Kayınvalidenin oturduğu apartmandan ev almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence çok iyi bir fırsat kaçırma derim

Eşin nasıl peki herhangi bir konuda seni tutar mı ya bir sıkıntı yaşarsan evi kiraya verip başka bir yere çıkar mı
Doğumdan sonra işe başlayacak mısın çocuğa kim bakacak
Bir de taşınınca bile çat kapı gitme kayınvalidene önce ara ki kendi de öyle yapsın
bunların hepsini düşün eşinle konuş baştan herşeyi
gittikten sonra nasıl yaklaşırsan onlarda öyle yaklaşırlar mesela yanlarına inmeden ararım ki onlarda arasınlar gece geç saate kadar oturmam . evde yemeğimi hergün ayrı yaparım ki ortak yemek yenmesin falan filan zamanla oturacak şeyler bunlar teşekkür ederim :) eşimde olumsuz ihtimalide oturup konuşacağım

yanlış anladınız yok saymıyorum . kaynanamgilin bir evi 2 dönüm zeytinliği var zaten başka bişeyleri yok evde hep dönen muhabbet hatta kağıda dökülmemiş anlaşma diyelim ev eşimin ( evimiz olmadığı için ) 2 dönüm zeytinlik te kızların 1 er dönüm şeklinde bina bizim olacak demedim birde binada tek oturan biz olabiliriz dedim hani huzursuzluk verecek kimse olmaz çoğu kişi huzursuz olunacağını söyler çünkü aile apartmanında .
Bu şartlarda sizin de eviniz olacak, niye evi size versinler? Yine kızlar zararda, zeytinlikle ev bir mi? Bir de birer dönümcük. Belki kızlardan biri isteyecek evi, onların da evi yok ya da olmayacak. İnsanlar yaşarken miras paylaşılmaz. Sözleri dikkate alıp yaşam planı ona göre yapılmaz.

Niye kız kardeşlerinin miras hakkına mı el koyacak eşiniz?
az önceki mesajınıza cevap vermiştim tekrar vereyim . miras paylaşımı sözlü olarak yapılmış zaten . ev bizim 2 dönüm tarla kızların . şeklinde biz kirada olduğumuz için evlendiğimden beri hep dönen muhabbet bu şekildeydi. hani illa banka kredisine borca girmeyin eninde sonunda bu ev sizin zaten diyorlardı. ama biz üstteki evi alınca gerek kalmaz tekrar konuşulur miras mevzusu. bina 30 yıllık bina zaten mütahide verilirse her daireye bi daire veriyorlar biz bizim payımızı alırız kaynanamgilin payıda zeytinlikle birlikte tekrar bölüşülür. kaynanam ve kız kardeşleri kendi babalarına miras davası açtılar 2 yıl önce hala devam ediyor yani kaynanamlar hak yiyecek evlat kayıracak insanlar değiller. bende değilim . biz 7 kardeşiz 6 kız 1 erkek kardeşim var annem arada şakasını yapar herşeyi erkek kardeşinize bırakacam size kocanız baksın diye ben ve kız kardeşlerim tepkimizi koyar böyle bir şeyi kabul etmeyeceğimizi söyleriz.

Bu şartlarda sizin de eviniz olacak, niye evi size versinler? Yine kızlar zararda, zeytinlikle ev bir mi? Bir de birer dönümcük. Belki kızlardan biri isteyecek evi, onların da evi yok ya da olmayacak. İnsanlar yaşarken miras paylaşılmaz. Sözleri dikkate alıp yaşam planı ona göre yapılmaz.
bununda açıklamsını az önce yaptım :) ev alırsak tekrar konuşulur paylaşım diye bu bölgede 2 dönüm bahçe 30 yıllık daireden daha pahalı emin olun . ki her yıl getirisi olan bir bahçe. ama ev alırsak eğer ben ne yapayım 2 daireyi bende istemem yani öyle bişeyi. satılır hepsi parası bölüşülür yada kızlarla konuşulur kim ne istiyorsa o şeilde ilerlenir

