• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemlerin üst katından taşınmak istiyorum

Evet cocuk olmadan gitmem gerek en azindan hazirana kadar daha fazla dayanamam ki sagiligimin bozulmasinda icime atmaktan yoruldum
Gitmek de bir cozum mu bilmiuorum. Burada cok konu acildi boyle. Gidince de boyle ogllarina duskun analar rahat birakmiyor ki. Ikide bir gelip kaliyorlar. Telefonla yine idarelerini yapiyorlar. Yavas yavas mesafenizi acin. Ne cok samimi olun ne de cok uzak durun. Mumkun mertebe evinizde zaman gecirin, asagiya biraz daha az inin. Alistira alistira uzaklasin. Cok cok bunaltirlaesa saygisizlik yapmadan biz de ev olduk evliligimizi yasamak istiyoruz diye konusursunuz.

Ne iyi olur anne, belli bi yaştan sonra karmaşa olmayan yerlerde yaşamak iyi gelir insana deseydiniz.

Fazla sabırlısınız. Ya da ben fazla sinirliyim bilemedim. Ben de aile apartmanında yaşıyorum. Oğlum küçükken aileme sık giderdim, gidince de uzun kalırdım. Bir gün kayınvalidem bana "çok uzun kalıyorsun eşini o kadar uzun bırakman doğru değil." dedi. "eşimi değil oğlumu emziriyorum, koca adam kendi başına yemek yiyebilir bakıma ihtiyacı mı var? Ayrıca nerede ne kadar kalacağıma ben karar veririm anne. Bu konuda karışmaya kalkarsan yok yere huzursuzluk çıkar yapma bence" dedim. Bir daha da ağzını açmadı.

Eşiniz fazla işgüzar kusura bakmayın. Aman saygısızlık yapma, aman kötü olmayalım, aman annem üzülmesin diyerek kendi sınırlarınızı çizmenize engel oluyor. Karısının ruh sağlığını da zerre umursamıyor. Siz de bu ve bunun gibi adamlar iki destek cümlesi kurdu diye "eşim sağolsun beni destekler" diye bayılıyorsunuz. Çocuk avutur gibi "aman ağzımızın tadı bozulmasın karıcım ben sana şeker bile alırım" diyecekler neredeyse.

Gerçekten destek olan eş, haddi olmadığı halde hayatınıza burnunu sokan annesine gereken cevabı saygıyı aşmadan söylemenizi ister. Sınırlarınızı belirlemenizi ister. En kötü ihtimalle, sizin kocanız tarafından savunulmaya ihtiyacınız olmasa da "anne bizim en düzenimize lütfen karışma" diye ayar çeker annesine.

Kayınvalideniz üstünü ört, aşerme oğlum yorulur derken siz ne yapıyorsunuz mesela? Çünkü aynı model yarın çocuğunuz olduğunda ona da karışacak. Anneliğinize de müdahale edecek şimdiden önlem almazsanız.

Benim kayınvalideme defalarca "oğlumu ben doğurdum. Annesi benim. Ben düşünürüm neyin iyi olduğunu siz endişe etmeyin" demek zorunda kaldım. Bunu anneme bile şikayet etti ahsjsjs. Kızın ben doğurdum sen karışma diyor diye ajsjsj.

Sonuç? Şu an bir şey diyeceği zaman kırk kere düşünüp öyle söylüyor. Aynı apartmanda on günde bir görüşüyoruz. Olur da evime gelirse tek kelime etmiyor karışma anlamında. Demek ki oluyormuş. Demek ki aman yaşlı cahil değişmez lafı külliyen yalanmış. Siz sınır çizince gayet de uyuyormuş insanlar o sınırlara.

Uzun uzun yazdım ki bir an evvel kendinize gelin diye. Sınırınızı çizin. Ağlayıp küsüp fenalık geçirirse bir serum takılır düzelir. Bu dünyaya hiç kimsenin oluşmamış karakterini çekmeye gelmedik. Gelişseymiş o zaman. Hayat yeterince zor, ekstra zorlaştırmaya hiç gerek yok. Biraz sağlam bassın ayaklarınız yere.
Basindan sonuna kadar hak veriyorum cok haklisiniz bastan cizemedim sinirlarimi simdi anneme de gitsem teyzemede gitsem ters bisey dediginde cevao versem seni dolduruyorlar diyor. Bana güc verdi yazdiklariniz cok sagolun ben bu dunyaya kimsenin olusmamis karakterini cekmeye gelmedim ne guzel cumle. esimi o konuda savumadim hic inanin herseyi yazmaiyorum buraya cok cabaladim kv yada kp nin karsisina gecip konusmayi esim hep durdurdu onun yuzunden ne olursa olsun ne dersek diyelim gene geliyolarlar yanimiza diye demedikleri kalmadi.

