Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

Dedim bu yüzden "anne" kelimesinden sogudum.

Üzgünüm...:5:

ahhh keske karsidaki herkes anne sozcugunu hak etse...ya da hak etmek icin caba sarf etse...

eger bastan beri soylemeseydim bende soyleyemezdim sanki...zor yaa elle gecim yapmak..ama soylede birsey var; eger esim benim anneme babama anne baba demeseydi bende demezdim :9: hani karsilik beklemelimiyim bilmiyorum, ama demezdim kesinlikle.

Çok doğru canım. Hak etmek ve hakkını verebilmek önemli olan.

bende evlenene kadar anne-baba diyemedim..evlendiğim ilk sıralar çekinsemde anne-baba diyordum.ama hep konuşmalarım sizli-bizliydi..bana siz-bizi sevmiyoruz dediler..hala sen diye hitap edemiyorum ama yüklemlerimde ki -iz,-ız'ı yavaş yavaş kaldırdım,üzüldükleri için..eşim istemeye gelipte hayırlı olsun denildiğinden beri, annem-babam diye hitap ediyor,başlarda bana biraz garip geliyordu, şimdi alıştım..
şuanda size,yeni evindeki yeni hayatına alışma sürecindedir..ve zamanla alışacaktır..sizinde gelininize gerçekten annelik yapmanız dileklerimle her daim mutlu olun..

Elbette tatlım, kurulu düzenimizdeyiz ve biz, iyiki hayatımıza girmiş olan gelin kızımızı keşfedeceğiz.
Oysa prensesim, kendi düzenini kuracak, düzenine adapte olacak, eşini ve geniş aile fertlerini tek tek keşfedek.
Mercek altına alındığını hissedecek. Canım benim ya, kıyamam ona. Yüreğimin ve evimin kapıları sonuna kadar açık.
Ona istediği mesafeden, destek vermeye gönüllüyüm. Önceliğim onların birbirine iyi davranması, uyum içinde olmaları.
Sonsuza kadar bana yönelik bir hitap şekli olmaması halinde, ilişkimize olumsuz yansımasına izin vermemeliyim.
Bunu başarabileceğimden emin değilim. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Amin.

evet ben de ilk zamanlar ortadan konuşuyordum ama bir gün söyledi bana anne demeni istiyorum diye.
haklı da zaten. eşimin akrabaları onun neyiyse benim için de o olmalı...
fakat...sizi tenzih ederek söylüyorum sanırım siz samimi davranıyorsunuz gelininize ama bence kayınvalide belirler ilgisiyle kendi hitap kelimesini.
yani eger bana çok iyi davranmış olsalardı içimden gelerek - kendi anneme demediğim halde- ona "anneciğim" bile derdim.

kulittam senin gelininmi var ya cok sasirdim :1::1:
ben kayinvalideme onceleri teyze diyordum ama sonra anne demeye alistim,
yani hitapsiz 8 ay boyunca seninle konusurken yada sana seslenirken sadece konuyami giriyor anlamadim:26:
anne demiyorsa en azindan teyze diyebilir ama hitapsizlik bana tuhaf geldi:31:

malesef dedim!!!!!!!!!!ama o bana değil annelik insanlık bile etmedi.allaha havale ediyorum..hoş şimdi kayınvalidem bile değil de...he şimdi görsem ben ne diye hitap edeceğimi çok iyi biliyorum da..işte o günü bekliyorum rabbimden...:24:

ne dıye hıtap edecegınızı ınan cok merak ettım :)

bende nısandan sonra anne dedım ama anne demeyı ne kadar hak edıyor buda onemlı benım ıcın, fakat karsı taraf sadece duyduguna onem verdıgı ıcın ona sorsanız gelın ılk bastan anne dedı der bana sorsanız baska :D

sızın oglunuz ne dıyor bu duruma ?
konu sahıbı arkadasım yazı stılınızden ınanın yazdıklarınızı okuyamadım :(

Üzgünüm...:5:

Çok doğru canım. Hak etmek ve hakkını verebilmek önemli olan.

