Kayınvalidenin oturduğu apartmandan ev almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir kere evi kesinlikle alırım.Alır almaz yerleşmek durumunda değilsiniz,o paraya yatırım amaçlı olarak bile alınabilir.İleride değişen durumlara göre farklı aksiyonlar alırsınız .
Bende ablayım,kayınvalidemle ablanızınki gibi olmasa dabir takım problemler yaşadım,sık sık görüşmemiz gerekse karsılıklı olarak tatsızlaşabiliriz ,buna rağmen şu dönemde böyle bir fırsatı değerlendiririm.
Kız kardesimin bebeği var ve çalışıyor,1 yıl sabahları işe giderken bebeği kayınvalidesine bıraktı,karda kısta çocuğu uyandır,giydir sokaga cıkar aksam aynı sekilde topla götür,bende çalışan bir anneyim ve diyebilirim ki bu çok zor.
Yakın zamanda kayınvalidesinin karsı dairesine tasındı,sabahları onlar işe giderken babaanne oraya geçiyor,bebek uyanınca alıp kendi evinde bakıyor,bu onların ilişkisinde herkesin yüzünü güldüren bir tercih oldu.
Sizin kayınvalidenizle yasadıgınıza benzer bir çizgideler,kimse kimsenin yaşam alanına müdahale etmez,masallah diyim :)

Diyeceğim o ki ön yargılı yaklaşmamak lazım,herkes bir değil,zaten çalışıyorsunuz,yeni evli de değilsiniz ki keyfinizi hiç kaçırmayın

ablamla bira farklıyız biz mesela kaynanası benim kaynanamdan 10 yaş büyük nerdeyse yaşlı bir kadın ve kocası yok çocuklarını yalnız büyütmüş yıllarca. şehir dışında yaşıyorlar ablam ve eşi hataydalar kaynasıgil sivastalar. sadece bayramlarda gidiyorlar onun dışında hep hatayda annemin yanındalar yani. bulaşıkları yıkamış orda bana defalarca bunu anlattı çok sinirlendim ben misafirim orda yılda bir gidiyorum neden ben yıkıyorum dedi. sabah özellikle dinlemiş sesleri kahvaltı hazır olunca kalkmış yataktan akşam yemeği saatindede eşiyle gezmeye çıkmışlar hususi yemeğe yardım etmemek için bunları hep kendisi anlattı . ve bunlar bana çok ters şeyler. Benim annem 50 yaşında ben anneme gittiğimde 1 dakika oturmuyorum yerimde ben misafir değilim orda kızıyım o evin . kaynanamdada misafir değiliz. yani kaynanam ve annemde yaşlı insanlar değiller . yani ne bileyim 75 yaşında birinin kaynanamda olsa bana hizmet etmesi beni rahatsız eder. kaynanasına çok katı olduğu için kendisi beni çok eleştiriyor . bu konuda ona kesinlikle hak vermiyorum ama yani 32 yıllık ablam üzerimdeki hakkı inkar edilemez elbette . ama bu konuda onunla aynı fikirde değilim malesef
Konuşmalarından anladığım kadarıyla ablaniz çok kötü bir gelin siz çok iyi bir gelinmişsiniz madem öyle bu ablayı niye bu kadar taktınız ki . Çocuk yetiştirmesinden tutun insanlara davranışını sevmediğim birinin söylediği hiçbir kelimeyi zerrece takmam .

Genelde geçimsizliklerin büyük sebebi ; sahip olduğumuz önyargılar..
Hemen adları kaynana ! Olduğu için onlarla geçim mümkün değil şeklinde algılanıyor.

Ak denilse kara deme potansiyeline sahip olunuyor karşılıklı olarak...

Önemli konular olmadığı sürece insan ilişkileri hep idare etmek üzerine değil mi ?
Bir şekilde idare etmek gerekiyor. Karşılıklı şekilde birbirini idare eden aklı başında insanların yakın mesafede oturabilmesinde bence sakınca da yok.

Olmamış şeyler için ama olacak, demek hakliyi haksız eder.

Ben kendi kayinvalidemi düşününce aynı binayi geçtim aynı ilçede dahi oturmak istemem. İyi giden ilişkimiz de bozulur. Çünkü kendisi sınır bilmiyor.

