• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemlerin üst katından taşınmak istiyorum

Ay evet o durum herkeste aynı ilerde bizde de olacak sanırm o durum😂 sizde bence kendinizden taviz vermeyin saygısızlık ta yapmayın ama sadece bildiğinizi okuyun ne zaman derlerse desinler. Baştan tavrınızı nasıl koyarsanız öyle gider. Ama baştan çok taviz verirseniz aradı arkası kesilmez şiddetini de giderek arttırır😅
Evet en bastan cok taviz verdigim icin boyle oldu simdi dusunuyorum da neden susmusum diye :) Bi kac suredir oyle degilim ama bu seferde gelin degisti biri dolduruyor diye dusunuyorlar eminim cunku kafa yapulari bu :)

Senin kocan pasif. Eşimle sorunum yok diyosun da daha büyük sorun mu olur. Bu şekilde olmaz kv. Kp. Seni parmağında oynatıyo. Biz taşınicaz diyince kv. Hastalanicak aman beni birakiyolar dicek tasinamicaksiniz. Bence şimdiden kolileri yapmaya başla emrivaki yap zaten koca göbekle hiç taşınamazsınız

En azından taşınabiliyorsun eşin sırt çevirmiyor, birde ev soğuksa gelin bizimle yaşayın derlerse şaşmam. Ömür boyu ayrı evde yaşayamayacak kadınlar var mesela ben ama yapacak bir şey yok. Benim öyle çatı katım olsun 1 oda mutfağım olsun sesim çıkmaz ama herkesin derdi farklı gerçekten inşallah gönlünüze göre olur her şey

Evin tek oğlu oldugu icin kayinvalidem uzerimize cok baski yapiyor oglum benden uzaklasirsa ben ölürüm diyor gecen gun tasinma mevzusunu oylesine bi actik isinamiyoruz dedik eger aklinizda tasinma isi varsa bende burayi terkeder memelektime yerlesirim diyor tehtit ediyor.
Yerlessin

Arkadaslar merhaba. Evleneli 5 ay oldu kayinvalidemlerle altli ustlu oturuyoruz evliligin ilk aylari gayet mutlu mesuttuk. Daha sonra evime evimin duzenine yaptigim yemege karismaya basladilar. surekli bir yiyelim diye tutturdular. Ama benim yaptigim yemekleri yemiyolar. Esim sagolsun ayirdi yemekleri. Arada bir gonulleri olsun diye iniyoruz. Ama benim yaptiklarimi yemiyolar esime de dedim olsun ben senin yaptiklarini yiyorum gerisi onemli degil diyor. esim babama söz vermis bir gun yatmaya gittik annemlere kayinpederim ve kayinvalidem surat yapti esimle 1 ay konusmadi sonra gelip ozur diledi evinizin suyumu cikti deyip yuzumuze kapiyi carpti kayinpederim biz annemlere giderken. kayinvalidemle bu konuyu konusunca kayinpederimi hakli buldu. Kayinvalidem esime cok duskun bundan muzdarip degilim ama. Surekli oglum beni birakmaz oglum ben ne dersem onu yapar bize ilerde bakmak zorundasiniz deyip oratada hic bir problem yokken mutsuzluk saciyor. Yemek yaparim sulu yemek yapmiyosun galiba oglum tuvaletten gec cikiyor. aksam ustunu ort usumesin vs vs. sanki ben cocuk yetistiriyorum gibi.Yoksa biz gayet iyiydik simdi 1 aylik hamileyim kayinvalidem yakinda asermelerin baslar oglum iste yoruluyor yorma onu dedi. ne diyecegimi bilemedim. Gene iyi davraniyorum ama evimden sogudum burda oturmak istemuyorum esim sabret diyor. icime ata ata sinir krizi gecirdim gecen gun uzak olsak daha kiymetli oluruz diye. esim o halimi gorunce uzuldu yakin zamanda aileme soyleyip tasinalim dedi bu arada cati katinda oturuyoruz ve evimiz isinmiyor buz gibi. Aile binasi degil kira oduyoruz ve isinamiyoruz cocugumuz oluncada isinmadan yana sıkinti olur diye cikacagiz insallah. suan kayinvalidemlerle iyiyiz bi kac gundur kisaca ama hala kirginim annemlere yatiya gidince bize kustukleri icin. Allah buyuktur. Esim sadece aileme saygini yitirme iyi ol guzellikle cikip gidelim dedi bende o kanattayim gene yakinlarina tasincaz uzaga degil ama en azindan hem isinan bir ev hemde bu kadar uzulmem kafama takmam olanlari. sizce tasinma mevzusunu nasil acalim cunku bizim gitmemizi istemicekler biliyorum
Kayinvalidemlerle altli ustlu oturuyoruz diyince ev sandim kira imis sonucta neden ust katlarina yerlestiniz tümbunlar bile bile lades demeo oluyor bir insan evladini niye ust katina oturtur tabiki yönetimi elde tutayim herdaim dibimdr olsunlar benden ayri hareket etmesinler birliktw yensin icilsin gelenine gidenine karisayim gittigiyere karisayim ya yapmayin artik kizlar evlenecekelr gozunuzu acin