Gitmek de bir cozum mu bilmiuorum. Burada cok konu acildi boyle. Gidince de boyle ogllarina duskun analar rahat birakmiyor ki. Ikide bir gelip kaliyorlar. Telefonla yine idarelerini yapiyorlar. Yavas yavas mesafenizi acin. Ne cok samimi olun ne de cok uzak durun. Mumkun mertebe evinizde zaman gecirin, asagiya biraz daha az inin. Alistira alistira uzaklasin. Cok cok bunaltirlaesa saygisizlik yapmadan biz de ev olduk evliligimizi yasamak istiyoruz diye konusursunuz.
Cok inmiyorum asagiya aslinda inersem bi kahvaltiya yada aksamlari caya ki her aksam caya ordayizdir sasmaz ust uste 1 hafta boyunca esime mesaj atti kv cay hazir bekliyoruz diye. bugunde esiyle icssin demek yok. belki rahatsiz olurlar hergun hergun demek yok. En son baktim olmuyor ben mesaj attim trip atti kv. sabahta niye gitmedik diye sorar bidaha aciklama ister. Bu sekilde hic olmuyor ama hem kisin cok soguk oluyor ev ondan dolayida gitmek istiyorum isinmamamiza ragmen yuklu fatura oduyoruz onada uzuluyorum en azinan ara katlardan bulup cikip gitmek istiyorum.

Hic söylemeden evi bulup, tutmalısınız bence. Tuttuktan sonra kirayı ödedik çıkıyoruz demelisiniz. Yoksa önünüzü keserler. İnmeyin görüşmeyin tekrar saçmaladıklarında. Ben hic ne alıp ne sattığımı naptıgımı konuşmam öyle kayınvalidemle.
Bu sekilde olursa kiyameti koparirlar dusunemiyorum gerisini

Inanmiyorum neden habersiz bi sekilde yapmis ki ? Kv zorlamis olabilir benim kv gibi Allah islah etsin
Kocası karısını pek takmıyordu. Şimdi gidip baska ısım koysa annesı kıyameti koparırdı. Tabıkı benım ismim konacak diyordu

Basindan sonuna kadar hak veriyorum cok haklisiniz bastan cizemedim sinirlarimi simdi anneme de gitsem teyzemede gitsem ters bisey dediginde cevao versem seni dolduruyorlar diyor. Bana güc verdi yazdiklariniz cok sagolun ben bu dunyaya kimsenin olusmamis karakterini cekmeye gelmedim ne guzel cumle. esimi o konuda savumadim hic inanin herseyi yazmaiyorum buraya cok cabaladim kv yada kp nin karsisina gecip konusmayi esim hep durdurdu onun yuzunden ne olursa olsun ne dersek diyelim gene geliyolarlar yanimiza diye demedikleri kalmadi.

Tamam seni dolduruyorlar dediğinde "ne münasebet anne ben birilerinin lafı ile hareket edecek yaşta değilim. Buna sen de dahilsin, ailem de" deyin.

Bakın ben kendi aileme çok fazla düşkün değilim. Hani annesinin prensesi de değilim, hiç olmadım. Ancak buna rağmen kayınvalidem ailemle alakalı tek kelime edemez. Müsaade etmem. Ne haddine seni doldurmuş ailen demek?

Eşiniz müsaade etmiyormuş. Diyelim eşinizi dinlemediniz ve kendinizi savundunuz. Ne olur? Şiddet mi gösterir size? Boşanır mı ya da? Ne kaybedersiniz bu durumda? Bir aile olduğunu hala anlayamamış, eşinin ruh sağlığını zerre umursamayan, annesinin dizinin dibinden ayrılmak istemeyen biri hayatınızdan çıkmış olur. Annesi istedi diye sizi boşayacak adam hiç olmasın hayatınızda zaten.

Farz edelim bunlar hiç olmayacak. Sadece huzursuzluk olacak eşinizle aranızda. E değmez mi? İnsan daimi iç huzura erişmek için ufak pürüzleri göze alabilmeli. Sürekli kayınvalideyi ve yaptıklarını düşünüp huzursuz olacağınıza eşinizle kavga edip Huzursuz olun. En azından huzursuz olan tek kişi siz olmazsınız.