ablamı ikna etmek demeyelim de kendimi ikna etmek diyelim acaba dedim hani ucuz bulduk diye üstünemi atlıyorum olumsuz yönlerini göremiyor muyum ablam ısrarla anneme ve ablama sor onlarında fikrini al hata yapıyorsun dedi . sonra ben üzülünce benim kaynanamla aram kötü diye objektif yorum yapamıyorum sen bence arkadaşlarına falan sor dedi. işyerindekilerle konuşmak istemedim gruba yazdım çünkü kimse benide tanımıyor kaynanamıda . grupta gelinde var kaynanada görümcede yani objektif yorum yapabilecek bir sürü insan var
Her ailenin dinamikleri öyle farklı ki genel geçer iyi olur kötü olur diyemeyiz sizin durumunuz için.. ama kişisel sınırınızı korumak için illaha hem kendi ailenize hem eşinizin ailesine karşı dikkatli olmanız gerek diye düşünüyorum.Ben eşimin ailesi ile "ev bedava olsa bile "oturmak istemem.Ama belki bir sağlık sorunu yaşayacaklar ve ilerde kiralarını da ödeyerek aynı binada oturacağız bunu kimse de bilemez.Şu an sizin imkanlarınızla ev sahibi olmanızın tek yolu buysa alırsınız evinizi dönersiniz..sorun yaşadığınızı görürseniz de taşınırsınız ..eşinizle önden konuşun "ben mahremiyetimizin kalmamasından ,evde baş başa kalamamaktan ya da yaşayacağımız bir huzursuzlukta ailelerin dahil olmasından da çekiniyorum ..aynı binada yürütemezsek evliliğimiz zarar görmesin diye tekrar başka semte taşınırız diyorsan yola çıkalım yoksa aileni de çok seviyorum ve güzel giden ilişkimiz bozulsun istemiyorum" dersiniz

Evlenip kayinvalidemin ust katina geldim. Kayinvalidem ve iki gorumcem birlikte yasiyorlardi. Kayinvalidem emekli oldu ikramiyesinin ustune kizlar da kredi cekip gizel bir semtte ev alip tasindilar. 7 yil oldu onlar gideli toplamda 3 yil altli ustlu oturduk. 10 yildir ne bir ses yukselttik birbirimize, ne arkamizdan dedikodumuzu yaptik. Beni kizlarindan hic ayirmadi Allah razi olsun. Simdi ki planimiz onlarin apartmandan yada cok yakinindan ev almak. Kendim aileme 10 dakika mesafede oturuyorum ama ben onlarin yanina gitmek istiyorum. Kisacasi iyi kaynana ve gorumcelerde var bu hayatta.

Her ailenin dinamikleri öyle farklı ki genel geçer iyi olur kötü olur diyemeyiz sizin durumunuz için.. ama kişisel sınırınızı korumak için illaha hem kendi ailenize hem eşinizin ailesine karşı dikkatli olmanız gerek diye düşünüyorum.Ben eşimin ailesi ile "ev bedava olsa bile "oturmak istemem.Ama belki bir sağlık sorunu yaşayacaklar ve ilerde kiralarını da ödeyerek aynı binada oturacağız bunu kimse de bilemez.Şu an sizin imkanlarınızla ev sahibi olmanızın tek yolu buysa alırsınız evinizi dönersiniz..sorun yaşadığınızı görürseniz de taşınırsınız ..eşinizle önden konuşun "ben mahremiyetimizin kalmamasından ,evde baş başa kalamamaktan ya da yaşayacağımız bir huzursuzlukta ailelerin dahil olmasından da çekiniyorum ..aynı binada yürütemezsek evliliğimiz zarar görmesin diye tekrar başka semte taşınırız diyorsan yola çıkalım yoksa aileni de çok seviyorum ve güzel giden ilişkimiz bozulsun istemiyorum" dersiniz
teşekkür ederim biz o kadar heyecanlandık ki eşimle hiç bunu konuşmadık bu gece konuşacağım kendisiyle. yaşam şartları gitgide zorlaşıyor geçen yıl 1250 idi kiram bu yıl 2400 yaptı ev sahibi seneye ne olur bilmem . her insanın hayatına bazı fırsatlar çıkar derler kaçırmaması gereken acaba bu o fırsat mı diye düşünüyorum . şuan hamileliğim iyi gidiyor ama yarın öbür gün ne olur bilmem belkide özel ilgi göstermem gereken bir çocuk getiririm dünyaya belki işten çıkmak zorunda kalırım belkide iş yerim doğum haklarımı vermemek için direnir de beni kovarlar. yani insanın başına ne geleceği belli olmaz. ucuz eski kaynana üstü bunlar benim için şuan 2. planda.

Evlenip kayinvalidemin ust katina geldim. Kayinvalidem ve iki gorumcem birlikte yasiyorlardi. Kayinvalidem emekli oldu ikramiyesinin ustune kizlar da kredi cekip gizel bir semtte ev alip tasindilar. 7 yil oldu onlar gideli toplamda 3 yil altli ustlu oturduk. 10 yildir ne bir ses yukselttik birbirimize, ne arkamizdan dedikodumuzu yaptik. Beni kizlarindan hic ayirmadi Allah razi olsun. Simdi ki planimiz onlarin apartmandan yada cok yakinindan ev almak. Kendim aileme 10 dakika mesafede oturuyorum ama ben onlarin yanina gitmek istiyorum. Kisacasi iyi kaynana ve gorumcelerde var bu hayatta.
hayırlı olsun sevindim adınıza :) kaynanasıyla problem yaşayan insanların çoğu buna ihtimal vermiyor. ama bazen gerçektende bazı kaynanalar duyuyoruz çok korkunç Allah'a şükür şanslıyım ben bu konuda. şanssız olanlarıda kesinlikle oturmam diyen insanlarıda eleştirmiyorum