Arkadaslar merhaba. Evleneli 5 ay oldu kayinvalidemlerle altli ustlu oturuyoruz evliligin ilk aylari gayet mutlu mesuttuk. Daha sonra evime evimin duzenine yaptigim yemege karismaya basladilar. surekli bir yiyelim diye tutturdular. Ama benim yaptigim yemekleri yemiyolar. Esim sagolsun ayirdi yemekleri. Arada bir gonulleri olsun diye iniyoruz. Ama benim yaptiklarimi yemiyolar esime de dedim olsun ben senin yaptiklarini yiyorum gerisi onemli degil diyor. esim babama söz vermis bir gun yatmaya gittik annemlere kayinpederim ve kayinvalidem surat yapti esimle 1 ay konusmadi sonra gelip ozur diledi evinizin suyumu cikti deyip yuzumuze kapiyi carpti kayinpederim biz annemlere giderken. kayinvalidemle bu konuyu konusunca kayinpederimi hakli buldu. Kayinvalidem esime cok duskun bundan muzdarip degilim ama. Surekli oglum beni birakmaz oglum ben ne dersem onu yapar bize ilerde bakmak zorundasiniz deyip oratada hic bir problem yokken mutsuzluk saciyor. Yemek yaparim sulu yemek yapmiyosun galiba oglum tuvaletten gec cikiyor. aksam ustunu ort usumesin vs vs. sanki ben cocuk yetistiriyorum gibi.Yoksa biz gayet iyiydik simdi 1 aylik hamileyim kayinvalidem yakinda asermelerin baslar oglum iste yoruluyor yorma onu dedi. ne diyecegimi bilemedim. Gene iyi davraniyorum ama evimden sogudum burda oturmak istemuyorum esim sabret diyor. icime ata ata sinir krizi gecirdim gecen gun uzak olsak daha kiymetli oluruz diye. esim o halimi gorunce uzuldu yakin zamanda aileme soyleyip tasinalim dedi bu arada cati katinda oturuyoruz ve evimiz isinmiyor buz gibi. Aile binasi degil kira oduyoruz ve isinamiyoruz cocugumuz oluncada isinmadan yana sıkinti olur diye cikacagiz insallah. suan kayinvalidemlerle iyiyiz bi kac gundur kisaca ama hala kirginim annemlere yatiya gidince bize kustukleri icin. Allah buyuktur. Esim sadece aileme saygini yitirme iyi ol guzellikle cikip gidelim dedi bende o kanattayim gene yakinlarina tasincaz uzaga degil ama en azindan hem isinan bir ev hemde bu kadar uzulmem kafama takmam olanlari. sizce tasinma mevzusunu nasil acalim cunku bizim gitmemizi istemicekler biliyorum
Ah ahh ben aynı binada iki bucuk sene oturdum kafayı yiyecektim tasindik bahane bulup. İlle yemekler bir yensin diye tutturdu kaynanam banada kayinpederim anlayisli bir adam hic karismazdi ama kaynanam bunaltti beni. Anlat anlat bitmez. Herseye tafra atiyordu yemekleri bir yemeyiz dedik iki sene uzattti diretti ya. Nereye gitsek haberi oluyor ve ozellikle soruyordu dun nerdeydiniz diyordu mesela :KK66:) daha cok yani anlatsam laf sokmalar falan. Bence ev isinmiyo deyin gayet iyi bahene sen dogum yapmadan tasininin yoksa bebegine yazık pskoljin etkiler

Benim annemle gelınının arası süper. Annem aramaz onu. Gel dıye Darlamam. Gelınce annem hizmet eder. Annem sessız sakin. Gelinim o benim bana hizmet edecek dıye dusunmez.benım Kvnin ben hizmet edince cok hosuna gıdıyor anlamıyorum bunu. Eşimde annesıne gıdınce mesela çayı bıtıyor eşimin sanki eli ayagı yok. Evde kendı cayını gayet dolduruyor. Annesı çayını doldursa varya bin tane laf. Biten çayı falan benım doldurmam gerekmıs te. Annesı doldurmus.
Ayni biz benim annem gelinin evini bile temizledi geldiginde hizmet beklemez yapar yapmadigina laf etmez gelinde ucundan tutar yapar yani yemek hazidlarken yardim eder toplarken eder. Ve annemlerde cok rahattir bacaklarini uzatir tv bakar vs. Amaben kaynanamda ayyy sanki mufettisin evine gidermisim gibi hep bir kasıntı dururum diken ustunde gidbi hizmet beklerde bekler. Ah ah... Delleniyorum valla :/