Eşin ailesi için iyi niyetliler üzmeyelim demiş ya, siz kendi ailenizde 1 gün kaldiginiz da 1 ay küs kalınca sorsaydin eşine "iyi niyet" nerde diye.

Taşın hem de çocuk doğmadan. İnan ki bebek doğunca ordan seni göndermezler, eşine duygu somurusu yaparlar, torunu goremicez mi diye.

Cok inmiyorum asagiya aslinda inersem bi kahvaltiya yada aksamlari caya ki her aksam caya ordayizdir sasmaz ust uste 1 hafta boyunca esime mesaj atti kv cay hazir bekliyoruz diye. bugunde esiyle icssin demek yok. belki rahatsiz olurlar hergun hergun demek yok. En son baktim olmuyor ben mesaj attim trip atti kv. sabahta niye gitmedik diye sorar bidaha aciklama ister. Bu sekilde hic olmuyor ama hem kisin cok soguk oluyor ev ondan dolayida gitmek istiyorum isinmamamiza ragmen yuklu fatura oduyoruz onada uzuluyorum en azinan ara katlardan bulup cikip gitmek istiyorum.
Cok inmiyorum dedigin bu mu? Her aksam onlardaymissiniz zaten.

Kp bizimle konusmadi kustuler kv de ayni sekilde daha sonra o konustu tabi ama kp 1 ay esimin yuzune bakmadi esim hic bisey olmamis gibi asagi inip cayini da icti oturdu da hicte yasanmamis gibi davrandi bu yuzden esime kizdim eve ciktigimda yuzumuze bile bakmiyor hala oraya inip saatlerrcce oturuyoruz dedim en azindan yaptigi yanlisi yuzune vur dedim demedi bile. teyzem ben tasindiktan 1 ay sonra tasindi o boyle olduklarini bilmiyordu. Esim yokken dediler teyzemlere surekli gitmemeliymisim ben zaten surekli gitmem ki haftada en fazla 2 yada 3 inerim halini hatrininsorarim yada o arar yegenin odevi var bi bak diye. Istiyorlar ki onlarin evinden baska yere gidersem beni doldururlar geldigimden beri bi korkulari var baskalari bizim kafamizi yikarmis kimseye gitmeyin diyorlar.
Kim niye doldursun kafanizi yikasin sizin korktuklari bisey var demekki.

Sen iyi sinir krizi gecirememissin. Sinir krizi geçirdiğinde valizini toplayıp ben anneme gidiyorum, ne zaman bir ev tutarsan ancak öyle dönerim dicektin.

Eşin seni oyalıyor, böyle pasif bir koca anasından ayrılmaz.

Ablamın durumuda böyleydi. Eniştem annemler üzülmesin dedi, oyaladı durdu. En son ablam resti çekti, hamile haliyle baba evine geldi.
Eşi döner sandı. Ama ablam Nuh dedi, peygamber demedi.

Sonuç eniştem ev tuttu ablam öyle geri döndü. O üzülmesin bu üzülmesin, tehdit etmeler, duygu somuruleri derken çıkamazsınız siz.

İyi bir cinnet ve evi terk ediş lazım.

Esiniz tasinmakta ciddiyse fazla takmamaya calisin onlari ve biran once ev bulup cikin.bu is uzarsa sizi turlu bahanelerle orada tutmaya calisirlar.onlar kendilerini ne saniyorda sizin ailenizde kalinmasina falan karisiyorlar.sacma sapan isler biran once kacin kurtulun yoksa bebek dogunca iyice psikolojiniz bozulur.bebegin adinida simdiden bulun surekli soyleyin bunlar herseye karisiyorsa ona da karisirlar.
Sadece saygini yitirme dediklerini bi kac ay duyma gidicez dedi bende ona guvendigim icim ne derlerse desinler gulup tatlilikla alttan aliyorum. esimle kiz olursa erkek olursa karar verdik isimlerine. alistirmak icin esim bi kac kere ismini zikretti hatta geldi ve soyle dedi kayinvalidem ben kiz kardesimle telefonda konustum kiz olursa kogacaginiz ismi oda begenmedi dedi yuzunu eksitti yanimizda bula bula bu ismimi bulmumusuz dedi

Kim niye doldursun kafanizi yikasin sizin korktuklari bisey var demekki.
Kimseyi begenmiyen elestiren bi yapilari var kv ve kp nin bu yuzddn cevrelerinde esi dostu pek yok. kv temizlik hastasi sadece temizlikten titizlikten ve insanlari elestirmekten bahseder yada disardaki insanlarin kotu oldugunu kimseye sokulmamiz gerektigini insanlarin aklimizi yikayacagindan korktukalrini surekli zikrederler. Herkesi boyle yaparak uzaklastirmislar kendilerinden yemegi temiz yapan sadece kayinvalidem gibi simdide biz her yerde yemek yameyiz herkesin yaptigini yemeyiz gibi sacma cumleler kullaniyolar kibirden baska sey degil ki yaptiklari

Sen iyi sinir krizi gecirememissin. Sinir krizi geçirdiğinde valizini toplayıp ben anneme gidiyorum, ne zaman bir ev tutarsan ancak öyle dönerim dicektin.