Lakin siz kayinvalidenizi tanıyorsunuz, sınırları bilen idare kapasitesi yüksek biri ise ki öyle olduğunu düşünüyorsunuz öyleyse oturabilirsiniz.

En azından denersiniz.
İhtimaller yüzünden ev sahibi olma fırsatını kaçırmayın.

Eşinize de hatta bu durumu ablaniz söyledi şeklinde degil de genel bir sohbet şeklinde söyleyin.

İyi giden ilişkimizi bozmak istemem, bozulduğunu hissettiğimiz an da ağız tadıyla yeni ev arayışına gireriz diyerek kartları açık oynayın.
Yani kaynanam bana kaynana annemde eşime kaynana bence herşey karşılıklı . dün forumda bu şekilde fikir verildi bende eşimle konuştum akşam böyle olursa ne yaparız çıkarsak evden sorun olur mu . aile bağları bizi bıraktılar gittiler diye zedelenir mi? çıkarken anlaşamadık diye değilde zor oluyor işe giderken problem oluyor çocuğun okulu sıkıntı vs. hani daha genel ve kabul edilir bahanelerle çıkarız dedi. inanın ne olur bilmiyorum ama bu paraya bodrum katı bile alınmıyor :KK43:

Bence detaylı düşünün.
Eşiniz tek erkekmiş ailede, ileride sorun yaşayıp çıkmak isteseniz herkes yakınlığınıza alışır ve eşiniz ben tek oğulum, bırakıp cıkamam diyebilir.
Şimdi çalışıyorlar ama eiden ayaktan düşmeye başladıkça en büyük sorumluluk muhtemelen size düşer.
Bunun misafir geldi inin, sizi görmek istiyorlar çıkalım diye bunaltmaları olabilir.
Çekirdek ailenizle birşey yapsanız çağırdılar onlarda çağırmadılar sorunu, sizde de çağırsak mı hayır mecbur değilimki buhranları olabilir.
Sıksık beraber yemek yiyelim, biz işten geldik hadi sizde yiyelim şunu yaptım inin durumları sıklaşırsa can sıkıcı olabilir.

Yani kv’nizi en iyi siz tanıyorsunuz. Bu sorunların hiçbirini yaşamayacak mantalidelerse şanslısınız demektir, ev uygun ve güzel diyorsunuz. Ama yaşarsanız çok zor olur, geldiğinize geleceğinize pişman olursunuz.
ciddi ciddi düşünmemiz gerekiyor ben çok iyi anlaştığım için bir sürü ihtimali hiç düşünmedim. artı eksilerini iyice tartmak lazım . artıları var olan kesin artılar. eksilerin çoğu ihtimaller.

Başlığa cevabim: Allah yazdiysa bozsun. Dunya iyisi olsa gene istemem, özel hayat diye bir şey kalmaz.

Konuya cevabım: Abla hakli. Gercekten de cocuktan sonra degisme oluyor. Daha birkac gun once arkadasimla konuştum. 'Ben kaynanami severim. Hic sorunumuz da yoktur. Tek kavga sebebimiz cocuklar' demisti.

Ben cok sukur 1500 km kadar uzaktayim 😂

Yatırım için alacaksanız alın diyeceğim ama yatırım da olmaz. Baskasina satmadiklarina göre orada kiraci da istemezler.

Aile binasindan ev almak icin heyecanlanani ilk kez görüyorum 🤭
keşke başka yerde ev alma durumumuz olsa :KK43: başka yerdeki ev için heyecanlansam . 380 bin bizi zora sokacak bir tutar değil birikimimiz altınlarımız var biraz kaynanamda verecek 50-60 bin hiç krediye girmeden alabileceğimiz bir ev ama başka yerde ev alsak en az 400-500 bin kredi çekmemiz gerekiyor özel sektördeyiz asgari ücrete zam yapıldığı zaman eşimin işyerinden 40 kişi çıkardılar bizdende aynı şekilde elimiz yüreğimizde bekliyoruz yani . eşim aynı işyerinde 8. yılı benimde 6. yılım yani çıkartmıyorlarsa tazminatımız yüksek olduğundan ama bu hep böyle olacak diye bişey yok ki.
sorun yaşadık çıkarız tekrar kiraya en azından bir evimiz olur kayınbabam kuzenleriyle aynı binada oturuyor. ilerde çocuğum oturur yada bina ortak kararla yıktırılır mütahide verilir sıfırdan bir evimiz olur o fiyata