Degisiklik olsun istedik gorumcemde kalir hatta 1 hafta kalir esiyle cocuklariyla onunda evi yakin ama benim sıkintim kendi kizlarina laf soylemeyipte benim 1 gunlugune gitmemde laf soyleyip 1 ay konusmamalari bence hic mantikli degil. Benim kv ve kp degisik insanlar keske sizin kv gibi olsa nerdeee :)
Peki sen demiyormusun kayinvalidene görümcemde gelip sende kaliyor benim anneme gidip kalmami neden yadirgiyorsun diye.. güzel kardesim insanlarin bize karsi tavir ve davranislari birazda bizle alakalidir o tavizi bastan bazen verebiliyoruz ama nekadar cabuk toparlarsak okadar iyidir tabi burda esinede buyuk is dusuyor annem oglumu küstürürüm diye gelinine laf etmez kayinvalidemde oyle. Ilk evlendigimiz zamanlarda surekli arardi kayinvalidem 1gyn aramayim beni arar neden aramiyorsun derdi yakinda oturuyorduk esimdr annem gerekirse hergun arayacaksin derdi birgun kayinvalideme boyle yapmaya devam edersen seni hic aramayacagim dedim surekli bendelerdi hemde biledek yemek vakti cat kapi baktim beni kullaniyor eltime kaynima hizmet ettiriyor hamile halimle acik acik konustim istemiyorm hergun hergun sofra kur cay ver bulasik temizlik yardimda etmiyorsunuz gelmeyin dedim ve tasindim o evden

En azından taşınabiliyorsun eşin sırt çevirmiyor, birde ev soğuksa gelin bizimle yaşayın derlerse şaşmam. Ömür boyu ayrı evde yaşayamayacak kadınlar var mesela ben ama yapacak bir şey yok. Benim öyle çatı katım olsun 1 oda mutfağım olsun sesim çıkmaz ama herkesin derdi farklı gerçekten inşallah gönlünüze göre olur her şey
😢😢 İnşallah sizde o duyguyu tadarsınız hiç ummadığınız bir anda

Kiz aklin varsa ne kadar uzaga gidersen o kadar iyi esinin isine yakin olmayi sec ki bisi diyemesinler en azindan seninde lafin hazir olsun tasindigin zamanda cok icli disli olma seni rahat birakmazlar

Taşınmak için onlardan icazet alacak değilsiniz
Esiniz de saygiyi yitirme diyor ama saygısızlığa göz yumuyor ben olsam saygı bekleyen benim.bekledigim saygıyı da gosterecek derdim
Saygi tek taraflı olmaz çünkü
Esiniz ne şiş yansin ne kebap modunda ama sizi harciyor ara yerde, farkinda değil
Gitmeyin ailesine de
Ayrica yakin da oturmayin sık sık git geller olmasin hatta önceden haber versinler müsait misiniz diye şart koşun haftada birden fazla görüşmeyin
Ay gece gece kendimi yerinize koydum düşünürken bile afakanlar bastı
Yok bana haftada bir bile sık gelirdi, baskı olmasa belki her gün görüşülür ama insani soğutuyorlar iste böyle
Bu arada esiniz uzatmasin yoksa doğumu da orada yaparsaniz hic tasinamazsiniz

Böyle bir ortamda evlenir evlenmez sinir krizleri de geçirmişken hamilelik çok erken değil mi. Daha 5 ay olmuş 1 aylık hamilesiniz. Daha kalp atışını duydunuz mu bilmiyorum ama taşınma planı yapıyorsunuz. Her şey çok hızlı.

Ne demek gitmemizi iztemeycekler ne münasebet onlar kim karışıyor. Evlendiniz diye sizin üstünüzde söz söylemem hakları yok çünkü sizde artık bir ailesiniz kendi kararlarınızı verirsiniz lütfen artık kopun şu ailenizden eşinize evinize sahip çıkın ailenizi atın demiyorum ama artık bir birey olduğunuzu farkına varın. Aileniz bile olsa evinize karışmasına müsaade etmeyin.

neyse ki taşınıyorsunuz.

Beraber yasamanın bir üst zaten altlı üstlü oturmakta

Back