Elbette tatlım, kurulu düzenimizdeyiz ve biz, iyiki hayatımıza girmiş olan gelin kızımızı keşfedeceğiz.
Oysa prensesim, kendi düzenini kuracak, düzenine adapte olacak, eşini ve geniş aile fertlerini tek tek keşfedek.
Mercek altına alındığını hissedecek. Canım benim ya, kıyamam ona. Yüreğimin ve evimin kapıları sonuna kadar açık.
Ona istediği mesafeden, destek vermeye gönüllüyüm. Önceliğim onların birbirine iyi davranması, uyum içinde olmaları.
Sonsuza kadar bana yönelik bir hitap şekli olmaması halinde, ilişkimize olumsuz yansımasına izin vermemeliyim.
Bunu başarabileceğimden emin değilim. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Amin.

oooo "prensesim"...
eğer samimiyseniz yazdıklarınızda sizi tanımayı çok isterdim valla bu ne asalet!!!

bence siz bu tatlı dilinizle ona her istediğinizi dedirtirsiniz:))

benim kayınvalidem kızıma bile "prensesim" demedi ya...vay be kıskandım

Anne kelimesi cok özel.
Öyle herkes o kelimeyi hakedemiyor.
Bazilarinin üzerinde egreti durur.
Bazen, hem kelimenin maneviyati kücülüyor, hemde o kelimeyi söylediginiz kisiye olan sayginiz.
Anne diye hitab edilenin, kizim demeyi bilmesi gerek.....

Çok özel olduğu için talibim.
Muhtelemen layık görülmedim. :43:

ben siz diye hitap ediyordum çünkü anne diye hitap etmem için asla çaba sarfetmedi hatta siz diyorum diye görümcem beni azarlamıştı sıcak değilsin falan demişti şimdi kendi evlenecek bakalım kendisi ne diyecek sıcak gelin mi olacak görecez :))))

Görümcen nişanlı değil mi canım? Kaynanasına hitap kullanmadı mı?

ben anne demedim hiç. eşime aileme anne baba demez. bana şaçma gelio başka birine anne baba demek. nişanlılıkta demedim. evledikten sonra sıcak bir ilişkimiz olsa belki derdim. kayınvalidem bozuluyordu anne demediğime. ama alıştı artık sanırım. çookk önceden bekarkende anne baba demek de zorlanacağımı düşünüyordum. soğukluk falan da olunca demedim. eşimden de demesini beklemedim. aslında sıcaklık olması açısından bir şekilde bir hitap cümlesi olmalı. ama anne demek saçma gelio bana ya....

Son düzenleyen: Moderatör:
Evlilik , nişan filan değil. Yani onu hak ettiğini düşündüğüm an başlarım anne demeye.
Ona da söylerim. Ne zaman hissedersem .​

Son düzenleme:
Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

Ben de anne diyorum.

Fakat bu durum sizden kaynaklanıyor olmasın? :17:

Çünkü bir arkadaşımı kayınvalide ve kayınpeder kabullenmedi, ona ragmen evlendiler.

Eşinin anne-babası yani kayınvalide ve kayınpeder arkadaşıma hep X Hanım diye hitap ediyorlar.
O da mecburen onlara X Hanım , X bey diye hitap ediyor her göüştüklerinde ve şu an yaklaşık 4 yıllık evliler...

bekarım ben ama ileride evlenirsem eşimin annesine ismine x diyelim.x anne diyebilirim diye düşünüyorumm.belli bir hitap şeklii olmalıı bu konuda haklısınız.Üstelik sıkıntıyı fark edip konuşmanız gerçekten çok güzell sizi tebrik ederim.Ama belki gelininiz konuşurken pek hitap etmiyordur karşısındaki insana ne dersiniz? böyle bir durumda olabilir.

kulitta isminin hiç böyle kayınvalide olacak yaşta birinin olacağını düşünmezdim :1:
(anlamını bilmesem bile )

kayınvalide olduğunuzu görünce şaŞIRdım:53:
maşallah:nazar:

inşallah zamanla alışır anne demeyede
anlarsınız zaten samimiyetini
hani bazı arkadaşlar demişya çekindiğimden söyleyemiyorum diye
belki öyle bişeydir annesiiii:16:

ben 5 yıllık evliyim ALLAHın izniyle

ilk başlarda derdim anne diye ha şu andada diyorum ama başta öylee zorlanırdım ki

anne kelimesi ağzımdan nazla niyazla çıkardı

şimdi o kadar değil

birazdan tabi eşimin benim anneme anne deyişi etkiler beni

anne der

annem der

o zman bendede bi kaynaşma oluyor tabi bende annecim falan derim arada:1:

biraz alakasız olacak ama

benimde eşimle annemin huyu çok benzer dün gece bağrıştılar çağrıştılar
süt köpüğü gibi taştılar

bugün ikisindede bişey yok :44:
yine aynı devam

bende bu konuda dertliyim:26:

Son düzenleme:
3 yıllık evliliyim daha 2 ay falan oldu 1 kere anne dedim mecbur kalıp çünkü o sıcaklığı hiç hissetmiyorum ona karşı...başka bi insana anne demek çok zor ya:40:

Hiç tanımadığın, huyunu suyunu bilmediğin bir insana, kaç yaşından sonra ''Anne'' diyebilmek hiç kolay değil elbette.
Bu dayatma gelinleri de kaynanaları da kıskaca almış. Bu kural benimsendiği çağlara uygundu belki lakin çagımızda sorun yaratıyor.
Öyle bir hitapla taçlanmak isterdim ki, ''GELİN - KAYINVALİDE'' ilişkisini yansıtsın.
Köhnemiş dayatmalardan kurtulmanın zamanı çoktan geçti.
Sevgili gelinimin tabuları yıkarak bana ismimle hitap etmesini isterdim.

hiç hitap edebileceği ortam olmadımı.nişanlılık ve evlilik süresince işaret diliylemi konuştunuz :9:ben kayınvalideme önceleri bir şey diyememiştim ama nişanlandıktan sonra anne diyebildim.size hiçbir şekilde hitap etmiyorsa sevemezsiniz tabiki

Olmaz mı canım? Sekiz aylık nişanlılık döneminin neredeyse yarısını birlikte geçirdik. İşte telafuz etmekten korktuğum cümleyi kurmuşsun. :5:
Kimbilir, belki de çok sevdiğimden kayıtsız kalamıyorum. :43:

Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

yazılarınızı birazdaha seyret ve büyük yazsaydınız daha rahat okurduk ama neyse...:19:
ben 8 yıllık evliyim ve sözüm verildi kayınvalideme anne dedim....:ssz:
veeee kendi anneme yapmadıgım hörmeti izzeti yaptım..hmm şuda var yaptım ettim demek istemiyorum allah bilsin ve ahirette hakkımı sorsun..:20:
ama benim yaptıklarımı tek bir cümle ile sildi attı bana ''çoçugunun ölüsünü öp ''dedi :2::52:
ve herşey bitti artık anne diyorum evet ama benim için bi anlam ifade etmiyo ,dil alışkanlıgı ,allah rızası için,ve eşimin hatırına....:ssz:
artık anladım kayınvlideden anne olmaz elin yüregi acımaz ...tek acıyan annendir ....yanında tek var olan annemdir....:54::54::16::16::16:
şimdi yüz yüze bakıyoruz ...ama eski benden eser kalmadı..:ssz:
şunuda diyeyim her kayınvalidede bir olmaz ..iii olanlarda var tabii ..:40::40:
ama gelin kaynana yüzyıllardır degişmeyen tek şey:46::46::47::47::27::37:

Belki gelininiz bunu bi eksiklik olarak görmüyodur yada demeye dili varmıyodur bi çekingenliği vardır o konuda.. Davranışları nasıl size karşı asıl önemli bu.. Zamanla alışılarak aşılcak şeyler bunlar canınızı fazla sıkmayın derim :16:

Son düzenleme:
x sultan diye hitap etmeyi hayal ediyorum hep :16:

gerçi biraz kırgınım ama. :14: anlayışlı olmaya gayret ediyorum. :31:

bende ilk nisanlandigimda kayinvalideme anne felan demedim.. ..anne demek benm icin cok zordu ne kayinvalideme ne kayinpederime anne baba diye seslenmedm icimden gelmedi..Bi gun anneme arkamda gelinlern anne demesini cok severim demis :1:Ama evlendikden sonra anne baba demeye basladim mubarek bulbul kesildim..Ama ne kadarda desemde kimse annemin yerini tutamaz tabi .Esimin annesi oldugu icin ve saygimdan anne diyorum..Hem kayinvalideler gelinlerinde en cok anne kelimesini duymak isterler ..