Bir kere evi kesinlikle alırım.Alır almaz yerleşmek durumunda değilsiniz,o paraya yatırım amaçlı olarak bile alınabilir.İleride değişen durumlara göre farklı aksiyonlar alırsınız .
Bende ablayım,kayınvalidemle ablanızınki gibi olmasa dabir takım problemler yaşadım,sık sık görüşmemiz gerekse karsılıklı olarak tatsızlaşabiliriz ,buna rağmen şu dönemde böyle bir fırsatı değerlendiririm.
Kız kardesimin bebeği var ve çalışıyor,1 yıl sabahları işe giderken bebeği kayınvalidesine bıraktı,karda kısta çocuğu uyandır,giydir sokaga cıkar aksam aynı sekilde topla götür,bende çalışan bir anneyim ve diyebilirim ki bu çok zor.
Yakın zamanda kayınvalidesinin karsı dairesine tasındı,sabahları onlar işe giderken babaanne oraya geçiyor,bebek uyanınca alıp kendi evinde bakıyor,bu onların ilişkisinde herkesin yüzünü güldüren bir tercih oldu.
Sizin kayınvalidenizle yasadıgınıza benzer bir çizgideler,kimse kimsenin yaşam alanına müdahale etmez,masallah diyim :)

Diyeceğim o ki ön yargılı yaklaşmamak lazım,herkes bir değil,zaten çalışıyorsunuz,yeni evli de değilsiniz ki keyfinizi hiç kaçırmayın
mesela buda büyük bir artı benim için ilçede çocuğu bırakabileceğim bir sürü insan var işe giderken annemlerde yol üstünde kaynanamda aşağıda zaten ama merkezde ilaki birinin evime gelip bakması gerekir ilçe ters yönde kalıyor çünkü yani gideyim çocuğumu bırakayım sonra işe geleyim zor olur. hayırlısı olsun şu ana kadar hiç problem yaşamadım inşallahta hiç yaşamam teşekkür ederim iyi geldi mesajınız :dua:

Konuşmalarından anladığım kadarıyla ablaniz çok kötü bir gelin siz çok iyi bir gelinmişsiniz madem öyle bu ablayı niye bu kadar taktınız ki . Çocuk yetiştirmesinden tutun insanlara davranışını sevmediğim birinin söylediği hiçbir kelimeyi zerrece takmam .
kötü gelin iyi gelin demeyelim de yaşanan şeyler farklı diyelim. düğün zamanı çok problem yaşadığı için bi türlü ısınamadı kaynanasına. 7 yıllık ilişkileri vardı istemede tanıştı kaynanasıgille. evlenmek için atanmayı bekliyorlardı nişan evlilik herşey 1 ay içinde oldu . yani direk evlilik içerisinde tanıdı kaynanasını. birde mezhepler farklı o sebepten de kaynanası istemedi ilk başta ablamı. ablam açısından dinleyince bazı konularda haklı ama ablamın kabul edemediği şey herkes aynı değil. çok etkilenmedim zaten söylediklerinden ama ilk başta düşünemediğim aklıma bile gelmeyen bir sürü şeyi ablam söyledi yada dünden beri forumda yazılanlar benim aklıma gelmeyen şeyler.