Merhabalar. 3 yıllık evliyim evlendiğimizden beri kirada oturuyoruz ben merkezdeyim annemler ve kaynanamgil merkeze 20 dakika uzakta başka bir ilçede oturuyorlar. kaynanamlar 4 katlı bir binada oturuyorlar alt katta 3 dükkan var 1.katta kaynanamlar üstünde kayınbabamın kuzeni en üst katta da diğer kuzeni oturuyor . aile apartmanı ama çok yakın değiller o sebeple tam aile sayılmaz. en üst kastta oturan adam eşinden ayrıldı kendiside yurt dışında yaşıyor . evi satmayı düşünüyorlarmış aile apartmanı olduğu için yabancıya satamazlar kaynanama söylemişler. şuan bulunduğum bölgede evler 1 milyon civarı kaynanamgilin yaşadığı ilçede 650-700 bine ev var. ev için istedikleri fiyat 380 bin . ben çok heyecanlandım ve çok istiyorum almayı . 200 m2 ev kocaman 4+1 kocaman 1 terası var falan filan işte. haber gönderdik alırız diye şimdi tekrar dönüş bekliyoruz. 1haftadır içimde tutuyordum bugün dayanamadım ablama söyledim afedersiniz ama resmen ağzıma sı.......ı benimki bile bile intiharmış kaynana üstünde oturulmazmış şok ettin beni diyor falan filan resmen 1 saat beni ikna etmekle uğraştı . ben kaynanamı çok seviyorum 3 yıllık evliyim 1 kere bile problem yaşamadım kendisiyle. ben çalışan bir kadınım . her yıl zeytinimi yapar konservemi yapar turşumu yapar. şuana kadar 1 lira istediğini görmedim kocamdan . yani annemlerle evlilik sürecinde kaynanamgilden daha çok problem yaşadım . kayınbabam desen ağzıvar dili yok . 2 görümcem var biri benimle yaşıt evli diğeri benden 6 yaş küçük bekar ama oda çalışıyor. yani evde kalan kimse yok akşama kadar kaynanam kayınbabam görümcem herkes çalışıyor tabiki benle eşimde çalışıyoruz. şuan hamileyim çocuğumu hiçimseyi tanımadığım 8 katlı 36 daireli bir apartmanda büyütmektense 3 katlı aile apartmanında aileyle büyütmek istiyorum . ablam o kadar canımı sıktıki ne yapacağımı bilemedim.. çocuğun doğunca değişirler diyor ablam ne alaka eşimle 4 yıldan sonra evlendik 3 yıldırda evliyiz 7 yıldır 1 kere problem yaşamamışım kadınla neden çocuktan sonra yaşayayım . ne yapacam bilemedim içimi dökmek istedim
Uzakta olduğunuz için kaynananızla iyi anlaşıyorsunuzdur. Bi geçin aynı apartmana bakalım bi kere uğramayın özel misafirinizde çağırmayın geline bak nalet diye adınız çıkmıyor mu.

bu fiyata bu ev kesinlikle alınır.
hamilesiniz işe döndüğünüzde çevrenizde güvendiğiniz insanlar olur.
ha baktınız sorunlar baş gösterdi tekrar durum değerlendirmesi yaparsınız.

Yani bu kadar kayinvalidesiyle oturmak isteyen bir kardeşim olsa hiç engellemem ama telefonla beni aradığında e bunu sen sectin derim . Kayinvalideyi bırakın annemle dip dibe oturmam isterse evi bedava versinler ama sizinkiler melekmis çocuktan ve taşınmadan sonra görürsünuz melekleri 🤣

Ben de 😃 kayinvalidemi😃 lohusalıktan önce😄 severdim 😃😃 sonra icinden şeytan çıktı dogum yapmadan bunu bilemezsin asla oradan ev alma asla asla o dediklerini bemimki de yapıyor konserve tursu falan keske konserve tursuyla iyi olunsa

