-30 yil sonra baskasina anne baba diyeceksin, zor is...anne gibi davranirsaniz o da size anne der herhalde ya da baska bir hitab tarzi bulur diye dusunuyorum.
çekingen bir arkadaşım vardı. nişan,düğün oldu ama bir türlü anne-baba diyemedi. utanıyorum demeye diyordu.
hep siz diye hitap ediyordu. en sonunda bu konu önüne geldi, biraz tatsızlık oldu.
akışına bırakın. neyi ne zaman isterse o zaman söylesin.
rahat olun.
birkaç gün önce bende bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Bende söyleyemiyorum ama ben söz nişan takalı 2 hafta oldu daha. Söylemek istemediğimden yada art niyet beslediğimden değil, tam dilimin ucundayken utanıp sıkılıp söyleyemiyorum. Nasılsın anne demek isterken nasılsın...ız diyorum. Zamanla aşacağımı düşünüyorum. Kayınvalimde nişanlıma yakınmış anne demiyo diye , ilk görüşmede ne yapıp edip söylüycem artık.
eşimin anne ve babası yok ama olsaydı anne derdim sanırım..
ama eşim anneme x teyze diyo...
annem hiç rahatsız olmadı şimdiye kadar..
"annesi yok normaldir diyemez fln" diyo...
Sevmediğin için mi, söyleyemediğin için mi tatlım? Konumumuzu belirleyen sıfatların hoşlanmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorumNişanlıyım ve X teyze diyorum.İçimden de anne demek gelmiyor.Bilmiyorum..
Sanırım bu kişilik ile alakalı.. Kimileri zorlanır, kimileri pek zorlanmaz.. Onca zaman boyunca x teyze dedikten sonra garip gelmişti bana da.. Sözden sonra demeyi planlıyordum ancak ağız alışkanlığı sorunu yaşadım birkaç gün.. Nitekim sözlüm tatlı şakalar ile alıştırdı.. İlk anne dediğimde garip geldi tabiki. Ancak sorun yaşamadım.. Kendi annemin yanında anne demeye çekindim..Şükür anneciğim diyorum dolu dolu artık.. Ben kısa zamanda adapte oldum şekildeki gibi.. Ancak 1 büyük ablam hala kayınvalidesine siz diyor. Diyemiyorum demek istemiyorum diyor..Sevmediği için mi? Hayır. Dünya iyisi bir kadın. Ancak başka birine anne demeyi mantıksız buluyor-muş.. Kişiden kişiye göre farklılık gösteriyor.. Ama şunu belirteyim hitap edilmemesine karşın kayınvalidesi ile arası süper .. Siz o kelime beklentisinde olduğunuz için (haklı olarak) ilişkinizden endişe ediyorsunuz.. Peki oğlunuz ne düşünüyor bu konuda?
Ben de özel sebeplerden dolayı evlendikten sonra hemen anne diyememiştim. Ama o süreçte eşimin annesi çok sıcak ve anlayışlı davranmıştı. Sürekli biz senin aileniz, sen benim kızımsın deyip durur, sarılıp öperdi. Hala da öyle. Bu tavrı o zor süreci atlatmamda çok yardımcı olmuştu. Şimdi dediğiniz gibi "X anne" diyorum ki bu benim için büyük bir şey ve yapabileceğim en fazla şey zaten. Sadece anne diyemem. Bence gelininize biraz daha zaman verin. Nişanlılıkta anne dememesi çok anormal bir şey değil. Evlilik de çok yeni. Bazıları çok çabuk alışıyor anne demeye ama herkes için o kadar kolay olmuyor. Herkesin nedenleri de yapısı da farklı sonuçta. Yeter ki ilişkiniz sıcak olsun, elbet anne diyeceği gün gelir.
bazen zoraki olarak anne diye hitap etmek zorunda kalıyorum ama hiçmi hiç istemiyorum kalbim çok kırık ona karşı. eğer gelinizin kalbini hiç kırmamışsanız ve iyi geçiniyorsanız uygun bir dille sorabilirsiniz bunda bir sorun yok.
Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
ben sözden sonra uğurlarken demiştim ve tabii eşim de benim anneme...
daha çok yeniler. germeyin aranızı zamana bırakın...
nisanlandıktan sonra X teyze demistim, ne teyzesi kızım anne diceksin bana demisti. o gunden 4. evlilik yılımıza kadar anne ve baba dedim onlara.. ama sonrasında hic hos olmayan seyler yasadım bu yuzden 4. yıldan sonra X anne ve X baba diye hitap ediyorum...6. yılımız bitti evlilikte
bende zorlanmadım ama asla içimden gelerek demedim diyemedim
ne bileyim gerçek anne babam değillerki sonuçta
bana ne gibi bir emekleri var ANNE BABA denmeyi nederece hakediyorlar????
bana emek vermeyi geçtim yeterki huzursuzluk çıkarmasınla hangi anne baba evladının huzursuzluğunu isterki
bunlar öyle değil gelin huzursuz olsun biz mutlu olalım
bende diyorum ki onlar gerçek ANNE BABA gibi davranıyorlar mıki bende onlra yürekten ANNE BABA diyeyim
her zaman laf vururyorlar içten anne baba demiyormuşum
içten anne baba demek nasıl oluyora
sonuçta demiyor muyum diyorum
dediğim halde bile beğenmiyorlar nasıl bir iştir bu vallahi anlayamadım
Bende 7 aylık evliyim ve hala ' anne ' diyemiyorum.
Üstelik seviyorum da kendisini.. O da beni sever hatta annemlere de demiş ben kendi kızımdan görmediğim saygıyı gelinimden gördüm ne güzel evlat yetiştirmişsiniz diye.
Sanırım bu kelimeyi söyleyememenin karşı tarafla pek alakası yok.. ( Nice yüz göz olmuş gelinler hala anne diyor, sevgi veya saygı ile alakalı birşey olsa önce onlar anne demezdi değil mi? )
Kendi annenize olan 24 yıllık annenize olan düşkünlükten kaynaklı ' O'na anne dersem anneme haksızlık olur ' gibi hissettiğimden sadece.
Doğru mu değil belki ama ben sadece hissiyatımı ifade etmeye çalıştım..
benm kaynanam rahmetli kayınvalidesine hep valide hanım derdi......
ben sözden itibaren anne dedim4 yıllık evliyim o kadar problemlerden sonra hiç içimden gelemeden son anda demek zorunda olduğum için diyorum .....
hiç sevmiyorum ki içimden gelmeyen layık bulmadığım bi insana neden anne deyim ki en yakın zamanda bende başka bi hitap şekliyle değiştirmek istiyorum ... söyle abes kaçmayacak içinde bir nebzede olsa resmiyet barındıracak bi hitap bulursanız banada söyleyin ..çünkü acil ihtiyacım var
Ben 4,5 yıldır kayınvalideme anne hiç demedim :/
Diyemiyorumm
hmmmmmm,düşündüm de ben 3 yıllık kayınvalideme ne diyorum acaba?? :44::44::44::44: sizli konuşmuyorum onu biliyorum,sen diyorum,seslenme gereği de duymadım demek ki şimdiye kadar,allah allah..
Hitap edememediğin zamanlar zor muydu canım. Hitap etmenin gerekliliğine inandığın için mi, baskı hissettiğin için mi aylar sonra da olsa söylemeyi seçtin?evlendikten aylar sonra söyleyebildim. onceleri ben de hitap edemiyordum. çünkü anne harici hiç bi hitabın doğru olmayacağını düşünüyordum.