Merhabalar. 3 yıllık evliyim evlendiğimizden beri kirada oturuyoruz ben merkezdeyim annemler ve kaynanamgil merkeze 20 dakika uzakta başka bir ilçede oturuyorlar. kaynanamlar 4 katlı bir binada oturuyorlar alt katta 3 dükkan var 1.katta kaynanamlar üstünde kayınbabamın kuzeni en üst katta da diğer kuzeni oturuyor . aile apartmanı ama çok yakın değiller o sebeple tam aile sayılmaz. en üst kastta oturan adam eşinden ayrıldı kendiside yurt dışında yaşıyor . evi satmayı düşünüyorlarmış aile apartmanı olduğu için yabancıya satamazlar kaynanama söylemişler. şuan bulunduğum bölgede evler 1 milyon civarı kaynanamgilin yaşadığı ilçede 650-700 bine ev var. ev için istedikleri fiyat 380 bin . ben çok heyecanlandım ve çok istiyorum almayı . 200 m2 ev kocaman 4+1 kocaman 1 terası var falan filan işte. haber gönderdik alırız diye şimdi tekrar dönüş bekliyoruz. 1haftadır içimde tutuyordum bugün dayanamadım ablama söyledim afedersiniz ama resmen ağzıma sı.......ı benimki bile bile intiharmış kaynana üstünde oturulmazmış şok ettin beni diyor falan filan resmen 1 saat beni ikna etmekle uğraştı . ben kaynanamı çok seviyorum 3 yıllık evliyim 1 kere bile problem yaşamadım kendisiyle. ben çalışan bir kadınım . her yıl zeytinimi yapar konservemi yapar turşumu yapar. şuana kadar 1 lira istediğini görmedim kocamdan . yani annemlerle evlilik sürecinde kaynanamgilden daha çok problem yaşadım . kayınbabam desen ağzıvar dili yok . 2 görümcem var biri benimle yaşıt evli diğeri benden 6 yaş küçük bekar ama oda çalışıyor. yani evde kalan kimse yok akşama kadar kaynanam kayınbabam görümcem herkes çalışıyor tabiki benle eşimde çalışıyoruz. şuan hamileyim çocuğumu hiçimseyi tanımadığım 8 katlı 36 daireli bir apartmanda büyütmektense 3 katlı aile apartmanında aileyle büyütmek istiyorum . ablam o kadar canımı sıktıki ne yapacağımı bilemedim.. çocuğun doğunca değişirler diyor ablam ne alaka eşimle 4 yıldan sonra evlendik 3 yıldırda evliyiz 7 yıldır 1 kere problem yaşamamışım kadınla neden çocuktan sonra yaşayayım . ne yapacam bilemedim içimi dökmek istedim
Bu fiyata 4+1 büyük bir ev almak çok zor. Bu yüzden kaçırmayın n e olursa olsun. Baktınız anlaşamıyorsunuz yapamıyorsunuz o zaman satar başka yerden alırsınız. Artık mülk sahibi olmak imkansız gibi. Önünüze de fırsat gelmişken tabi ki değerlendirin. Söylediklerinize göre kayınvalidenizle aranızda bir sıkıntı yok gibi. önceden olduğu gibi çizginizi korumaya devam ettikçe ileride de bir problem çıkmaz diye düşünüyorum

Kayinvalide her sabah arkamdan evime girecegine , kuru ekmek yerim oturur kendi cocuguma kendim bakarim Kafa huzurum olur en azindan

kötü gelin iyi gelin demeyelim de yaşanan şeyler farklı diyelim. düğün zamanı çok problem yaşadığı için bi türlü ısınamadı kaynanasına. 7 yıllık ilişkileri vardı istemede tanıştı kaynanasıgille. evlenmek için atanmayı bekliyorlardı nişan evlilik herşey 1 ay içinde oldu . yani direk evlilik içerisinde tanıdı kaynanasını. birde mezhepler farklı o sebepten de kaynanası istemedi ilk başta ablamı. ablam açısından dinleyince bazı konularda haklı ama ablamın kabul edemediği şey herkes aynı değil. çok etkilenmedim zaten söylediklerinden ama ilk başta düşünemediğim aklıma bile gelmeyen bir sürü şeyi ablam söyledi yada dünden beri forumda yazılanlar benim aklıma gelmeyen şeyler.
Yani hiçbir şey tek taraflı değil gördüğünüz gibi. Herkes aynı tabi ki değil . Ama sizin iyiliginiz için çabalayan bir ablayı bu kadar gommeniz tuhaf geldi . Bakın sizin on göremediğiniz şeyleri söylemiş belki bu sayede daha iyi sınır koyabileceksiniz. Haftada bir çocuk gösteriyor deyip çocuk bize bile zor alıştı diyorsunuz ama bakalım sizin çocuğunuzu aileniz her hafta görebilecek mi sonuçta artık kayınvalide ile aile apartmanındasijiz sürekli gidip gelme olunca tepkileri görürsünüz. Ha siz cici gelin olmayıp gerektiğinde eşinize ve ailesine sınır koyarsanız belki iyi bile olur ama sizin bu anlatım tarzınıza falan baktığımda bunu yapmayacağınızi ve başınızı yakacaginizi düşündüm . Bence bir daha ablanizin anneligini ve eş ailesiyle ilişkisini bu kadar kotulemeyin hayatta deneyimlemediginiz şeyler var siz şimdi gerçi bol bol deneyimleyeceksiniz