Uzakta olduğunuz için kaynananızla iyi anlaşıyorsunuzdur. Bi geçin aynı apartmana bakalım bi kere uğramayın özel misafirinizde çağırmayın geline bak nalet diye adınız çıkmıyor mu.
Merhabalar Kaynanam çalışan biri ve uzun saatler çalışıyor. oturdukları ilçede sahil var haftanın 1-2 günü sandalyelerimizi alır gideriz sahile. yada yemeğe genelde gittiğimiz dede ararız kaynanamı gelin birlikte gidelim diye hep yorgunum siz gidin dönüşte uğrayın kahve içelim der ama biz çoğu zaman uğramayız ve bunun tribini bir kere bile yapmadı. yani buraya kadar geldiler uğramadılar vs. yada görümcemde aynı ilçede oturuyor onunda küçük çocukları var eşim çok sever yeğenlerini oraya gideriz oturmaya aramak aklımıza gelmez kaynanamı haftasonu gittiğimizde söyleriz geldik oturduk falan tabi kardeşsiniz gdin geln birbirinize der beni neden çağırmadınız neden almadınız tribi olmadı hiç yani dediğim gibi 7 yıldır tanıyorum zaten problem yaşamış olsam böyle bişey aklımın ucundan geçmez.

bu fiyata bu ev kesinlikle alınır.
hamilesiniz işe döndüğünüzde çevrenizde güvendiğiniz insanlar olur.
ha baktınız sorunlar baş gösterdi tekrar durum değerlendirmesi yaparsınız.
kirada oturmak çok zor inanın ben bu kadar zor olduğunu bilmiyordum ev sahibinin keyfine göre yaşıyorsunuz . kiraya %100 zam yaptı ve biz bişey yapamadık çünkü bulunduğumuz bölgede kira fiyatları aldı başını gitti. çocuğum doğduğu zaman kira zamanı huzursuzluğuda az buz bişey değil maaş geç yatıyor ev sahibi 10 kere yazıyor. yani varsın kaynanamı çağırmadığım için huzursuzluk olsun..

Merhabalar Kaynanam çalışan biri ve uzun saatler çalışıyor. oturdukları ilçede sahil var haftanın 1-2 günü sandalyelerimizi alır gideriz sahile. yada yemeğe genelde gittiğimiz dede ararız kaynanamı gelin birlikte gidelim diye hep yorgunum siz gidin dönüşte uğrayın kahve içelim der ama biz çoğu zaman uğramayız ve bunun tribini bir kere bile yapmadı. yani buraya kadar geldiler uğramadılar vs. yada görümcemde aynı ilçede oturuyor onunda küçük çocukları var eşim çok sever yeğenlerini oraya gideriz oturmaya aramak aklımıza gelmez kaynanamı haftasonu gittiğimizde söyleriz geldik oturduk falan tabi kardeşsiniz gdin geln birbirinize der beni neden çağırmadınız neden almadınız tribi olmadı hiç yani dediğim gibi 7 yıldır tanıyorum zaten problem yaşamış olsam böyle bişey aklımın ucundan geçmez.
Cok iyimsersiniz İşten yorgun argin geldiğinizde kaynananizin eltisinin kucuk karisi ve 3 cocuguyla oglu yemege gelsin de goreyim ben sizi. Ya da her pazar sulalecek kahvalti yapin, ozel hayat diye bisey kalmasin falan.

Kayinvalidemle ayni binada yasiyorum. Bir problem olmuyor. Herkes birbirinin yasam alanina ve hayatina saygi duyarsa problem olmuyor. Cocuk olunca da avantajlari cok. Bir gece mesela oglum birden cok hastalandi hastaneye gitmek zorunda kalktik. Kayinvalidemi cagirdik o kücük oglumun yaninda kaldi. Daha önce cok sorun yasamis olsaniz yapmayin derdim. Ama anlasiyorsaniz denemekte fayda var

Yani bu kadar kayinvalidesiyle oturmak isteyen bir kardeşim olsa hiç engellemem ama telefonla beni aradığında e bunu sen sectin derim . Kayinvalideyi bırakın annemle dip dibe oturmam isterse evi bedava versinler ama sizinkiler melekmis çocuktan ve taşınmadan sonra görürsünuz melekleri 🤣
hayırlısı olsun bazı şeyleri denemeden öğrenemiyoruz malesef. Şuan bulunduğumuz bölgede ev alma durumumuz olsa yada maddi imkanımız zaten öncelik işime yakın olmak olur. ama malesef özel sektör insanın belini büküyor ve ileriye 1 adım atmayı zorlaştırıyor. ama problem yaşasamda ablamı aramam heralde ben dedim lafını duymamak için :KK70:

Ablan hakli Benim kardesim boyle bi aptallik yapsa ben de agzina s....m Dogruya dogru🙅‍♀️
oda aynen öyle yaptı onun sebepleri var tabi kaynanası berbat bir kadın. beni diğer ablamda evlendiğinden beri kaynanasıyla altlı üstlü oturuyor ama benimki sonradan olduğu için eleştirildim . en başından üst katta otursaydım bu şekilde sorun olmazdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X