• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

Ben anne derken ilk başta çok zorlandım birde annemi yeni kaybetmiştim ve bir başkasına anne diyecek olmam canımı çok yakmıştı ne kadar eşimin annesi olsada ve biz bir aile olmuş olsakta kendi annemin olmayışı çok zordu birde kına gecesi günü onun yokluğu bıcak gibi saplanı vermişti ama bir şekilde kendimi buna ikna ettim ve konuşma arasında hızlıca anne diye söyleyiverdim laf arada kaynadı gitti daha sonraki günler de alışmaya başladım.. Şimdi çok rahatlıkla anne diyorum ama kendi annemin yerini dolduramaz orası ayrı.

sorunuza gelince sizi annesi gibi göremediği için zorlanabilir bu doğal bişi bir gelin olarak söylüyorum sizin yaklaşımlarınız belirleyecek biraz zamana bırakın bakalım. Siz ona kızım kızım diye seslenirseniz oda size zamanla anne diye seslenmeye başlayacaktır.
Çok üzüldüm karanfilsokak. Çok erken kaybetmişsin anneciğini. Mekanı cennet olsun İnşallah. Allah sizlere dayanma gücü versin. Eşinin annesine bir şekilde hitap etme gerekliliğine kendini ikna etmen ve çaba göstermen övgüye layık gerçekten. Seni yürekten kutluyorum. İnşallah bizim de birbirimize hitap ederek söyleşebileceğimiz günler yakındır.

ben nişanlandığım ilk günler dememiştim aradan zaman geçti demeye başladım taki kızım doğuncaya kadar.. 2 yıllık evliyim ve artık anne demek istemiyorummmm kendilerine.....ama bunu nasıl başaracağım bilmiyorum:) kadından soğudum resmen yaa
Haydi kızlar, gelinler-kaynanalar omuz omuza vererek yeni bir çığır açalım.
Eşlerimizin anne-babalarına rahatça söyleyebileceğimiz bir hitap şekli bulalım ve yaymaya başlayalım.
Hiç olmazsa gelecek nesilden itibaren gelin-kaynanalar için hitap sıkıntısı olmasın.
Gelinlerin bir kısmı hitap sorunu yaşarken, senin gibi anne dediğine pişman olanların da sayısı az değil.
Varsa çözüm önerilerimizi paylaşarak sorunu aşmaya çalışalım.

Merhaba hm22.
Gelinim konuyla ilgili duygularını paylaşsa senin cümlelerinle kendini ifade ederdi sanırım.
Yani ben böyle hissettiğini düşünüyorum canım.
İşte o ne yapacağını şaşırması, bocalaması yok mu içim eriyor. Varlığımla sıkıntı yaşattığım için üzülüyorum.
Mesela annesiyle telde görüşürken selamımı söyle kızım demekle telaşlanmasına sebep oluyorum.
Kayınvalidenle bu konuyu konuştunuz mu hiç? Bu konuda talebi oldu mu?

Açıkçası ben de bu konuyu hiç ifade etmedim. Sanırım duygularımı kelimeler ile ifade etmekte kötüyüm.
Kendisi gerçekten çok iyi bir insandır. Hiç bir zaman kötü bir düşüncem olmadı kendisine karşıda da ama hiç konuşmadık bu konuyu ve kendisi sürekli kızım diye hitap eder bana.
Eşimin babası için de, baban der sürekli.
Geçen gün telefonda kendisi ile konuştuk. Eşimin kardeşine adı ile hitap ederim. Selam söyleyin dedim. Babası da söyleyeceğim ama ne diyeceğimi şaşırdım. Aklıma bir şey gelmiş gibi başka bir şey söyleyip, kapatmaya çalıştım konuyu.
Anlatınca belki hiç hoş değil ama elimden gelmiyor işte ve bunun nedenini inanın hiç bilmiyorum.
Tek bildiğim, asla kötü bir düşüncem olmadığı ve kendisini sevdiğim.
O nedenle, bence gelininiz de sizin gibi birisini mutlaka seviyordur. En azından bunu bilmek bile güzeldir heralde.

nişanlım ilk başta hemen anne baba dedi . sonra da ben söylüyorum sende söylersin bunda bişey yok die ısrar etti. bende utana sıkıla demeye çalışıorum. ama sanki annemden baskasına anne demek benm zoruma gidio . anneler bizim için çok degerli ondan sanırım..