Ben ne kayınvalidemle ne annemle aynı apartmanda oturmak istemezdim.
İkisiyle de yakın oturuyorum o ayrı bir rahatlık.
Eğer sınırlarını bilen iki aile iseniz eşinizle bu konuda ortak düşünüyorsanız her akşam sizi bekleseler veya gitmediğinizde problem etmeyecekler ise resmen çok iyi fiyata bahsettiğiniz özellikteki bir ev.

Yani hiçbir şey tek taraflı değil gördüğünüz gibi. Herkes aynı tabi ki değil . Ama sizin iyiliginiz için çabalayan bir ablayı bu kadar gommeniz tuhaf geldi . Bakın sizin on göremediğiniz şeyleri söylemiş belki bu sayede daha iyi sınır koyabileceksiniz. Haftada bir çocuk gösteriyor deyip çocuk bize bile zor alıştı diyorsunuz ama bakalım sizin çocuğunuzu aileniz her hafta görebilecek mi sonuçta artık kayınvalide ile aile apartmanındasijiz sürekli gidip gelme olunca tepkileri görürsünüz. Ha siz cici gelin olmayıp gerektiğinde eşinize ve ailesine sınır koyarsanız belki iyi bile olur ama sizin bu anlatım tarzınıza falan baktığımda bunu yapmayacağınızi ve başınızı yakacaginizi düşündüm . Bence bir daha ablanizin anneligini ve eş ailesiyle ilişkisini bu kadar kotulemeyin hayatta deneyimlemediginiz şeyler var siz şimdi gerçi bol bol deneyimleyeceksiniz
beni yanlış anladınız ben kötülemedim ablamda kendine göre haklı 2. yazdığımdada bunu belirttim . Cici gelin olma gibi bir çabam yok inanın 32 yaşındayım bu cici gelin olayım kaynanam beni sevsin kafasında değilim. kötü bişey görmedim şuana kadar görsem elbetteki tavrımı koyarım sınırımı çizerim. Anneliğini hiç kötülemedim böyle bir kanıya nasıl vardınız anlamadım. şehrin bir ucunda ev aldı yeğenimi göremiyoruz dedim. Bu anneliğini eleştirmek mi oluyor? Annem bana geldiğinde neden kaynanam konuşsun afedersiniz de onlara ne . ya da annem neden kaynanamgille aynı binadayım diye bana gelmesin ben onun kızı olmuyor muyum oraya taşındığım zaman . Ki dediğim gibi zaten 20 dakikalık mesafede oturmama rağmen kimsenin evime gelip gittiği yok çalışıyoruz geç geliyoruz yoğunuz diye. keşke annem hergün bana gelsede kaynanam konuşsa. annem evime en son 3 ay önce geldi zaten biz her hafta düzenli gittiğimiz için. bu benim yaramdır hep laf sokarım çünkü bizi davet ettiklerinde benimde evim var sizde gelin neden gelmiyorsunuz gibi gibi. yani söylediklerinizde haklısınız ama benim en müzdarip olduğum konu kimsenin bana gelmemesi olduğu için ihtimal verdiğiniz şeylerin tedirginliğini yaşamıyorum .

anlatamayacağım şeyler var uzun hikayeler dediğim gibi mezhep farkı var kaynanası kapalı ablam açık giyimini eleştiriyor ablamın mesela giymeyeceğini takmayacağını bildiği halde kapalı kadınların kıyafetlerinden almış hediye olarak. sadece ablamın değil bizim bile giyimimiz hakkında defalarca konuştu yüzümüze karşı günah böyle olmaz Allah yoluna dönün tarzında. biz ablamı boşanması konusunda defalarca sıkıştırdık. ben ablamın bana karşı niyetini sorgulamadım hatta verilen cevaplarda ablanız fesat ablanız sizi kıskanıyor tarzında şeyler söylendi cevap vermedim . ben öyle düşünmüyorum çünkü kendisine göre haklı sebepleri var benim bunları yaşamamı istemediği için o şekilde konuşuyor.