bende yakında nişanlanacagım , 22 yasındayım, kayınvalidem olacak bayan ise, 75 yasında peki ben ne demeliyim sizceeeeee:(

Kayınvalidene hitap şekli aramanı anlayabilirim de, bunu yaşla ilişkilendirmeni anlayamadım tatlım.
45 yaşında olsaydı ne diyecektiysen onu demelisin bence. Mutluluklar dilerim.

ben de 2 senelik evli olmama ragmen ne anne ne de baba diyebiliyorum.
kirk yilda bir belki telefonda filan bahsederken x anne x baba demiismdir
onun disinda siz nasilsiniz siz siz diye gidiyor
farkindayim cok mesafeli oluyor ama
baska turlusu icimden gelemiyor malesef
kendi annem babam disinda birine anne baba demek her zaman cok manasiz gelmistir bana
tabi siz siz de cok yabani duruyor

ama mesela dedesine dede babaannesine haci anne dedikleri icin haci anne diyebiliyorum cok rahat cok tontis insanlar
benim kayinvalidem de cok cekingen bir insan
bir zararini gormuslugum yok ama
nisanlilik ya da evlendikten sonra kendi kizlari gibi davranma gibi bir durum da olmadi
yapi da cok onemli
ben cok cekingen bir insanimdir
beni cok zorluyor
belki sizin gelininiz de oyledir
bir de bi kere soyleyeyince vakit gecince hic soyleyemiyorsunuz
smdi ben dusunuyorum 1 sene nisanli 2 sene evli 3 sene gecmis
anne desem iyice komik kacicak diyorum
yazdiklarimi okudum da kendi adima ben cozumsuz bir durumdayim sahsen .

Geç olmadan diyorum ben de. Sorun olmuyorsa mesele yok canım.
Bu şekilde kalma konusunda kendime güvenemiyorum. Sanki gün geçtikçe tutuluyorum.
Karşıdan nasıl görünüyorum acaba? Değişiklik hissediyorsa, sebebini öğrenmeli.

her zaman ANNECİM derim. bir kere O benim sevdiğim adamı doğurarak bana dünyaları vermiş ben hep böyle düşündüm. saygıda kusur etmedim,etmem de. bir gün bende erkek annesi olabilirim ben de bi kayınvalide olucam inşallah. bana nasıl davranılmasını istiyorsam ben de kayınvalideme öyle davranırım. eşimi seviyorum ve biliyorum ki annesine ne kadar iyi davranırsam eşimin rızasını daha çok alıyorum. bu dünyanın öbürkü tarafı var ki ben Rabbimin huzuruna çıktığımda ben büyüklerime hak ettiği saygıyı gösterdim diyebilmek istiyorum.
Empati yapabildiğimiz ölçüde huzura ereriz değil mi canım. Aklı ve yolları bahşeden Yüce Yaradan seçimi bize bırakır. Aynı akılla farklı yollar seçeriz.
Yolun Açık ve Hayırlı olsun. :nazar:

Nişanlılık döneminden itibaren anne demekten hiç rahatsız olmadım hatta annecim bile diyorum çünkü o bana bitanem,kızım,güzelim derken ve karşılıksız bir iyi niyet beslerken, nişanlılık dahil 5 yıl boyunca bi kez bile beni kırmamışken karşılıksız kalmam mümkün değil...Kayınvalidemin bunu sonuna kadar hakettiğine inanıyorum..

Ne mutlu size, Maaşallah.:nazar:

bence hıc önemli degıl ne dedıgı kayınvalıemı sevmıyorum aramıyorum ama bayramda yada yazın gdınce anne dıyorum cok mu önemli ne dedıgım sevmıyorum ayse fatma anne ... hepsı aynı o an içten gelmedıkten sonra ıcın acıdınktan sonra ne önemi var

Abartıyor muyum yani? Burada bile herkes bana kulitta, kuliş diye hitap ederken, gelinciğimde tık yok canımcım.
Bana kulitta veya kuliş demesini teklif ettim, aşkolsun dedi. (sana nazar boncuğu yok işte) :34:

ben diyemem gibi geliyor. daha yok ama anne dersem de anneme haksızlıkmış gibi geliyor.

Ne diyebileceğini düşündün mü tatlım?

Back
X