Çok üzüldüm karanfilsokak. Çok erken kaybetmişsin anneciğini. Mekanı cennet olsun İnşallah. Allah sizlere dayanma gücü versin. Eşinin annesine bir şekilde hitap etme gerekliliğine kendini ikna etmen ve çaba göstermen övgüye layık gerçekten. Seni yürekten kutluyorum. İnşallah bizim de birbirimize hitap ederek söyleşebileceğimiz günler yakındır.

çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. Her kız için kendi annesi kıymetlidir birde evlendikten sonra bunun önemini daha çok anlıyorsunuz. Benim için hala zor yokluğu malesef ki bir evde anne olmayınca babanın da olmayışını bizzat yaşıyoruz. Ve diğer mevzuya gelince kayınvalidenizi sevin yada sevmeyin o size kalmış birşey ama eşinizi seviyorsanız onu mutlu etmek için en azından bunu hakediyorlar. Herkesin annesi kendisine kıymetlidir eşlerimizin de annesi onlar için kıymetli doğal olarak. Umarım sizinde güzel bir anne kız ilşkiniz olur..Güzel yaklaşımınız karşılığını bulur.

Ben de ilk başlarda siz'li biz'liydim.
Sonradan "anne" diyebildim, bana gerçekten annelik yaptığından.
O da bana hep "annecim annecim" der mesela.

Siz de gelininizle ilişkinizi zamana bırakın biraz bence.
Ama siz'li biz'li muhabbetin uzaması da garip, evlilik bu, hepiniz aile oldunuz neticede.
Maşaallah size. Allah muhabbetinizi arttırsın. :nazar:
Nişanlılık dönemiyle birlikte 3 yılı aşan bir süre geçti canım.
Duruma hiç bir anlam yüklemeden kabullenmem gerekiyor sanırım.

Bu konuda gelinler daha şanslılar. Sıcaklık, içtenlik görmeselerde, göstermeseler de kendilerine isimleriyle hitap
ediliyor. Kaynanalar gibi hitapsız kalma durumları yok. :)

Biz anne diyorsak o da kızım diye hitap eder diye düşünmüştüm :KK57:

nişanlım ilk başta hemen anne baba dedi . sonra da ben söylüyorum sende söylersin bunda bişey yok die ısrar etti. bende utana sıkıla demeye çalışıorum. ama sanki annemden baskasına anne demek benm zoruma gidio . anneler bizim için çok degerli ondan sanırım..
Anne-baba değil de K.valide-K.pederlere özel başka hitap şekilleri olsaymış daha iyiymiş ama bazı gelenekler
zamana, mekana uymayınca mağdur kitleler oluşuyor maalesef. :KK51:

Biz anne diyorsak o da kızım diye hitap eder diye düşünmüştüm :KK57:
Anne demenin karşılığı kızım mı olmalı Cassia?
Annem bana daima ismimle hitap etmiştir, kızım dediğini hiç hatırlamıyorum.
Ben de kızıma ismiyle hitap ederim her zaman.
Gelinlerin bunu önemsediğini anladıktan sonra alıştırdım kendimi.
Gelinime ve kızıma kızım demeye başladım. Oğluma da oğlum diyorum artık.
Kendi annen seninle kızım diyerek mi konuşur mesela?

valla benim annem rahmetli oldu
kaynanam da uvey
ama herkes anne diyo diye bende diyorum ama ne deme
mecbur kalmadikça agzimdan o kelime çikmaz

odada otuuryormu gider yanina direk konuya girierim hitap sart deil
zaten ben yurt disinda oldugum için çok zorlanmiyorum : )

Seslenmesini gerektiren durum oluşturmamayı başardı bu güne kadar.
Olduysa da görüş alanıma girmiş olmalı. :KK33:
Çok enteresan geliyor bana bu durum.
Kuzenimin eşi de 12-13 yıldır anne dememiş teyzeme. Aynen sizin gelininiz gibi hitapsız bir hatun. Çok da soğuktur. Yıllardır ara sıra bir araya geliriz bana bile siz diye hitap eder. Değişik biri.

bence buyuk terbıyesızlık
allah dagına göre karını verıyor gercekten..
Yo hayır Surrender. Önyargılı veya mesafeli olduğunu düşünüyorum.
Genel anlamda yeni tanıdığı insanlara karşı hitap sorunu yaşıyor da olabilir.
(3 yıl ne kadar yeniyse)
Sık görüşmek zorunda olmadığı insanlara karşı sorun gibi algılanmasa da,
aile olduğumuz için durum ikimiz arasında iletişim engeli oluşturuyor. :KK51:

Back
X