Demiştim aynı anda bu kadar iyi şey olmaz diye. Kayın aileniz o kadar da iyi değillermiş, evlat ayıran cinstenmiş. İçinize sinecek mi eşinizin kardeşlerinin hakkını yemesi? Tek oğlan ne demek, kız evlatlarını insandan saymıyorlar mı? Bir kadın olarak, görümcelerinizin ezilmeleri miras haklarının engellenmesi mutlu mu ediyor sizi?
Koşun yetişin alın hemen evi, kaynananız ölünce diğer ev de sizin olacakmış. Siz mülke mülk katarken görümceleriniz de bakar durur size.
Ya senden Allah razı olsun. Tam bu mesaja kadar "erkek evlat ayıran bir aileden bahsediyorsunuz, ne kadar çalışan memur modern takilan tipler olsa da azıcık kazıyınca nasıl insanlar olduğu ortaya çıkacak" diyen bir mesaj bekliyorum. Ama yok kimse yazmiyor. Bu nokta kimsenin dikkatini çekmemiş.

Ortadoğu ve arap zihniyetini o kadar kanıksamışız ki bir kişi çıkıp da tam da bu noktayı irdelemiyor.

Konu sahibi olsam, bana ve evladıma gorumcemin hakkını yedirmeye çalışan kv ile kp ve buna pek tabii riza gösteren eşimi kafamda bi sorgularim.

Hak yemekten bir tek ben mi korkuyorum arkadaslar biri bana aciklayabilir mi?

Eşimin babasının 10 dönüm yeri var sadece. Cinsiyete bakmaksızın herkese 2 dönüm olarak dağıttı. Öyle de yapmak zorunda. Bana gorumcemin 2 yetiminin hakkı lazim değil. Mahkemei kübrada Allah bana bu hakki sorar çünkü. Dünya mali için böyle bir yükün altına asla giremem.

Bende kayinvalidemi cok severim. kendisine bir keresinde keske ayni apartmanda otursak demistim. Ben sizinle ayni sokakta bile oturmak istemem, gece isiginiz yansa acaba birsey mi oldu da isiklari acik diye endise ederim demisti. Düşündüm, hak verdim. Ister istemez surekli kontrol halinde olacak.

Evinizde biraz yuksek sesle konussaniz kayinvalideniz duyacak, herseyin icinde olacak. Tekrar dusunun derim

Yeryüzündeki bütün kaynanalar kötü değil ya,evin fiyatı da çok iyiyimiş.Bence denenebilir.
Baktın olmuyor,çocuk biraz büyüyene kadar sabreder sonra satarsın evi başka bir akrabaya😃

yanlış anladınız yok saymıyorum . kaynanamgilin bir evi 2 dönüm zeytinliği var zaten başka bişeyleri yok evde hep dönen muhabbet hatta kağıda dökülmemiş anlaşma diyelim ev eşimin ( evimiz olmadığı için ) 2 dönüm zeytinlik te kızların 1 er dönüm şeklinde bina bizim olacak demedim birde binada tek oturan biz olabiliriz dedim hani huzursuzluk verecek kimse olmaz çoğu kişi huzursuz olunacağını söyler çünkü aile apartmanında .
Eşinizin evi olmadığı için ev eşinize veriliyor. Şu durumda kızlara daha önceden ev vermişlerdir ki şimdi ev vermiyorlar. Oyle mi?

Çünkü biz de tarla sahibiyiz. Fındık tarlalarımız var ama fındığın kilosu değil 55 lira, 255 lira da olsa 1 senelik mahsulden ev alınmaz. Gideri çoktur çünkü. Altı temizlenir mesela, buna yakıt ve iş gücü lazımdır. Toplanması, kabuklarından ayrılması, kurutulup çuvallanması daima para ve insan gücüdür. Getirecek olduğu parayı daha getirmeden yarısını en başta götürür çünkü. Zeytin de öyledir.

Ev alması için tek çıkar yol tarlayı satmaktır. O da ancak büyük araziler için geçerlidir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X