Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dedim bu yüzden "anne" kelimesinden sogudum.
ahhh keske karsidaki herkes anne sozcugunu hak etse...ya da hak etmek icin caba sarf etse...
eger bastan beri soylemeseydim bende soyleyemezdim sanki...zor yaa elle gecim yapmak..ama soylede birsey var; eger esim benim anneme babama anne baba demeseydi bende demezdimhani karsilik beklemelimiyim bilmiyorum, ama demezdim kesinlikle.
bende evlenene kadar anne-baba diyemedim..evlendiğim ilk sıralar çekinsemde anne-baba diyordum.ama hep konuşmalarım sizli-bizliydi..bana siz-bizi sevmiyoruz dediler..hala sen diye hitap edemiyorum ama yüklemlerimde ki -iz,-ız'ı yavaş yavaş kaldırdım,üzüldükleri için..eşim istemeye gelipte hayırlı olsun denildiğinden beri, annem-babam diye hitap ediyor,başlarda bana biraz garip geliyordu, şimdi alıştım..
şuanda size,yeni evindeki yeni hayatına alışma sürecindedir..ve zamanla alışacaktır..sizinde gelininize gerçekten annelik yapmanız dileklerimle her daim mutlu olun..
malesef dedim!!!!!!!!!!ama o bana değil annelik insanlık bile etmedi.allaha havale ediyorum..hoş şimdi kayınvalidem bile değil de...he şimdi görsem ben ne diye hitap edeceğimi çok iyi biliyorum da..işte o günü bekliyorum rabbimden...![]()
Üzgünüm...
Çok doğru canım. Hak etmek ve hakkını verebilmek önemli olan.
Elbette tatlım, kurulu düzenimizdeyiz ve biz, iyiki hayatımıza girmiş olan gelin kızımızı keşfedeceğiz.
Oysa prensesim, kendi düzenini kuracak, düzenine adapte olacak, eşini ve geniş aile fertlerini tek tek keşfedek.
Mercek altına alındığını hissedecek. Canım benim ya, kıyamam ona. Yüreğimin ve evimin kapıları sonuna kadar açık.
Ona istediği mesafeden, destek vermeye gönüllüyüm. Önceliğim onların birbirine iyi davranması, uyum içinde olmaları.
Sonsuza kadar bana yönelik bir hitap şekli olmaması halinde, ilişkimize olumsuz yansımasına izin vermemeliyim.
Bunu başarabileceğimden emin değilim. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Amin.
Anne kelimesi cok özel.
Öyle herkes o kelimeyi hakedemiyor.
Bazilarinin üzerinde egreti durur.
Bazen, hem kelimenin maneviyati kücülüyor, hemde o kelimeyi söylediginiz kisiye olan sayginiz.
Anne diye hitab edilenin, kizim demeyi bilmesi gerek.....
ben siz diye hitap ediyordum çünkü anne diye hitap etmem için asla çaba sarfetmedi hatta siz diyorum diye görümcem beni azarlamıştı sıcak değilsin falan demişti şimdi kendi evlenecek bakalım kendisi ne diyecek sıcak gelin mi olacak görecez :))))
Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
3 yıllık evliliyim daha 2 ay falan oldu 1 kere anne dedim mecbur kalıp çünkü o sıcaklığı hiç hissetmiyorum ona karşı...başka bi insana anne demek çok zor ya![]()
hiç hitap edebileceği ortam olmadımı.nişanlılık ve evlilik süresince işaret diliylemi konuştunuzben kayınvalideme önceleri bir şey diyememiştim ama nişanlandıktan sonra anne diyebildim.size hiçbir şekilde hitap etmiyorsa sevemezsiniz tabiki
Sekiz ay süren nişanlılık ve 12 günlük evlilik süresince, gelinimin bana yöneltebildiği hiç bir hitap şekli olmadı.
Nişanlılığının ilk günlerinde hitap zorluğu çektiğini anlamış ve bana en rahat söyleyeceğin şekilde hitap edebilirsin demiştim.
X... anne, X.... teyze, Valide veya herhangi bir şey, gibi örnekler vererek, istediği şekilde hitap edebileceğini,
ancak; hitapsız kalmak istemeyeceğimi belirtmiştim.
Çok sık görüştüğümüz halde maalesef bu güne kadar işitmek nasip olmadı.
Durumun ilişkimizi nasıl etkileyeceğini bilmesem de, endişeleniyorum işte.
Hitap edemediğimize yakınlık hissedebilir miyiz?
Tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
bende yakında nişanlanacagım , 22 yasındayım, kayınvalidem olacak bayan ise, 75 yasında peki ben ne demeliyim sizceeeeee![]()
ben de 2 senelik evli olmama ragmen ne anne ne de baba diyebiliyorum.
kirk yilda bir belki telefonda filan bahsederken x anne x baba demiismdir
onun disinda siz nasilsiniz siz siz diye gidiyor
farkindayim cok mesafeli oluyor ama
baska turlusu icimden gelemiyor malesef
kendi annem babam disinda birine anne baba demek her zaman cok manasiz gelmistir bana
tabi siz siz de cok yabani duruyor
ama mesela dedesine dede babaannesine haci anne dedikleri icin haci anne diyebiliyorum cok rahat cok tontis insanlar
benim kayinvalidem de cok cekingen bir insan
bir zararini gormuslugum yok ama
nisanlilik ya da evlendikten sonra kendi kizlari gibi davranma gibi bir durum da olmadi
yapi da cok onemli
ben cok cekingen bir insanimdir
beni cok zorluyor
belki sizin gelininiz de oyledir
bir de bi kere soyleyeyince vakit gecince hic soyleyemiyorsunuz
smdi ben dusunuyorum 1 sene nisanli 2 sene evli 3 sene gecmis
anne desem iyice komik kacicak diyorum
yazdiklarimi okudum da kendi adima ben cozumsuz bir durumdayim sahsen .
Empati yapabildiğimiz ölçüde huzura ereriz değil mi canım. Aklı ve yolları bahşeden Yüce Yaradan seçimi bize bırakır. Aynı akılla farklı yollar seçeriz.her zaman ANNECİM derim. bir kere O benim sevdiğim adamı doğurarak bana dünyaları vermiş ben hep böyle düşündüm. saygıda kusur etmedim,etmem de. bir gün bende erkek annesi olabilirim ben de bi kayınvalide olucam inşallah. bana nasıl davranılmasını istiyorsam ben de kayınvalideme öyle davranırım. eşimi seviyorum ve biliyorum ki annesine ne kadar iyi davranırsam eşimin rızasını daha çok alıyorum. bu dünyanın öbürkü tarafı var ki ben Rabbimin huzuruna çıktığımda ben büyüklerime hak ettiği saygıyı gösterdim diyebilmek istiyorum.
Nişanlılık döneminden itibaren anne demekten hiç rahatsız olmadım hatta annecim bile diyorum çünkü o bana bitanem,kızım,güzelim derken ve karşılıksız bir iyi niyet beslerken, nişanlılık dahil 5 yıl boyunca bi kez bile beni kırmamışken karşılıksız kalmam mümkün değil...Kayınvalidemin bunu sonuna kadar hakettiğine inanıyorum..
bence hıc önemli degıl ne dedıgı kayınvalıemı sevmıyorum aramıyorum ama bayramda yada yazın gdınce anne dıyorum cok mu önemli ne dedıgım sevmıyorum ayse fatma anne ... hepsı aynı o an içten gelmedıkten sonra ıcın acıdınktan sonra ne önemi var
ben diyemem gibi geliyor. daha yok ama anne dersem de anneme haksızlıkmış gibi geliyor.