Eşin seni oyalıyor, böyle pasif bir koca anasından ayrılmaz.

Ablamın durumuda böyleydi. Eniştem annemler üzülmesin dedi, oyaladı durdu. En son ablam resti çekti, hamile haliyle baba evine geldi.
Eşi döner sandı. Ama ablam Nuh dedi, peygamber demedi.

Sonuç eniştem ev tuttu ablam öyle geri döndü. O üzülmesin bu üzülmesin, tehdit etmeler, duygu somuruleri derken çıkamazsınız siz.

İyi bir cinnet ve evi terk ediş lazım.
Geldim geleli 2 kez gecirdim sinir krizi bu yuzden psikiyatriye gittim ilac verdi ama kullanmayorum gebelikten dolayi. Suan gebeyim diye eskiye nazaran iyiler ama kanmiyorum bu hallerine cunku ilk gelin gelincede iyiydiler sonra bambaska oldular cocuk olduktan sonra degisecekler gene ayni olacaklar biliyorum. ablaniz en iyiyi en dogru olani yapmis esim eger en kisa zamanda konuyu acip burdan tasinmaktan vazgecerse bende bu dediginiz uygulayacagim

Geldim geleli 2 kez gecirdim sinir krizi bu yuzden psikiyatriye gittim ilac verdi ama kullanmayorum gebelikten dolayi. Suan gebeyim diye eskiye nazaran iyiler ama kanmiyorum bu hallerine cunku ilk gelin gelincede iyiydiler sonra bambaska oldular cocuk olduktan sonra degisecekler gene ayni olacaklar biliyorum. ablaniz en iyiyi en dogru olani yapmis esim eger en kisa zamanda konuyu acip burdan tasinmaktan vazgecerse bende bu dediginiz uygulayacagim
Benim arkadasımda kv ıle yan bınalardaydı kadın hıc rahat vermezdi. Arkadaşım sinir krizi gecırıp saçını 0 a vurdu. Evin zilini söktü. Hattını kırdı. Kocasıyla kavgalar yüzünden araları öyle soguktu ki. Sonra dayanamadı ve çocugu ile evi terk etti. Sonra kocası evi taşıdı. Şuan çok rahat.

Kimseyi begenmiyen elestiren bi yapilari var kv ve kp nin bu yuzddn cevrelerinde esi dostu pek yok. kv temizlik hastasi sadece temizlikten titizlikten ve insanlari elestirmekten bahseder yada disardaki insanlarin kotu oldugunu kimseye sokulmamiz gerektigini insanlarin aklimizi yikayacagindan korktukalrini surekli zikrederler. Herkesi boyle yaparak uzaklastirmislar kendilerinden yemegi temiz yapan sadece kayinvalidem gibi simdide biz her yerde yemek yameyiz herkesin yaptigini yemeyiz gibi sacma cumleler kullaniyolar kibirden baska sey degil ki yaptiklari

bunu diyen tek senin kv değil ki

benzerlerini hatta daha fazlalarını kv dem de der

15 yılda evimde bir iki kez bir şeyler yemiştir

dünyanın en temiz titizi, en iyisi o ve çocuklarıdır

dışarıdaki her şey herkes kötüdür

sorun bunları demesi değil, bunları dediği ortada iken dibine taşınmanız

eşiniz bunları görmüyor mu

çözüm basit, o bebek doğmadan hatta gebelik ilerlemeden taşınmak

seneye yatmaya dahi evine gidemezsin, soğuk burada kalın bebek üşümesin olur

ev de eşyaların durduğu bir depo haline gelir

evi arayın bulun sözleşmeyi vs yapın kapıya kamyon geldiğinde haberi olsun kv nin

en fazla küserler bir süre

zira asla sizin beğendiğiniz evleri beğenmez hepsine bir bahane bulur

şöle bi yap kaynananiza cinnet geçir küssün konuşmasin. eşiniz neymiş kırılmasin diye valla patlarim ben :kızgın: :kızgın: :kızgın:
ayy okurken içim şişti be.

Back